Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

En üstün sadaka ne (1 Kullanıcı)

garipkalp

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------
» SADAKANIN EN ÜSTÜNÜ İLİM ÖĞRENMEK VE ONU YAYAMAKTIR." (İbn-i Mace)

Efendimizin (s.a.v) buyurduğu gibi ilim yaymak çok önemli.Bakıyoruz etrafımıza insanlar ilim öğreniyo bu dinide olabilir, diğer alanlardada fakat sadece kendisi için öğreniyo belki dünya hayatında rahat etmek için.Tabiki ilmi öğrenipte yayanlara sözümüz yok.Keşke insanlar öğrendikleri ilimleri başkalarına yaysalar cahil kalırmıydı.Bence azalırdı.Sadece din adamlarıyla olmuyo bu iş.Din dersi seçmeli olsun diyolar bencede olsun biz dinimizi okuldaki o iki saatte mi öğreniyoruz.İnsan öğrenmek istedikten sonra ders falan bahane.Bazılarımız okumuyoruz bazılarımızda okuyoruz öğreniyoruz ama öğretmeiyoruz.Çaba sarfetmiyoruz.Kaçımız yanımızda çalıştığımız iş arkadaşlarımızın namaz kılması için uğraşıyoruz ki.Kaçımız Peygamberimizin (s.a.v) sünnetlerini öğrenip arkadaşlarımıza, ailemize, çocuğumuza öğretiyoruz.Çok az kişi uğraşıyo.Amam biz müslümanız müslüman olmamızın beliritisi namaz kılamamız en başta ama bunu bazılarımzı yapmıyoruz.yada eksik yapıyoruz.

---Bir bakalım Sahabelere onlar ne yapmışlar hep çalışmışlar.İslamı yayamak için canlarını vermişler.Şartların kısıtlı olduğu zamanlarda hep öğrendiklerini yaymaya çalışmışlar.zaten yukardaki hadisi şerifi anlasak bugün böyle olmaz.Sadaka vermek sadece parayla olmuyo.Öğrendiklerimiz faydalı bilgileri paylaşmak en üstünü.İlim Peygamberimizin (s.a.v) tabiriyle üç
-Kur'an-ı Kerim
-sünnetler
-Bilmiyorum demek

keşke herkes Kur'an'ı Kerim 'e göre yaşasa O nu anlasa herşey yazıyo orda.Efendimizin (s.a.v) sünneti ise onu tamamlıyo.Ama sözde müslümanız işte camileri kandillerde cumalarda dolduruyoruz ama aklımız kim bilir nerde.Efendimizin (s.a.v) dediği gibi bir zaman gelecek camiler dolacak ama pek az kişinin kıldığı namaz geçerli olacak

Peki neden ben söyleyim size nedenini herkes biliyo belki.Kur'an okumuyoruz, belki okuyoruz ama söylediklerini yapmıyoruz.Namaz kılmıyoruz belki kılıyoruz ama huşu ile değil yada bilinçli ibadet etmiyoruz.İlim öğrenmiyoruz yada öğreniyoruz ama çoğmuz başkalrını uyarmıyoruz.Belki Sahabiler bizi şimdi görseler bizi kafir zannedecekler.Onca imkan olduğu halde nasıl oluyoda islamı yaşayamıyoruz onu anlatamıyoruz.Artık çocuk konuşur konuşmaz bilgisayarı veriyoruz eline öğretmiyoruz dinimizi Kur'an-ı okumayı.Yaz tatillerinde neredeye gidecez diye düşünür olduk aslında çocuğumuza bu yaz ne öğretelim hangi kur'an kursuna gönderelim demeliyiz.Boş yetiştiriryoruz çocukları ama önce kendimize bakalım.ÖĞRENELİM ÖĞRETELİM İMKANLARIMIZ VARKEN YAPALIM BUNU YARIN MAHŞERDE SORMAZLAR MI İMKANIN VARDIDA NEDEN ÇOCUĞUNU, ARKADAŞINI UYARMADIN DİYE.BEN GÖREVİMİ YAPIP UYARAYIMDA GERİSİ SİZİN ÇABANIZA KALMIŞ.EN AZINDAN BİRKAÇ KİŞİYİ NAMAZA BAŞLATABİLİRİSİNİZ.YADA TEÇVİK EDEBİLİRİSİNİZ.HERGÜN BİR HADİS OKUYUP ANLATABİLİRİSNİZ.SÜNNETLER KONUSUNDA DAHA HASSAS OLABİLİRİSİNİZ.HERGÜN BİTANE ÖĞRENİP UYGULAYABİLİRİSİNİZ.

DEDİM YA İNSANIN ELİNDE HEP DAHA İYİSİNİ YAPMAK.YOKSA BEN NAMAZ KILIYOM AİLEMDEKİLERDE KILIYO DİĞERLERİNDEN BANANE DEMEK DOĞRU DEĞİL.İSLAM NASİHAT DİNİ

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Güzel Paylaşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt