Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

En Hayirli Genç Nasil Olur????? (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Rasulu_ü Ekrem (sas) ''Gençlerinizin en hayırlısı, (sefaletten uzak durmakta ve temkinli davranmada )ihtiyarlara benzemeyenlerdir.Yaşlılarınızın en fenası ise,( başını gaflete sokmakta ve nefsinin arzularına uymakta hevaperest) gençler gibi yaşayanlardır'' buyurmuştur.İster kadın ister erkek en hayırlı genç , bir ayağı kabirde yaşlı bir insan gibi sürekli ölüm ve ölüm ötesini düşünen , ahirete azık tedarik etmek için çalışıp didinen , gençlik heveslerine esir olmayan ve gaflette bogulmayan gençtir

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Rasulu_ü Ekrem (sas) ''Gençlerinizin en hayırlısı, (sefaletten uzak durmakta ve temkinli davranmada )ihtiyarlara benzemeyenlerdir.Yaşlılarınızın en fenası ise,( başını gaflete sokmakta ve nefsinin arzularına uymakta hevaperest) gençler gibi yaşayanlardır'' buyurmuştur.İster kadın ister erkek en hayırlı genç , bir ayağı kabirde yaşlı bir insan gibi sürekli ölüm ve ölüm ötesini düşünen , ahirete azık tedarik etmek için çalışıp didinen , gençlik heveslerine esir olmayan ve gaflette bogulmayan gençtir

selamün aleyküm,
aynı zamanda ahir zaman hadislerinden olan bu hadisi paylaştığınız için teşekkürler..Allah razı olsun. üzerinde düşünmemiz gereken bir hadis.. ibretlenmek duasıyla..selametle kalın.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle paylaşımınız için tşk ederim kardeşim
şefaatle ilgili çok dikkatimi çeken bir ayeti kerime var
isterseniz beraber değerlendirelim... inş.

BAKARA - 254
Yâ eyyûhellezîne âmenû enfikû mimmâ razaknâkum min kabli en ye’tiye yevmun lâ bey’un fîhi ve lâ hulletun ve lâ şefâah(şefâatun), vel kâfirûne humuz zâlimûn(zâlimûne).
Ey âmenû olanlar! İçinde, ne bir alışverişin ne bir dostluğun ve ne de bir şefaatin bulunmadığı gün (kıyâmet günü) gelmeden önce, size verdiğimiz rızıklardan infâk edin (Allah için verin). Ve kâfirler, onlar zalimlerdir.

ayeti kerimede şefaatin olmadığı dostluğun olmadığı ve alışverişin olmadığı o günden kaçının yani kıyamet gününden peki şimdi asıl düşüncem şu ? kıyamet gününde kimsey şefaat yapılmayacak mı? yani resuli ekremin şefaati bu dünyadamı bilgilendirirseniz memnun olurum allah razı olsun savrvb
selamun aleyküm zaten kıyamet gününde bizden şefaatini eirgemeyecek ümmetinden olduğumuz Hz Muhammed Mustafa'dır.Rabbim günahlarımızı affetsin inşaallah

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm,

aynı zamanda ahir zaman hadislerinden olan bu hadisi paylaştığınız için teşekkürler..Allah razı olsun. üzerinde düşünmemiz gereken bir hadis.. ibretlenmek duasıyla..selametle kalın.
aleyküm selam ablacım inşallah Rabbim kalp gözümüzü açıp ibret alan kullarından eylesin Allah'a emanet olun

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
ELLERİNİZE YÜREĞİNİZE SAGLIK KERDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM ALLAH RAZI OLSUN...
ALLAH'A EMANET OLUN...B)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
SEVGİLİ TUBA KARDEŞİM SORMAK İSTERİM SİZLERE ; HADİSLERİN DIŞINDA KURANI KERİMDE RESULİ EKREMİN KYAMET GÜNÜNDE BİZLERE ŞEFAATİNİ VERECEK DİYE BİR AYET VARMI ? BİLGİLENDİRİRSENİZ MEMNUN OURUM ARO İNŞ.
ne yazıkki fazla bir bilgi sahibi degilim araştırmadan da yanlış cevap vermek istemem ama isterseniz araştırp bugün içinde cevap verebilirim hadis veya ayetlerle Allaha emanet olun

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
ne demek zevkle ilgilenirim bir faydam olursa ne mutlu bana bugün hocamı görürsem inşaallah sorarım

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
yalnız kardeşim şunuda eklemek istiyorum vereceğiniz hadisler kuranla bağlantılı olsun çünkü günümüzde binlerce efendimize ait olamayan hadisler var yani demek isteidğim hangi hadisi vermek istiyorsanız kuranı kerime bakıp değrlendirin... selam ve dua ile
haklısınız merak etmeyin bilincideyim ben zaten bir bilgi araştırıken kaynaklara çok dikkat ediyorum

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun verdiğiniz örnek ve çok degerli bilgiler için

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Ve hiç kimsenin hiç kimse adına bir şey ödeyemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı ve hiç kimsenin şefaatinin kabul edilmeyeceği ve yardım görülmeyeceği bir günden sakının.(2 Bakara Suresi - 123)
Rablerine (götürülüp) toplanacaklarından korkanları onunla (Kur’an’la) uyarıp-korkut; onlar için ondan başka ne velileri vardır ne şefaatçileri. Umulur ki korkup-sakınırlar. (6 Enam Suresi - 51)
Ve yine din gününü sana bildiren şey nedir? Hiç bir nefsin bir başka nefse herhangi bir şeye güç yetiremeyeceği gündür; o gün emir yalnızca Allah’ındır. (82 İnfitar Suresi - 18-19)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
"Kıyamet gününde şefaatimle insanların en mutlusu, hulûs-i kalb üzere " Lâ ilâhe İllallah" diyen kimsedir." Mirkât-ul-Mefâtih c.9 s.525 h.n.5574 Câmiu-l-Usûl c.9 s.369 h.n.7011

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
: Muhammed b. Hanefiyye'nin Hz. Ali kanalıyla bana naklettiğine göre Resulullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Ben, Rabb'im bana "Razı oldun mu Ey Muhammed?" deyinceye kadar ümmetime şefaat edeceğim. O vakit, "Evet, ey Rabbim! Razı oldum." diyeceğim. Sonra bana yönelip şöyle dedi: Ey Iraklılar! Siz Allah'ın kitabında en ümit verici âyet, "De ki: Ey günah işlemekte haddi aşarak nefislerine karşı cinayet işlemiş kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Kuşkusuz Allah bütün günahları bağışlayıcıdır." (Zümer, 39/53) âyeti dersiniz.
"Evet, biz öyle deriz" dedim.
"Fakat, dedi, biz Ehl-i beyt de hep deriz ki, Allah'ın kitabında en ümit verici âyet, "Rabb'in sana, sen razı oluncaya kadar verecek." âyetidir ve o şefaattir" dedi.

İbnü Cerir İbnü Abbas'ın bu âyet hakkında şöyle dediğini tesbit etmiştir: Muhammed (s.a.v.)'in rızasından birisi de Ehl-i Beyt'inden birinin ateşe girmemesidir. Hatib el-Bağdadî'nin "Telhisu'l-Müteşabih" adlı eserinde, İbnü Abbas'tan gelen diğer bir rivayette, "Onun rızası, ümmetinin hepsinin cennete girmesidir." denilmektedir. Hz. Peygamber (s.a.v.)'in ümmetine karşı duyduğu büyük şefkat de bunu gerektirmektedir. Çünkü o ümmetinin üzerine titremekte olup müminlere karşı son derece merhametli ve şefkatlidir.
Alûsî'de "Dürr-i mensur"dan naklen zikredildiği üzere Müslim İbnü Ömer Hazretlerinin şöyle rivayet ettiğini tesbit etmiştir: Resulullah (s.a.v.) İbrahim (a.s) hakkındaki "Kim benim peşimden gelirse o bendendir." (İbrahim, 14/36) âyetini, İsa (a.s) hakkındaki "Onlara azap edersen, kuşku yok ki onlar senin kullarındır..."(Mâide, 5/118) âyetini okudu. İki elini kaldırdı da "Allah'ım! Ümmetim, Ümmetim!" dedi ve ağladı.

Yüce Allah da şöyle buyurdu: "Ey Cebrail! Git Muhammed'e söyle: Biz seni ümmetin hakkında razı edeceğiz ve seni utandırmayacağız." Bu güzel vaad ve müjdeyi dinlerken şunu da unutmamak gerekir ki peygamberin rızası Allah'ın rızasındadır. Allah'ın rızası olmayan bir şeye peygamberin razı olması düşünülemez. Yoksa peygamber, Allah'ın kendisinden razı olduğu kul olmamış olur. Allah'ın izni olmayınca da kimsenin şefaat etmesine ihtimal yoktur. "Allah'ın izni olmadan onun huzurunda kim şefaat edebilir?.."(Bakara, 2/255)
alıntıdır

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
güzel paylaşım kardeşim RABBİM ŞİMDİKİ GENÇLİĞİ ISLAH ETSİN.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt