Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

emaneti bir süreliğine kullanmak harammı (2 Kullanıcı)

çokçaresiz

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamunaleyküm kardeşler benim bir sıkıntım var hemen açıklayayım.ben muhasebeye bakan bir elemanım ablamın borcu için kredi çekecektim yalnız aklıma faiz takıldı yemekte yedirmekte haram diye biliyorum ama ablamda çok sıkıntıda o yüzden muhasebesine baktığım şirketten o miktarı temin edip bir süre sonra yerine koysam faiz yememiş olurum ama emanete ihanet etmiş olurmuyum.cevaplarınızı bekliyorum hayırlı günler.

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleyküm. O zaman da başkasının parasını izinsiz kullanmış olmuyor musun?Kullanma hakkı? Nacizane fikrim.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
Çalıştığınız şirketin sahibinin haberi olmadan böyle bir paranın emanet alınması bir tarafa , almayı aklınızdan geçirmeniz dahi felakettir. Emanete ihanettir.
Emanet parayla kendi paranızı bırakın karıştırmayı aynı cüzdanda veya kasada yan yana dahi koymamanız gerek. Aralarında muhakkak bir şey olmalı. Ayrıca benim yanımda çalışan birisi böyle bir şeyi sorsa dahi zerre miskal beklemeden işinize son verirdim.
Bu konu ile ilgili Smanyolu tv de sırlar dünyası adlı programda defalarca örnekleri verilerek program yayımlandı. STV'nin internet sitesinden bu programları İzlemenizi tasiye ederim.

çokçaresiz

Kayıtlı Kullanıcı
düşünceleriniz için teşekkürler sadece sordum sanırım sormak yada düşünmek günah değil çok şükür Allah korkusu var olmasa bu konu üzerinde tartışmıyor olurduk arkadaşım.Stv izliyorum.zaten kasadaki para benim sayılır ama tamamı benim değil tabi hepimizin kazancı sorunda orda zaten.patronum babam olur.borçtan babamın haberi olmaması gerektiği için sıkıntım. patronum bir yabancı olsaydı borcumu açıklayarak zaten avans alabilirim bunda bir sıkıntı yok. ilginiz için teşekkürler

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm
Allah c.c Yardımcınız olsun.Hayırlı cumalar

çokçaresiz

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c razı olsun birnurcum hepimize hayırlı cumalar

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamunaleyküm kardeşler benim bir sıkıntım var hemen açıklayayım.ben muhasebeye bakan bir elemanım ablamın borcu için kredi çekecektim yalnız aklıma faiz takıldı yemekte yedirmekte haram diye biliyorum ama ablamda çok sıkıntıda o yüzden muhasebesine baktığım şirketten o miktarı temin edip bir süre sonra yerine koysam faiz yememiş olurum ama emanete ihanet etmiş olurmuyum.cevaplarınızı bekliyorum hayırlı günler.

selamün aleyküm kardeşim.bencede hiç o işe bulaşma boş ver.ALLAHIM inşallah sana sıkıntılarını gidere bilecegin helal kapılar açar.şu cumanın hürmetine,senin o derdine güzel bir çare verir.amin.sende dua et olurmu güzel kardeşim.selametle.

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
düşünceleriniz için teşekkürler sadece sordum sanırım sormak yada düşünmek günah değil çok şükür Allah korkusu var olmasa bu konu üzerinde tartışmıyor olurduk arkadaşım.Stv izliyorum.zaten kasadaki para benim sayılır ama tamamı benim değil tabi hepimizin kazancı sorunda orda zaten.patronum babam olur.borçtan babamın haberi olmaması gerektiği için sıkıntım. patronum bir yabancı olsaydı borcumu açıklayarak zaten avans alabilirim bunda bir sıkıntı yok. ilginiz için teşekkürler

Cevabımdan sanırım biraz alınmışsınız. Aslında ilk yorumumda alınmamanız konusunda bir şeylerde yazmıştım ama sonunda silmiştim yanlış anlaşılabilir diye. Keşke silmeseydim bak yanlış algılamışsınız.
Her neyse sıkıntınıza biraz açıklık getirmşsiniz ama yinede doğru bir davranış olmaz. sizde patronsanız babanıza karşı da açık olun . özel bir ihtiyacınız olduğunu söyleyebilirsiniz. işinizde ve ailenizde demokrasinin tüm kurallarını uygulamaua çalışın. Babanız karşısında ezik veya utangaçlık çekmeyin. gizliniz saklınız olmasın her şey şeffaf olsun. sonuçta yapacağınız bir yanlıştan veya bir ihtiyaçtan dolayı meydana gelmiş. bu sıkıntı ister sizin isterse başkasının tarafından meydana gelmiş olsun farketmez. ortada bir problem var ve çözüme kavuşması gerek. sebep her ne olursa olsun durumu babanızın eşref saatinde paylaşın derim. inşallah çözüme kavuşur selametle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt