Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Elmalı kurabiye (1 Kullanıcı)

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
elmali_kurabiye.jpg




kurabiye hamuru için 1 bardak yoğurt, 1 bardak toz şeker, 1 paket margarin (250 gr, eritilmiş), 1 yumurta, 1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu ve un gerekiyor. önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar eliyorsunuz. kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz. bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğurulması gerekiyormuş. yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz. bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz. pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz.

hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açıyorsunuz. (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine birşey sürmeden 170C'de hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz. biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyorsunuz... (pişerken kenarları hemen kahverengi olmaya başlarsa 150C'ye getirip öyle pişirin...)

hamur parçasını elinizle yuvarlak açıp elma harcını koyup..iki yandan kenarlarından birleştiriniz..ortası açık kalsın biraz..öylede şekli güzel oluyor..kayık şekli:)
çok lezzetli oluyor...olsada yesek oh oh
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,204
Tepki puanı
3,575
Puanları
163
Yaş
46
elmali_kurabiye.jpg




kurabiye hamuru için 1 bardak yoğurt, 1 bardak toz şeker, 1 paket margarin (250 gr, eritilmiş), 1 yumurta, 1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu ve un gerekiyor. önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar eliyorsunuz. kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz. bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğurulması gerekiyormuş. yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz. bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz. pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz.

hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açıyorsunuz. (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine birşey sürmeden 170C'de hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz. biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyorsunuz... (pişerken kenarları hemen kahverengi olmaya başlarsa 150C'ye getirip öyle pişirin...)

hamur parçasını elinizle yuvarlak açıp elma harcını koyup..iki yandan kenarlarından birleştiriniz..ortası açık kalsın biraz..öylede şekli güzel oluyor..kayık şekli:)
çok lezzetli oluyor...olsada yesek oh oh
benim çok sık yaptığım kurabiyedir.bir arkadaşımda 8 parçaya bölüp sarıyor,onda görmüştüm ilk kez o şekli.ama ben de kayık şeklini yapıyorum.hoş tad aynı tad :a16:işte biz hanımlar daha çok göz zevkine önem veriyoruz.teşekkür ederiz bilnur kardeşim.selam ve dua ile kal.
 

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
bencede kayık şeklide hoş oluyor....:)bne çok seviyorum bu pastayı
 

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Tem 2008
Mesajlar
1,732
Tepki puanı
46
Puanları
48
Yaş
50
ben de çok severim.ama uzun zamandır yapmıyorum.çok güzel görünüyorlar.
elinize sağlık
 

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
5,186
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
41
paylaşımınız hoş. çok sevdiğim bir kurabiye çeşididir. Ramazan sebebbiyle şu an aç olduğumuz düşünülürse gözüme nasıl göründüğünü tahmin edemezsiniz:a37::a37::a37:
 

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
paylaşımınız hoş. çok sevdiğim bir kurabiye çeşididir. Ramazan sebebbiyle şu an aç olduğumuz düşünülürse gözüme nasıl göründüğünü tahmin edemezsiniz:a37::a37::a37:

anlıyorum bende gördükçe içim gidiyor...:a01:
 

onun izinde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
31
elmali_kurabiye.jpg




kurabiye hamuru için 1 bardak yoğurt, 1 bardak toz şeker, 1 paket margarin (250 gr, eritilmiş), 1 yumurta, 1 paketten 1 çay kaşığı az kabartma tozu ve un gerekiyor. önce un hariç tüm malzemeleri karıştırıyor sonra kıvamı buluncaya kadar unu azar azar eliyorsunuz. kıvamı tutunca iyice yoğuruyorsunuz. bu kurabiye hamurunun çok fazla yoğurulması gerekiyormuş. yoğurduktan sonra üzerini örtüp içini hazırlamaya başlıyorsunuz. bir tavaya 3 elmayı rendeleyip, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı tarçın ilave ederek pişiriyorsunuz. pişince yarım su bardağından biraz az dövülmüş ceviz ekliyorsunuz.

hamuru üç bezeye ayırıp her bir bezeyi orta boy pizza hamuru genişliğinde açıyorsunuz. (hamur ne çok ince ne de çok kalın olsun) herbirini 8 eşit üçgene bölüp geniş taraflarına 1 tatlı kaşığı kadar elmalı içten koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp kıvrılan kenarları üste gelecek şekilde tepsiye diziyor ve üstlerine birşey sürmeden 170C'de hafif pembeleşene kadar pişiriyorsunuz. biraz soğuyunca üzerlerine pudra şekeri serpiyorsunuz... (pişerken kenarları hemen kahverengi olmaya başlarsa 150C'ye getirip öyle pişirin...)

hamur parçasını elinizle yuvarlak açıp elma harcını koyup..iki yandan kenarlarından birleştiriniz..ortası açık kalsın biraz..öylede şekli güzel oluyor..kayık şekli:)
çok lezzetli oluyor...olsada yesek oh oh
sağolun çok güzel bunu kesin denerim hayırlı günler
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt