Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

elif olmak zordur (1 Kullanıcı)

ozgurben

Kayıtlı Kullanıcı
Herkes yaşamının bir devresinde hatıra defterine bir şeyler yazmıştır değil mi.Hatıralar sadece defterlerde değil , bazen aklımızda bazen kalbimizdedirler.Bazı hatıralar unutulur gider .Bazı hatıralar silinmez izler bırakırlar.Bazı hatıralar tamamen silinir kaybolurlar.
Bir nedenle hatıralar bazen su yüzüne çıkarlar.Bir şeylerden dolayı anımsarız onları.Bir şeyler uyarır bizi eskilere gider hatırlarız.Ne günlerdi deriz.Acı günlerdi deriz.Mutlu günlerdi deriz.Bazıları öyle kötü yada acı olaylardır ki anımsamak bile istemeyiz.
Bugün bir hatıra defterinden söz etmek istiyorum.Bu defter sizin hatıra defteriniz.Benim hatıra defterim.Her gün yazdığımız.Hiç bir saniyesini bile yazmadan geçmediğimiz doğumumuzla başlayan ölümümüze dek sürecek olan hatıra defterimiz .Adı da ömür defteri.
Çok yaman bir defterdir bu.Hem yazılıdır, hem de videolara kaydeder yaşantımızı.Ne bir eksik yazılır ne bir fazla.Sevdiğimiz anlar aynen vardır ama sövdüğümüz anlar da aynen vardır.Yazılı ve görüntülü olarak.Mahkemeye delil olarak sunulduğunda Ergenekon günlükleri gibi dayanaksız değildir.İnkarı olanaksızdır ömür hatıra defterinin.
Ama biz hatıra defterimizin güzelliklerini anımsarız da , zalim olduğumuz , haksızlık yaptığımız , adaleti çiğnediğimiz, hatıraları silmişizdir.Silmesek bile anımsamak istemeyiz..İşimize gelmez anımsamak.Ama anımsasak ta unutmaya çalışsak ta bir kere yazılmıştır yazılan.En uzman bilgisayar uzmanları bile silemezler gayrı.
Fakat zamanında bu deftere nasıl güzel anılar bırakabileceğimize dair Kuran denilen o muhteşem uyarıcı gelmiştir.Bize demiştir ki :Şunları yapın ,ama bunları yapmayın. Demiştir ki ben anlayanlara bir kılavuzum.Benim ipime sarılan şaşmaz bir doğru yol izlemektedir.Demiştir ki ben öğüt için geldim.Demiştir ki ben sizi düşündürmek için geldim.Demiştir ki ben size ibretlik olaylar anlatarak ibret almanız için geldim.Demiştir ki ben size kolaylaştırıldım.Demiştir ki ben sizi uyarmak için geldim.Demiştir ki ben tarifsiz cezalardan da söz etmek için geldim ki korkun da yanlış işlerden sakının.Ben bir sakındırıcıyım.Demiştir ki bu kitap öyle bir kitap ki içinde olmuş olacak ,bilinmiş bilinecek , yaşanmış yaşanacak her şey var. Demiştir ki aklınızı kullanın eğer kullanmaz da aklınızı başkalarının eline diline verirseniz üstünüze pislik yağdırırım.Demiştir ki ey Araplar siz dağları durgun hareketsiz görürsünüz ama onlar bulutlar gibi yüzerler..O zaman kimsenin anlamadığı bu uyarıcı ayet şimdi anlaşıldı ki dünyanın döndüğüne işaret.Müteşabihti oldu muhkem.
Bizler her gün çok çeşitli uyarıcı olaylar ve bizzat Kuran tarafından uyarılmaktayız.Ama meal okumadan bu uyarıları nasıl alacağız ki ? Birilerinin gelip bizim yerimize meal okuyup bize de anlatmasını mı bekliyoruz.Peki gazete için neden aynı şeyi yapmıyoruz. Biri gazeteyi okusun da sonra gelip bana anlatsın diye beklemiyoruz.Alıp kendimiz okuyoruz.Romanı okuyoruz.Sadece meal okumuyoruz.Okusak açık açık uyarıcı ayetleri anlayıp kendimize çeki düzen vereceğiz. Kötülüklerden uzaklaşacağız. Zevk sefa alemlerinden aşırılıklardan uzak olacağız.
Zor iş değil mi.Şurada ne güzel birilerinin dedikleri ile yaşayıp gidiyorduk.Şimdi sırtımıza öyle bir yük konuldu ki…
Evet , bedavaya kurtuluşlar sona erecek.Allah’a herkesin kul olamayacağı ortaya çıkacak.İnsanlar kurtuluşun nalınıyla köpeğe su verip cennete giren fahişe kadar kolay olmadığını anlayacak Allah’a yönelmenin de ..Kurandan sınav olacaklarını bildiren ayetleri okuyup eyvah diyecekler.Ölülere Kuran okumanın aynı surede kınandığını anlayacaklar (Yasin 70. ayet ) Tehditleri ödülleri ilk elden öğrenip ona göre davranacaklar. Siyasetin kirli batağına bulaşan sahte dini gerçeğinden ayıracaklar.Dinin aslını aslından öğrenecekler.Kuran’ı hadislerle değil hadisleri Kuran’la kontrol etmeyi bilecekler.Hadislerle Allah sözünü kontrol etmeye kalkmayacaklar.
Hatıra defteriniz hala yazılıyor ,hatıra defterim hala yazılıyor. İşte uıyaranlar , uyarıcılar Kuran mealinde bizi bekliyor. Hala üç lira vererek bir meal alıp içinde ne gibi uyarılar tehditler var öğrenmiyecek miyiz. ?
Bin yıldır öğrenmeye çalıştık mı ki öğrenelim…
Elbette Allah en iyisini bilir.
Ta ha suresi 13. ayet insana bunları hatırlatıyor.

taha 113 Biz onu işte böyle, Arapça bir Kur'an olarak indirdik ve onun içinde tehditleri türlü ifadelerle sıraladık ki sakınabilsinler, yahut da Kur'an onlara yeni bir hatırlatıcı/hatırlatma sunsun.

İSMAİL UYSAL ÖZDEN ÖZGÜR

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt