İMANA TAALLUK EDEN KÜFÜR SÖZLER
1- Bir kimse imandan şüphe eder de,”inşallah mü’minim, müslümanım” der de bir tevilde bulunmazsa kâfirdir. Şayet bu sözü son nefesimi iman ile verebilirmiyim, veremezmiyim korkusundan söylemişse kâfir değildir
2- Bir kimse zorlama olmadığı halde dili ile küfrü icap ettiren bir söz söyler ve kalbi de mutmain olursa yine kâfirdir. Bir kimsenin kâfir veya mümin olması ancak sözü ile anlaşılır
3-Bir kimsenin kalbine küfür icap ettiren şeyler gelirde, dili ile söylemezse mümindir fakat kalbine geldikten sonra küfre azmederse kâfir olur.
4- Zalim bir kimseye “Allah senden imanı alsın” şeklinde beddua ederse (imam maturidiyye göre) tafsilata lüzum hâsıl olmaksızın kâfirdir
5- Bir kafir bir müslümana gelip bana islamı öğret derde, o da onu bir başkasına gönderirse kafir olur,bazılarına göre de olmaz
6- Bir kimse başka kimseye küfür kelime-i küfrü telkin etse o telkin eden kâfir olur
7- Bir kimse ”eğer yarın şöyle olursa hoş olmazsa kafir olurum” dese o anda kafir olur
8- Bir adama iman nedir diye sorulsa o da bilmiyorum derse kâfir olur
9-Bir adam öfkelendiğin de “imanım yok ki şeytan alsın” dese kafir olur
CENAB-I ALLAH (CC)’A TAALLUK EDEN KÜFÜR SÖZLER
1-Allah-u Tealadan bahsedildiğinde inkâr kastı ile” ben anlamam bilmem” diyen kimse kafir olur
2- Bir kimse “Allah şunu bilmez buna gücü yetmez” derse kâfir olur
3-Bir insan Allah’ı noksanlığa azlığa yokluğa nispet etse” Allah alttadır üsttedir” dese gaybı bilirim dese kâfir olur
4- Bir kimse bir şey için ben bunun tanrısıyım dese kâfir olur
5- Bir kimse “Allah bana cenneti verse sensiz istemem” dese kâfir olur
6-Cenabı Allah’a söven kâfir olur ve şeriatı tanımam diyen de kâfir olur
7- Bir kimse Allah-u Tealanın mekânı vardır dese kâfir olur
8- Bir kişi yaptığı bir iş için “Allah biliyor yapmadım” dese kâfir olur
9-Allah arşı aladan veya semadan bize bakıyor dese kâfir olur
10- Allahın hükmünü kabul etmeyen kâfir olur
11- Bir kimse beline zünnar (papazların bağladığı ip) bağlarsa kâfir olur. Hatta beline kara bir ip takıp zünnara benzetse kâfir olur
12- Bir kimse “falanca, Allahın unuttuğu insanlardandır” dese kâfir olur
13-Bir kimse “falanca, şu hastalıktan ölür” dese kâfir olur zira onun o hastalıktan ölüp ölmeyeceğini Allah bilir
14- Bir kimse ”Allah beni niye yarattı zira bana dünyada bişey vermedi” dese kâfir olur
15-Bir kimse küfür söz söylese bunu duyan diğeri de gülse ikisi de kafir olur.
16-Bir kimse kâfirlerin bayramında kâfire bayramın mübarek olsun dese kâfir olur
17- Allahın rahmetinden ümidini kesen kimse kâfir olur
18- BİR KİMSE KÂFİRLERİN ÇİRKİN İŞLERİNİ GÜZEL İTİKAD ETSE KÂFİR OLUR
19- Bir kimse Allah bana şunu emretse yapmam derse kâfir olur
20- Hıristiyan olmak Yahudi olmaktan hayırlıdır diyen kimse kâfir olur
KİTAPLARA TAALLUK EDEN KÜFR SÖZLER
Müslümanın ağzına sövmek küfürdür( kuran okuduğu için)
Bir kimse kuranı kendi sözü gibi kullansa kafir olur
Kuranı Kerim okunurken alkışlamak küfürdür
Bir kimse zikir yapan tesbih ve tehlil eden kimseye” o bişey değil, o tencereyi doldurmaz, o ne fayda verir, o ne işime yarar “ dese kafir olur
Bir kimse sebebi zahir olmayarak (imanlı) ulemaya buğz etse kâfir olur
Bir kimse Allah’ın emrine işaret ederek” bu emri sonuna kadar yapmaya kim güç yetirir” dese kafir olur
PEYGAMBERLERE TAAUULUK EDEN KÜFR SÖZLER
Bir kimse mütevatir olan Hadis-i Şeriflerden birini reddetse veya istihfaf maksadı ile” biz onu çok işittik “ dese kâfir olur
Bir kimse “Adem (as) buğday yememiş olsa idi biz şaki olmaz idik” dese kafir olur
Bir kimse peygamberin sünnetlerinden birini beğenmese kafir olur
Bir kimse sünnet ne işe yarar dese kafir olur
Bir kimse bir adama “ peygamberdir” veya” peygamberden hayırlıdır” desekafir olur
Bir kimse veli, peygamberden hayırlıdır dese kafir olur
Bir kimse peygamberlik iddia etse ondan mucize istemek küfürdür ama bu onu rezil etmek içinse değildir.
Peygamberim sünnetlerinden birine razı olamayan kafir olur
Bir kimse Peygamberimizin sözünden bahsederek, şu adam şöyle diyor dese kafir olur
Bir kadınla bir erkek şahitleri olmadığı halde birbirleriyle nikahlansalar “Allah ve peygamberlerini veya meleklerini şahit tutarım” deseler kafir olurlar
AHİRETE TAALLUK EDEN KÜFÜR SÖZLER
Kıyamet gününde şefaat selahiyetine sahip bulunan zevatın, şefaatini inkar eden kimse kafir olur
Bir adam”şu dünyada ekmek olsun da ahirete ne olursa olsun” dese kafir olur
Cenneti cehennemi sıratı mizanı inkar eden kafir olur
Zalim olan zulm ettiği adama” kıyamette o kalabalıkta sen beni nasıl ve nerede bulacaksın” dese kafir olur
Bir adam “ ben sevaptan günahtan hesaptan ölümden uzağım” dese kafir olur
Kötülüğü yasak edip iyiliği emreden bi kimseye, birisi cevaben” ben cehennemde yerimi hazırladım” dese kafir olur
Bir adam diğer bir adama “şayet sen burada hakkımı ödemezsen ahirete verirsin “dese, o adam da “daha kıyamete çok var” diyerek kıyameti uzak görse kafir olur
KAZA VE KADERE TAALLUK EDEN KÜFR SÖZLER
Bir insan hayrı Allah yarattı şerri şeytan yarattı dese kafir olur
Bir insana musibetler belelar gelse o da”ey Allahım malımı mülkümü aldın şöyle şöyle ettin daha benden ne istiyorsun” dese kafir olur
Küfre rıza göstermek de küfürdür
Bir kimse falan müslümanın dünyadan imansız çıkmasını istiyorum dese kafir olur
Eğer bir vaiz küfr söylese cemaattekiler de sukut etseler ve vaiz küfür söyledikten sonra hala onun yanında otursalar kafir olurlar..
KİTAB'ÜL AKAİD'DEN
SEÇİLEREK OLUŞTURULDU
1- Bir kimse imandan şüphe eder de,”inşallah mü’minim, müslümanım” der de bir tevilde bulunmazsa kâfirdir. Şayet bu sözü son nefesimi iman ile verebilirmiyim, veremezmiyim korkusundan söylemişse kâfir değildir
2- Bir kimse zorlama olmadığı halde dili ile küfrü icap ettiren bir söz söyler ve kalbi de mutmain olursa yine kâfirdir. Bir kimsenin kâfir veya mümin olması ancak sözü ile anlaşılır
3-Bir kimsenin kalbine küfür icap ettiren şeyler gelirde, dili ile söylemezse mümindir fakat kalbine geldikten sonra küfre azmederse kâfir olur.
4- Zalim bir kimseye “Allah senden imanı alsın” şeklinde beddua ederse (imam maturidiyye göre) tafsilata lüzum hâsıl olmaksızın kâfirdir
5- Bir kafir bir müslümana gelip bana islamı öğret derde, o da onu bir başkasına gönderirse kafir olur,bazılarına göre de olmaz
6- Bir kimse başka kimseye küfür kelime-i küfrü telkin etse o telkin eden kâfir olur
7- Bir kimse ”eğer yarın şöyle olursa hoş olmazsa kafir olurum” dese o anda kafir olur
8- Bir adama iman nedir diye sorulsa o da bilmiyorum derse kâfir olur
9-Bir adam öfkelendiğin de “imanım yok ki şeytan alsın” dese kafir olur
CENAB-I ALLAH (CC)’A TAALLUK EDEN KÜFÜR SÖZLER
1-Allah-u Tealadan bahsedildiğinde inkâr kastı ile” ben anlamam bilmem” diyen kimse kafir olur
2- Bir kimse “Allah şunu bilmez buna gücü yetmez” derse kâfir olur
3-Bir insan Allah’ı noksanlığa azlığa yokluğa nispet etse” Allah alttadır üsttedir” dese gaybı bilirim dese kâfir olur
4- Bir kimse bir şey için ben bunun tanrısıyım dese kâfir olur
5- Bir kimse “Allah bana cenneti verse sensiz istemem” dese kâfir olur
6-Cenabı Allah’a söven kâfir olur ve şeriatı tanımam diyen de kâfir olur
7- Bir kimse Allah-u Tealanın mekânı vardır dese kâfir olur
8- Bir kişi yaptığı bir iş için “Allah biliyor yapmadım” dese kâfir olur
9-Allah arşı aladan veya semadan bize bakıyor dese kâfir olur
10- Allahın hükmünü kabul etmeyen kâfir olur
11- Bir kimse beline zünnar (papazların bağladığı ip) bağlarsa kâfir olur. Hatta beline kara bir ip takıp zünnara benzetse kâfir olur
12- Bir kimse “falanca, Allahın unuttuğu insanlardandır” dese kâfir olur
13-Bir kimse “falanca, şu hastalıktan ölür” dese kâfir olur zira onun o hastalıktan ölüp ölmeyeceğini Allah bilir
14- Bir kimse ”Allah beni niye yarattı zira bana dünyada bişey vermedi” dese kâfir olur
15-Bir kimse küfür söz söylese bunu duyan diğeri de gülse ikisi de kafir olur.
16-Bir kimse kâfirlerin bayramında kâfire bayramın mübarek olsun dese kâfir olur
17- Allahın rahmetinden ümidini kesen kimse kâfir olur
18- BİR KİMSE KÂFİRLERİN ÇİRKİN İŞLERİNİ GÜZEL İTİKAD ETSE KÂFİR OLUR
19- Bir kimse Allah bana şunu emretse yapmam derse kâfir olur
20- Hıristiyan olmak Yahudi olmaktan hayırlıdır diyen kimse kâfir olur
KİTAPLARA TAALLUK EDEN KÜFR SÖZLER
Müslümanın ağzına sövmek küfürdür( kuran okuduğu için)
Bir kimse kuranı kendi sözü gibi kullansa kafir olur
Kuranı Kerim okunurken alkışlamak küfürdür
Bir kimse zikir yapan tesbih ve tehlil eden kimseye” o bişey değil, o tencereyi doldurmaz, o ne fayda verir, o ne işime yarar “ dese kafir olur
Bir kimse sebebi zahir olmayarak (imanlı) ulemaya buğz etse kâfir olur
Bir kimse Allah’ın emrine işaret ederek” bu emri sonuna kadar yapmaya kim güç yetirir” dese kafir olur
PEYGAMBERLERE TAAUULUK EDEN KÜFR SÖZLER
Bir kimse mütevatir olan Hadis-i Şeriflerden birini reddetse veya istihfaf maksadı ile” biz onu çok işittik “ dese kâfir olur
Bir kimse “Adem (as) buğday yememiş olsa idi biz şaki olmaz idik” dese kafir olur
Bir kimse peygamberin sünnetlerinden birini beğenmese kafir olur
Bir kimse sünnet ne işe yarar dese kafir olur
Bir kimse bir adama “ peygamberdir” veya” peygamberden hayırlıdır” desekafir olur
Bir kimse veli, peygamberden hayırlıdır dese kafir olur
Bir kimse peygamberlik iddia etse ondan mucize istemek küfürdür ama bu onu rezil etmek içinse değildir.
Peygamberim sünnetlerinden birine razı olamayan kafir olur
Bir kimse Peygamberimizin sözünden bahsederek, şu adam şöyle diyor dese kafir olur
Bir kadınla bir erkek şahitleri olmadığı halde birbirleriyle nikahlansalar “Allah ve peygamberlerini veya meleklerini şahit tutarım” deseler kafir olurlar
AHİRETE TAALLUK EDEN KÜFÜR SÖZLER
Kıyamet gününde şefaat selahiyetine sahip bulunan zevatın, şefaatini inkar eden kimse kafir olur
Bir adam”şu dünyada ekmek olsun da ahirete ne olursa olsun” dese kafir olur
Cenneti cehennemi sıratı mizanı inkar eden kafir olur
Zalim olan zulm ettiği adama” kıyamette o kalabalıkta sen beni nasıl ve nerede bulacaksın” dese kafir olur
Bir adam “ ben sevaptan günahtan hesaptan ölümden uzağım” dese kafir olur
Kötülüğü yasak edip iyiliği emreden bi kimseye, birisi cevaben” ben cehennemde yerimi hazırladım” dese kafir olur
Bir adam diğer bir adama “şayet sen burada hakkımı ödemezsen ahirete verirsin “dese, o adam da “daha kıyamete çok var” diyerek kıyameti uzak görse kafir olur
KAZA VE KADERE TAALLUK EDEN KÜFR SÖZLER
Bir insan hayrı Allah yarattı şerri şeytan yarattı dese kafir olur
Bir insana musibetler belelar gelse o da”ey Allahım malımı mülkümü aldın şöyle şöyle ettin daha benden ne istiyorsun” dese kafir olur
Küfre rıza göstermek de küfürdür
Bir kimse falan müslümanın dünyadan imansız çıkmasını istiyorum dese kafir olur
Eğer bir vaiz küfr söylese cemaattekiler de sukut etseler ve vaiz küfür söyledikten sonra hala onun yanında otursalar kafir olurlar..
KİTAB'ÜL AKAİD'DEN
SEÇİLEREK OLUŞTURULDU