Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

₪ Elbisenizle İYİ Geçinin ₪ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~*~*~

RABBİMİZ, Kur’ân’da eşleri birbirlerinin elbisesi olarak tarif eder. Bizim fıtratımızı bizden iyi bilen Rabbimizin eşleri elbiseler diye tarif etmesi, hiç şüphesiz, sonsuz manalar içeriyor olmalı. “Elbise”nin anlamı ve çağrıştırdıkları üzerinden eşimizi anlamaya çalışabilir miyiz?

Başkalarına elbisenizle görünürsünüz. Elbisenizin temizliği, sağlamlığı, rengi ve şıklığı dışarıya verdiğiniz mesajdır. Elbisenizin güzelliği ile kendinizi önemsediğinizi ve önemli olduğunuzu ifade edersiniz. Kirli, pejmürde, dağınık, sökük, yırtık bir elbise kendinize değer vermediğiniz anlamına gelir. Şu halde, “Elbisemden bana ne?” deme hakkınız yoktur. Kendinizi elbisenizle tanıtırsınız; o kimliğiniz olur, kişiliğinizi ortaya koyar. Elbisenizde olabilecek her türlü kusur, size mal edilir; kişiliğinizden kaybettir.
Eşiniz de sizin başkalarına göründüğünüz kimliğinizdir. Onu yıpratırsanız, bakımını ihmal ederseniz, perişan hâle getirirseniz, önce kendinize zarar vermiş olursunuz. Kişiliğini kaybeden, özgüvenini yitiren, değer verilmeyen bir eş, sizin kendinizi böyle bir eşle yaşamaya mahkûm ettiğinizin göstergesidir. Bu da sadece eşinizi değil, kendinizi de önemsemediğiniz anlamına gelir.

Elbiseniz ayıplarınızı örter. Çıplak gezmek kadar utandırıcı bir şey yoktur herhalde… Şükür ki elbise sizi hem güzelleştirir, hem de bedeninizin saklamanız gereken kısımlarını örter. Bir bakıma sırdaşınızdır elbiseniz; en gizli saklı yerinize dokunur ama başkasına göstermez. İç yüzü çıplaklığınızı görür ama dış yüzünde bunu kimseye belli etmez. Hiç ummadığınız bir zamanda sökülüveren yahut içindekini gösteren bir elbise ayıplarınızı sergiler, sizi mahcup eder.

Eşler de birbirlerinin kusurlarını örtmek için vardır. Eşlerin kusur ve ayıpları, hata ve zaafları birbirine açıktır. Eşiniz, sizin hakkınızda başka kimsenin bilmediklerini bilir, sizde başka kimsenin görmediklerini görür. Elbette, bir “elbise” yahut “örtü” olarak, bu ayıpları ayıplamak için değil, örtmek, saklamak, ortadan kaldırmak için yanınızdadır. Eşinizin hata ve kusurlarını küçültüp saklamak yerine, daha da büyütüp ortaya çıkarmaya çalışıyorsanız, siz “elbise” değilsiniz. Bu yüzden eşinizi kimseyle kıyaslamayın; çünkü başkalarını sadece elbiseleri üzerinden görürsünüz; başkalarının elbiselerinin bildiğini bilemezsiniz.

gul_ve_yuzuk.jpg

Elbiseye siz değer katarsınız. İçine bir insan girdiğinde değer kazanır elbiseler. Hiçbir elbise paketinde kalsın diye dikilmez. Onu değerli kılan, bir insan bedenine uygun olması, bir insan tarafından giyilebilir olmasıdır. Bir başka deyişle, insan elbiseyi giyindiğinde, elbise de insanı giyinir. İçinde insan olan bir elbise adeta konuşur, işitir, görür, düşünür. Kendisinde kişilik olmayan bir insanı çok güzel bir elbise kişilik sahibi etmez. Elbise üzerinden sarkar, her haliyle o insana fazla geldiğini söyler.
Çoğunlukla “iyi” ve “ideal” bir eş ararız. Bu arayış kendimizin bu “iyi” ya da “ideal” eşe, “iyi” ya da “ideal” bir eş olup olamayacağımız detayını gözden kaçırtır. İyi bir elbiseyi giyinince, adam olunmayacağı gibi, iyi bir eş bulununca da, iyi bir evlilik garantisi yoktur. Öncelikle bu “iyi” eşe, “iyi” eş olmanız gerekir. Sonra da iki “iyi” eş olarak “iyi” bir ilişkiyi sürdürmenin ve geliştirmenin yollarını aramanız gerekir.
Eşler birbirlerinin elbisesidir; yani birbirlerini giyinirler. Aralarındaki uyum onların ilişkilerinin şıklığı için vazgeçilmezdir. Eşiniz de elbiseniz olduğuna göre, sadece onu giyinmekle değer kazanacağınızı düşünmeyin. Elbiseye sizin de katacağınız bir şeyler vardır. Ona göre yürümesini, ona göre durmasını, ona göre davranmasını bilmeniz gerekir.

Elbise sizi korur. Elbisenin örtme fonksiyonuna ek olarak koruma fonksiyonu da vardır. Elbise soğuktan, aşırı sıcaktan, kir ve tozdan vs. korur. Canınızı ve teninizi tehdit eden şeyler karşısında, elbisenize daha sıkı bürünmeniz gerekir. Aksini yapıp böylesi tehditlerden elbisenizi sorumlu tutmanız haksızlık ve akılsızlık olur.
Hayatımız pürüzsüz ve sorunsuz değildir; eşler arasında soğukluğa sebep olabilecek sayısız sorun çıkar. Çünkü hayatı olduğu gibi, olumsuzlukları da içinde olacak şekilde paylaşmaya söz verdiniz. Bu durumda, eşinize olan sevginizin ve bağlılığınızın sorunlar ortaya çıkınca yitirilmesi değil, artması gerekir. Sorunlara karşı birbirinizi desteklemek üzere bir aradasınız. Çıkan her sorunun çözümü olarak boşanmayı düşünmek, dahası sorunlara evliliğin yol açtığını düşünmek, üşüyorum diye elbiseyi üzerinizden atmaya benzer. En çok o zamanlarda lazımdır size elbiseniz; yani eşiniz. Birbirinize sıkıca sarılmadığınız sürece gelen ilk rüzgâr elbisenizi üzerinizden sıyırıverir; eşinizle uzaklara düşersiniz.

Senai Demirci

~*~*~*~

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm...Bu güzel paylaşımınızdan dolayı Allah(c.c) razı olsun inşallah..Hayırlı günler:H

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
Dünya ve ahiret mutluluğunu hedef alan dinimiz, toplumun en önemli temeli olan aileyi sevgi ve saygıya dayanan bir kurum olarak nitelendirmiştir. Aile yuvasının temeli olan eşler de karşılıklı hak ve görevlerini bilir ve buna göre hareket ederlerse, aile ocağı mutluluk ve neşe kaynağı olur.

Kadın kocası ile iyi geçinmeli, koca da eşine karşı daima iyi muamele etmelidir. Eşlerin birbirine eziyet etme ve zulüm yapma hakları yoktur. Muaz b. Cebel (r.a)'ten nakledildiğine göre Allah'ın Rasulü şöyle buyurmuştur. "Dünyada bir kadın kocasına eziyet ederse, o erkeğin kıyamet gününde eşi olacak olan Huri, eziyet eden kadına şöyle seslenir: "Allah seni helak etsin, bu adama eziyet etme. O, dünyada senin yanında bir misafirdir, yakında senden ayrılıp, bize kavuşacak." (Tirmizî, Rada', 19; ibn Mace, Nikah, 62; A. b. Hanbel, V, 242.)

Hanımının güzel huylu olmasını istiyen, önce kendisi güzel huylu olmalıdır! Kur'an-ı kerimde, insana gelen musibetlerin, günahları sebebiyle geldiği bildirilmektedir. O hâlde, dinimizin emir ve yasaklarına riayet eden, hanımı ile iyi geçinir.

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim. Selam ve dua ile kalın

berat05

Yönetici
~*~*~*~

Eşler de birbirlerinin kusurlarını örtmek için vardır. Eşlerin kusur ve ayıpları, hata ve zaafları birbirine açıktır. Eşiniz, sizin hakkınızda başka kimsenin bilmediklerini bilir, sizde başka kimsenin görmediklerini görür. Elbette, bir “elbise” yahut “örtü” olarak, bu ayıpları ayıplamak için değil, örtmek, saklamak, ortadan kaldırmak için yanınızdadır. Eşinizin hata ve kusurlarını küçültüp saklamak yerine, daha da büyütüp ortaya çıkarmaya çalışıyorsanız, siz “elbise” değilsiniz. Bu yüzden eşinizi kimseyle kıyaslamayın; çünkü başkalarını sadece elbiseleri üzerinden görürsünüz; başkalarının elbiselerinin bildiğini bilemezsiniz.

~*~*~*~

selamün aleyküm değerli kardeşim

çok güzel bir konu seçmişsiniz..yazanın yüreğine sağlık...sizden de Allah(c.c.) razı olsun ki bize bu konularla kendimizi imtihan etme şansı veriyorsunuz.

İYİ BİR ELBİSE OLMAK ÜMİDİYLE
Allah(c.c.)'a emanet olun

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
SENAİ DEMİRİNİN YİNE GÜZEL BİR YAZISI
GÜZEL KARDEŞİM BİZİMLE PAYLAŞTIGIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN
ELİNE EMEGİNE, KALEMİNE SAGLIK...
HERKESİN ELBİSESİNE İYİ BAKMASI TEMENNİSİYLE:)
DuaLarLa...

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Kardeşim ALİYE...

Eline sağlık RAHMAN yazandan anlatandan okuyandan razı olsun.Gerçektende çok değerli bir paylaşım sundun kardeşim.MEVLA bizleri ve Eşleimizi Takva haya ve ar elbiseleri ile süsleyip bir birimizi örtmeyi ve sarmayı bir ömür boyu nasip eylesin inşaALLAH.

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Dünya ve ahiret mutluluğunu hedef alan dinimiz, toplumun en önemli temeli olan aileyi sevgi ve saygıya dayanan bir kurum olarak nitelendirmiştir. Aile yuvasının temeli olan eşler de karşılıklı hak ve görevlerini bilir ve buna göre hareket ederlerse, aile ocağı mutluluk ve neşe kaynağı olur.

Kadın kocası ile iyi geçinmeli, koca da eşine karşı daima iyi muamele etmelidir. Eşlerin birbirine eziyet etme ve zulüm yapma hakları yoktur. Muaz b. Cebel (r.a)'ten nakledildiğine göre Allah'ın Rasulü şöyle buyurmuştur. "Dünyada bir kadın kocasına eziyet ederse, o erkeğin kıyamet gününde eşi olacak olan Huri, eziyet eden kadına şöyle seslenir: "Allah seni helak etsin, bu adama eziyet etme. O, dünyada senin yanında bir misafirdir, yakında senden ayrılıp, bize kavuşacak." (Tirmizî, Rada', 19; ibn Mace, Nikah, 62; A. b. Hanbel, V, 242.)

Hanımının güzel huylu olmasını istiyen, önce kendisi güzel huylu olmalıdır! Kur'an-ı kerimde, insana gelen musibetlerin, günahları sebebiyle geldiği bildirilmektedir. O hâlde, dinimizin emir ve yasaklarına riayet eden, hanımı ile iyi geçinir.

Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.

Allah razı olsun kardeşim. Selam ve dua ile kalın

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü kardeşim. Yüce Rabbimiz c.c sizden de ebeden razı olsun inşallah..Hayırlı katkınız için çok teşekkür ediyorum kardeşim. Rabbimiz c.c tesirli eylesin, sevabınızı yazsın inşallah.. Selam ve baki dua ile En Emin'e emanet olunuz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
1-Evlilikte, eşler arasında “Ben” yoktur, “Biz” vardır.

2-Acılara birlikte göğüs gerin.Bu sizin maneviyatınızı ve birlikteliğinizi kuvvetlendirir.

3-Aile içindeki tüm dengeleri önceden planlayıp ayarlayın.

4-Vicdanları rahatsız edecek hiçbir davranışta bulunmayın.

5-Gergin ve kızgın anlarınızda tartışmayın.

6-Bekarlıktaki alışkanlıklarınızı sürdürmeyin.

7-Birbirinizi değiştirmeye kalkmayın.

8-Geleceğiniz için birlikte planlar yapın.

9-Sırlarınız kutsaldır. Sakın onları ifşa etmeyin.

10-Biriniz üzgün olduğunda, nedenini mutlaka öğrenmeye çalışın.

11-Birbirinizden alakayı eskitmeyin.

12-Duygularınızı sözlerden ziyade beden dilinizle ifade edin.

13- Birbirinize küçük yardımlar yapın.

14-Eşiniz için ayrı bir dinleyici olun.

15-Birbirinizden fazla beklenti içinde olmayın.

16-Zaman zaman birbirinize hediyeler alın.

17-Verdiğiniz sözleri tutun.

18-Güzel haberleri başkalarına anlatmadan önce eşinizle paylaşın.

19-Eşinize karşı en güzel ve sevinçli halinizi gösterin.

20-İmkanlarınız ölçüsünde alış-veriş, gezinti, piknik, ziyaretler vs. yapın.

21-Bir kavgadan sonra birbirinize süprizler yapın.

22-Eşinizin pişirdiği yemeklerden dolayı iltifatlar yapın.

23-Mutfak işlerinde bazen eşinize yardım edin.

24-Birbirinize devamlı gülümseyin, hiçbir maliyeti yoktur.

25-Birlikte dua edin.

26-Sadece ikinizin bildiği özel bir kapı çalma şekliniz olsun.

27-Birbirinize isminizle hitap etmeyin. Sizi onore edecek isimler bulun.

28-Birbirinize gününüzün nasıl geçtiğini sorun.

29-Sağlıklı bir aile ortamı sağlayabilmek için bol bol kitaplar okuyun.

30-Mümkün olduğunca akşamları TV’yi kapatın.

31-Sofrada problemlerinizi sakın tartışmayın.

32-Çocuklarınızın ve aile efradınızın problemleri ilişkinizi zedelemesin.

33-Birbirinize karşı anlayışlı ve yumşakbaşlı olun.

34-Kesinlikle birbirinizle inatlaşmayın.

35-Çalar saati kapatmak için yataktan ilk fırlayan kişi siz olun.

36-Gizli konuları birbirinize anlatın.

37-Kandillerde ve bayramlarda büyüklerinizin gönlünü mutlaka alın.

38-Birbirinizin kusurunu araştırmayın.

39-Haftanın bir gününü yalnız aileniz için ayırın.

40-Hatalarınızı kabullenin.

41-Birbirinize karşı üstünlük sağlamaya çalışmayın.

42-Başarılarınızı önce ailenizle paylaşın.

43-Eşinizin morali bozukken ona çocuk gibi sevecen davranın.

44- “Ben söylemiştim” hastalığından vazgeçin.

45-Hapşırdığında “Elhamdülillah” deyin,eşinizde “Yerhamükellah” desin. Sonra ; “Yehdina ve Yehdiyekumullah” deyin.

46-Aile ilişkiniz iyi gidiyorsa bile en iyiye hala ulaşamadığınızı bilin.

47-Önemli konularda aynı fikirde olmaya çalışın.

48-Sıradan konularda ayrı ayrı düşüncelerinizi bir zenginlik olarak kabul edin.

49-Tüm isteklerinizi “Lütfen..” kelimesi ile bitirin.

50-Birbirinizin anne-babalarına karşı nazik ve alçak gönüllü olun. Hürmette kusur etmeyin.

51- İş sorunlarınızı gerekli olmadıkça eve taşımayın.

52-Fırsat buldukça seyahat edin.

53-Mutlu hayat sürebilmek için olanla yetinmeyi ve gelecek için devamlı çalışmak gerektiğini ilke haline getirin.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
_______SELAMÜN ALEYKÜM GÜZEL KARDEŞİm
emeginize saglık faydalı bir paylaşım
evlilik aslında hem kolay hemde çok zor bir hal çünkü insan çok girift_komleks_karmaşık bir yapıya sahip özellikle bayanlar sözkonusu duyguları oldugu zaman bazen kendileri bile kendilerini çözemiyor bu durumu eşlerinin anlamasını istiyorlar eşler anlamayınca ise olan oluyor:)eşleri elbiseye benzeten bir yazı çok yerinde güzel bir benzetme... elbisenizi iyi seçin ve elbisenizle iyi geçinin çünkü bu dünyada da ukbadada mutlu olmanın yollarından birisi....
rabbime emanetsiniz kardelen kardeşim
rabbim tüm bekar kardeşlerime hayırlı bir elbise şeçmeyi nasip eder inşallah üzerine yakışan onu sıçak havada terletmeyen soguk havada üşütmeyen bir elbise aslında kulaga hoş geliyor:)
selam ve dua ile_________

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
1) Mutluluk ötelerde değil: Mutlu olanlar bunun için olması imkansız büyük şeyler beklemeyenlerdir. Bir demet çiçek alan eşine, tebessümle bakan kadın, eşinin şefkat ve sevgisiyle pişirdiği bir çorbaya teşekkür edebilen erkek mutlu olur.

2) “Adalet”i unutmayın: Yaşanan olaylar karşısında her şeyi iyi tahlil edin. Kendinize haksızlık ediliyormuş gibi bir pozisyona girmeyin. Kendinizi mazlum, eşinizi zalim sandalyesine oturtup “Ben bu evde neyim ki?” diye eşinizi itham etmeyin.

3) Alıngan olmayın: Sürekli “Niye öyle konuştun? Sen böyle demekle beni kast ediyorsun...” vb sözlerle hesap sormayın. Hiçbir eş, “Acaba bu sözümden ve davranışımdan yanlış bir mana çıkarır mı?” diye düşünen bir eşin yanında rahat olmaz.

4) Aranıza duvarlar örmeyin: Duvarlar örüp onu o duvarların arkasında yalnızlığa terk etmeyin. Ya da siz kendinizi öyle bir duvarın içine hapsedip yalnız başınıza yaşamayın. “Beni anlamayan bir eşim var, ne yapabilirim?” diye diyalog kapılarını kapamayın.

5) Eşinize kambur olmayın: Kendinize düşen sorumlulukları mutlaka yerine getirin. “Ben yapmasam nasıl olsa eşim yapar” düşüncesiyle onun fedakarlığını istismar edip eşinize yük ve kambur olmayın. Nihayetinde o da bir insan, gün gelip o kamburdan kurtulmak isteyebilir.

6) Kendinizi peri, eşinizi cadı ilan etmeyin: Her şeyden bir haklılık payı çıkarıp, kendinizi tek akıllı olarak göstermeye çalışmayın. Kendinizi iyilik perisi eşinizi cadı ilan etmeyin. Unutmayın ki, eşler birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısıdır.

7) Eşinize akıl hocalığı yapmayın: Sürekli eşinize ‘şunu şöyle yap, bunu böyle yap’ diyerek akıl hocalığı yapmayın. Sanki onun aklı yokmuş da siz veriyormuşsunuz gibi davranmayın. Başaramadığı işler karşısında fırsatçılık yapmayın.

8) Tartışmak için bahane aramayın: Tartışmak için fırsat kollamayın. En küçük bir şey için sayıp dökmeyin. Mutlu olmak dururken ufak tefek şeylerle hayatı zindana çevirmeyin... Her tartışma mutluluk sarayından bir tuğla koparır.

9) Kameralarınızı güzelliklere çevirin: Aile hayatı içinde her şey olabilir. Bunlar kaderin cilvesidir. Bu sebeple alıcılarınızı eşinizin kötülüklerine değil iyiliklerine çevirin. Bahar günlerinde bile sağanakların olduğunu unutmayın.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamün aleyküm değerli kardeşim

çok güzel bir konu seçmişsiniz..yazanın yüreğine sağlık...sizden de Allah(c.c.) razı olsun ki bize bu konularla kendimizi imtihan etme şansı veriyorsunuz.

İYİ BİR ELBİSE OLMAK ÜMİDİYLE
Allah(c.c.)'a emanet olun

Ve aleyküm selam değerli ablam.
Yüce Rabbimiz c.c sizden de her iki cihanda razı ve hoşnut olsun inşallah.. Eksik olmayın. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ediyor, dualarınıza da amin diyorum.. Günümüzde ailelerin yıpranışı ve yıkılışı ile ilgili malesef çok acı olaylar duyuyoruz.. Basında, medyada sık sık dejenere olmuş bir aile yapısından, modelinden söz ediliyor.. Oysa evlilik gibi kutsal bir nimetin kıymeti bilinmelidir. Bu tavsiyeler de inşallah bu amaca hizmet eder acizane..Faydalı olması temennisindeyim değerli ablam.. İlginiz, güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Rabbimiz c.c gönlünüze göre versin inşallah..Selam ve baki dua ile En Emin olan Rabbimize emanetsiniz..B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Emeğine Sağlik Aliye Abla Sana Hediye Ettiğim Avatarlari Gördün Mü

Selamün Aleyküm güzel kardeşim..Gördüm evet:).. Çok güzeldi ikisi de, çok beğendim hediyelerimi..Ben de sizin için ekledim, forumun 12. sayfasındaydı biri..Diğeri de 31. sayfada inşallah..Tekrar teşekkür ederim güzel kardeşim. Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun inşallah..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsiniz. B)

zeynur

Kayıtlı Kullanıcı
paylaşımınız için teşekkürler güzel bir konu

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm güzel kardeşim..Gördüm evet:).. Çok güzeldi ikisi de, çok beğendim hediyelerimi..Ben de sizin için ekledim, forumun 12. sayfasındaydı biri..Diğeri de 31. sayfada inşallah..Tekrar teşekkür ederim güzel kardeşim. Rabbimiz c.c yar ve yardımcınız olsun inşallah..Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetsiniz. B)

ALLAH RAZI OLSUN ABLA
YA Bİ ŞEY SORACAKTIM SEN NİYE HEP BENİM KONULARIMDAN KAÇIYOSUN HİÇ BENİM FORUMLARA MSJ YAZMIYONDA

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ALLAH RAZI OLSUN ABLA
YA Bİ ŞEY SORACAKTIM SEN NİYE HEP BENİM KONULARIMDAN KAÇIYOSUN HİÇ BENİM FORUMLARA MSJ YAZMIYONDA

Est. ben sizden hiç kaçmadım güzel kardeşim:)..Yorum yazdığım konularınız var, konularınız bölümünde görebilirsiniz... Elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum.. Bazen sitede online görünüyorum ama başka uğraşılarım da var bilgisayarda.. Size karşı bir durum değil, yanlış anlamayın güzel kardeşim. Allah c.c için burada çok sevdiğim kardeşlerimdensiniz..Bundan sonra size daha sık yazmaya çalışayım madem:).. Rabbimiz c.c sizden de ebeden razı olsun güzel kardeşim..Hafızlığınız için de çok dua ediyorum, Rabbimiz c.c muvaffak eylesin, kolay kılsın inşallah..Dualarımla birlikte En Emin'e emanetsiniz..B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt