Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

El Ezher üniversitesi, Coca Cola ve Pepsi`nin haram olduğunu açıkladı. (1 Kullanıcı)

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı
Dünya Bülteni Haber Merkezi

Mısır’da İslam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek İslami İşler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin konulduğunu tespit ettiklerini açıklayan Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi’yi içmemeye davet etti. Bu tür gazlı içeceklerin insanlar için zorunlu şeyler olmadığını belirten Meclis, zor durumlarda “Zarûretler haramı mübâh kılar” kaidesi gereğince domuz, içki ve ölü etinin dahi sadece ölünmeyecek kadar yenilmesine izin verildiğini açıkladı. Meclis, böyle bir zorunlu durum olmadığına göre Müslümanların bu tür ferahlatıcı içeceklerden uzak durmalarını önerdi. Ürdün`de geçen gün uzun zamandır yapılan araştırma sonucu yapılan açıklamada, Coca Cola ve Pepsi`nin domuz`dan yapılmış bazı katkı maddeleri içerdiği açıklanmıştı.

Coca Cola ve Pepsi geçtiğimiz hafta Hindistan’da içinde zehirli bulunduğu gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı.

Kaynak: http://www.akhbaralaalam.net/haber_detay.php?haber_id=921

ifteron

Kayıtlı Kullanıcı
RE: El Ezher üniversitesi, Coca Cola ve Pepsi`nin haram olduğunu açıkladı.

sevgili kardeşim araştırman güzeldi eline sağlık.bende duyduğum bazı şeyleri aktarmak istiyorum.coca cola yazısı tam hatılamıyorum ama tersten okununca tövbe haşa;allah yok anlamı içeriyor diye duydum arapçam olmadığı için denemedim.birde geçenlerde yine bu sitede okudum nestle ürünleri içerisinde insan genetiğini bozan maddeler olduğunu ve bu ürünlerinde müslüman ülkelerde satıldığını ve genetik yapımızı bozduğunu okumustum.allah hepimizin yardımcısı olsun .kötülük düşünenlere ve dinimize bu şekilde saldıranlara fırsat vermez inşallah

Advence

Kayıtlı Kullanıcı

s.a ben coca cola we pepsi icmiyorum artik acaba cola turka caizmidir ? bu arastirildi mi ? kola icmeyi cok sewiyorum ! insallah coala turkada haram bisey yoktur.

@ebruli

Kayıtlı Kullanıcı

bilemiycem cola turkada biseyin olup olmadigini ama coca colanin urettigi urunleride almiyorum meyve sulari falanda.icmesem olmem herhelde.neden musluman kardeslerime kursun olarak donsuki benim alinteri kazancim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt