Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

EHLİ KURAN ÖLÜRKEN,EHLİ SÜNNET UYUYOR (MU) (1 Kullanıcı)

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com
my.php

Savaşın ağır yükünü taşıyan şanlı mücahidlerden sadece biriydi Batayev. Rus işgaline karşı durdu..İşbirlikçi münafıklarla savaşırken inandığı dava uğrunda Allah için şehid düştü.

EMIRTAHIR BATAYEV GUDERMES ILÇESINDE RUS VE RUS ISBIRLIKÇI MUNAFIKLARLA ÇIKAN ÇATISMADA SEHIT OLMUSTUR. ALLAH SEHADETINI KABUL ETSIN.

TEK BASINA BIR OPERASYON ÖNCESI BÖLGEDE PLAN YAPMAK IÇIN GELEN EMIR TAHIR RUSLARLA KARSILASIR VE TESLIM OLMA ÇAGRISINA KARSIN RUSLARA SILAHLA KARSILIK VERIR.

EMIR TAHIR YAKLASIK 1 SAAT.30 DAKIKALIK ÇATISMADA 9 RUS ÖZEL TIMCIYI ÖLDÜRDÜ VE 7 KISIYI DE AGIR OLARAK YARALI BIRAKIR.

TAHIR SENI UNUTMAYACAGIZ.

Tahir BATAYEV 1973 te 30 mayista Çeçenistan Salkovskoy ilçesinde dünyaya geldi. Tahir kendisi türk asilli kumuk türklerinden olup Çeçenistan vatandasidir. Tahir 1980 da Salkovskoy ilçesinde okula basladi ve 1991 okulu bitirdi.

Tahir okuldan hemen sonra Grozniy Universitesini kazandi ve 5 senelik olan Hukuk fakultesinde okumaya basladi. Tahir çocuklugunda bile islama çok merakli idi. Ve muhafazakar bir ailede yetismisti. Kendisi Türkçe, Rusça, Çeçence, Ingilizce dillerini biliyor.

1994'te Çeçenistanda baslayan Rus-Çeçen savasindan dolayi okula devam edemedi. Rus isgalci güçlerine birinci günden beri karsi çikan ve sonra mucahid birliklerine katilan Tahir, savas konusunda kendisini yetenekli göstermeye basardi.

Yakin arkadaslari onu kendilerine komutan olarak seçtiler ve 1995'te Genel kurmay baskani olan Aslan Maskhadovun karargahina giderek 100 kisil grubunu atnitan Tahir, her türlü görevi almaya hazir olduklarini asikladi. Aslan Maskhadov Tahiri kabul ederek Salkovskoy bölge komutanina yardim etmek üzere bölgeye gönderdi.

1996'da Grozniy operasyonda göstermis oldugu aktif mucadelen dolayi Çeçen Içkeriya Cumhuriyetin Halk Kahramani madalyasini laik görerek kendisine takdim edildi.Askeri törende madalyayi alirken Tahir su sözlerle çeçenlerin gönlüne girdi:

Kafirin önünde egilmektense, hür olarak ayakta sehid olmaya tercih ederim.
1998 de Tahir Batayev evlendi ve yeni bir yuva kurarak hayata bir renk katti. 1999 da tekrar patlak veren ikinci Rus-Çeçen savasinda da geride durmayarak aktif olarak mucadelede yer aldi.

Tahir Kuzey bölge cephesi komutani Abdul-Vahhabin komutasinda savasmaya basladi. Tahir Abdul-Vahhabin sehadetinden sonra Komutan olan Kamal- Leçi Eskiyevin yardimcisi olarak göreve getirildi.

Bu dönemde yaklasik 25 basarili operasyon düzenleyen Tahir bölgede ün kazanmistir. 30 ocakta 2006 da Kamalin de sehadetle tanistiktan sonra bölgede Tahir Emir oldu. Bu günlerden beri mucadele eden Emir Tahir çok basarili operasyonlar düzenlemektedir.

Rus gizli servisin ve Rus birliklerin bölgede en biyik düsmani ilan edilen Emir Tahir sadece 2006 da yaklasik 350 rus askerini ve 35 zirhli aracini ve 40 rus yanlisi munafiklerini imha etmistir.

Iki sefer büyük operasyon düzenleyerek Salkovskoy bölgesini tamamen kontrol altina alarak Ruslarin yapmis olduklari bölgeyi kontrol ediyoruz seklindeki açiklamalarini yalnis oldugunu göstermistir.

Son operasyon olarak 2006 da ramazan ayindan önce bölgedeki en üst düzey Rus yetkilisini öldürmüslerdir. Çeçenistan Içkeriya Cumhurbaskani Dokku Umarov tarafindan Emir Tahire 2006 da 20 eylülde General rutbesi verilmistir.

inna lillahi ve inna ileyhi raciun

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Tahir Batayev Şehid Oldu

S.A MEKANI CENNET OLSUN.ALLAH ŞEHADETİNİ KABULETSİN.

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH GANI GANI RAHMET ETSIN SEHITTIR INSALLAH:BUGUN CECENISTANIN DURUMU ORTADADIR KARDESLERIM BIZ MUSLUMANLARA DUSEN UZAKTAN RAHMET DILEMEK DEGIL BILINCLI DUALARIMIZLA ONLARIN YANINDA OLMAKTIR NEDIR BILINCLI DUA HERGUN AYNI SAATTE MUSLUMAN KARDESLERIMIZIN OKUYACAGI FETIH SURESININ MUCAHIDLERIMIZE YARDIM ICIN OKUNMASIDIR ALLAHIN ASKERLERI BEDIR DE VARDI BUGUNDE VARDIR KAMPANYA BASLATALIM HEM CECENISTANA HEM FILISTINE HEM IRAKA VARMISINIZ MUSLUMANLAR YETER OTURDUGUMUZ HIC OLMAZSA BUNU YAPALIM

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

nohco yazdı:
ALLAH GANI GANI RAHMET ETSIN SEHITTIR INSALLAH:BUGUN CECENISTANIN DURUMU ORTADADIR KARDESLERIM BIZ MUSLUMANLARA DUSEN UZAKTAN RAHMET DILEMEK DEGIL BILINCLI DUALARIMIZLA ONLARIN YANINDA OLMAKTIR NEDIR BILINCLI DUA HERGUN AYNI SAATTE MUSLUMAN KARDESLERIMIZIN OKUYACAGI FETIH SURESININ MUCAHIDLERIMIZE YARDIM ICIN OKUNMASIDIR ALLAHIN ASKERLERI BEDIR DE VARDI BUGUNDE VARDIR KAMPANYA BASLATALIM HEM CECENISTANA HEM FILISTINE HEM IRAKA VARMISINIZ MUSLUMANLAR YETER OTURDUGUMUZ HIC OLMAZSA BUNU YAPALIM

inşaallah kardeşim...çok anlamlı ve güzel bir fikir...

bunu kim organize edecek...

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.Allah şehadetini kabul etsin.kampanyanıza katılmaya varım inşallah

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.ALLAH ŞEHADETİNİ KABUL,MEKANINI FİRDEVS-İ ALA EYLESİN.

FETH SURESİ OKUMA SEVABINA VARIM AMA GECELERİ ANCAK OKUYABİLME FIRSATIM VAR.UYGUN SAAT OLURSA KATILIRIM.AMA ÖNCE ORGANİZASYON VE DEVAMLILIK SAĞLAYALIM VE KATILIM OLSUN.A.E.O

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

FETİH SURESİ

FETİH SURESİNİN MEALİ BURADA...BU SUREYE İHTİYACI OLAN YERYÜZÜNDE YÜZBİNLERCE MİLYONLARCA MÜCAHİDE MANEN DESTEK OLMAK İSTERMİSİNİZ...SAVAŞLAR TOPLA TÜFEKLE DEĞİL ,MANEVİYETLA ,İMANLA KAZANILIR...SİZDE BU DİN KARDEŞLERİNİZE BU SURE İLE DESTEK VERİN...BUNUN İÇİN LİSTE OLUŞTURULACAKSA BİR KARDEŞİMİZİ GÖREVE BEKLİYORUM...EĞER OLUŞTURULMAZ İSE BİLE BU GECE SAAT 22,00 İTİBARIYLE OKUYALIM İNŞAALLAH...VE MUHTELİF ZAMANLARDA BU DİNDAŞLARIMIZI DÜŞÜNEREK BU SUREYE DEVAM EDELİM...

1. Şüphesiz biz sana apaçık bir fetih verdik.

2, 3. Ta ki Allah, senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın, sana olan nimetini tamamlasın, seni doğru yola iletsin ve Allah sana, şanlı bir zaferle yardım etsin.

4. O, inananların imanlarını kat kat artırmaları için kalplerine huzur ve güven indirendir. Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

5. Bütün bunlar Allah'ın; inanan erkek ve kadınları, içlerinden ırmaklar akan, içinde temelli kalacakları cennetlere koyması, onların kötülüklerini örtmesi içindir. İşte bu, Allah katında büyük bir başarıdır.

6. Bir de, Allah'ın, hakkında kötü zanda bulunan münafık erkeklere ve münafık kadınlara, Allah'a ortak koşan erkeklere ve Allah'a ortak koşan kadınlara azap etmesi içindir. Kötülük girdabı onların başına olsun! Allah onlara gazap etmiş, onları lanetlemiş ve kendilerine cehennemi hazırlamıştır. Orası ne kötü bir varış yeridir!

7. Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

8. (Ey Muhammed!) Şüphesiz biz seni bir şâhit, bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik.

9. Ey insanlar! Allah'a ve Peygamberine inanasınız, ona yardım edesiniz, ona saygı gösteresiniz ve sabah akşam Allah'ı tespih edesiniz diye (Peygamber'i gönderdik.)

10. Sana bîat edenler ancak Allah'a bîat etmiş olurlar.2 Allah'ın eli onların ellerinin üzerindedir. Verdiği sözden dönen kendi aleyhine dönmüş olur. Allah'a verdiği sözü yerine getirene, Allah büyük bir mükâfat verecektir.

11. Bedevîlerin (savaştan) geri bırakılanları sana, "Bizi mallarımız ve ailelerimiz alıkoydu; Allah'tan bizim için af dile" diyecekler. Onlar kalplerinde olmayanı dilleriyle söylerler. De ki: "Allah sizin bir zarara uğramanızı dilerse, yahut bir yarar elde etmenizi dilerse, ona karşı kimin bir şeye gücü yeter? Hayır, Allah yaptıklarınızdan haberdardır."

12. (Ey münafıklar!) Siz aslında, Peygamberin ve inananların bir daha ailelerine geri dönmeyeceklerini sanmıştınız. Bu, sizin gönüllerinize güzel gösterildi de kötü zanda bulundunuz ve helaki hak eden bir kavim oldunuz.

13. Kim Allah'a ve Peygambere inanmazsa bilsin ki, şüphesiz biz, inkarcılar için alevli bir ateş hazırladık.

14. Göklerin ve yerin hükümranlığı Allah'ındır. O, dilediğini bağışlar, dilediğine ceza verir. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

15. Savaştan geri bırakılanlar, siz ganimetleri almaya giderken, "Bırakın biz de sizinle gelelim" diyeceklerdir. Onlar Allah'ın sözünü değiştirmek isterler. De ki: "Siz bizimle asla gelmeyeceksiniz. Allah önceden böyle buyurmuştur." Onlar, "Bizi kıskanıyorsunuz" diyeceklerdir. Hayır, onlar pek az anlarlar.

16. Bedevîlerin (savaştan) geri bırakılanlarına de ki: "Siz, güçlü kuvvetli bir kavme karşı teslim oluncaya kadar savaşmaya çağrılacaksınız. Eğer itaat ederseniz Allah size güzel bir mükâfat verir. Ama önceden döndüğünüz gibi yine dönerseniz, Allah sizi elem dolu bir azaba uğratır."

17. Köre güçlük yoktur, topala güçlük yoktur, hastaya güçlük yoktur. (Bunlar savaşa katılmak zorunda değillerdir.) Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içlerinden ırmaklar akan cennetlere koyar. Kim de yüz çevirirse, onu elem dolu bir azaba uğratır.

18, 19. Şüphesiz Allah, ağaç altında sana bîat ederlerken inananlardan hoşnut olmuştur. Gönüllerinde olanı bilmiş, onlara huzur, güven duygusu vermiş ve onlara yakın bir fetih ve elde edecekleri birçok ganimetler nasip etmiştir. Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

20. Allah size, elde edeceğiniz birçok ganimetler vaad etmiştir. Şimdilik bunu size hemen vermiş ve insanların ellerini sizden çekmiştir. (Allah böyle yaptı) ki, bunlar mü'minler için bir delil olsun, sizi de doğru bir yola iletsin.

21. Henüz elde edemediğiniz, fakat Allah'ın, ilmiyle kuşattığı başka (kazançlar) da vardır. Allah her şeye hakkıyla gücü yetendir.

22. İnkar edenler sizinle savaşsalardı, arkalarını dönüp kaçarlar, sonra da ne bir dost, ne de bir yardımcı bulabilirlerdi.

23. Allah'ın ötedenberi işleyip duran kanunu (budur). Allah'ın kanununda asla bir değişiklik bulamazsın.

24. O, Mekke'nin göbeğinde, sizi onlara karşı üstün kıldıktan sonra, onların ellerini sizden, sizin ellerinizi onlardan çekendir. Allah, yaptıklarınızı hakkıyla görmektedir.

25. Onlar, inkar edenler ve sizi Mescid-i Haram'ı ziyaretten ve (ibadet amacıyla) bekletilen kurbanlıkları yerlerine ulaşmaktan alıkoyanlardır. Eğer, oradaki henüz tanımadığınız inanmış erkeklerle, inanmış kadınları bilmeyerek ezmeniz ve böylece size bir eziyet gelecek olmasaydı, (Allah Mekke'ye girmenize izin verirdi). Allah, dilediğini rahmetine koymak için böyle yapmıştır. Eğer, inananlarla inkarcılar birbirinden ayrılmış olsalardı, onlardan inkar edenleri elem dolu bir azaba uğratırdık.

26. Hani inkar edenler kalplerine taassubu, cahiliye taassubunu yerleştirmişlerdi. Allah ise, Peygamberine ve inananlara huzur ve güvenini indirmiş ve onların takva (Allah'a karşı gelmekten sakınma) sözünü tutmalarını sağlamıştı. Zâten onlar buna lâyık ve ehil idiler. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir.

27. Andolsun, Allah, Peygamberinin rüyasını doğru çıkardı. Allah dilerse, siz güven içinde başlarınızı kazıtmış veya saçlarınızı kısaltmış olarak, korkmadan Mescid-i Haram'a gireceksiniz. Allah, sizin bilmediğinizi bildi ve size bundan başka yakın bir fetih daha verdi.

28. O, Peygamberini hidayet ve hak din ile gönderendir. (Allah) o hak dini bütün dinlere üstün kılmak için (böyle yaptı). Şahit olarak Allah yeter.

29. Muhammed, Allah'ın Resülüdür. Onunla beraber olanlar, inkârcılara karşı çetin, birbirlerine karşı da merhametlidirler. Onların, rükû ve secde halinde, Allah'tan lütuf ve hoşnutluk istediklerini görürsün. Onların secde eseri olan alametleri yüzlerindedir. İşte bu, onların Tevrat'ta ve İncil'de anlatılan durumlarıdır: Onlar filizini çıkarmış, onu kuvvetlendirmiş, kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş, ziraatçıların hoşuna giden bir ekin gibidirler. Allah kendileri sebebiyle inkarcıları öfkelendirmek için onları böyle sağlam ve dirençli kılar. Allah, içlerinden salih amel işleyenlere bir bağışlama ve büyük bir mükafat vaad etmiştir.

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

MEKANI CENNET OLSUN. RABBİM ŞEHADETİNİ KABUL BUYURSUN. BENDE FETİH SURESİ OKURUM BU AKŞAM. HATTA LİSTEDE YARDIMCI OLURUM SİZLERE B)

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. bu gece saat 22:00 de Allah izin verirse onlara manevi desteğe hazırız.selam ve dua ile.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Birnur yazdı:

MEKANI CENNET OLSUN. RABBİM ŞEHADETİNİ KABUL BUYURSUN. BENDE FETİH SURESİ OKURUM BU AKŞAM. HATTA LİSTEDE YARDIMCI OLURUM SİZLERE B)

ALLAH RAZI OLSUN ABLAM..BU LİSTE İŞİ SİZİN O ZAMAN...BUNU MUTAF ZAMANLARDA YAPALIM...ARAPÇA BİLMEYEN KARDEŞLEİMİZ MEAL OKUSUNLAR...ONUDA YAPAMAYAN FATİHASINI EKSİK ETMESİN...
LİSTEYE BAŞLAYIN BAKALIM...HADİ BİSMİLLAH

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
BEN ŞUNU BELİRTMELİYİM Kİ ARAPÇA BİLMİYORUM :( . MEALİNDEN OKURUM OZAMAN..
AYNI FORUM İÇERSİNDE AÇIYORUM LİSTEYİ UYGUNMUDUR.. DEĞİLSE YENİ BİR FORUM AÇALIM. ALLAH'A EMANET OLUN

LİSTEMİZ
mk5834
deren75
ADALETIMAHZA
nohco
Birnur

S.A

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

Birnur yazdı:

S.A
BEN ŞUNU BELİRTMELİYİM Kİ ARAPÇA BİLMİYORUM :( . MEALİNDEN OKURUM OZAMAN..
AYNI FORUM İÇERSİNDE AÇIYORUM LİSTEYİ UYGUNMUDUR.. DEĞİLSE YENİ BİR FORUM AÇALIM. ALLAH'A EMANET OLUN

LİSTEMİZ
mk5834
deren75
ADALETIMAHZA
nohco
Birnur

S.A

a.s,

tamam ablam burası uygun...anasayfayı önemlide olsa aynı konuyla işgal edip kimsenin hakkını almayalım...ana sayfamız zaten yeterince meşgul durumda...

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

TAMAM ABİ. SİZDE ADINIZI DEĞİŞTİRMİŞSİNİZ..HAYIRLI OLSUN

HAYDİ ARKADAŞLAR KATILIMLARINIZ BEKLİYORUZ B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A. KARDEŞİM MUSTAFA,
İMAM ŞAMİLİN TORUNLARIDA AYNI UĞURDA BİR BİR RABLERİNE KAVUŞMAYA DEVAM EDİYORLAR. İNŞALLAH RABBİM ŞEHİDİN ŞEHADETİNİ KABUL ETSİN. ONLAR ŞİMDİ NE KADAR MUTLU BİZ BİLSEK. BURADA GÖZ YAZŞI DEĞİLDE DÜĞÜN DERNEK KURARIZ HERHALDE.
RABBİMM CÜMLEMİE BÖYLE GÜZEL ÖLÜM NASİP ETSİN. RABBİM BİZELRİ MİSKİN MİSKİN RAHAT YATAKLARIMIZDA EMANETİ TESLİM EDENLERDN ETMESİN İNŞALLAH. BİZELREDE ÖYLE ÖLÜMLER NASİP ETSİN.
YOKDA BU KADAR GÜNAH GİRDABININ İÇİNDE HANGİ YÜZEL ÇIKARIZ RABBİMİZİN HUZURNA. NE DERİZ ONA SORDUĞU ZAMAN SANA VERDİĞİM EMANETLERİ NEREDE KULLANDIN DİYE.
İNŞAALLAH YARALARIMIZIN KANLARI ŞIRILŞIRIL AKARAK VARRIRIZ HUZURUNA DA. İŞTE RABBİM SENİN RIZAN İÇİN ,SENİN DİNİNİN YERYÜZÜNDE İDAMESİ İÇİN SENİN VERDİĞİN CANI VERDİMDE GELDİM .
K.S.E.O.

tugba_m

Kayıtlı Kullanıcı

Allah rahmet eylesin,şehadetini kabul etsin,firdevs makamını nasip eylesin inşallah.

Benide ekleyin listenize inşallah

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
BEN BENİDE YAZIN DEMEDİM AMA, MUSTAFA ABİM YAZMIŞTIR ABİSİNİ.
K.S.E.O.

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

LİSTEMİZ
mk5834
deren75
ADALETIMAHZA
mtetik
tugba-m
Birnur
nohco

S.A

RABBİM KABUL ETSİN OKUDUM. ÇEÇENİSTANDA FİLİSTİNDE VE DİĞER TÜMMÜSLÜMAN ÜLKELERDE AZAB GÖREN TÜM MÜMİN KARDEŞLERİMİZİN RABBİM YAR VE YARDIMCISI OLSUN

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

savaşta olan tüm müslümanlara manevi destek için okuduk .Allah kabul etsin.

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDESLERIM ALLAH HEPINIZDEN TEK TEK ALLAH RAZI OLSUN COK BAHTIYAR OLDUM SAAT 22:00 COK IYI DUSUNULMUS BIRNUR KARDESIM LISTEYI HAZIRLAMISSIN ELLERIN DERT GORMESIN INSALLAH BEN HAFTA SONLARI CALISMADIGIM ICIN SITEYE GIREMIYORUM BUGUN ACABA DUNKU FORMA YANIT GELMISMI DIYE MERAK EDIP GELDIM ALLAH CUMLEMIZI SALIH KULLARIYLA BIRLIKTE EYLESIN MUCAHIDLERIMIZE YAR VE YARDIMCI OLSUN SELAMETLE DUA ILE YALNIZ HERGUNMU HAFTADA BIRGUN MU ONA KARAR VERELIM

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

nohco yazdı:
S.A KARDESLERIM ALLAH HEPINIZDEN TEK TEK ALLAH RAZI OLSUN COK BAHTIYAR OLDUM SAAT 22:00 COK IYI DUSUNULMUS BIRNUR KARDESIM LISTEYI HAZIRLAMISSIN ELLERIN DERT GORMESIN INSALLAH BEN HAFTA SONLARI CALISMADIGIM ICIN SITEYE GIREMIYORUM BUGUN ACABA DUNKU FORMA YANIT GELMISMI DIYE MERAK EDIP GELDIM ALLAH CUMLEMIZI SALIH KULLARIYLA BIRLIKTE EYLESIN MUCAHIDLERIMIZE YAR VE YARDIMCI OLSUN SELAMETLE DUA ILE YALNIZ HERGUNMU HAFTADA BIRGUN MU ONA KARAR VERELIM[/quote
A.S. KARDEŞİM BENDE DÜN GECE 22.00 DE ANLATAMAYACAĞIM DUYGULAR YAŞADIM .KARDEŞLERİMİZİN ÇOĞU SANIRIM HAFTA SONU SİTEYE GİREMİYORLAR İNŞALLAH HAFTA BAŞINDA OKURLAR MESAJLARI HERGÜNMÜ YADA HAFTADA BİRGÜN MÜ KARDEŞLERİMİZ GELİNCE KARAR VERELİM BEN HANGİSİNE KARAR VERİLİRSE UYMAYA ÇALIŞIRIM İNŞALLAH AYNI MEKANDA OLMASADA AYNI ANDA AYNI ŞEYLER İÇİN BİR OLUP DUA ETMEK NE GÜZEL ŞEY YARAB.RABBİM ZORDA OLAN MÜSLÜMANLARIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN.SELAM VE DUA İLE.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt