Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ehl-i Sünneti Savunmayı Sürdüreceğim! (1 Kullanıcı)

Sercan Demet

Kayıtlı Kullanıcı
ŞİÎLER kendi mezheplerine bağlılar. İçlerinden bir kısmı aktif Şiîlik propagandası yapıyor, Şiîliği destekliyor.

Vehhabîler kendi fırkalarına bağlılar. Vehhabîlik propagandası yapıyorlar.

Mezhepsizler mezhepsizlik için çalışıyor.

Onlar, bu yaptıklarını çok tabiî ve haklı buluyor. Hürriyet var Şiîlik, Vehhabîlik, mezhepsizlik için çalışabiliriz diyorlar.

Bendeniz bir Ehl-i Sünnet Müslümanıyım, Ehl-i Sünneti destekliyorum, onun propagandasını yapıyorum. Ehl-i Sünnetin bâtıl olduğunu, içinde büyük yanlışlar ve bid'atler bulunduğunu iddia edenlere karşı onu savunuyorum.

İşte bu benim yaptığım, dehşetli protestolara, tepkilere yol açıyor. Hakaret ediyorlar, sövüp sayıyorlar, iftiranın ve seviyesizliğin bini bir paraya...

Hürriyetse, benim bir Sünnî olarak hürriyetim yok mudur?

Eşitlikse ben onlar kadar eşit değil miyim?

Bendeniz hakaret etmiyorum, elimden geldiği kadar terbiyeli ve seviyeli bir üslupla yazıyorum.

İsim ve kimliğimle yazıyorum, birtakım takma adların ardına saklanmıyorum.

Muhatabım, Ehl-i Sünnet mezhebine bağlı Sünnî Müslümanlardır. Onları uyarmaya çalışıyorum.

Bir Sünnî olarak elbette Şiîleri, Vehhabîleri, mezhepsizleri memnun ve razı etmek gibi bir amacım yoktur.

Rahatsız olan kardeşlerimiz lütfen yazılarımı okumasınlar ve boş yere üzülmesinler. Çünkü ben hak yolun ehl-i sünnet olduğunu aynelyakîn ve ilmelyakîn biliyorum ve bu yolda yürüyeceğim.

Fitne çıkartmaya gelince:

Ehl-i Sünnet inanışının ve kültürünün hâkim olduğu Türkiye'de Sünnîliği savunmak fitne çıkartmak olarak yorumlanamaz. Asıl fitne, bu ülkeyi Şiî, Vehhabî veya mezhepsiz yapmak için çalışmaktır.

Sünnîliği Yezitçilik olarak gösterenler ne kadar aşırı, uç, müfrit bir zihniyete sahiptir.

Sünnîler çocuklarına, Ali, Hasan, Hüseyin isimlerini veriyorlar. Çocuğuna Yezid ismini veren bir tek Sünnî görülmüş müdür?

Şimdi Şiî kardeşlerime soruyorum: Şiî dünyasında bir tek Ebubekir, Ömer, Osman var mıdır?

Acaba ayrımcılığı kimler yapıyor?

Türkiye'nin Vehhabî olmasını elbette istemem. Bayramlarda merhum babamın ve merhume annemin mezarlarını ziyaret edip Yâsin okuyor, sevabını onlara ve âhirete intikal etmiş bütün mü'minlerin ruhlarına bağışlıyorum. Vehhabîler hakim olurlarsa bütün mezarları, bu arada annemin ve babamın kabirlerini de düzleyecekler. Resulullah Efendimiz kabir ziyaretine izin vermiştir.

Hz. Ali radiyallahu anh ve kerremallahu vecheh efendimizi, Ehl-i Beyti sevmeyen bir tek Sünnî gösteremezsiniz.

Hz.Ali, son derece cesur, korkusuz, kahraman, tâvizsiz bir mü'mindi. İlk üç halife zamanında onun taqiyye yaptığını iddia etmek, o büyük zata hakarettir. Resulullah Efendimiz onu, kendisinden sonra vekil ve halife bırakmış olsaydı, asla boyun eğmez ve bu makama otururdu.

Biz Sünnîler, Hz. Muaviye'yi elbette Hz.Ali derecesinde görmeyiz. Görmüş olsaydık camilerimize onun ismini de yazardık. Yazmamışız. Lakin Yezit yüzünden onu küfürle, nifakla suçlamayız. Resulullah Efendimizin vahiy katipliğini yapmıştır; üzücü ihtilâflar yüzünden onu dışlamayız.

Çok rica ediyorum:

Fitne çıkmaması için, tepkici kardeşlerimiz yazılarımı okumasınlar.

Bendeniz e-mail yorumlarına meraklı bir kişi değilim. On yedi sene boyunca yazılarımın altına yorum yazdırtmadım. Birkaç aydan beri gazete bana sormadan yorumları yayınlamaya başladı.

Şiîler, Vehhabîler, mezhepsizler Ehl-i Sünneti nasıl tenkit ediyorlarsa, Sünnîlerin de onları tenkide hakkı vardır. Yeter ki, İslâmî uhuvvet (kardeşlik) sınırları aşılmasın, iftira edilmesin, hakaret ve küfür çukurlarına inilmesin.

İnanç ve usûldeki bid'atleri, kendilerini küfre götürmeyen bütün mü'minler, bid'atçi de olsalar kardeşimizdir.

Bid'atleri ve bozuklukları, kıldığı namazın sıhhatini götürüp fesada vermeyen herMüslümanın ardında namaz kılınır.

Tekrar ediyorum: Mü'minler birbirlerine karşı taqiyye ve kitman yapmamalıdır.

Sünnî bir Müslüman olarak Türkiye'nin Vehhabîleştirilmesine, Şiîleştirilmesine, mezhepsizleştirilmesine bütün meşru yollarla karşı çıkacağım.

Ehl-i Sünnet kardeşlerimi bu konuda uyarmak benim vazifemdir.

Ehl-i Kıble, ehl-i iman olan, bid'atçi olsa bile, o bid'ati kendisinin imanını ortadan kaldırmayan bütün kardeşlerime selâm ve hürmetlerimi sunar, hayır dua ederim. Onlar da, bazı inanç, fikir ve görüşlerimi beğenmeseler ve paylaşmasalar bile bize dua etsinler.

Ehli Sünneti Savunmayı Sürdüreceğim

Mehmet Şevket Eygi
Allah razı olsun.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
ŞİÎLER kendi mezheplerine bağlılar. İçlerinden bir kısmı aktif Şiîlik propagandası yapıyor, Şiîliği destekliyor.

Vehhabîler kendi fırkalarına bağlılar. Vehhabîlik propagandası yapıyorlar.

Mezhepsizler mezhepsizlik için çalışıyor.

Onlar, bu yaptıklarını çok tabiî ve haklı buluyor. Hürriyet var Şiîlik, Vehhabîlik, mezhepsizlik için çalışabiliriz diyorlar.

Bendeniz bir Ehl-i Sünnet Müslümanıyım, Ehl-i Sünneti destekliyorum, onun propagandasını yapıyorum. Ehl-i Sünnetin bâtıl olduğunu, içinde büyük yanlışlar ve bid'atler bulunduğunu iddia edenlere karşı onu savunuyorum.

Bir Sünnî olarak elbette Şiîleri, Vehhabîleri, mezhepsizleri memnun ve razı etmek gibi bir amacım yoktur.

Sünnîler çocuklarına, Ali, Hasan, Hüseyin isimlerini veriyorlar. Çocuğuna Yezid ismini veren bir tek Sünnî görülmüş müdür?

Şimdi Şiî kardeşlerime soruyorum: Şiî dünyasında bir tek Ebubekir, Ömer, Osman var mıdır?

Acaba ayrımcılığı kimler yapıyor?

Türkiye'nin Vehhabî olmasını elbette istemem. Bayramlarda merhum babamın ve merhume annemin mezarlarını ziyaret edip Yâsin okuyor, sevabını onlara ve âhirete intikal etmiş bütün mü'minlerin ruhlarına bağışlıyorum. Vehhabîler hakim olurlarsa bütün mezarları, bu arada annemin ve babamın kabirlerini de düzleyecekler. Resulullah Efendimiz kabir ziyaretine izin vermiştir.

Hz. Ali radiyallahu anh ve kerremallahu vecheh efendimizi, Ehl-i Beyti sevmeyen bir tek Sünnî gösteremezsiniz.

Şiîler, Vehhabîler, mezhepsizler Ehl-i Sünneti nasıl tenkit ediyorlarsa, Sünnîlerin de onları tenkide hakkı vardır. Yeter ki, İslâmî uhuvvet (kardeşlik) sınırları aşılmasın, iftira edilmesin, hakaret ve küfür çukurlarına inilmesin.

Ehli Sünneti Savunmayı Sürdüreceğim

Mehmet Şevket Eygi
Allahcc razı olsun...
yazandanda,paylaşandan da...
BESMELE...SELAM...DUA...

Sercan Demet

Kayıtlı Kullanıcı
Amin ecmain kimkimdir kardeşim.

Birkaç paylaşımınızı okudum, yorumlarınız zaten aşikâr. Bu çizgide olan Müslümanlar gitgide azalmakta ve Ehl-i Sünnet'in dışındaki ehl-i bidata yönlendirmekteler. Sanıyorum ki o güzel paylaşımlarınız birçok kişinin zihninde yeni düşünceleri doğurmuştur.

Rabbim ilminizi arttırsın. Rızkınızı bereketlendirsin. Ahiretinizi güçlendirsin. Sırat köprüsünü geçişinizi şimşek gibi eylesin ve alnınızı secdeden ayırmasın inşallah.

Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, mağfireti, hidayeti ve cümle ihsan ve iyiliği üzerinize olsun.

Vesselam, veddua.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Amin ecmain kimkimdir kardeşim.

Birkaç paylaşımınızı okudum, yorumlarınız zaten aşikâr. Bu çizgide olan Müslümanlar gitgide azalmakta ve Ehl-i Sünnet'in dışındaki ehl-i bidata yönlendirmekteler. Sanıyorum ki o güzel paylaşımlarınız birçok kişinin zihninde yeni düşünceleri doğurmuştur.

Rabbim ilminizi arttırsın. Rızkınızı bereketlendirsin. Ahiretinizi güçlendirsin. Sırat köprüsünü geçişinizi şimşek gibi eylesin ve alnınızı secdeden ayırmasın inşallah.

Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, mağfireti, hidayeti ve cümle ihsan ve iyiliği üzerinize olsun.

Vesselam, veddua.
En güzel hediyelerimi aldım...
Allahcc razı olsun gönüldaş...
Bilmukabele...
Allahcc mahcup etmesin inşaALLAH...
En kalbi selamlarımla selamlarım...
Rabbimize emanetsin...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
BESMELE...SELAM..DUA...

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
allah razı ola.

Yolumuz ehli sünnet alimlerinin yoludur.

Alime indirilen ledün ilmini de inkar etmez kabul ederiz.

hadisi tutarız ayeti tutarız.

İnsanlık nedir biliriz

müslümanlığımızı doyasıya yasar şükrederiz.

Hamd olsun ki Rabbimiz bizi ehli sünnet vel cemaat yaptı.

Sercan Demet

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cümlenizden razı olsun.

Allah müminlerle beraberdir!

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
‘’ORTALIK KARIŞIP, YALANLAR YAYILIP, DİNDEN OLMAYAN ŞEYLER ORTAYA ÇIKINCA, ADETLERE KARIŞTIRILINCA VE ESHABIMA DİL UZATILINCA, DOĞRUYU BİLENLER HERKESE BİLDİRSİN. ALLAH-U TEALA'NIN, MELEKLERİN VE BÜTÜN İNSANLARIN LANETİ, DOĞRUYU BİLİP DE, GÜCÜ YETTİĞİ HALDE BİLDİRMEYENLERE OLSUN.ALLAH-Ü TEALA BÖYLE ALİMLERİN FARZLARINI VE DİĞER İBADETLERİNİ KABUL ETMEZ."
(Mektubat-ı Rabbani-ks- c.I,251;Ebu Nuaym, Deylemi)

Sercan Demet

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun. Ben de birkaç hadis paylaşayım.

(Kur’andan başka delil kabul etmem diyenler çıkacak.) [Ebu Davud]

Ne yazıktır ki Ümmet-i Muhammed'e bu fitnekar cahil cüheyla takımı zuhur edeli çok oldu. Abdulvehhab, Abduh, Efgani, Reşit Rıza, Abdulaziz bin Baz, Şevkani, Hasan el-Benna, Mevdudi ve daha niceleri... Ama inatla, inançla, muttakilerin yolunu sürdürmekle; Allah sevdalısı tasavvuf ehli var oldukça, bu ümmet, gaflet ve delalet içine sürüklenmeyecektir. Zira, Resulallah buyurdu ki:

“Yeryüzünde Allah Allah diyen kalmayıncaya kadar kıyamet kopmayacaktır.”

Hiç şüphesiz ki, yer yüzünde aşk ile Allah zikrini yayan; vasat derecedeki islami bilgisiyle; bu yola baş koyan insanları; günde yüz yirmi bin Allah zikri çekmeye alıştıran; nefsi terbiye mekanı olan tarikatlar "Allah, Allah" diyenlerin var olmasını, artmasını sağlamaktadır.

Fitnekarlara ültimatom amaçlı kısa ve öz bir hadis-i şerif yararlı olacaktır biiznillah.

"Fitne uykudadır. Allah, onu uyandırana lanet etsin." (Ramuz El Ehadis)

Vesselam, veddua.

Horanta

Kayıtlı Kullanıcı
Evet,ehli sünnet'i savunmaya devam edeceğiz.

Bizi savunma durumuna sokan sistemdir.Yoksa, Ehli sünnet dominanttır. Ne zaman sistem düzelir, o zaman ehli bidat kahrolur.Demek ki neymiş ? Sistemi adam etmeden sahabi düşmanı da, evliya düşmanı da adam olmazmış.Zira atış serbest!

Sercan Demet

Kayıtlı Kullanıcı
İlim düşmanı, Allah'a ulaşma yollarını arayanların düşmanı, dinde reforma canıyla malıyla karşı çıkanların düşmanı olan revizyonist günümüz Müslüman'ın Ehl-i Sünnet vel cemaati savunulacak bir öğreti haline getirmesi ne acı değil mi? Haklısınız.

Amma velakin, inşallah, bu fitnekarların kökleri kazınacak ve İslam hak ettiği bahtiyarlıkta daim kalacak. Şüphesiz ki, er yada geç, biz bunun olacağına inananlardanız. Allah bizi takva sahibi kullarından kılsın!

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Evet,ehli sünnet'i savunmaya devam edeceğiz.

Bizi savunma durumuna sokan sistemdir.Yoksa, Ehli sünnet dominanttır. Ne zaman sistem düzelir, o zaman ehli bidat kahrolur.Demek ki neymiş ? Sistemi adam etmeden sahabi düşmanı da, evliya düşmanı da adam olmazmış.Zira atış serbest!
ALLAH VE RESUL YOLUNDA BÜTÜN MÜSLÜMANLAR CEPHEYE...
SIRADAĞLAR GİBİ KENETLENİN..
Cihad olmadan,
Canı ve malı Allah yoluna sarfetmeden felah yok...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt