Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Eğitim bütçesi (1 Kullanıcı)

soner.ulgur

Kayıtlı Kullanıcı
EĞİTİM BÜTÇESİ
Fatih Sultan Mehmet, bütçe müzakerelerine başlama¬dan listeye medreseler tahsisatı olarak büyük bir rakam yazmış. Maliye Veziri bu tahsisatı çok bulunca şu izahatı yapmış:
- Siyah, kurşuni veya kahverengi bir kumaşı kirli suya batırırı. Kurusun, sarık olarak sarın. Kirini belli etmez. Fakat beyaz bir tülbendi değil kirli suya atmak, üzerin¬den sinek geçse fark edersiniz.
Diğer mesleklere nazaran ulema mesleği budur. Şimdi soruyorum: Baktığımız her yüz talebeden en az beş ta¬nesi istediğimiz gibi yetişiyor mu, yetişmiyor mu?
- Yetişiyor Padişahım!
- Öyle ise o beşin hatırına doksan beş taneye de ba¬kacağız. Hangisinin o beşe gireceğini önceden bilemeyiz.
Maliye Veziri bu izaha hak vermiş.
O gün medreseler birer ilim merkezi olarak işliyordu ve Osmanlı'nın köylerine kadar ulaşmıştı. Vazifesini de hakkıy¬la ifa ediyordu.
Sultan, bir insana dünyalar kadar yatırım yapılsa değe¬ceğini nazara veriyor, sayı ve meblağın büyüklüğü karşısın¬da vezirlerini ikna ediyordu.
Bugün, ilahi bir lütuf la, hakkıyla yapılan eğitim faaliyetle¬rinin büyük bir çoğunluğundan hoşnutluk uyandıran netice¬ler alınmaktadır.
Birine, beşine değerken, binlercesine, İnşaallah milyonlarcasına elbet değer.

bilmek

Kayıtlı Kullanıcı
İNŞALLAH
eğitim çok önemli inşALLAH eğitimimiz o seviyelere gelir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt