Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Efendimizden en güzel tavsiyeler....... (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Celaleddin Süyuti (rahimehullah) şöyle buyurdular: Ben Şeyh Şemseddin bin Kımah’ın defterinde onun hattıyla yazılmış, Ebu’l-Abbas el-Müstağfiri’den rivayet edilmiş bir yazı gördüm. Orada şöyle deniyordu:
Mısır’a Ebu Hâmid el-Mısrî’den ilim tahsil etmek için yola çıktım. Vardığımda ondan Halid bin Velid’in rivayet ettiği hadisi istedim. Bunun için bana bir sene oruç tutmamı söyledi. Oruçları tutup tekrar hadisi istemeye gidince onu Halid bin Velid’e kadar bütün isnadıyla bana aktardı. Şöyle ki: Bir adam Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem)’ye gelerek, “Size dünya ve ahiretle alakalı soracak sorularım var.” dedi. Bunun üzerine Efendimiz ona, “Ne istiyorsan sor.” buyurdular. O zat da sorularına başladı:

Ey Allah’ın Peygamberi! Ben insanların en alimi, en bilgilisi olmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Allah’tan çok korkup takva
dairesi içine girersen insanların
en alimi olursun.

İnsanların en zengini olmak istiyorum.
Kanaatkâr olursan insanların en zengini olursun.

İnsanların en hayırlısı olmak istiyorum. İnsanların en hayırlısı, faydalı olandır. Sen de insanlara faydalı ol.

İnsanların en adaletlisi olmak istiyorum.
Kendin için istediğini insanlar
için de istersen insanların en adili olursun.

İnsanlar içinde Allah’a en yakın, O’nun en has kullarından olmak istiyorum.
Allah’ı çok zikredip anar ve hatırlarsan o zaman Allah’ın en has kulu olursun.

Muhsinlerden, iyilik edenlerden olmak istiyorum.
Allah’a, O’nu görüyor gibi ibadet
et, her ne kadar sen O’nu
görmesen de O seni görüyor.

İmanımı kemale erdirmek istiyorum.
Güzel ahlaklı olursan imanın kemale erer.

Allah’ın emirlerine itaat eden itaatkâr kullarından olmak istiyorum.
Allah’ın farzlarını yerine getir,
itaat edenlerden olursun.

Allah’a günahlarımdan arınmış, tertemiz olarak gitmek istiyorum.
Cünüp olduğunda tertemiz olacak şekilde gusül abdesti al, kıyamet günü üzerinde hiçbir günah olmaksızın Allah’a kavuşursun.

Kıyamet günü nur içinde haşrolmak istiyorum.
Hiç kimseye zulmetme, kıyamet günü nur içinde haşrolursun.

Rabb’imin bana merhamet etmesini istiyorum.
Önce kendine ve insanlara
merhamet et ki; Allah da
sana merhamet etsin.

Günahlarımın azalmasını istiyorum. İstiğfar ederek günahlarının
bağışlanması için Allah’a
yalvarırsan günahların azalır.

İnsanların en kerimi olmak istiyorum.
Allah’a kullarını şikayet etmezsen insanların kerimi olursun.

Rızkımın bol olmasını istiyorum.
Temizliğe devam edersen rızkın bol olur.

Allah ve Rasulü tarafından sevilmek istiyorum.
O zaman Allah ve Rasulü’nün sevdiklerini sev, sevmediklerini de sevme.

Allah’ın bana kızmasından kendimi korumak istiyorum.
Kimseye kızmazsan Allah’ın gazabından ve kızmasından kurtulursun.

Duamın kabul edilmesini istiyorum.
Haramlardan sakınırsan
duaların kabul olur.

Allah’ın beni başkalarının yanında rezil etmemesini istiyorum.
Namusunu koruyup iffetli ol ki;
insanlar yanında rezil olmayasın.

Allah’ın ayıplarımı, kusurlarımı örtmesini istiyorum.
Kardeşlerinin ayıplarını örtersen
Allah da senin ayıplarını örter.

Benim günahlarımı ne siler?
Gözyaşların, hudûun (saygıyla
Allah’a kulluğun) ve hastalıklar.

Allah yanında hangi iyilik daha faziletlidir?
Güzel ahlak, tevazu, belalara
sabır ve kazaya rıza.

Allah yanında en büyük günah hangisidir?
Kötü ahlak ve Allah’ın emirlerine karşı gösterilen cimrilik.

Rahman Allah’ın gadabını ne dindirir?
Gizliden gizliye sadaka vermek
ve sıla-i rahim (akrabaları
ziyaret ve görüp gözetmek).

Cehennem ateşini ne söndürür?
Oruç. (Ali el-Müttaki, Kenzu’l-
Ummal, 16/127-129)

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün ALeyküm kardeşim GÜL PEYGAMBERİMİZİN güzel tavsiyelerini bizimle paylaştığın için RABBİM razı olsun ve bizleri bu yolda gidenlerden eylesin inşaallah... insanı insan yapan değerleri ne güzelde söylemiş canım kurban olsun onun yoluna GÜL KOKULUM BENİM

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

hüzünlüköprü

Kayıtlı Kullanıcı
selamüaleyküm kardeşim ALLAH senden razı olsun bu konu çooooooook güzel emeğine sağlık ALLAH sevabını çok eylesin kardeşim a.e.o. iyi akşamlar:H:H:H

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm
Üzerinde durulması ve düşünülmesi gereken sözlerdi paylaştığınız için Rahman razı olsun güzel yüreğinize sağlık.
Selam ve dua ile...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün ALeyküm kardeşim GÜL PEYGAMBERİMİZİN güzel tavsiyelerini bizimle paylaştığın için RABBİM razı olsun ve bizleri bu yolda gidenlerden eylesin inşaallah... insanı insan yapan değerleri ne güzelde söylemiş canım kurban olsun onun yoluna GÜL KOKULUM BENİM

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

aleyna ve aleyküm selam kardeşim. Rabbim sizden de razı olsun sizlerde vakit ayırıp okudunuz. bizleri bu yolda gidenlerden eylesin inşaallah... AMİN.
Siz de Allah' a emanet olun hayırlı günler.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzelll. paylaşım için teşekkürler . Allah razı olsun kardeşim. Rabbim yaşamayı nasip etsin.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
selamüaleyküm kardeşim ALLAH senden razı olsun bu konu çooooooook güzel emeğine sağlık ALLAH sevabını çok eylesin kardeşim a.e.o. iyi akşamlar:H:H:H

:H

AMİN. AMİN.AMİN.
Ve aleyküm selam . Allah senden de razı olsun kardeşim. Bu tavsiyeleri inşallah benimseyip hayata geçirenlerden oluruz. Amin.
Hayırlı günler kardeşim.
SELAM VE DUA İLE , SELAMETLE KALASIN.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamun aleyküm
Üzerinde durulması ve düşünülmesi gereken sözlerdi paylaştığınız için Rahman razı olsun güzel yüreğinize sağlık.
Selam ve dua ile...

Ve aleyküm selam. Evet haklısınız üzerinde durulması gereken bir konu bugün bu tavsiyelere o kadar ihtiyacımız var ki ... Rahman sizden de razı olsun inşallah. Hayırlı günler .
SELAMETLE KALIN .

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzelll. paylaşım için teşekkürler . Allah razı olsun kardeşim. Rabbim yaşamayı nasip etsin.

Selamun aleyküm . Allah razı olsun beğendiğinize çok sevindim. Bu güzel tavsiyeleri hakkıyla uygulayabilmek dileğiyle...
Allah'a emanet olun.
Hayırlı günler.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm canım kardeşim...çok güzeldi yazı inşaAllah bu güzel tavsıyelerı uygulayanlardan oluruz:(....Rabbim (c.c) razı olsun...uzun zamandır sizlerden haber alamıyorum inşaAllah iyisindir cnm keyfin yerındedır inşaAllah...cuman mübarek olsun güzel gönüllü kardeşim....(ALLAH'IM SENİ İSTERIM, SENİN İSTEDİĞİNİ İSTERIM...)Selam ve dua ile kardeşim...B)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm canım kardeşim...çok güzeldi yazı inşaAllah bu güzel tavsıyelerı uygulayanlardan oluruz:(....Rabbim (c.c) razı olsun...uzun zamandır sizlerden haber alamıyorum inşaAllah iyisindir cnm keyfin yerındedır inşaAllah...cuman mübarek olsun güzel gönüllü kardeşim....(ALLAH'IM SENİ İSTERIM, SENİN İSTEDİĞİNİ İSTERIM...)Selam ve dua ile kardeşim...B)

Ve aleyküm selam ablam . Ben çok iyiyim hamd olsun. Ablam nerelerdesin ya özlettin kendini çok özledim seni vallahi. Neler yapıyorsun nasılsın hiç haber alamıyorum. Rabbim senden de razı olsun inşallah. Senin ve bütün müslüman kardeşlerimizin de cumaları mübarek olsun inşallah ablam.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam ablam . Ben çok iyiyim hamd olsun. Ablam nerelerdesin ya özlettin kendini çok özledim seni vallahi. Neler yapıyorsun nasılsın hiç haber alamıyorum. Rabbim senden de razı olsun inşallah. Senin ve bütün müslüman kardeşlerimizin de cumaları mübarek olsun inşallah ablam.

sorma canım sohbetlere falan gıdıyorum bırarada kıbrısa gıttıp geldim..yoktum buaralarda..elhamdülillah ıyım bende cnm...bende cok özledım sizleri...Rabbim daha iyi etsin inşaAllah..güzel kardeşim...senın ıyı olmanada çok sevındım...tatlım...Rabbım daha iyi etsın inşaAllah...

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
sorma canım sohbetlere falan gıdıyorum bırarada kıbrısa gıttıp geldim..yoktum buaralarda..elhamdülillah ıyım bende cnm...bende cok özledım sizleri...Rabbim daha iyi etsin inşaAllah..güzel kardeşim...senın ıyı olmanada çok sevındım...tatlım...Rabbım daha iyi etsın inşaAllah...

Yokluğunu ben kendi adıma konuşayım hissettim ablam. Ben de senin iyi olmana sevindim. Nasıl Kıbrıs güzel mi? İnsanları falan nasıl? Orası da bizim yavru vatanımız:evet

Rabbım daha iyi etsın inşaAllah... Amin. Amin.Amin.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Yokluğunu ben kendi adıma konuşayım hissettim ablam. Ben de senin iyi olmana sevindim. Nasıl Kıbrıs güzel mi? İnsanları falan nasıl? Orası da bizim yavru vatanımız:evet

Rabbım daha iyi etsın inşaAllah... Amin. Amin.Amin.

t.ederim güzel kardeşim benım:) lefkoşa tarafına gıttım....mükemmel bi yer..sokakları mis gibi çiçek kokuyor..benım gıttığim yerde..okadar çok turist var ki..hepside müslüman ...hepsi 5 vakıt namaz kılıyor..sokakta yurürken hepsi tanı yada tanıma selam verıyor..yanı anlatılcak gıbı değil..istanbula döndüme çok pişmanım...keşke hep orda yaşasam ...inş gidicem gene Allah ızın verırse öyle tatlım..

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
t.ederim güzel kardeşim benım:) lefkoşa tarafına gıttım....mükemmel bi yer..sokakları mis gibi çiçek kokuyor..benım gıttığim yerde..okadar çok turist var ki..hepside müslüman ...hepsi 5 vakıt namaz kılıyor..sokakta yurürken hepsi tanı yada tanıma selam verıyor..yanı anlatılcak gıbı değil..istanbula döndüme çok pişmanım...keşke hep orda yaşasam ...inş gidicem gene Allah ızın verırse öyle tatlım..

Ne güzel anlattığına göre çok harika bir yer. İnsanların birbirlerini tanımadıkları halde Allah'ın selamını vermeleri ne güzel bir davranış. Burada insanlar neredeyse birbirlerine değil selam vermek; öldürmek istiyorlar neredeyse. İnşAllah tekrar gidersin ablam istiyorsan Rabbim kabul etsin isteğini inşAllah. Sanki senin gitmeni istiyormuşum gibi oldu. :K Gidersen özletme kendini oldumu ? Seni buralarda bir özleyen var. Her işte bir hayır vardır ablam sıkma canını demekki hayırlısı İstanbula tekrar dönmenmiş. Rabbim hakkında hep hayırlısını versin . Amin. :H

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
Ne güzel anlattığına göre çok harika bir yer. İnsanların birbirlerini tanımadıkları halde Allah'ın selamını vermeleri ne güzel bir davranış. Burada insanlar neredeyse birbirlerine değil selam vermek; öldürmek istiyorlar neredeyse. İnşAllah tekrar gidersin ablam istiyorsan Rabbim kabul etsin isteğini inşAllah. Sanki senin gitmeni istiyormuşum gibi oldu. :K Gidersen özletme kendini oldumu ? Seni buralarda bir özleyen var. Her işte bir hayır vardır ablam sıkma canını demekki hayırlısı İstanbula tekrar dönmenmiş. Rabbim hakkında hep hayırlısını versin . Amin. :H

AMİN..sağol güzel kardeşim...valla daha anlatamadığım okadar çok şey var ki..
gittiğim yerde nefisini çok güzel terbıye edebılırsın..haklısın burda yüzüne gülüyorlar arkandan kuyunu kazıyorlar...en ufak bırseyde üstüne atlıcak gıbı davranıyorlar..orda yaşam bambaşka...zikir dillerinden düşmüyor insanların...herşeyde Allah kelimesi geçiyor...ya abla burda da var onlardan diceksin ama yabancı olmaları benı cok şaşırttı...dillerinden besmele düşmüyor...5 vakıt namazlarında... gece teheccüde bıle kalkıyorlar...o ınsanlarla aynı ortamı paylaştım...ve kendımden utandım...Allahım bana tekrar gıtmeyı nasıp etsın cok ıstıyorum çok...temmuzda yokum tatlım..1,2 aylık bir özlem olucak dualarında unutma ablanıda sende hep dualarımdasın gülüm..Rabbım'e emanet ol...bütün güzellıkler senınle beraber olsun inşaAllah...selam ve dua ile...ablasının goncası..B)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
AMİN..sağol güzel kardeşim...valla daha anlatamadığım okadar çok şey var ki..
gittiğim yerde nefisini çok güzel terbıye edebılırsın..haklısın burda yüzüne gülüyorlar arkandan kuyunu kazıyorlar...en ufak bırseyde üstüne atlıcak gıbı davranıyorlar..orda yaşam bambaşka...zikir dillerinden düşmüyor insanların...herşeyde Allah kelimesi geçiyor...ya abla burda da var onlardan diceksin ama yabancı olmaları benı cok şaşırttı...dillerinden besmele düşmüyor...5 vakıt namazlarında... gece teheccüde bıle kalkıyorlar...o ınsanlarla aynı ortamı paylaştım...ve kendımden utandım...Allahım bana tekrar gıtmeyı nasıp etsın cok ıstıyorum çok...temmuzda yokum tatlım..1,2 aylık bir özlem olucak dualarında unutma ablanıda sende hep dualarımdasın gülüm..Rabbım'e emanet ol...bütün güzellıkler senınle beraber olsun inşaAllah...selam ve dua ile...ablasının goncası..B)

Ablacığım inanki ben de çok şaşırdım . Demek ki yurt dışında da varmış Allah dostları . Ben de gitmek isterdim:A Ama sen benim yerime de git ne olur. Oraya gerçekten gitmek isterdim öyle insanlarla sohbet etmek biraz da olsun birşeyler kapabilmek...Rabbim inşAllah bana ve benim gibi gitmek isteyen tüm kullarına nasip eylesin. Amin. Senin adına çok sevindim ablam gerçekten . Seni özleyeceğiz artık ne yapalım. Sevdiğimiz insanların özlemiyle yanıp tutuşmak onları daha çok sevmemize neden olur. Çünkü özledikçe sevgi daha da artar. Ablam inşAllah orada çok güzel vakit geçirirsin inşAllah o kulların dualarına mazhar olursun. Amin. Dilerim herşey gönlünce olsun...Her istediğin hayıra dönsün inşAllah. Amin.
Tekrar görüşmek dileğiyle...
Kendine çok iyi bak olur mu? Dualarımdasın inşAllah.
Allah'a emanetsin ablam.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt