Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

EFENDİMİZ BİR GÜN KAPIMIZI ÇALSA (1 Kullanıcı)

gulmina

Kayıtlı Kullanıcı
Eğer bir gün Peygamber Efendimiz ziyaretimize gelse yanlızca bir kaç günlügüne aniden çalsa kapımızı merak ediyorum ne yapacağımızı. Biliyorum ama :böylesine şerefli bir konuğa açacagımızı en güzel odamızı.Ona sunacağız tüm yemeklerin en güzelini ve iyisini olacağını.....ve inandırmaya çalışacagız O nu evimizde görüyor olmaktan mutluluk duyacagımızı..... Gerçekten evimizde O na hizmet etmekten alacağımız hazzı.. Fakat söyleyelim Efendimiz evimize doğru gelirken gördüğümüzde O nu kapıdamı karşılamayamı koşacagız yoksa O nu içeri almadan önce aceleyle bazı dergileri gazeteleri çarçabuk saklayıp yerine Kuran mı koyacagız:?......Peki hala amerikan filmlerini seyredecegiz televizyonda:?yada kapatmayamı koşacagız aceleyle hemence içeri girmesine müsade edecekmiyiz yoksa teleşla Ne yapıyım ben diyerek sağ solamı koşturacağız?... merak ediyorum?Eğer Peygamber Efendimiz bir kaç günlüğüne bizlerle yaşasa sizlerle yaşasa devam edecekmiyiz her zaman yaptığımız şeyleri?ailede sohbetler eski halini koruyacakmı hiç yüzünü asmadan oflayıp poflamadan her vakit namazımızı kılacakmıyız?yada sabah namazı için erkenden fılayacakmıyız yatagımızdan:? yada gideceğiniz heryere götürürmüydünüz yada tanıştırırmıydınız en samimi arkadaşınızla yoksa bunların hiç bilmemesinimi isterdiniz:? Efendimizin ziyareti bitene dek? şimdi söyleyelim açık yüreklilikle O nun kalmasınımı istersiniz sonsuza dek birlikte:?Yoksa rahat bir nefesmi alacaksınız ziyareti bitip gittiginde:?Gerçekten bilmek ilgi çekici olabilir değilmi?.... BİLMEK VE DÜŞÜNMEK eğer bir gün PEYGAMBER EFENDİMİZ ziyaretimize gelse ne yapacağımız şeyleri? bunu cidden oturup bir düşünelim ........................ Allahım bize o hep yanıbaşımızdaymış gibi yaşatsın inşallah sizlerle paylaşmak istedim arkadaşalr umarım begenirsiniz...

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
RE: EFENDİMİZ BİR GÜN KAPIMIZI ÇALSA

EMEĞİNE SAĞLIK ARAMIZA HOŞGELDİN AEOLUN[/quote]

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Paylaşımınız için sağolun sevgili kardeşim. Resulumuz (SAV) Aramızdan ayrılmadı ki. O her zaman bizlerle yaşamaktadır. O'nun sünetleri dünya var oldukça yaşayacaktır. Kısacası diyeceğim bence yaşamımızda pek farklı bir değişiklik olmazdı sanırım. Rabbim peygamberimiz (SAV)'in ilahi emirlerini ve sünetlerini yaşatan kullarından eylesin hepimizi. Selam ve dua ile.

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Selâmınaleyküm.

Din kardeşim, güzel bir mesaj verdin, ALLAH razı olsun.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bizi ziyarete gelse eğer bütün günahlarımızdan dolayı öyle utanırdık ki, kendimizi sanki mahşerde sanırdık. ALLAH ve Resul'ü bizim herşeyimizi görüyor, biliyor. Öyle pişmanlık duyardık ki, birdaha değil şeytan, değil nefis, isterse Yecüc ve Mecüc gelsin bir daha günah işlermiyiz? Bizi layık görüp teşrif etmişler iken, mahşerde biz hala aynı günahlarla mı ALLAH'ın ve Resul'ünün huzurlarına çıkacağız? Doğrusu gönlünde sevgi olan, gerçek müslüman günahlardan kesin dönüş yapar, her ne kadar tembel, üşengeç, boşverici, dikkatsiz olsak da.

Çabuk ziyareti bitsin diye hiç düşüneceğimizi sanmıyorum. Zaten ALLAH Resulünün teşrif edeceği yer sapkın bir yer ise, ALLAH Resulü oraya düzeltmek için geliyordur.

Herşeye doyabilirsiniz ama Peygambere doyamayacaksınız. Yanındayken bile hasret yaşayanlar vardı, hergün ALLAH Resulünün yanındalardı ama doyamıyorlardı bakmaya, dinlemeye, öğrenmeye, nasıl doysunlar ki?

Birgün sahabi hüzünleniyordu da, soruyorlardı;
-Ey ALLAH'ın Resulü, belki biz Cennet'e gireceğiz, ama senin makamın çok yüksek olacaktır.
Demişlerdi de sahabi, sanmışlardı ki; Cennet'te de hüzün olacak, hüzran olacak. Cennet'te üzüntü yok ki.
ALLAH Resulü de;
-Kişi, sevdiği ile beraberdir.
Demişti de, sahabi sevinmişti.

Yaratılan bu kadar güzel, bu kadar güzel olursa, YARATAN ne kadar güzeldir.

gulmina

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
Selâmınaleyküm.

Din kardeşim, güzel bir mesaj verdin, ALLAH razı olsun.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bizi ziyarete gelse eğer bütün günahlarımızdan dolayı öyle utanırdık ki, kendimizi sanki mahşerde sanırdık. ALLAH ve Resul'ü bizim herşeyimizi görüyor, biliyor. Öyle pişmanlık duyardık ki, birdaha değil şeytan, değil nefis, isterse Yecüc ve Mecüc gelsin bir daha günah işlermiyiz? Bizi layık görüp teşrif etmişler iken, mahşerde biz hala aynı günahlarla mı ALLAH'ın ve Resul'ünün huzurlarına çıkacağız? Doğrusu gönlünde sevgi olan, gerçek müslüman günahlardan kesin dönüş yapar, her ne kadar tembel, üşengeç, boşverici, dikkatsiz olsak da.

Çabuk ziyareti bitsin diye hiç düşüneceğimizi sanmıyorum. Zaten ALLAH Resulünün teşrif edeceği yer sapkın bir yer ise, ALLAH Resulü oraya düzeltmek için geliyordur.

Herşeye doyabilirsiniz ama Peygambere doyamayacaksınız. Yanındayken bile hasret yaşayanlar vardı, hergün ALLAH Resulünün yanındalardı ama doyamıyorlardı bakmaya, dinlemeye, öğrenmeye, nasıl doysunlar ki?

Birgün sahabi hüzünleniyordu da, soruyorlardı;
-Ey ALLAH'ın Resulü, belki biz Cennet'e gireceğiz, ama senin makamın çok yüksek olacaktır.
Demişlerdi de sahabi, sanmışlardı ki; Cennet'te de hüzün olacak, hüzran olacak. Cennet'te üzüntü yok ki.
ALLAH Resulü de;
-Kişi, sevdiği ile beraberdir.
Demişti de, sahabi sevinmişti.

Yaratılan bu kadar güzel, bu kadar güzel olursa, YARATAN ne kadar güzeldir.
aleyküm selam kardeşim cok teşekkür ederim bu yazı sizlerle paylaştıgım ilk yazımdı hatalarım oldu ise kusuruma bakmayın ALLAHIM dünyada ve ahirette EFENDİMİZİN yanında olmayı nasip etsin allah razı olsun sizden

gulmina

Kayıtlı Kullanıcı

konak yazdı:
Paylaşımınız için sağolun sevgili kardeşim. Resulumuz (SAV) Aramızdan ayrılmadı ki. O her zaman bizlerle yaşamaktadır. O'nun sünetleri dünya var oldukça yaşayacaktır. Kısacası diyeceğim bence yaşamımızda pek farklı bir değişiklik olmazdı sanırım. Rabbim peygamberimiz (SAV)'in ilahi emirlerini ve sünetlerini yaşatan kullarından eylesin hepimizi. Selam ve dua ile.[/quote selam yazımı okuyup dikkate almanız ve yanıt yazmanız cok güzel allah razı olsun sizden ben daha cok yeniyim bu konularda fikirlerinize katılıyorum dualarımız aynı selametle tabiki o aramızdan hiç ayrılmadı sadece bunu unutanlara hatırlatma diyelim allaha emanet olun

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU.DEĞERLİ GÜLMİNA PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.BU SÖZLRİN BENZERİNİ İBRAHİM SADRİ'DEN DİNLEMİŞTİM.TEKRAR OKUYUNCA,SEVİNDİM..AH KEŞKE SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ(SAV)GELSE DE OANKİ HALİMİZİ GÖRDÜĞÜNDE,AF DİLEYİP AYAKLARINA KAPANSAK VE >"NE OLUR BENİ AFFET,ŞEFAATİNİ BENDEN ESİRGEME EY ALLAH'IN RESULÜ,SEVGİLİ PEYGAMBERİM(SAV)DESEK TE,GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK SANA LAYIK Bİ ÜMMET OLAMADIM AMA ARTIK SÖZ,AYRILIK OLMASIN GİTSENDE KALBİMDESİN.SENİN YOLUNDAN AYIRMASIN RABBİM İNŞALLAH.SEN (SAV)DOĞDUĞUNDA"ÜMMETİM ÜMMETİM"DEMİŞSİN,BEN SANA(SAV) "SEVGİLİ PEYGAMBERİM" DESEM,O KARAR GÜNÜNDE "BU BENİM ÜMMETİM"DEYİP ELİMDEN TUTAR MISIN?"<DESEK BİŞEYLER DEĞİŞİR Mİ HAYATIMIZ DA ACABA? EVET EN DOĞRUSU O HEP YANIMIZDA DİYEREK,HADİSLERİNİ YAŞAYARAK,SÜNNETİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞMALIYIZ..O(SAV)ÖLMEDİKİ,HER KURAN_I KERİM OKUDUĞUMUZDA,DİNLEDİĞİMİZDE O HEP YANIMIZDA..YETİMLERE YARDIM EDERKEN,BİR TAŞI YOLDAN KENARA ATARKEN,BİR HAYVAN LEŞİNİN YANINDAN GEÇERKEN(BİZ HAYVANIN DİŞLERİNİ GÖRMEYE ÇALIŞIRKEN),HER SU YUDUMLARKEN AKLIMIZA ONUN(SAV)ÜMMETİYLE PAYLAŞACAĞI KEVSER ŞARABI(CENNET ŞARABI)GELMESİ..... DEĞİL Mİ,O HEP YANIMIZDA,BİZİMLE...
SELAM VE DUALARIMLA..B)B)B)B)B)B)B)

gulmina

Kayıtlı Kullanıcı

firdes yazdı:
ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU.DEĞERLİ GÜLMİNA PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER.BU SÖZLRİN BENZERİNİ İBRAHİM SADRİ'DEN DİNLEMİŞTİM.TEKRAR OKUYUNCA,SEVİNDİM..AH KEŞKE SEVGİLİ PEYGAMBERİMİZ(SAV)GELSE DE OANKİ HALİMİZİ GÖRDÜĞÜNDE,AF DİLEYİP AYAKLARINA KAPANSAK VE >"NE OLUR BENİ AFFET,ŞEFAATİNİ BENDEN ESİRGEME EY ALLAH'IN RESULÜ,SEVGİLİ PEYGAMBERİM(SAV)DESEK TE,GÖZLERİNİN İÇİNE BAKARAK SANA LAYIK Bİ ÜMMET OLAMADIM AMA ARTIK SÖZ,AYRILIK OLMASIN GİTSENDE KALBİMDESİN.SENİN YOLUNDAN AYIRMASIN RABBİM İNŞALLAH.SEN (SAV)DOĞDUĞUNDA"ÜMMETİM ÜMMETİM"DEMİŞSİN,BEN SANA(SAV) "SEVGİLİ PEYGAMBERİM" DESEM,O KARAR GÜNÜNDE "BU BENİM ÜMMETİM"DEYİP ELİMDEN TUTAR MISIN?"<DESEK BİŞEYLER DEĞİŞİR Mİ HAYATIMIZ DA ACABA? EVET EN DOĞRUSU O HEP YANIMIZDA DİYEREK,HADİSLERİNİ YAŞAYARAK,SÜNNETİNİ UYGULAMAYA ÇALIŞMALIYIZ..O(SAV)ÖLMEDİKİ,HER KURAN_I KERİM OKUDUĞUMUZDA,DİNLEDİĞİMİZDE O HEP YANIMIZDA..YETİMLERE YARDIM EDERKEN,BİR TAŞI YOLDAN KENARA ATARKEN,BİR HAYVAN LEŞİNİN YANINDAN GEÇERKEN(BİZ HAYVANIN DİŞLERİNİ GÖRMEYE ÇALIŞIRKEN),HER SU YUDUMLARKEN AKLIMIZA ONUN(SAV)ÜMMETİYLE PAYLAŞACAĞI KEVSER ŞARABI(CENNET ŞARABI)GELMESİ..... DEĞİL Mİ,O HEP YANIMIZDA,BİZİMLE...
SELAM VE DUALARIMLA..B)B)B)B)B)B)B)
ALEYKÜM SELAM FİRDES YANITINA COK SEVİNDİM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN EVET O HEP BİZİMLE İNŞALLA DÜNYADA AHİTETTEDE BİZİMLE OLUR ALLAHA EMANET OL

firdes

Kayıtlı Kullanıcı

ESSELAMUNALEYKÜM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU.
B)B)B)B)B)B)B)
SELAM VE DUALARIMLA...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt