Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Edebiyatçının matemaktikçiye aşkı (1 Kullanıcı)

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
EDEBİYATÇININ MATEMAKTİKÇİYE AŞKI

Aslında yaşanmış mı? Yaşanmamış mı? Bilinmez ama ısrarlar üzerine yazmak zorunda kaldığım elim bir aşk hikayesi.
Zamanın birinde bir üniversitede edebiyat bölümünde okuyan bir erkek öğrenci matematik bölümünde okuyan bir kız öğrenciye aşık olur.Günler geceler geçer kıza aşkını bir türlü söyleyemez.Sonunda dayanamayıp madem ben söyleyemiyorum o zaman yazayım der ve alır eline kalemi yazar.
"Maksadım acizaneyi taciz etmek değildir bilakis bu efkar-ı umumiyede bir aile bacası tüttürmektir.Bu konuda verceğiniz müspet bir cevap kalb-i harabiyetimin tamiratı olacaktır.Bilahere dest-i izdivacınıza talibim." der.
Kız mektubu alınca sevinir.Neden? Çünkü O da aynı duyguları paylaşmaktadır.
Düşünür ve derki:Madem O branşına göre bir edebiyatçı gibi yazmış ben de bir matematikçi gibi yazmalıyım.
Ve yazar:"Bir çember çizilse ortasında ben, eşit uzaklıktaki noktalarda sen,sen her dönüşünde beni, ben her bakışımda seni görsem.üzüntülerimiz teğet sevinçlerimiz kiriş olsa aynı çemberde ve birbirimizi o kadar yaklaşsakki yarı çap sıfır olsa." der.
Artık birbirlerini sevmektedirler.Ve bir gün edebiyatçı genç sevdiği matematikçiyi okul kantininde bir kimyacı ile otururken görür içi kan ağlar ben seni bu kadar severken reva mı? bu der ve yazar:
Giydiğin elbisen kefenin olsun.
Tabutuna akrepler dolsun.
Beni aldattığın için.
Gençliğin harap olsun.
Kız mektubu alır o da yıkılır çünkü aldatmamıştır ve yazar:
X²gözlü polinom sevgilim
Beni çarpanlarıma ayırıp
Terk etme
Kalbimin tanjantındn öyle bir vurdun ki
Havası alınmış silindire döndüm.

Ve hikaye burada biter sonunu varın siz tamamlayın.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt