Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ebediyyen cehennem (1 Kullanıcı)

meryem gibi

Kayıtlı Kullanıcı
es-Selamu Aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu
Bu konuda size bir tartışma konusu açmak istiyorum..
Allah Kur'an-ı Kerim'de kafirlerin, zalimlerin ebediyyen cehennemde kalacağını Kur'an'ın mübin dili ile bizlere bildirmiştir.Ancak bazı alimlerimiz ayetlerde geçen ebediyyen ifadesinin tam olarak sınırsız bir sonsuzluğa değil; sınırlı bir sonsuzluğa atıf yaptığını belirtirler...
Yani insan için şu yaşam algıları çerçevesinde düşünüldüğünde sonsuz ama diğer bir açıdan sınırlı ancak uzunca bir süre...Ebediyyen kelimesinin kökünü böyle incelemişler ve açıklamışlar.Yani kafirler, zalimler cehenneme girdikten sonra cennete geçiş yapacaklardır.Yine bazı alimlerin dediklerine göre eğer bu böyle değilse, Allah'ın rahmeti nerede kaldı.

Bunları bu görüşe katıldığım için paylaşmadım.tam tersi bu görüşe tamamen ters durumdayım.Ancak sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.yoksa kim her ne kadar uzunca bir zaman sonra da olsa cenneti kafirlerle paylaşmak ister.Hem madem kafir de cennete girecek mü'min de öyleyse bizim çabalarımız nerede...belki buna cennete sonsuz denilebilecek bir zaman önce girmek mükafaattır diyebilirler.Ancak ey cemaati müslimin bu tür sapıklıklardan Allah'a sığınalım inşAllah...Allah Yar ve Yardımcımız olsun inşAllah..Allah cümlemizden razı olsun...es-Selamu Aleykum.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Bileti olmayan cennete gidemez!

Bilet = İman.

Kafirdede iman yok nasıl gidecekmiş cennete.

Şeytanın verdiği bir aldatmadır bu.

Cehennmeden cıkış imkanı yoktur.

kimse kelimeleri esnetmeye calışmasın. sonu hüsran olur.

Yanlış bir iltikada doğru gider.

BEN kafirlerinde cehenneme gitmelerine üzülüyorum.
çünki bilmiyorlar sonlarının ne olacağını bilmiyorlar.

Evet

Kafirlerin de cehenneme gitmesini istemiyorum.

hiçbir adem oğlunun yanmasına razı değilim.

insanları seviyorum. kafirde olsalar

Cehennem cok fena tasavvur edilemez derecede fena.

gönül isterki kimse oraya gitmesin.

Ama gercek ise kafirler cehenmmeme gidecek ve asla cıkmayacaklardır.

ne fena bişi

Keske herkezin imanı olsada cennete gidebilse.

kafir için cehennemden cıkış ümidi yok.!!!

Allaha tekrar tekrar şükrediyorum ki

Sevdiklerim müslüman kişiler ailem müslüman
müslüman olarak ölmek nasip olursa cennette buluşmak dileğiyle...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt