Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Düzeliyorum.Ama yine destek (: (1 Kullanıcı)

hatipli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm büyüklerim.
Uzun zaman önce siteye üye olmuştum ve bir konu açıp derdimi anlatmıştım.
Konu şu-->http://forum.islamiyet.gen.tr/bize-ayiracak-5-bes-dakikaniz-var-mi/101140-icimdeki-inancsizlik.html
Yaklaşık 4 gündür şeytanın benim yakamı bıraktığını hissediyorum.Yani ibadetlerimi yapabildiğimi hissediyorum.Çok şükür.:)
Ama bazen eski şeylere dönüyorum.Bu yüzden sizden bir şey isteyeceğim.
Yaklaşık 3 senedir namazla yükümlüyüm.Başlarda namaz kılıyordum.Yani 1 sene kadar namaz kıldım.2 senelik kazam var.Öncelikle kaza namazlarımı bitirmek istiyorum.Yani demek istediğim şu sizden bana bir çetele hazırlamanızı istiyorum.Yani kalbimin mütmain olmasını istiyorum tam anlamıyla.Yapabileceğim,bırakmayacağım bir çetele olsun istiyorum Mesela şöyle ki;
Hergün 1 günün kaza namazını kılmak
Şu kadar tesbih çekmek
Şu kadar allahın ismini çekmek
Salavat,Allah'ı hatırlamak için kalbimin tam olarak müslüman olması ve olgun bir genç birey olmak istiyorum:a32: Yardım ederseniz bir kardeşiniz kurtulacak.
Öncelikle çetele hazırlamanızı sonra da olgun bir müslüman olmam için yapabileceklerimi yazarsanız sevinirim.

İsteğim biraz çok oldu ama.:a41:

_YUSUF_

Yönetici
Kardeşim, çeteleye gerek yok.
Günahlardan uzak durur ve ibadetlerini yapmaya çalışırsan zamanla düzeldiğini farkedersin.
Tekrar belirterek söylüyorum, günahlardan uzak durmak kaydı ile

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Bir Senelik
Kaza Namazı Cetveli
Erkek olsun, kadın olsun aklı başında olan her müslüman, büluğ çağına girdiği andan itibaren Allah Azze ve Celle`nin emir ve yasaklarına uymakla sorumlu olur. Her müslümanın günde beş vakit namaz kılması farz olduğuna rağmen, sonradan namaza başlamış olan kişiler, büluğ çağından itibaren kılmadıkları namazları kaza etmeleri (kılmaları) gerekiyor.

Kaza namazı nedir?
Kaza namazı diye bir şey yoktur. Ancak geçirilmiş veya vaktinde kılınmamış namazlar vardır. Bunların kazalarının kılınması için kaza namazı diye bir isim verilmiştir. Yani vaktinde kılınmamış ve geçirilmiş namazlar, kazaya kalmış namazlar yahut kaza namazlarıdır. Normal olarak bir müslüman namazını kazaya bırakmamalı, vaktinde kılmaya gayret etmelidir.

Cetvelin tarifi:
Cetvelin üstünde, her bir kutu, kılınmış olan bir kaza namazı içindir. Bir namaz bölümünde, sağdan sol tarafına, altı tane kutu vardır. Aşağasına doğru altmış sıradan oluşur. Yani 6x61=366 kutu yapar. Böylece bir namaz bölümü dolduruldu mu 366 günlük o namazın kazası kılınmış olur.

Örneğin:
• 25 yaşında namaza başlıyan bir kişi 15 yaşında büluğ çağına girmişse,
10 sene boyunca kılmadığı her farz namazı kaza etmesi (kılması) gerekiyor.
• Bu kişi kıldığı kaza namazlarının sayısını karıştırmaması için, kıldığı her kaza namazından sonra, cetvelde o namaza göre uygun olan bir kutuyu işaretler.
• Böylece, zamanla bütün kutuları doldurmasıyla bir senelik kaza namazını kılmış olur.
Kaza namazları kılınırken, vitir namazları da mutlaka kaza edilmelidir.
• Ayrıca bunu bu şekilde 9 cetvel daha doldurarak yaparsa, Allah Azze ve Celle`nin
izniyle toplam 10 senelik namaz borcunu kaza etmiş (kılmış) olur.Büluğ çağına ne zaman girdiğini hatırlıyamıyan kişiler, kalbi rahatlıkla „tamam, bütün kaza namazlarımı kıldım" diye inanana kadar kaza namazlarını kılarlar.Bir kişi islama, büluğ çağından sonra gelmişse, islama girdiği andan itibaren Allah Azze ve Celle`nin emir ve yasaklarına uymakla sorumlu olur.Son olarak, bütün kaza namazlarını kılan kişi, ayrıca namazlarını vaktinde kılmadığı için tevbe etmesi gerekir...
Bu cetvel, kardeşlerimizin ne kadar kaza namazları kıldıklarını veya daha ne kadar kılmaları gerektiğini kolayca hesab edebilmeleri için, yıllar öncesi Nihat Özgüven tarafından hazırlanmıştır. Birçok kardeşlerimiz de bu cetvelin ne kadar önemli olduğunu anlıyarak bundan faydalanmışlardır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt