Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Duyguların Geometrisi... (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Önce sevdim. Sevdiğimi öğrendim, sevebileceğimi fark ettim: Sevdikçe kendimi kainatla topladığımı gördüm.

Affetmeyi öğrendim: Affetmenin, dostlarımı onla çarpmak olduğunu fark ettim.

Pişman oldum: Pişman olduğumu itiraf ettim; pişman oldukça hatalarımı küçük, anlaşılır ve bağışlanabilir parçalara bölebildiğimi gördüm.

Hatırlamayı öğrendim: Hatırladıkça sevgilerimin kare kökünü bulup onlardan hüzün çıkardığımı fark ettim.

Değer vermesini öğrendim: Değer verdikçe sevgilerin küpünü bulup onları mutlulukla çarpabileceğimi gördüm.

İltifat etmesini öğrendim: İltifat ettikçe insanlarla aramdaki en kısa mesafenin bir tebessümün resmettiği bir çizgi olduğunu gördüm.

Özür dilemeyi öğrendim: Özür diledikçe nefretin ve öfkenin sonsuza bölündüğünü böylece dargınlıkların limit sıfıra giderken yok olduğunu fark ettim.

Aşık oldum, aşkı tattım: Böylece bir üçgenin iç açılarının toplamının 180 dereceyi aşıp bütün yamukları kendi içinde barındırabildiğini gördüm.
smiley.gif

Hüzünlendim: Hüznü sevdim, hüznün kalbime dokunmasına izin verdim.
Böylece bütün mutlulukların ve zevklerin sonunda ayrılık çizgisine teğet geçip geri döndüğünü gördüm.

Ve bir gün öleceğim: Kesinlikle öleceğim ve öldüğüm gün anlayacağım ki; yaşadığım hayat, paydası sonsuzluk olan basit bir kesirden ibaretmiş. Kesrin payında ne olursa olsun, ne kadar çok şey biriktirmiş olursam olayım hepsi son işleminde sıfıra eşitleniyor.
Kesrin üzerine yani bu dünyaya sonsuzluk cinsinden bir şey koymam gerekiyor; yoksa elde var sıfır.

Tüm bu işlemlerin sağlamasını yapmak isterseniz, kalbinize bir bakın.

Senai Demirci

MAZLUMkul

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun hafize annem , Senai Demirci'nin yazıları beni oldukça etkiliyor , okudukça sanki durduğum yerde değilim bir bakmışım durduğum yer aslında olmak istediğim yer değil,
ya da kısaca dimağım aydınlanıyor diyebilirim.....
Paylaşımın için Alah razı olsun, Hayırlı Cumalar....annemmm

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~

Selamün Aleyküm Hafize annem..Çok güzel ve anlamlı bir paylaşımdı..Duygularımızın geometrik, cebirsel boyutları da varmış meğer.. Senai Demirci'nin çok klas klasiklerinden:)..Emeğinize, gönlünüze sağlık olsun, Cumanız mübarek olsun inşallah..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve dua ile..

~*~

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun hafize annem , Senai Demirci'nin yazıları beni oldukça etkiliyor , okudukça sanki durduğum yerde değilim bir bakmışım durduğum yer aslında olmak istediğim yer değil,
ya da kısaca dimağım aydınlanıyor diyebilirim.....
Paylaşımın için Alah razı olsun, Hayırlı Cumalar....annemmm[/quo

Amin cümlemizden inş Senai Demircinin yazıları benimde hoşuma gidiyor bir sene TRT.1 de ramazan programı yapmıştı o zamandan beri takip ediyorum a.e.o hayırlı cumalar :evet

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Elinize, emeğinize sağlık...

Elinize, emeğinize sağlık...

Senai DEMİRCİ hocamız gerçekten çok değerli bir kişi...
Ben de yazılarını Zaman Gazetesinden takip etmeye çalışıyorum...

Forum başlığını görünce; Mühendis olduğumdan hemen dikkatimi çekti...Ama biraz geç kaldım yazmaya...Hakkınızı helal edin...
:evet
Selam ve DUA ile... :H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt