Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DuYGuLARıN GeOMeTRiSi Senai DEMİRCİ (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Önce sevdim. Sevdiğimi öğrendim, sevebileceğimi fark ettim: Sevdikçe kendimi kainatla topladığımı gördüm.

Affetmeyi öğrendim: Affetmenin, dostlarımı onla çarpmak olduğunu fark ettim.

Pişman oldum: Pişman olduğumu itiraf ettim; pişman oldukça hatalarımı küçük, anlaşılır ve bağışlanabilir parçalara bölebildiğimi gördüm.

Hatırlamayı öğrendim: Hatırladıkça sevgilerimin kare kökünü bulup onlardan hüzün çıkardığımı fark ettim.

Değer vermesini öğrendim: Değer verdikçe sevgilerin küpünü bulup onları mutlulukla çarpabileceğimi gördüm.

İltifat etmesini öğrendim: İltifat ettikçe insanlarla aramdaki en kısa mesafenin bir tebessümün resmettiği bir çizgi olduğunu gördüm.

Özür dilemeyi öğrendim: Özür diledikçe nefretin ve öfkenin sonsuza bölündüğünü böylece dargınlıkların limit sıfıra giderken yok olduğunu fark ettim.

Aşık oldum, aşkı tattım: Böylece bir üçgenin iç açılarının toplamının 180 dereceyi aşıp bütün yamukları kendi içinde barındırabildiğini gördüm.

Hüzünlendim: Hüznü sevdim, hüznün kalbime dokunmasına izin verdim.
Böylece bütün mutlulukların ve zevklerin sonunda ayrılık çizgisine teğet geçip geri döndüğünü gördüm.

Ve bir gün öleceğim: Kesinlikle öleceğim ve öldüğüm gün anlayacağım ki; yaşadığım hayat, paydası sonsuzluk olan basit bir kesirden ibaretmiş. Kesrin payında ne olursa olsun, ne kadar çok şey biriktirmiş olursam olayım hepsi son işleminde sıfıra eşitleniyor.
Kesrin üzerine yani bu dünyaya sonsuzluk cinsinden bir şey koymam gerekiyor; yoksa elde var sıfır.

Tüm bu işlemlerin sağlamasını yapmak isterseniz, kalbinize bir bakın.

Senai Demirci

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
hadis2po91aj9ha5.jpg

Elifh

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlik maşallah senai bey döktürmüş sende pek iyi etmişin payalşmakla inşallah elde sıfırla çıkmam hakkın katına bu aşk dedikleri pek kıymatlı bi şey herhal emme bulmak lazım mevla bana kendini sadece kendi aşkını buldursun şükür şimdiye dek dilediklerimi verdi umarım bundan sonrada boş çevirmez aciz ellerimi umarım yakarışım onun katında kıymetlidir ve umarım hiç bir zaman ondan başkasına yakarmam selam ve dua ile kal kardeşlik ebeden daima

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlik maşallah senai bey döktürmüş sende pek iyi etmişin payalşmakla inşallah elde sıfırla çıkmam hakkın katına bu aşk dedikleri pek kıymatlı bi şey herhal emme bulmak lazım mevla bana kendini sadece kendi aşkını buldursun şükür şimdiye dek dilediklerimi verdi umarım bundan sonrada boş çevirmez aciz ellerimi umarım yakarışım onun katında kıymetlidir ve umarım hiç bir zaman ondan başkasına yakarmam selam ve dua ile kal kardeşlik ebeden daima

Vealeykümselam kardeşim,

AMİN. Gözlerinize sağlık.

Allaha emanet olun....

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Önce sevdim. Sevdiğimi öğrendim, sevebileceğimi fark ettim: Sevdikçe kendimi kainatla topladığımı gördüm.
...
Ve bir gün öleceğim: Kesinlikle öleceğim ve öldüğüm gün anlayacağım ki; yaşadığım hayat, paydası sonsuzluk olan basit bir kesirden ibaretmiş. Kesrin payında ne olursa olsun, ne kadar çok şey biriktirmiş olursam olayım hepsi son işleminde sıfıra eşitleniyor.
Kesrin üzerine yani bu dünyaya sonsuzluk cinsinden bir şey koymam gerekiyor; yoksa elde var sıfır.

ALLAH razı olsun kardeşim..
çok güzel..Senai Demirci'nin etkileyici yazılarından biri..yüreğine sağlık..
ALLAHA emanetsin..

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı

Hatırlamayı öğrendim: Hatırladıkça sevgilerimin kare kökünü bulup onlardan hüzün çıkardığımı fark ettim.

Değer vermesini öğrendim: Değer verdikçe sevgilerin küpünü bulup onları mutlulukla çarpabileceğimi gördüm.

çok güzeldi emeğine sağlık:)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
...

ALLAH razı olsun kardeşim..
çok güzel..Senai Demirci'nin etkileyici yazılarından biri..yüreğine sağlık..
ALLAHA emanetsin..

Ecmain olsun değerli kardeşim.
Rabbim öğrendiklerimizi uygulamayı nasip etssin.
Allaha emanet ol...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

çok güzeldi emeğine sağlık:)

Rica ederim kardeşim, gözlerine sağlık....

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm güzel kardeşim
Allah razı olsun çook güzel bir paylaşım emeğine sağlık.
selam ve dua ile...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için çok teşekkürler kardeşim.
Emeğinize sağlık.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
muhtesem senai demırcı soylerde muhtesem olmazmı cok teşekkurler emegıne saglık abıhayat...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt