Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Düşünelim (1 Kullanıcı)

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'ın c.c Selâmı ve merhameti üzerinize olsun

Muhterm kardeşlerim Allah'ın nimetleri saymakla bitmez bunu hepiniz benden iyi biliyorsunuz ve ne kadar şükretsek te yinede Rabb'imizin nimetleri karşısında nankör oluruz ,benim asıl söylemek istediğim bu değil,hiç düşündünüzmü bunlardan daha büyük Rabb'imizin bizlerin üzerinde apaçık bir nuru varki bunun karşısında ne yapmalı nasıl şükretmeli evet Rabb'imizin bizi islam nuru ile yaratması müslüman bir ülkede müslüman bir ailede yaratması Gerçek ten Rabb'imizin bizim üzerimizdeki apaçık bir nurudur,eğer tam tersi olsaydı ve biz iman ile şereflenmeseydik ne yapardık halimiz nice olurdu?;acaba bu Rabb'imizin Kalû belâ da bize verdiği büyük bir lütufmudur;?Ve bizler Bu muhteşem lütuf karşısında ne yapmalı ve nasıl bir şükür de bulunmalıyız,acaba son nefesimize kadar secde den kalkmasak bu lütuf karşısında bir buğday tanesi kadar şükretmiş olabilirmiyiz. Bu konu hakkın da değerli fikirlerinizi yazarsanız mutlu olurum.

Selâm ve selâmetle kalınız. Saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah'ın c.c Selâmı ve merhameti üzerinize olsun

Muhterm kardeşlerim Allah'ın nimetleri saymakla bitmez bunu hepiniz benden iyi biliyorsunuz ve ne kadar şükretsek te yinede Rabb'imizin nimetleri karşısında nankör oluruz ,benim asıl söylemek istediğim bu değil,hiç düşündünüzmü bunlardan daha büyük Rabb'imizin bizlerin üzerinde apaçık bir nuru varki bunun karşısında ne yapmalı nasıl şükretmeli evet Rabb'imizin bizi islam nuru ile yaratması müslüman bir ülkede müslüman bir ailede yaratması Gerçek ten Rabb'imizin bizim üzerimizdeki apaçık bir nurudur,eğer tam tersi olsaydı ve biz iman ile şereflenmeseydik ne yapardık halimiz nice olurdu?;acaba bu Rabb'imizin Kalû belâ da bize verdiği büyük bir lütufmudur;?Ve bizler Bu muhteşem lütuf karşısında ne yapmalı ve nasıl bir şükür de bulunmalıyız,acaba son nefesimize kadar secde den kalkmasak bu lütuf karşısında bir buğday tanesi kadar şükretmiş olabilirmiyiz. Bu konu hakkın da değerli fikirlerinizi yazarsanız mutlu olurum.

Konu çok güzel...

Allah C.C. İnsanı yaratırken İptilalarla dolu bir çizgide .ancak ;tam 'a sahip bir biçimde... Ol emri ile yaratmış...
''Esma 'larının tamamını İNSAN bünyesinde toplamış...Hatta Ruh'u Şahaneler inden bize Lütfetmiş...
Ancak; Allah C.C. İki üzerinde hassas durduğundan ,yani ;BİZ 'e önem verdiğinden ...Biz sırrına ,bizi iptila da tutmuştur...
Allah C.C. nun Esma 'sı ,Ruh 'u...ve bize lütfettiği Akli Nefsi ile..... Biz aciz insanın Ben 'ini,Nefsini...bir tutarak birleştirmiş ve Bir zannını lütfedip İptila sebeblerini oluşturup...Bu sebebleride PERDE ler dediğimiz örtüler veya desiseler ile gizlemiştir...
Asli RUH büyük akla sahip iken...
Aciz KUL büyük ruh zannı ile mücadele etmiştir...BEN lik coşkusu ile...
Acziyet ulviliğe ulaşacakken ...
Ben Var 'ım ile PERDE oluşturma çabasına girmiştir...
Yani İNSAN doğru ve yanlışı ile İNSAN ...Allah C.C. hidayet versin ,İdrak versinde perdeler kalksın.... inşallah...Selamlar...

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Konu çok güzel...

Allah C.C. İnsanı yaratırken İptilalarla dolu bir çizgide .ancak ;tam 'a sahip bir biçimde... Ol emri ile yaratmış...
''Esma 'larının tamamını İNSAN bünyesinde toplamış...Hatta Ruh'u Şahaneler inden bize Lütfetmiş...
Ancak; Allah C.C. İki üzerinde hassas durduğundan ,yani ;BİZ 'e önem verdiğinden ...Biz sırrına ,bizi iptila da tutmuştur...
Allah C.C. nun Esma 'sı ,Ruh 'u...ve bize lütfettiği Akli Nefsi ile..... Biz aciz insanın Ben 'ini,Nefsini...bir tutarak birleştirmiş ve Bir zannını lütfedip İptila sebeblerini oluşturup...Bu sebebleride PERDE ler dediğimiz örtüler veya desiseler ile gizlemiştir...
Asli RUH büyük akla sahip iken...
Aciz KUL büyük ruh zannı ile mücadele etmiştir...BEN lik coşkusu ile...
Acziyet ulviliğe ulaşacakken ...
Ben Var 'ım ile PERDE oluşturma çabasına girmiştir...
Yani İNSAN doğru ve yanlışı ile İNSAN ...Allah C.C. hidayet versin ,İdrak versinde perdeler kalksın.... inşallah...Selamlar...

Aleyküm selâm,

Üstadım öncelikle bu fakiri kırmayıp kıymetli fikirlerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık ne güzel yazmışsınız,yazan ellerinize Allah c.c dert göstermesin.Ve allah c.c ebeden sizden razı olsun ,dünya hayatınızda ve ahiret hayatınızda da size mutluluklar versin ,velilere ve peygamberlere komşu eylesin.Geceniz hayırlarla dolsun.Selamün Aleyküm,

Sağlık ve afiyetle kalınız Rabb'ime emanet olunuz.Saygılarımla.

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Aleyküm selâm,

Üstadım öncelikle bu fakiri kırmayıp kıymetli fikirlerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık ne güzel yazmışsınız,yazan ellerinize Allah c.c dert göstermesin.Ve allah c.c ebeden sizden razı olsun ,dünya hayatınızda ve ahiret hayatınızda da size mutluluklar versin ,velilere ve peygamberlere komşu eylesin.Geceniz hayırlarla dolsun.Selamün Aleyküm,

Sağlık ve afiyetle kalınız Rabb'ime emanet olunuz.Saygılarımla.

Saygı ve selam bizden sağlıcakla kalın....

Melek DİLBER in dikkatine...;

Allah C.C. onlara hitaben "Elestübi rabbüküm" yani "Ben sizin rabbiniz değil miyim" onlarda "Belâ" "evet rabbimizsin" dediler ...

Berzah aleminde Ruhlardan söz alma konusu...

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
allah'ın c.c selâmı ve merhameti üzerinize olsun

muhterm kardeşlerim allah'ın nimetleri saymakla bitmez bunu hepiniz benden iyi biliyorsunuz ve ne kadar şükretsek te yinede rabb'imizin nimetleri karşısında nankör oluruz ,benim asıl söylemek istediğim bu değil,hiç düşündünüzmü bunlardan daha büyük rabb'imizin bizlerin üzerinde apaçık bir nuru varki bunun karşısında ne yapmalı nasıl şükretmeli evet rabb'imizin bizi islam nuru ile yaratması müslüman bir ülkede müslüman bir ailede yaratması gerçek ten rabb'imizin bizim üzerimizdeki apaçık bir nurudur,eğer tam tersi olsaydı ve biz iman ile şereflenmeseydik ne yapardık halimiz nice olurdu?;acaba bu rabb'imizin kalû belâ da bize verdiği büyük bir lütufmudur;?ve bizler bu muhteşem lütuf karşısında ne yapmalı ve nasıl bir şükür de bulunmalıyız,acaba son nefesimize kadar secde den kalkmasak bu lütuf karşısında bir buğday tanesi kadar şükretmiş olabilirmiyiz. Bu konu hakkın da değerli fikirlerinizi yazarsanız mutlu olurum.

demek istediğiniz şey aslında su değil midir?
Allah bize sonsuz nimetler vermiştir kimini müslüman kimini hristiyan yaratılmıştır allaha sukur ki bizler müslüman olarak dogduk ve müslüman olarak göc edicez yani allah bize bu kadar nimetler sunmusken dindeki kolaylıkları vermişse biz müminler neler yapmalıyız?...
Anladıgım dogruysa eger allaha ibadetten bu dünya için değil ahiret için calışmaktan baska hiç birsey yapamayız....
Selam ve dua ile..

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
demek istediğiniz şey aslında su değil midir?
Allah bize sonsuz nimetler vermiştir kimini müslüman kimini hristiyan yaratılmıştır allaha sukur ki bizler müslüman olarak dogduk ve müslüman olarak göc edicez yani allah bize bu kadar nimetler sunmusken dindeki kolaylıkları vermişse biz müminler neler yapmalıyız?...
Anladıgım dogruysa eger allaha ibadetten bu dünya için değil ahiret için calışmaktan baska hiç birsey yapamayız....
Selam ve dua ile..

Selâmun Aleyküm,

Muhterem kardeşim Rabb'imiz bize yaradılıştan çok muhteşem bir lütufta bulunmuş,bu kadar büyük bir lütuf karşısında çok çalışmak gerekmektedir,zira Rabb'im mutlaka bizleri islâm nuru ile yaratması karşılığında bizlerin bu üzerimizdeki apaçık nur'a layık olmak için ne yaptığımızı soracaktır.Siz konuyu çok iyi anlamışsınız ve cevap vermek lütfunda da bulunduğunuz için Allah c.c razı olsun sizden,
acaba bu muhteşem taktir enestübüRabb'üküm sorusu ile ilgilimidir ? her şeyin en doğrusunu Rabb'im bilir

Selâm ve selâmetle kalınız . Saygılarımla.

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
selâmun aleyküm,

muhterem kardeşim rabb'imiz bize yaradılıştan çok muhteşem bir lütufta bulunmuş,bu kadar büyük bir lütuf karşısında çok çalışmak gerekmektedir,zira rabb'im mutlaka bizleri islâm nuru ile yaratması karşılığında bizlerin bu üzerimizdeki apaçık nur'a layık olmak için ne yaptığımızı soracaktır.siz konuyu çok iyi anlamışsınız ve cevap vermek lütfunda da bulunduğunuz için allah c.c razı olsun sizden,
acaba bu muhteşem taktir enestübürabb'üküm sorusu ile ilgilimidir ? Her şeyin en doğrusunu rabb'im bilir

selâm ve selâmetle kalınız . Saygılarımla.

allah sizden razı olsun öyle ki allah bu dünyaya bizleri kulluk etmek için gönderdi sonsuz nimetler ve din kolaylığı karsısında yapmamız gerekenler cok fazla... Güzel salihi amel ile göç ederiz inşallah
selam ve dua ile..

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Selâmun Aleyküm,

Muhterem kardeşim Rabb'imiz bize yaradılıştan çok muhteşem bir lütufta bulunmuş,bu kadar büyük bir lütuf karşısında çok çalışmak gerekmektedir,zira Rabb'im mutlaka bizleri islâm nuru ile yaratması karşılığında bizlerin bu üzerimizdeki apaçık nur'a layık olmak için ne yaptığımızı soracaktır.Siz konuyu çok iyi anlamışsınız ve cevap vermek lütfunda da bulunduğunuz için Allah c.c razı olsun sizden,
acaba bu muhteşem taktir enestübüRabb'üküm sorusu ile ilgilimidir ? her şeyin en doğrusunu Rabb'im bilir

Selâm ve selâmetle kalınız . Saygılarımla.

YANLIZ ARASTIRMAYA DA CALIŞTIM enestübüRabb üküm NE DEMEK ???ÇÖZEEMDİM DOGRUSU

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
YANLIZ ARASTIRMAYA DA CALIŞTIM enestübüRabb üküm NE DEMEK ???ÇÖZEEMDİM DOGRUSU

Slemün Aleyküm

Muhterem kardeşim ;Rabb'imiz bütün ruhları yarattığı gün onlara Enestübü Rabb'üküm diye sordu mealen ben sizin Rabb'iniz değilmiyim diye sual buyurdu ve bütün ruhlarda Kalû bela elbette işittik iman ettik diye cavapladılar bu akitleşmeyi Yüce Kur'an anlatmaktatır ,acaba o gün ruhlardan bazıları hata mı yaptıda bir kısmı iman üzere yaratıldı diğer kısmıda imandan uzak bırakıldı,
Rabb'imin taktirine akıl ermezki , Yoksa Yine Kur'anda Rabb'imizin bildirdiği gibi şüphesizki cehannemi insanların ve cinlerin bir kısmı ile dolduracağız diye katımızdan kesin bir hüküm çıkmıştır. hükmü gereğimidir.En doğrusunu Rabb'imiz bilir.

Selâm ve selâmetle kalınız. Saygılarımla.'

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Saygı ve selam bizden sağlıcakla kalın....

Melek DİLBER in dikkatine...;

Allah C.C. onlara hitaben "Elestübi rabbüküm" yani "Ben sizin rabbiniz değil miyim" onlarda "Belâ" "evet rabbimizsin" dediler ...

Berzah aleminde Ruhlardan söz alma konusu...

Selamün Aleyküm

Üstadım ben sizin konuyu çok güzel cevapladığınızı sonradan gördüm ve bende cevapladım ,sizin sözünüzün üzerine söz söylemek cüretinde bulunduğum için özür diliyorum.ben bilgisayarı kullanmakta biraz acemiyim bu sebeple beni hoş görünüz.

Selam ve selametle kalınız. Saygılarımla.

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
slemün aleyküm

muhterem kardeşim ;rabb'imiz bütün ruhları yarattığı gün onlara enestübü rabb'üküm diye sordu mealen ben sizin rabb'iniz değilmiyim diye sual buyurdu ve bütün ruhlarda kalû bela elbette işittik iman ettik diye cavapladılar bu akitleşmeyi yüce kur'an anlatmaktatır ,acaba o gün ruhlardan bazıları hata mı yaptıda bir kısmı iman üzere yaratıldı diğer kısmıda imandan uzak bırakıldı,
rabb'imin taktirine akıl ermezki , yoksa yine kur'anda rabb'imizin bildirdiği gibi şüphesizki cehannemi insanların ve cinlerin bir kısmı ile dolduracağız diye katımızdan kesin bir hüküm çıkmıştır. Hükmü gereğimidir.en doğrusunu rabb'imiz bilir.

Selâm ve selâmetle kalınız. Saygılarımla.'

tesekkurler
allah razı olsun:)
saygılarımla:)

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

üstadım ben sizin konuyu çok güzel cevapladığınızı sonradan gördüm ve bende cevapladım ,sizin sözünüzün üzerine söz söylemek cüretinde bulunduğum için özür diliyorum.ben bilgisayarı kullanmakta biraz acemiyim bu sebeple beni hoş görünüz.

Selam ve selametle kalınız. Saygılarımla.

nemire'nin dikkatine:)

mesaj allınmıstır
tesekkurler:)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt