Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

düşüncelerinizi merak ediyorum... (1 Kullanıcı)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,266
Tepki puanı
3,644
Puanları
163
Yaş
47
selamün aleyküm ,
beni üzen ve şaşırtan bir konu hakkında düşüncelerinizi almak istiyorum.5yıllık çok sevgili dostumun şia olduğunu yaptığımız bir sohbette öğrendim.arkadaşım doğudan bursaya 5yıl önce taşındı.bursaya geldiğinden beri tanırım.namaz kılmayı bilmiyordu .öğrendi ve namaz kılmaya başladı.aslında şia olduğunu o bile bilmiyordu.bizim memelekete irandan ve azerbeycandan alimler gelirdi.büyüklerimiz sohbetlere giderlerdi dedi.bana benim annem 3 vakit namaz kılar dediğinde şaşırdım.geçen hafta babanannesi geldi memleketten.çok hoş tatlı bir teyze.elinde tesbih başladı bize nasihatlar vermeye.teyzeyle iletişim kuramıyoruk çünkü zor duyuyor .89 yaşında.sohbetinin arasında baktım ayşe annemize ve osmana ömere hakaret etmeye ozaman başımdan aşağı kaynar sular indi.teyze biz hepsini seviyoruz tevbe et deyince önce kızdı sonra tamam dedi. burdan yola çıkarak benim arkadaşım şia mı.ne kadar islamı benim gibi bir cahile sorark öğrenmeye çalışsada yinede kabullenmediği şeyler var ve bu beni korkutuyor.müftülüğe yönlendirdim.çünkü cahil aklımla yanlış yapmaktan korktum.şimdi benim size sorcağım soru şu...ayşe annemize dil uzatılınca,sahabeye laf atılınca hazmedemiyorum artı kızımın kuran kursuna gitmesine,kendi kızına islamdan bahsetmesini istemiyor.bende haklı olarak kızımın olumsuz etkilenmesini istemiyorum.sizce bu arkadaşlığı bitireyim mi yoksa sabredip kazanmalımıyım.bu arada benim en çok korktuğum şey kızımın etkilenmesi.hamd olsun şimdiye kadar kızımda böle birşey hissetmedim ama sonuçta daha çok küçük.en basit örmek kızım kardeşine allah ın ismini söylettirmeye çalışırken bu ona ters geliyor .allah dediği için değil çocukların kafası ona göre böle şeylerle dolmamalı....sizce napmalıyım.şia konusunda fazla bilgimde yok.onlarla dost olunur mu?
 

_YUSUF_

Yönetici
Katılım
26 Haz 2008
Mesajlar
4,070
Tepki puanı
1,043
Puanları
113
Yaş
43
AleykümSelam
Kendisene açıkça şunu demelisiniz.Şialar ehli sünnet mesheplerinin dışındadır.O nedenle hak olan Ehli sünnet yoluna dönmediğiniz sürece sizinle arkadaşlık yapamam.Bu uyarım sizin ikidünya saadetiniz içindir.Uyarımı önemle dikkate almanızı yürekten isterim.Eğer tereddüdlerin varsa gerekli bilgileri (yönlendirebileceğiniz bir kişi) öğrenebiliriz.Gibi tavsiyelerde bulunmanız ikiniz açısındanda doğru olandır benim görüşüm.
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,266
Tepki puanı
3,644
Puanları
163
Yaş
47
selamün aleyküm. yani kesinlikle arkadaşlık yapmam doğru değil.
mutlaka dikkate alıcam.Allah razı olsun.selametle...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt