Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Düsüncelerimi kontröl edemiyorum (1 Kullanıcı)

candemir

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm
ben almanyadan katliyorum 17 yasindayim ve ögrenciyim. Benim uzun zamandir büyük bir problemim var düsündüklerimi kontröl edemiyorum yani icimden dediklerimi kontröl edemiyorum hic demek istemedigim seyler diyorum ve cogu zaman din üzerine . Bo konuyla kimden konusacagimi bilmiyorum. Annem ve Babamla konusamiyorum korkuyorum beni yanlis anlarlar diye ve arkadaslarimin cogu alman. Almanlara göre buna benzer bir hastalik var ama bende nerdeyse hep din üzerine . Cok kötü seyler diyorum ve kontrölde edemiyorum. Bana lütfen yardim edin.

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümselam güzel kardeşim...
Bu konuda diğer kardeşlerimde değerli bilgileri ile yardımcı olacaklardır.
Bu içinden istemediğin halde düşündüğün ve kötü olan düşünceler şeytanın fısıldamalarıdır. bunlar vesvese diye tanımlanır ve ALLAH bunlardan dolayı bizleri sorumlu tutmamaktadır. Bu durumda hemen kelime-i şehadet getiriniz ve ALLAHa sığınınız. üzerinde düşünmeyiniz düşündükçe vesvese sizde yerleşecektir ve büyüyecektir..

selam ve dua ile...
ALLAHım yanlışlarımı düzelt...

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
aleykum selam krdsim unutmaki seytan en zayıf noktadan yakalamak ister insanı sende biraz gayret gosterirsen eminim bunuda atlatacaksındır.allaha emanet ol

candemir

Kayıtlı Kullanıcı
allah senden razi olsun. böyle bu durum hic son bulurumu?

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum kardeşim hepimiz zaman içinde aynı düşünceleri yaşıyoruz biliyormusun yani sadece sende değil nedenmi hepimizin bir şeytanı var ve bu şeytan özellikle bizi dinimize ne zaman yaklasacak olurak ozaman herzamankinden daha cok verdiği vesveseyle bizi sogutmaya çalışıyor amacıda bu zaten o dusunce geldiğinde besmeleni cek ve Rabbime sıgın inan cok rahtlayacaksın banada sitemizden ablamız önerdi zamanın varsa sohbet dinle netten sitemizdede varmıs sakın uzulme sadece bunu sen yaşamıyorsun ... birde demekki sen dinimzile ilgileniyorsunki bu kadar uğreşıyor ne muutlu sana... seninle sakın o ugrasıyor diye dinimizden uzaklasma hatta daha ilgilen namazı kılmıyorsan namazını kıl kitaplar okuco faydasını göreceksin
inşallah yardımcı olabilmişimdir hayırlı cumalar

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
allah senden razi olsun. böyle bu durum hic son bulurumu?

Eğer bu soruyu bana yönelttiysen..
Şöyleki şeytan insan ile uğraşmayı hiç bırakmaz...
Ama sen Daim ALLAHı anarsan ve ona sığınırsan Muhakkak yardım edecektir...Ki başka yardım isteyebileceğimiz kapıda yok...
Ama sadece benim bu yazdıklarımla yetinme hocalardan ve kitaplarından faydalanabilirsin...
ve vesvese hakkında site içinde forumlarda arama yapabilirsin..

ALLAHım seni vesveselerden ve etkilerinden emin kılsın inşaallah...

ALLAHa emanet olunuz...

ALLAHım yanlışlarımzı düzelt...

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
allah kullarını turlu turlu sınavlardan gecırırmıs buda senın bu dunyada kı sınavın bu sınavı gecmek senin elinde eger sytanı yenip galip gelebiliyorsan ne mutlu sana ama biraz azim ve inat herseyin ustesinden gelir inşallah. hakkında hayırlısı olur ve bu sitede hayırlı haberler alırız senin hakkında inşallah AMİN...

candemir

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepinizden razi olsun.
Gercekten rahatladim. Bana cok yardim ettiniz.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
selamunaleyküm
ben almanyadan katliyorum 17 yasindayim ve ögrenciyim. Benim uzun zamandir büyük bir problemim var düsündüklerimi kontröl edemiyorum yani icimden dediklerimi kontröl edemiyorum hic demek istemedigim seyler diyorum ve cogu zaman din üzerine . Bo konuyla kimden konusacagimi bilmiyorum. Annem ve Babamla konusamiyorum korkuyorum beni yanlis anlarlar diye ve arkadaslarimin cogu alman. Almanlara göre buna benzer bir hastalik var ama bende nerdeyse hep din üzerine . Cok kötü seyler diyorum ve kontrölde edemiyorum. Bana lütfen yardim edin.

Aleyküm selam kardeşim.Evet kardeşim.bu düşünceler nefs'ten kaynaklanır.Nefs kafirdir.Ve her insanın nefsi vardır.Bu insana validesiyle zina etmekten tutun da Allah var mı sorusuna kadar çok çeşitli yönlerden insanın ruhunu alt etmek ister.Bunu yapmasını engellemenin en etkili yolu ilmdir.Bilmediğiniz hususu aklınıza getirdiğinde cevap veremezseniz sizi dumura uğratır.Psikolojiniz alt üst olur.Nefs insanın imanının en büyük içerideki düşmanıdır.Bunu çalmak için elinden geleni yapar.Evinizde altınları ortalıkta bırakmadığınız kilitlediğiniz gibi imanı da çelikten bir kasaya kilitlemezseniz başarılı olur.Peygamberimizin yanında eshab-ı Kiramdan bir zat Ya Resulullah(Aleyhisselam)şeytan bana çok vesvese veriyor der.Orada olan yahudinin biri de bizim dinimizde vesvese yoktur deyince.Peygamberimiz(Aleyhisselatu vesselam)Ya Ali(Radıyallahu anh)buna sen cevap ver buyurmuş.Hazreti Ali(Radıyallahu anh)buyurmuş ki;
yA RESULULLAH(ALEYHİSSELAM)BOŞ EVE HIRSIZ GİRMEZ.
Bu vesveseler iman alametidir.
Bunun çaresi;
Öncelikle itikat iman bilgilerini öğrenmenizdir.Bu hususta alttaki linkten yardım almanızı öneririz.
04-Herkese Lzm Olan mn
Ondan sonra islamiyete yapışarak.
kendinize lazım olan fıkh bilgileriyle ve
amel etme sırasını gözetmeniz lazımdır.Nefsi tanımak için de alttaki linki tıklayın.Dualarınızı istirham ederiz.

http://kitap.hakikatkitabevi.com/cgi-bin/cgi.exe/ilmihal/query=[jump!3A!27!28iki28!29!27]/doc/%7B@3784%7D?

candemir

Kayıtlı Kullanıcı
Yardimlariniz icin cok tesekkür ederim.
ALLAH hepinizden razi olsun kardeslerim.

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
candemir kardeşim seni anlayabiliyorum şeytanın sana vermiş oldugu vesvesedir.ehemmiyet verme, sen ehemmiyet verdikce o düşüncelerin şişer dahada ilerler.şöyle düşün bir yılan düşün görüyorsun ama aynaadaki yansımasını sana zarar verebilirmi,hayır veremez senin vesveselerinde öyle nefsinin ve şeytanın vermiş oldugu düşünceler.bunlar senin kalbin kabul etmedigi müddetce senin imanına hiç bir zarar vermez korkma.düşünceler gelince söyle düşün amaaan boşver de,nede olsa benim imanıma zararın yok aklına başka şeyler getirmeye calış.ve sana tavsiyem ALLAHU tealanın isimlerini hergün cekmeye calış vesveseden kurtulmak için özellikle ya vasiu ismini cok cek.bu dediklerimi yap bana dua edersin:)selametle kal...

ahmetsecer

Kayıtlı Kullanıcı
Cevap

Cevap

Aklından kötü düşünceler geçerse hemen kovulmuş şeytandan Allah'a sığınırım de ve bol bol dua et. Sürekli dua ederek Allah'tan bunu kaldırmasını dile. Çünkü her türlü zorluğu Allah kaldırır. Ayrıca vakit buldukça Kuran okumanı tavsiye ederim. Ayetleri ezberlemekde çok faydalı olur. Gün içinde de ayetleri tekrar ederek çok sevap kazanırsın, hemde kötü düşüncelerden uzak kalırsın. Ayrıca aklına kötü bir düşünce gelir gelmez o düşünceyi anında kes ve iyi şeyler düşünmeye başla. Hemen Allah'ın sana verdiği nimetlere şükret. Hepsini tek tek say, göz verdiği için, yürüyebildiğin, konuşabildiğin için, sağlığın için, imanon için sürekli şükret. Ayrıca şükredeceğin şeyleri birini bulup anlatırsan da çok iyi olur. Her gün yeni şükredecek konular bul.Bütün bu dediklerimi yaparsan şeytan yanına yaklaşamaz ve sıkıntı veremez.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt