Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dünyaya aldanmamak (1 Kullanıcı)

akın13

Kayıtlı Kullanıcı
- Fakih Ebû Cafer,Muhammed b. Ukayl, Muhammed b. İsmail Saiğ,Haccac,Şube,Amr b. Süleyman,Abdurrahman b. Eban ve babası yolu ile gelen bir rivayaette,Zeyd b. Sabit (r.a),Resûlulah (s.a.v) 'tan naklen şöyle anlattı:

-"Bir kimsenin niyeti âhiret olursa Allah onun dağınık işlerini bir araya getirir.Ona gönül zenginliği (kanaat) verir.Dünya nimeti ona boyun eğer.

Yine bir kimsenin,niyetinde dünya olursa Allah onun işlerini dağıtır.
Kalbine açlık ve fakirlik korkusu salar.Dünyadan kendisine gelen ise,ancak Allah'ın yazdığı kadardır."

TENBİHÜ'L GAFİLİN -BUSTÂNÜ'L ÂRİFİN
Ebû'l- Leys Semerkandî

Hz.Hasan (r.a) Resûlullah (s.a.v)'tan naklen anlatıyor:
"-Kulun attığı adımlar arasında şu iki adımdam Allah'a daha sevimlisi yoktur:
a)Namaz için atılan adım,
b)Akraba ziyareti için atılan adım."

TENBİHÜ'L GAFİLİN -BUSTÂNÜ'L ÂRİFİN
Ebû'l- Leys Semerkandî

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH celle celalühü razı olsun çok güzel paylaşım..

suda

Kayıtlı Kullanıcı
bende bu konuda daha önce açıklamalarda bulunmuştum biz bunu çok yapıyoruz bu dünyaya aldanmak bu dünydan dolayı öbür dünyayı unutmak görevlerimizi yerine getirmemek namaz kılmamak gibi bu dünyaya uğraştığımız kadar öbür dünya içinde uğraşmak çok kolay öbür dünyada tek başımıza kalıcaz ne ailemiz ne arkadaŞLARIMIZ HİÇ KİMSE OLMAYACAK SADECE BİZ İMTİHAN DÜNYASI

akın13

Kayıtlı Kullanıcı
bende bu konuda daha önce açıklamalarda bulunmuştum biz bunu çok yapıyoruz bu dünyaya aldanmak bu dünydan dolayı öbür dünyayı unutmak görevlerimizi yerine getirmemek namaz kılmamak gibi bu dünyaya uğraştığımız kadar öbür dünya içinde uğraşmak çok kolay öbür dünyada tek başımıza kalıcaz ne ailemiz ne arkadaŞLARIMIZ HİÇ KİMSE OLMAYACAK SADECE BİZ İMTİHAN DÜNYASI
Çok doğru.Allah sonumuzu hayreylesin.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Hayırlı cumalar diliyorum.
Rabbim yolundan ayırmasın.selametle kalın.

narinim

Kayıtlı Kullanıcı
Dünyaya aldanmamak çok güzel bir söz bu sabah ki durumuma yön verecek bir söz. Daha öncede bahsetmiştim yılbaşında işyerim kapanacak ve artık ibadetimi evde çok daha rahat yapabilecektim. Busabah müşterilerimizden birinden teklif aldım daha iyi şartlarda ve güzel bir işyerinde çalışmam için bana teklifte bulundu. Bir yandan böyle bir yerden çağrıldığım için çok mutlu oldum ama bir yandanda kabul edersem kendimi suçlu hissedeceğim. Çünkü ben kendime ve rabbime söz vermiştim bundan sonra çok daha dikkatli olucam daha fazla ibadet edeceğim diye.. Şimdi ne yapmalıyım sizce ??

akın13

Kayıtlı Kullanıcı
Dünyaya aldanmamak çok güzel bir söz bu sabah ki durumuma yön verecek bir söz. Daha öncede bahsetmiştim yılbaşında işyerim kapanacak ve artık ibadetimi evde çok daha rahat yapabilecektim. Busabah müşterilerimizden birinden teklif aldım daha iyi şartlarda ve güzel bir işyerinde çalışmam için bana teklifte bulundu. Bir yandan böyle bir yerden çağrıldığım için çok mutlu oldum ama bir yandanda kabul edersem kendimi suçlu hissedeceğim. Çünkü ben kendime ve rabbime söz vermiştim bundan sonra çok daha dikkatli olucam daha fazla ibadet edeceğim diye.. Şimdi ne yapmalıyım sizce ??
Yetersiz oldugum için sorunuzu cevablamak istemiyorum.Tabi ki en doğrusu istişare etmek.Ancak size dua edebilirim.Allah sizleri gamdan ve kederden korusun.

akın13

Kayıtlı Kullanıcı
Cübeyr bin Mut'im'den (r.a.) rivayetle:

"Irkçılığa çağıran bizden değildir, ırkçılık için savaşan bizden değildir, ırkçılık üzere ölen bizden değildir."

Müslim, İmare: 53,57; Ebû Davud, Edeb: 112; Ibni Mâce, Fiten: 7.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Cübeyr bin Mut'im'den (r.a.) rivayetle:

"Irkçılığa çağıran bizden değildir, ırkçılık için savaşan bizden değildir, ırkçılık üzere ölen bizden değildir."

Müslim, İmare: 53,57; Ebû Davud, Edeb: 112; Ibni Mâce, Fiten: 7.

ALLAH celle celalühü razı olsun.
ALLAH bizleri çeşit çeşit yaratmış :) üstünlüklerimiz rengimizden değil, takva ile.

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için Allah razı olsun.selamlar

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
tam gelecek kaygısı çektiğim şu zamanlarda bu çok iyi geldi :)
Tekrardan :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt