yüce allahım insanları öylesine ceşitli yaratmışki imkan yok birbirie eş olsunlar her insana bir görünen sıfat verirken en az iki tanede görünmez sıfat vermiştir bu görünmez sıfatlar bazen görünür karşıdan bakana sabah uykudan kalktıgı zaman aglarken kavga ederken ticarette düşünürken işte bu zamanlarda bir insanın yüz şekli yani sıfatı degişmiyor aksine güzelleşiyorsa işte o insan dünya nimetlerine doyum etmiş allahın gücünün ve kudretinin farkına varmış geldigi yeri ve gidecegi yolu bilen bu kişiyi sen nasıl son moda haritalarla kandırabilirsinki sen kendi derdine yanmayı bırakmış yanına yoldaş arıyorsan merak etme zeten yolun biryerlerde kesişir onunla .sen kendi dünyanda ne kadar yalnız ve caresizsinki kendi kabahatini yükleyecek yalnızlıgına sebep olan bir mevki arıyorsun kimse kendinden emin degil zaten ama bunun için yaygaraya gerek yok bu günden itibaren şöyle düşün gün geldiginde haklıysan zaten bir sorun yok haksızsanda yapacagın birşey zaten kalmamış olur ben bunları nedenmi yazıyorum belki oyuncak kavgası yapan komşuma kızdım belkide allahın varlıgı üstüne hala filozofik tarzda yazılar gördügüm için çünkü benim evimde allahın dört mucizesi var ve birisi o kadar özelki sırrını her dakika çözebilirmiyim diye öyle bakıyorum kimse kızmasın ben kendi kendime yazıyorum karşılıklı tartışmada insanlar öyle bir hale gelmişki bir bardak çayın bile konusu kavgayla biter duruma gelmiş ki degil dünyayı düşünmek evlat anayı ana evledı düşünmez bir zamana gelmişiz malesef iyisimi elimizdeki güzel şeylere sahip çıkalım artık zaman çok hızlı akıyor........