Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Düğüm olmuş işlerin ,aşamadığın engellerin,seni bunaltan sıkıntıların mı var? (2 Kullanıcı)

sert

Kayıtlı Kullanıcı
Hepimiz dünya hayatında imtihandan geçiyoruz.Kimimiz borç sıkıntısı altında eziliyoruz,kimimiz hastalıklarla boğuşuyoruz,kimimizin ulaşmak istediği hedefler var fakat bir türlü üstesinden gelemiyoruz.İşte bu ve benzeri durumlar inanan insan için dua kapısının daha kuvvetli çalınması vaktinin geldiğinin habercisidir.Duanın önemi ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerle sabittir bunları herkes biliyor o yüzden sözü çok fazla uzatmadan aşağıdaki duları sizlerle paylaşmak istiyorum.Sen denedin mi,deneyip de sorunlarından kurtuldun mu diye gelebilir aklınıza.Herkesin imtihanı ve zorluk derecesi farklı farklı ve şunu çok iyi biliyorum ki Rabbime yalvardığım da hiçbir zaman bedbaht olmadım,hep ümitvar oldum olmaya da devam edeceğim biiznillah.

78 defa El Hakim okunduktan sonra aşağıdaki dua okunup zor bir işin kolaylaşması dilenirse Allah c.c. o işi kolay kılar doğrusunu Allah c.c. bilir

Bismillâhirrahmânirrâhim.
Allahümme ya mevlâye ya Vâhid, yâ mevlâye yâ Daim, yâ mevlâye yâ Âlim, yâ mevlâye yâ hakim. Hikmetüke baligâtün li emrike lâ râdde li emrike ve lâ muakkibün li hükmike femin kavlike tebâreke ve taâleyte Yâ Zel- Celâl-i Vel- İkrâm Allâhü-llezi halekaküm sümme rezakaküm sümme yümiteküm sümme yühyiküm fe hazihi el hikmetül baligâtü fil mahlükâtü es’elüke yâ hâkimün bil hikmeti vemâ havet min bedaül sun i ve mudrikatül rahmeti ve sevabigül nimeti en fettah li hazâine rahmetike bi mefatihi hikmetüke min bihâri feyzike bi sevabigi nimetüke ve akimni alâ kademil ubudiyyeti li taâtüke Yâ Rabbel âlemin.(Kaynak:Marifetname)

"Ya Vedûd!, Ya Vedûd! Ya Ze'l–arşi'l–mecid! Ya Mübdi', Ya Mu'id! Ya Fe'aalün lima yürid! Es'elüke bi–nuri vechikellezi mele'e erkane arşike ve es'elüke bi–kudretikelleti kadderte biha halkake ve bi–rahmetikelleti vesiat külle şey'in. La ilâhe illâ ente. Ya Muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni! Ya muğis, eğisni!.."

Duanın Meali:
Ey Vedûd! Ey Vedûd! Ey yüce Arşın Sahibi! Ey kâinatı hiçten ve benzersiz bir şekilde yaratıp bin bir isminin tecellileriyle emsalsiz bir şekilde süsleyen Mübdi'! Ey varlıkları ölümünden sonra yeniden inşa edip dirilten Muîd! Ey dilediği her şeyi yapan! Arşının rükünlerini dolduran Zâtının nûru hürmetine; yarattığın bütün varlıklara hükmeden kudretin hürmetine ve her şeyi kaplayan rahmetin hürmetine istiyorum. Senden başka hiçbir ilâh yoktur. Ey kendisinden yardım isteyene yardım eden! Bana yardım et. Ey güç durumda olanlara yardım eden ve ummadıkları yerlerden ihtiyaçlarını ellerine veren Muğîs! Bana yardım et!

Ya müfettihu fettih. Ya müferricü ferric. Ya müsebbibu sebbib .Ya müyessiru yessiril fetha vel ferecü minke Ya Fettah, Ya Aliym iyyakena'büdü ve iyyake nesteıyn.

MANASI :
Ey açıcı RABBİM ! önümdeki engelleri kaldır. Ey darlıkları gideren HALİKIM ! Darlıkları gider. Ey sebepleri yaratan RABBİM ! Bir sebep yarat. Ey kolaylıkları meydana getiren! önümü aç çünkü darlıkları gidermek sendendir. Ey rızık kapılarının açıcısı her şeyi bilen RABBİM ! ancak sana ibadet eder, ancak senden yardım isterim
(Bu duayı okuduktan sonra El Fettah esmasını bolca okumanızda fayda var)

Rabbiyesir vela tuassir Rabbi temmim bil-hayr: Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme, Rabbim bu işi hayırla tamamla!

el Muhyî ,el-Mümîtü, el-Kâbıdu,el-Bâısü,el-Vârisü,eş-Şâfî,el-Berru, el-Evvelü,el-Âhıru ,ez-Zâhiru,el-Bâtınü,el-Kuddûsü,Lem yelid ve lem yûled ve lem yekün lehû küfüven ehad.(Günlük 3,5,7,21 e kadar okunması tavsiye edilir)

1000 defa Ya Latif okunduktan sonra aşağıdaki salavat- şerife 100 defa okunur ve ardından çözülmesi istenilen şey için dua edilir

Allahümme salli ve sellim ve barik ala seyyidina Muhammedinil fâtihı limâ uğlika vel hatimi li mâ sebeka ven nâsırıl hakkı bil hakkı vel hâdi ila sırâtıkel müstekıymi sallellahü aleyhi ve ala âlihi ve ashâbihi hakka kadrihî ve mikdârihil aziym*

Manası:
Allahım! Kapalılıkları açan, geçmişe son veren, hakka hakikatla destek olan, mahlukatı senin doğru yoluna ileten Efendimiz Muhammed’e O’nun âline ve ashabına O’nun yüce kadr ü kıymetince salat eyle selam eyle ve O’nu mübarek kıl.

sert

Kayıtlı Kullanıcı
Vemen yettekıllahe yec’âllehu mahracen ve yerzukhu min haysu lâ yahtesib. Ve men yetevekkel alallahi fehuve hasbuh/Talak Suresi2-3
günde bin defa veya daha fazla olarak ya da gönlünden geldiği kadar bu ayeti kerimeyi okuyan,en kısa zamanda selamete çıkar
Anlamı: Kim Allah'tan korunursa,ona bir çıkış yeri oluşturur.Ona ummadığı bir taraftan rızık verir! Kim Allah'a tevekkül ederse,O, ona yeter!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt