Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Duayi hak eden kadinlar (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Peygamber Efendimiz (sav) buyurdu ki :
"Geceleyin kalkip ibadet eden, kocasini da uyandiran, uyanmazsa yüzüne su serperek uyandiran ( uykusunu kaciran ) kadina Allah rahmet etsin.." ( Ebu Davud )

Annelik, Kadinlik ve Eş'lik bir sanattir.
Müslümanlar bu sanatkarlari yetistirecek imkanlari hazirlamak zorundadirlar. Su gercek bilinirse mesele daha da kolaylasir : Annelik, Kadinlik ve Eşlik sabır ilmikleriyle örülüdür. Ayni zamanda bu vazifelerimizi basarmanin basamagidir.

Bizim kadinlarla 4 türlü bagimiz var. Bu dört bag evrenseldir:

1- Anamız
2- Kız Kardesimiz
3- Kızımız
4- Eşimiz

Eşimin iyiliği benim iyiliğim, benim iyiliğimde eşimin iyiliğidir. Anam, Kız Kardeşim ve Kızımla benim aramda asla Problem olmaz. Bu prensiple hareket edildiğinde erkek ile kadın arasında hiçbir anormallik olmaz. Annemize, eşimize, kız kardeşimize ve kızımıza saygıların ve sevgilerin en ulvisini besleriz değil mi ?

Peygamber Efendimiz (sav) sahabelerine (dolayısıyla ümmetinin erkeklerine):

"En hayırlı kadın ile evlenin" buyuruyor.
Sahabe soruyor:

'Ey Allahın Resulü! Hangi kadın hayırlıdır ?'
Efendimiz (sav) :

'Kocası baktığı zaman ona huzur veren, (Islama muhalif olmayan) emirlerine itaat eden kadındır.' buyurdular.
Konumuzun başında zikrettiğimiz Hadiste

Peygamberimizin duasına mazhar olan kadın :

- Erkeğinin eşi, yuvasının güneşidir.
- İzzeti iffetindendir.
- Şerefi zevcelikte, zevceliğinin şerefi annelikte dir.
- Yuvayı yaşatır.
- Erkeği yuvaya, aileye bağlayan bağdır.
- Eve nizamı, intizamı ve ahengi verendir.
- huzuru evinde bulur.
- Güzel idareli olursa bulunmaz bir hazine olur.

Neslin devamında ve faziletli yaşamasında kadının rolü erkekten fazladır. Çünkü kızıda erkeğide doğuran kadındır. Her ikisinide yetiştiren kadındır. Kadın ana ve eş olarak mübarek ve fazilet sahibidir. Bu özelliklere sahip olan her kadın baş tacı edilmeye layıktır. Resulullahın duasına mazhar olanlarda bu kadınlardır, Allah (c.c.) kendilerinden razı olsun...

(alıntıdır.........)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum ellerine yüreğine saglık çok güzel bir yazıydı rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam....yazanın yüreğini,niyetine ilmine sağlık sıhhat olsun...bende bir yerde okudum ve sizle paylaşmak istedim...selam ve dua ile kalın...ALLAH cc emanet olun..selametle...

selamun aleykum ellerine yüreğine saglık çok güzel bir yazıydı rabbim razı olsun

rabbimize emanetsin inşallah

selam ve dua ile

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ES SELAMUN ALEYKÜM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN ABİ DEĞERLİ BİR KONUYU BİZLERE AKTARDIĞIN İÇİN.RAB'BİM C.C. TÜM MÜMİN HANIM KARDEŞLERİMİ DUAYI HAK EDEN İZZETLİ KULLARINDAN EYLESİN İNŞAALLAH.RAB'BİM E C.C. EMANETSİNİZ.SELAM VE DUA İLE....B)

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim Razi Olsun Ablacim..

çok Güzel Anlamli Bir Paylaşimdi..

A.e.ol.dua Ile..

yasminq1

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.teknikoto.forumup.com
Sizin gibi kadına değer veren o kadar az insan varki! Bu konuyu buraya taşımanız bile yüce bir duygu. Sizi bu düşüncenizden dolayı yürekten kutlarım. Emeğinize sağlık! A.E.O B)

gonulturker

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum abicim....masaAllah,evlenmeden once okumustum ve kendimi oyle hazrlamstm....insaAllah Efendmizin (sav) duasina mazhar oluruz amen....selam ve dua ile....

islam_güneşi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm çok güzel paylaşım.Allah razı olsun.değerli kardeşim,biz hanımlar böyle olsak bile artık bugünler de değer görmez olduk.ben yaşamasam da görmesem de etrafımdaçok duyuyorum ve çok üzülüyorum.artık çok az kaldı evliliğin değerini bilen beylerimiz.tabi aynı şekilde bayanlarımız içinde geçerli bu.yozlaştıkça yozlaştık.kadına değer yok.türbana değer verilmiyor kadına mı verilecek.yazık diyorum.emeğinize sağlık.

hyalcin_67

Kayıtlı Kullanıcı
her kadın baş tacı edilmeye layıktır.
emeğine sağlık ALLAH'a emanet ol.

iklim.ela

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. ARKADAŞIM GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK...
Online iPhone Screensaver - be the first to win! myscreensavers.info/media/iphone.scr

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
İnşallah kardeşim yazındaki güzel amelli bayanlardan olmak nasip olur.Rabbim doğru yoldan ayırtmasın, şaşırtmasın.
İnşallah rabbimde erkeklerin eşlerin içine merhamet ve huzur nasip eder.Amin.
Herkese hayırlı yuvalar kurmak yaşatmak nasip olsun inşallah.Amin.:H

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim..amin..selam ve dua ile kalın selametle...

ES SELAMUN ALEYKÜM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN ABİ DEĞERLİ BİR KONUYU BİZLERE AKTARDIĞIN İÇİN.RAB'BİM C.C. TÜM MÜMİN HANIM KARDEŞLERİMİ DUAYI HAK EDEN İZZETLİ KULLARINDAN EYLESİN İNŞAALLAH.RAB'BİM E C.C. EMANETSİNİZ.SELAM VE DUA İLE....B)

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam..selam ve dua ile kalın..selametle...

selamun aleyküm çok güzel paylaşım.Allah razı olsun.değerli kardeşim,biz hanımlar böyle olsak bile artık bugünler de değer görmez olduk.ben yaşamasam da görmesem de etrafımdaçok duyuyorum ve çok üzülüyorum.artık çok az kaldı evliliğin değerini bilen beylerimiz.tabi aynı şekilde bayanlarımız içinde geçerli bu.yozlaştıkça yozlaştık.kadına değer yok.türbana değer verilmiyor kadına mı verilecek.yazık diyorum.emeğinize sağlık.

Kaan Erdem

Yönetici
amin...amin...amin...selam ve dua ile kalın selametle...

İnşallah kardeşim yazındaki güzel amelli bayanlardan olmak nasip olur.Rabbim doğru yoldan ayırtmasın, şaşırtmasın.
İnşallah rabbimde erkeklerin eşlerin içine merhamet ve huzur nasip eder.Amin.
Herkese hayırlı yuvalar kurmak yaşatmak nasip olsun inşallah.Amin.:H

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt