Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Duaya nasil başlamali (1 Kullanıcı)

nıda-gul

Kayıtlı Kullanıcı
Birgün Resül-i Ekrem (s.a.v) mescid de oturuyodu.Bir adam kapıdan iceriye girdi,namaza durdu.
Namazdan sonra ''Allah'ım beni bagısla ,bana merhamet et'' diye dua etmeye başladı. Peygamber efendimiz (s.a.v) adamı yanına cagırdı ve ''pek acele ettin'' dedi.
Nasıl dua edecegini ona söyle ögretti. Namazı bitirip yerine oturdugun zaman,''Elhamdü lillahi rabbi'l-alemin''dıye baslayıp önce Allah'a hamd et. Ardından da ''Ve's-salatü ve's-selamü ala Muhammed'' dıyerek bana salat-ü selam getir; Ondan sonra istedigin gibi dua et!
Daha sonra bir baska adam geldi.Namazını kıldı tıpkı Peygember efendımızın (s.a.v) söyledigi gibi dua'ya basladı
Sonra Peygamber efendimiz (s.a.v) ona;
''Ey namaz kılan adam !
Duaya devam et,
Senin duan kabul edilir;
Allah'tan iste,istedigin sana verilir'' buyurdu.

GÖNÜLDENİZİ

Kayıtlı Kullanıcı
güzel bir konu. herşeyin bir metodu olduğu gibi duanın da metodu var. Hatırlattığın için teşekkürler Allah razı olsun. Umarım herkes okur ve faydalanır.

.burcu.

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah allahu taala enbiyalar serveri ins-ü can peygamberinin yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul etsin allah razı olsun

beyaz_gull

Kayıtlı Kullanıcı
Çok sağol inşallah hepimizin duaları kabul olur.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Sağolasın güzel kardeşim
Eline emeğine sağlık çok güzel bir paylaşım
Rabbim dularımızı kabul eylesin..
Selam ve dua ile kalın...Hayırlı akşamlar..

nıda-gul

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbım sızlerdende razı olsun selam dua ıle inşallah

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hepimizin dualarını kabul buyurur inşallah. Amin.

nıda-gul

Kayıtlı Kullanıcı
inş eftalyasun kardesım inş tek tutldugumuz dal rabbım kabul ve makbul eylesın inş selam ve dua ıle inş

burakburak

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (c.c.) râzı olsun. bundan sonra dikkat edeceğim bu şekilde dua etmeye.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Birgün Resül-i Ekrem (s.a.v) mescid de oturuyodu.Bir adam kapıdan iceriye girdi,namaza durdu.
Namazdan sonra ''Allah'ım beni bagısla ,bana merhamet et'' diye dua etmeye başladı. Peygamber efendimiz (s.a.v) adamı yanına cagırdı ve ''pek acele ettin'' dedi.
Nasıl dua edecegini ona söyle ögretti. Namazı bitirip yerine oturdugun zaman,''Elhamdü lillahi rabbi'l-alemin''dıye baslayıp önce Allah'a hamd et. Ardından da ''Ve's-salatü ve's-selamü ala Muhammed'' dıyerek bana salat-ü selam getir; Ondan sonra istedigin gibi dua et!
Daha sonra bir baska adam geldi.Namazını kıldı tıpkı Peygember efendımızın (s.a.v) söyledigi gibi dua'ya basladı
Sonra Peygamber efendimiz (s.a.v) ona;
''Ey namaz kılan adam !
Duaya devam et,
Senin duan kabul edilir;
Allah'tan iste,istedigin sana verilir'' buyurdu.

selamun aleykum kardeşim.güzel bir kıssaydı.bende dediğiniz gibi biliyorum.ama kendimizden önce anne babamıza duayala başlamakta gerekiyormuş.öyle duymuştum yada okumuştum...selam ve dua ile kalın.vesselam..

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
rabbimin huzurunda duası kabul olan kullarından oluruz inşallah
paylaşan arkadaşımızın emeğine sağlık faideli bir konu selamün aleyküm:a04:

nıda-gul

Kayıtlı Kullanıcı
aleyna ve aleykum selam safıye kardesım rabbım cumlesını dualarını kabul etsın inş VERMEYI ISTEMESEYDI ISTEMEYIDE VERMEZDIM dıyo yuce RABBIM (rabbımın merhametı hıdayetı bereketı uzerlerınıze olsun inş hayırlı geceler)

Enes_Bilal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum

ALLAH cc. razı olsun kardeşim..güzel bir konuya deyinmişsin...Rabbim yaptığımız ve yapacağımız duaları Sevgili peygamberimizin (s.a.v) hatrına kabul buyuyrur İnşALLAH..

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Allahü teala razı olsun.Çok faydalı paylaşımdı.Afvınıza sığınarak bir şey eklemek istiyorum.Sad bin Ebi Vakkas hazretleri dedi ki: Ya Resulallah, dua buyur da, Allahü teâlâ, benim her duamı kabul etsin! Cevabında buyurdu ki:
(Duanızın kabul olması için helal lokma yiyiniz! Çok kimse vardır ki, yedikleri ve giydikleri haramdır. Sonra ellerini kaldırıp dua ederler. Böyle dua nasıl kabul olunur?) [Şir’a]
Selametle kalın.

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun paylaşım için..selam ve dua ile

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
aleyna ve aleykum selam safıye kardesım rabbım cumlesını dualarını kabul etsın inş VERMEYI ISTEMESEYDI ISTEMEYIDE VERMEZDIM dıyo yuce RABBIM (rabbımın merhametı hıdayetı bereketı uzerlerınıze olsun inş hayırlı geceler)

inşallah kardeşim sanada hayırlı geceler

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt