Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Duanin önemi (1 Kullanıcı)

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
DUANIN ÖNEMİ:
A- BU ÂYETLERDEN BAZILARI:
Rabbiniz: “Bana yalvarın, dua edin ki size karşılık vereyim. Çünkü bana ibadet (dua) etmekten kibirlenip yüz çevirenler ya-rın horlanmış olarak cehenneme gireceklerdir buyurdu.”
2- “Şayet kullarım, sana Benden sorarlarsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duacının duasını kabul ederim…”
3- “Rabbinize yalvara yalvara ve gizlice dua edin. Çünkü O, haddi aşanları sevmez. Düzeltildikten sonra yeryüzünde boz-gunculuk yapmayın. O’na, korkarak ve rahmetini umarak dua edin. Muhakkak ki Allah'ın rahmeti, iyilik edenlere yakındır.”
4- “O halde siz, dini Allah için halis kılarak hep O’na yal-varın. İsterse kâfirler hoşlanmasınlar.”
5- “En güzel isimler Allah’ındır. Allah’a onlarla dua edin…”

6-”İnsana bir sıkıntı dokunduğu zaman bütün gönlünü ve-rerek Rabbine dua eder. Sonra kendisine tarafından bir nimet lütfettiği zaman da önceden O’na dua ettiği hali unutur da, yo-lundan sapıtmak için Allah’a ortaklar koşmaya başlar…”
7- (Resulüm!) De ki: “Rabbim size ne kıymet verir duanız olmasa?...”

B- DUA İLE İLGİLİ BAZI HADİS-İ KUDSÎLER:
1- Enes bin Malik (r.a.)’den rivayet edilmiştir:
Ben Rasülüllah (s.a.v.)’ın şöyle dediğini duydum: “Allah Tebâreke ve Teâlâ buyurdu ki:
“Ey Adem oğlu! Sen, bana dua ettikçe; sen benden diledikçe ben sendeki günahları bağışlarım.
Ey Adem oğlu! Günahların, göğün bulutlarına erişse de sen benden mağfiret dilersen, ben (günahının çokluğuna) aldırmam bağışlarım.
Ey Adem oğlu! Sen, bana hiçbir şeyi şirk koşmaksızın yer dolusu günahla gelsen, ben sana yer dolusu mağfiret ederim.”
2- Ebu Hüreyre (r.a.)’den rivayet edilmiştir:
Rasülüllah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Allah Azze ve Celle bu-yurdu ki ben, kulumun zannına göreyim; kulum bana dua ettiğinde ben (im rahmet ve inayetim) onunladır. Eğer kulum beni kalbinde zikrederse ben de onu kendim anarım; beni halk içinde zikrederse ben onu daha hayırlı halk (melekler) içinde anarım. Kulum bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira' yak-laşırım; o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kulum bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak varırım.”
C- DUA HAKKINDA BAZI HADİS-İ ŞERİFLER:
1- Ebu Hüreyre (r.a.)’den rivayet edilmiştir: Peygamber (a.s.) buyurdu ki: “Allah Azze ve Celle nezdinde duadan daha kıy-metli bir şey yoktur.”
2- Numan bin Beşir (r.a.)’den rivayet edilmiştir: Peygamber (a.s.) buyurdu ki: “Dua, ibadetin tâ kendisidir (ibadetin çoğu, duadır.)”
3- Ebu Hüreyre (r.a.)’den rivayet edilmiştir: Rasülüllah (s.a.v.) buyurdu: “Allah, kendisine dua etmeyene gadab eder.”

4- Cabir (r.a.)’den rivayet edilmiştir: Rasülüllah (s.a.v.)ın şöyle buyurduğunu duydum: “Hiç bir kimse yoktur ki dua etsin de Allah ona istediğini vermesin veya istediğine denk bir kötü-lüğü ondan defetmesin.Yeter ki bir günah için dua etmesin veya akrabasıyla irtibatını keserek dua etmiş olmasın.”

5- Ebu Hüreyre (r.a.)’den rivayet edilmiştir: Rasülüllah (s.a.v.) buyurdu ki: “Kim darlık ve sıkıntılı zamanlarda duasının Allah tarafından kabul edilmesini istiyorsa rahat ve bolluk zamanlarında çok dua etsin.”

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Duâ, mü’min’in silahıdır
Duâ, ibadetin aslı ve özüdür
Duâ, ömrün bereketini artırır
Duâ, dinin temel ilkelerindendir
Duâ, Allah katında duâdan makbul bir şey yoktur
Duâ, kısaca istemektir İstemesini de bilmektir

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt