Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Duanın Etkisi? (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan Zzzaman
  • Başlangıç tarihi
Z

Zzzaman

En son 3 sene önce foruma girip bir başlık açıp, başlığım kilitlenince çıkmıştım. Tekrar girip biraz mesajları okuyunca u başlığı açmak istedim. Umarım hoşgörüyle karşılanacaktır.

Özellikle bu dua bölümüne hayret ettim. Tam da anlayamadım. Birileri dua istiyor ve diğerleri de ben şu kadar okudum deyip rapor veriyor. Doğru mu anladım acaba? Bu çok saçma değil mi?

Burda rakamlarla dua sipariş etmenin mantıklı bir yönü, bir faydası var mı? 5000 dua 1000 duadan daha mı hayırlıdır sizce, yoksa aynı duayı defalarca tekrarlayacağına bir kere içten dua etmek zamandan israfa yol açmayı engellemez mi?

Hatta ileriye gidiyorum, 1'den fazla dua etmek günahtır diyorum. Hem de büyük günah. Bir insan, bir kere içten dua edince Allah onu duyar. 1'den fazla dua etmek duymadığını düşünmeniz anlamına gelir ki büyük günahtır. Ya da bunun sebebi ısrar edince gerçekleşeceğine inanmak da olabilir ki bu belli ki yanlıştır. Duanız kabul olacaksa bu sizin temiz kalbinize, yaptığınız ibadete ve içten bir duaya bakar. Yoksa kaydedin teybe, sabah akşam çalsın, ne yazar...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt