Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

dua: küçük mavi bir kelebek gibi... (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Kelebeği bilirsiniz, baharın taze çiçek kokularına eşlik eder.. bugün de köyümde küçük bir kelebekle tanıştım..

Küçük ve mavi bir kelebek.. küçük bir otun üzerinde ilk gördüğümde onu mavi bir çiçek sandım. ama çiçek uçtu... ardı sıra ben de koştum.. nazlı nazlı kanat çırpıp başka çiçeksiz bir otun üzerine konu verdi.. birden o ot da kelebeğin konuşuyla çiçek açmış gibi oldu.

Anladım ki, kelebek sadece çiçekleri dolaşıyor değil, gittiği yeri çiçekleştiriyor. anladım ki çiçek sadece baharda geliyor değil, vardığı zamanı bahar eyliyor..

Belki, dedim, dua da böyledir, hangi hal üzerinde olursak olalım, dilimize dua değiyorsa, kalbimizden dua sızıyorsa, o hal birden çiçek açıyor, birden bahar oluyor.

En zor zamanlarda, en büyük acılarımızda, korku ve ürperti anlarında yaptığımız o güzel yakarışlar, sonucu ne olursa olsun, ebedî baharımızın çiçeği olacak değil mi?

Bir kelebek gibi uçurun ellerinizden duayı.. hafifçe ve fısıltıyla...

ALINTI...

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
RE: dua: küçük mavi bir kelebek gibi...

S.A. BELKİDE DUAYA MUHTAÇ OLDUĞUMUZ ZAMANLAR....EMEĞİNİZE SAĞLIK...ALLAH RAZI OLSUN...A.E.O...

Kaan Erdem

Yönetici

A.S ALLAH CC RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE..ALLAH CC EMANET OLUN...

nihalim yazdı:
S.A. BELKİDE DUAYA MUHTAÇ OLDUĞUMUZ ZAMANLAR....EMEĞİNİZE SAĞLIK...ALLAH RAZI OLSUN...A.E.O...

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Emeginize sağlık selam ve dua ile inşAllah

Kaan Erdem

Yönetici

A.S ALLAH CC RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE..ALLAH CC EMANET OLUN...

derya_gulu yazdı:
S.A. Emeginize sağlık selam ve dua ile inşAllah

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

esselamü aleyküm ALLAH RAZI OLSUN.ne kadar güzel anlatılmış hayran kaldım.kardeşim ne kadar güzel şeyler buluyorsun.emeğine sağlık.kesinlikle gönülden yazılmış gönle hitap eden gönül insanısınız.az ama kesinlikle öz.sizden ricam yazılarınızdan bizi mahrum etmeyin.iki gündür yazmıyordunuz gözlerim aradı inanın yazılarınızı.sizin forumlarınız çok dikketimi çekiyor belkide isminizi büyük yazdığınız için:D ve biliyorumki buraya yazdığım yorumlar muhakkak dikkate alınıyor ve duayla mukabele ediliyor.çünkü allah razı olsun bu duruma sizden daha hassasını görmedim.onun için kimse okumasa bile bilinki ben mutlaka okurum.ve okumaya değer yorum yapabilirsem yazmaya çalışırım.allaha emanet olun.

Kaan Erdem

Yönetici

A.S NE KADAR MUTLU ETTİNİZ BENİ ALLAH CC RAZI OLSUN...YAZDILARINIZ ONURE ETİ HAVAYA GİRDİM AMA....ÇOK SAĞ OLUN...YALNIZ YAZI BANA AİT DEĞİL ALINTI AMAN KİMSENİN HAKKINA GİRMEYELİM...BEN OKUDUM BEĞENDİM SİZLE PAYLAŞTIM...ALLAH CC RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OLUN............

metfamu yazdı:
esselamü aleyküm ALLAH RAZI OLSUN.ne kadar güzel anlatılmış hayran kaldım.kardeşim ne kadar güzel şeyler buluyorsun.emeğine sağlık.kesinlikle gönülden yazılmış gönle hitap eden gönül insanısınız.az ama kesinlikle öz.sizden ricam yazılarınızdan bizi mahrum etmeyin.iki gündür yazmıyordunuz gözlerim aradı inanın yazılarınızı.sizin forumlarınız çok dikketimi çekiyor belkide isminizi büyük yazdığınız için:D ve biliyorumki buraya yazdığım yorumlar muhakkak dikkate alınıyor ve duayla mukabele ediliyor.çünkü allah razı olsun bu duruma sizden daha hassasını görmedim.onun için kimse okumasa bile bilinki ben mutlaka okurum.ve okumaya değer yorum yapabilirsem yazmaya çalışırım.allaha emanet olun.

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM GÜZEL BIR PAYLASIM
TESEKKÜRLER ALLAHA EMANETOLUNUZ

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.DURUN HELE HAVAYA GİRMEYİN AMAN TÜÜ DEEYİN NEFSİNİZE :D .FARKINDAYSANIZ NE GÜZEL ŞEYLER BULUYORSUNUZ DEDİM ALINTI OLDUĞUNU ELBETTE BİLİYORUM.AMA EN ÖNEMLİSİDE ORDA ZATEN BİZE SUNULAN Bİ ÇOK ŞEYDEN GÖNLÜMÜZE HİTAP EDEN ŞEYLERİ SEÇMEK KABİLİYETİ.ALLAHA EMANET OLUN

Kaan Erdem

Yönetici

A.S ŞAKA YAPIYORUM....:):):)ALLAH CC EMANET OLUN...EVET İNANIN TEK TEK OKUYORUM YANLIŞ BİR KELİME DAHİ OLMASIN DİYE...MAHCUP OLMAYALIM...SELAM VE DUA İLE........

metfamu yazdı:
S.A.DURUN HELE HAVAYA GİRMEYİN AMAN TÜÜ DEEYİN NEFSİNİZE :D .FARKINDAYSANIZ NE GÜZEL ŞEYLER BULUYORSUNUZ DEDİM ALINTI OLDUĞUNU ELBETTE BİLİYORUM.AMA EN ÖNEMLİSİDE ORDA ZATEN BİZE SUNULAN Bİ ÇOK ŞEYDEN GÖNLÜMÜZE HİTAP EDEN ŞEYLERİ SEÇMEK KABİLİYETİ.ALLAHA EMANET OLUN

Kaan Erdem

Yönetici

ALLAH CC RAZI OLSUN...SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OLUN.........

seher vakit yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM GÜZEL BIR PAYLASIM
TESEKKÜRLER ALLAHA EMANETOLUNUZ

Kaan Erdem

Yönetici

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
Dua, insanın dünyada ve Ahirette kurtuluşuna vesile olacak tek rahmet hazinesidir. Müslüman kişi bu hazineyi yalnızca Allah (c.c.)’ın rızasını umarak ondan istifade eder. Dua, tükenmez ve sonsuz bir kuvvete sahip ebedi şifa kaynağıdır. Dua kuvvetiyle Müslüman, Allah (c.c.)’ın izniyle ve hikmetiyle her türlü beladan, hastalıktan, dünya ve ahiret azabından kurtulur. İnsan Allah’ın rızasını ancak sonsuz hikmet ve rahmetin varlığına vesile ve yüce bir kuvvete erişmeye ibaret olan duayı yerinde, zamanında ve şartlarına uygun bir şekilde yerine getirmekle kurtulur.

Dua kulun, acizlikten, noksanlıktan kusurdan ve ihtiyaçtan ibaret olan mahiyetini idrak edip yüce kuvvet, kemal, şefkat ve rahmet sahibi olan Allah’ın dergâhında acizliğini, noksan ve kusurunu, günah ve hatalarını itiraf ederek, ihtiyaçlarını istemek ve arzularını talep etmek lisanıyla durumunu Yüce Allah’a arz etmesinin ifadesidir. İnsanın fıtratı, yani yaradılış şekli ve mahiyeti şiddetle duayı istediği gibi, iman da duayı iktiza eder. Zira imanın esaslarından birisi de Allah (c.c.)’ın varlığına, bir*liğine, sonsuz kudret ve rahmetine, kusursuz şefkat ve hikmetine inanmaktır. İman bu olduğu halde, dua hikmetiyle Allah’tan yardım isteyen, Allah’a sığınan ve ellerini semaya açarak dua edenin duasını muhakkak ki kabul edilir.

Kâinatta açıkça görülen ve her şeyi sonsuz rahmeti ve ilmiyle kuşatan Allah (c.c.) bizlerin kendisine dua etmemizi ister. Kur’an-ı Kerimde; “Bana dua ediniz, sizin için icabet edeyim” (El-Mü’min-60) “De ki! Duanız olmazsa Rabbim size nasıl değer versin”(Furkan-77) yani, “Duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz var” gibi pek çok ayetleriyle Allah (c.c.) bizlerin kendisine edeceğimiz ve O’nun da kabul edeceğimiz dualarımızın önemini bizlere arz etmektedir. Bizler de Müslüman olarak Allah (c.c.)’ın rızasını umarak dua etmeli ve O’na tevekkül etmeliyiz.

Paylaşımın için Allah Razı Olsun Kardeşim.
...DualarLa...

Kaan Erdem

Yönetici
konuya olan alaka ve katkınız için ALLAH cc razı olsun kardeşim selam ve dua ile kalın selametle kalın....

Dua, insanın dünyada ve Ahirette kurtuluşuna vesile olacak tek rahmet hazinesidir. Müslüman kişi bu hazineyi yalnızca Allah (c.c.)’ın rızasını umarak ondan istifade eder. Dua, tükenmez ve sonsuz bir kuvvete sahip ebedi şifa kaynağıdır. Dua kuvvetiyle Müslüman, Allah (c.c.)’ın izniyle ve hikmetiyle her türlü beladan, hastalıktan, dünya ve ahiret azabından kurtulur. İnsan Allah’ın rızasını ancak sonsuz hikmet ve rahmetin varlığına vesile ve yüce bir kuvvete erişmeye ibaret olan duayı yerinde, zamanında ve şartlarına uygun bir şekilde yerine getirmekle kurtulur.

Dua kulun, acizlikten, noksanlıktan kusurdan ve ihtiyaçtan ibaret olan mahiyetini idrak edip yüce kuvvet, kemal, şefkat ve rahmet sahibi olan Allah’ın dergâhında acizliğini, noksan ve kusurunu, günah ve hatalarını itiraf ederek, ihtiyaçlarını istemek ve arzularını talep etmek lisanıyla durumunu Yüce Allah’a arz etmesinin ifadesidir. İnsanın fıtratı, yani yaradılış şekli ve mahiyeti şiddetle duayı istediği gibi, iman da duayı iktiza eder. Zira imanın esaslarından birisi de Allah (c.c.)’ın varlığına, bir*liğine, sonsuz kudret ve rahmetine, kusursuz şefkat ve hikmetine inanmaktır. İman bu olduğu halde, dua hikmetiyle Allah’tan yardım isteyen, Allah’a sığınan ve ellerini semaya açarak dua edenin duasını muhakkak ki kabul edilir.

Kâinatta açıkça görülen ve her şeyi sonsuz rahmeti ve ilmiyle kuşatan Allah (c.c.) bizlerin kendisine dua etmemizi ister. Kur’an-ı Kerimde; “Bana dua ediniz, sizin için icabet edeyim” (El-Mü’min-60) “De ki! Duanız olmazsa Rabbim size nasıl değer versin”(Furkan-77) yani, “Duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz var” gibi pek çok ayetleriyle Allah (c.c.) bizlerin kendisine edeceğimiz ve O’nun da kabul edeceğimiz dualarımızın önemini bizlere arz etmektedir. Bizler de Müslüman olarak Allah (c.c.)’ın rızasını umarak dua etmeli ve O’na tevekkül etmeliyiz.

Paylaşımın için Allah Razı Olsun Kardeşim.

...DualarLa...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
**Belki, dedim, dua da böyledir, hangi hal üzerinde olursak olalım, dilimize dua değiyorsa, kalbimizden dua sızıyorsa, o hal birden çiçek açıyor, birden bahar oluyor. **

_______selamün aleyküm
nekadar güzel anlamlı bir cümle
paylaşım için teşekkür ederim
emeginize saglık begenerek okudum
selam ve dua ile______

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm KAAN abim. Emeğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı.
DUAnız olmasa ne ehemmiyetiniz, olurdu diyen RABBİM bizlerin kalplerine DUAlar ilham ediyorsa şükürler olsun...

"Bütün iyilikleri işlemek ibadetin yarısı, DUA da öbür yarısıdır. ALLAH bir kulu için hayır murad ederse kalbini duaya meylettirir." (İbn-i Mace)

ALLAHa emaanet olunuz değerli abim
selam ve dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam kardeşim.ALLAH cc razı olsun selam ve dua ile kalın selametle.

**Belki, dedim, dua da böyledir, hangi hal üzerinde olursak olalım, dilimize dua değiyorsa, kalbimizden dua sızıyorsa, o hal birden çiçek açıyor, birden bahar oluyor. **

_______selamün aleyküm
nekadar güzel anlamlı bir cümle
paylaşım için teşekkür ederim
emeginize saglık begenerek okudum
selam ve dua ile______

Kaan Erdem

Yönetici
alykümselam gönlü güzel kardeşim.konulara olan ilgi,alakan ve yorumların için t.ederim.ALLAH c razı olsun selam ve dua ile kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun hayırlı cumalar kardeşim selametle kal.

Selamünaleyküm KAAN abim. Emeğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı.
DUAnız olmasa ne ehemmiyetiniz, olurdu diyen RABBİM bizlerin kalplerine DUAlar ilham ediyorsa şükürler olsun...

"Bütün iyilikleri işlemek ibadetin yarısı, DUA da öbür yarısıdır. ALLAH bir kulu için hayır murad ederse kalbini duaya meylettirir." (İbn-i Mace)

ALLAHa emaanet olunuz değerli abim
selam ve dua ile...

Kaan Erdem

Yönetici

berat05

Yönetici
kelebekleri ezelden beri çok severim..
renkleri ve desenleriyle o kadar belli ederki güzelliklerini,nazlı oluşlarını
sanki kanatlarında "bakın beni Allah(c.c.) yarattı..ne kadar güzelim kim yapabilir böylesini" yazılıdır...
biraz sıkıca tutsanız pırıltılı pulları dökülüverir... narindirler....tutmasını bilmek lazım.....
dualar gibi....etmesini bilmek lazım....
içten haykırış...belki bazen ağlamalarla son bulan dualar...ama hep en içten

elinize sağlık kardeşim.EN GÜZEL' (c.c.) E EMANET OLUN.
Selamün Aleyküm

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt