Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

dua hhakında bişey sorucam sizlere (1 Kullanıcı)

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim ben 12000 hz.yunus duasına başladım ve başlarken dileğim için niyet ettim..neyse 2000 lerde yim şuan ama bir sıkıntı geldi başıma dün ve bu duayı bu sıkıntım için okusam bir sakıncası olurmu sizce çünkü başta başka bişey için niyet etmiştim..çok acil cevaplarına ihtiyacım var

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

Dua bir ubudiyettir kardeşim...
Ameller de niyetlere göredir...
Neye niyet ediyorsanız Rabbim o niyetle dualarınızı kabul eylesin inşalalh...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
yani sakıncası yok değilmi kardeşim

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
lütfen başka yorum yapacak yokmu çok acil diyorum lütfen kardeşler lütfen
bi arkadaşım olmaz dedi neye niyet ettiysen onun için tamamla dedi siz ne diyorsunuz bu konuda ayet falan varmı

ılgın_gümüş

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim rabbim kudret sahibi sana her muradını vermeye gücü yeter biliyosun. her ikisi içinde niyetlen oku

mümine bayer

Kayıtlı Kullanıcı
iki niyetli dua

iki niyetli dua

bilgisayar kullanmadaki cahilliğimi bağışlayın değerli kardeşlerim.Doğru yerdenmi cevap yazıyorum onu da bilmiyorum. Gülkoksam değerli kardeşime sesleniyorum.Rabbimiz yüce Allah herşeyin en güzel dizayn edicisidir ,siz birden çok niyeti farklı zaman aralıklarıyla dile getirsenizde O ,aynı dua ile sizin için en hayırlı olanını öncelikle nasip edecektir.DEĞERLİ KARDEŞİM YÜREĞİNİ FERAH TUT.RABBİNE GÜVEN. SİZ DUA EDİN YETER .Allah ol deyince her şeyi oldurandır.Dualarım sizinle .ALLAH bütün hayırlı niyetlerinizin hepsini kabul etsin ve ol demiş olsun inşallah.mümine

kadriye26

Kayıtlı Kullanıcı
rabim hekezin duvasını kabul etsin herneniyetle etdiyse kardeimiz kabulolur inşallah

aminnnnn

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Kardeş.İlakki dualarda birşey için niyetlenmek diye birşey yok.İstediğin şeyler için okuyabilirsiniz..İstersen 1000 farklı sıkıntı ve derdin için niyet edip okuyabilirsin..

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü

Yahut (o kafirlerin duygu, düşünce ve davranışları) engin bir denizdeki yoğun karanlıklar gibidir; (öyle bir deniz) ki, onu dalga üstüne dalga kaplıyor; üstünde de bulut... Birbiri üstüne karanlıklar... İnsan, elini çıkarıp uzatsa, nerdeyse onu dahi göremez. Bir kimseye Allah nur vermemişse, artık o kimsenin aydınlıktan nasibi yoktur. Nûr Ayet 40

YUNUS (as) IN duası balığın içindeki karanlıktan bahseder. bu bakımdan yukarıdaki ayetler sizin durumunuza bir nebze yakın.niyet bazlı olarak inanan kimse münkir değildir o yüzden tevbe namazı yerine o karanlıktan kurtulmak için teheccüd namazı tavsiye ederim.

o zikir insanı belli bir yerde karanlıkta yolculuk yaptırır ve o yolculuğun amacına ulaştırır 2. sıkıntı dalga üstüne dalga karanlık üstüne karanlık gibidir. esasında mümmin için teheccüd ama her şeye rağmen tevbe namazıyla karışık teheccüd tavsiye ederim. sanırım zikrinizin sizde açtığı yeni mecra bu olmalı. zikir özünde bir şey istenirken değil ALLAH(cc) ile olan muhabbeti pekiştirmek için yapılır. istekler için hacet namazı daha efdal gibi.

ALLAH(cc) tüm dileklerinizin hayırlara vesile olmasını sağlar inşaallah.

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
sana en güzel cevabı MAVCİ kardeş vermiş

için rahat olmayacaksa neden soruyorsunki bunu anlamadım..

sen yinede kalbine sor???

içim ne konuda rahat değil acaba hiç bişey anlamış değilim yazınızdan içim rahat değil mi dedim sanki ben mavicininde yazısından pek anlamadım zaten ama yinede sormadım rahatsız etmek istemedim

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
buarada okudum duamı ettim çok şükür soalun

mavci

Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

içim ne konuda rahat değil acaba hiç bişey anlamış değilim yazınızdan içim rahat değil mi dedim sanki ben mavicininde yazısından pek anlamadım zaten ama yinede sormadım rahatsız etmek istemedim

buarada okudum duamı ettim çok şükür soalun

Ameller niyetlere göredir kardeşim...
Siz ne niyet ederseniz yaptığınız iş ona göre kabul olur inşallah...
Bozulmamış vicdan, kalp yalan söylemez derler...
Kalbiniz, vicdanınız rahat değilse bir konuda mutlaka bir sorun vardır...
Bu nedenle son kararı vicdanınız versin diyoruz inşallah...
Allah CC. niyetinize göre kabul etsin inşallah...

gülkoksam

Kayıtlı Kullanıcı
Ameller niyetlere göredir kardeşim...
Siz ne niyet ederseniz yaptığınız iş ona göre kabul olur inşallah...
Bozulmamış vicdan, kalp yalan söylemez derler...
Kalbiniz, vicdanınız rahat değilse bir konuda mutlaka bir sorun vardır...
Bu nedenle son kararı vicdanınız versin diyoruz inşallah...
Allah CC. niyetinize göre kabul etsin inşallah...

kardeşim hani niyet ettim dedim niyetimi başka bir dua için değiştirmek istiyorum dedim buyzden mi vicdanın rahat değilse sorun vardır diyosunuz ya valla pek anlamış değilim :a02::a35:

mavci

Yönetici
Esselamûaleykum...

Esselamûaleykum...

kardeşim hani niyet ettim dedim niyetimi başka bir dua için değiştirmek istiyorum dedim buyzden mi vicdanın rahat değilse sorun vardır diyosunuz ya valla pek anlamış değilim :a02::a35:

Okuduğunuz bir duayı bir veya birçok niyet için talep edebilirsiniz...
1000 demişsinizdir de 500 okursunuz...
Allah CC. yine kabul eder...
Ama...
Bu değişiklikten dolayı kalbiniz, vicdanınız tam mutmain olmuyorsa;
(Bunu da ancak siz bilirsiniz...)
Verilen taahhütleri tam yerine getirmek gerekir...

Yine de Allah CC. a dua ederken;
" Allahım yaptığımız dua ve ibadetleri hayasıyla noksanıyla kabul eyle." diye dua edelim inşallah...

Allaha emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt