Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Dua" Ediyorum ÖyLeyse Varım...! (1 Kullanıcı)

´´GüLiѕтaи´´

Kayıtlı Kullanıcı
dua-ediyorum-oyleyse-varim.gif

Küçük çocukların çok sevdiğim bir halleri vardır. Kendilerinde olmayan, ama çok istedikleri bir şeyi anlatmak için, o minicik ellerini birleştirir, omuzlarını büzer ve boş avuç içlerini uzatıp göstererek “yok” derler. Onların tertemiz dünyalarında, “yok”u anlatmanın en sade, en etkili ve en samimi şekli, boş avuç içlerini kaldırıp göstermektir. “Bak ellerim bomboş. Bak ellerimde hiçbir şey yok” demektir bu.

Hem kendi oğlumda, hem de başkaca çocuklarda şahit olduğum bu davranış, benim hep dikkatimi çekmiştir. Ne vakit, dua etmek için Rabbime ellerimi kaldırsam ve isteklerimi dile getirmeye başlasam, aklıma çocuklar gelir. Boş avuç içlerini göstere göstere “yok” diyen çocuklar… “ALLAH’ım” derim.
“Rabbim! Bak ellerim bomboş. Ellerimde hiçbir şey yok. Ellerimde bir tek “yok” var. Ve ben, yoktan var ettiğin bu ellerle, Senin sonsuz keremine el açmaktayım. Çünkü ben de var yok; Sende yok yok.”

İşte bu hissiyatla, Üstad Bediüzzaman’ın “İnsan şu kâinat içinde nazik ve nazenin bir çocuğa benzer” ifadelerini hatırlarım. Elimde tek var olan “yok” ile, sonsuz kerem sahibi bir Rabbin dergahında dua ederken ve arzularımı O’na arz ederken, elimdeki “yok,” sahip olduğum en büyük hazine olur, anlarım. Zaafımdan büyük bir kuvvet, aczimden, büyük bir kudret, fakirliğimden zenginlik çıkar, görürüm.

Ve ellerimdeki yegane var olan “yok” ile geldiğim Rabbimin huzurunda, O’nun sonsuz hazinelerinden dilerken, Descartes’in o meşhur sözünden çok daha esaslı bir hakikatı, bütün kâinata duyurmak isterim: “Dua ediyorum, öyleyse varım!”

İLK VAHİY

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tevbequran.com
Eline sağlık muhterem kardeşim ne kadar doğru “Dua ediyorum, öyleyse varım!”...
Vahyin beyanıyla "duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz var".

kalbiminurlandır

Eposta Onaylanmamış Üyeler
selamunaleykum canım kardeşim.
yüreğine ve emeklerine sağlık.
çok beğendim paylaşımını. çocukları örnek göstermesi beni çok etkiledi.
çok sağol ;) ALLAH dualarımızı kabul etsin inşallah.
selam ve baki duayla :H

´´GüLiѕтaи´´

Kayıtlı Kullanıcı
Eline sağlık muhterem kardeşim ne kadar doğru “Dua ediyorum, öyleyse varım!”...
Vahyin beyanıyla "duanız olmazsa ne ehemmiyetiniz var".

selamunaleykum canım kardeşim.
yüreğine ve emeklerine sağlık.
çok beğendim paylaşımını. çocukları örnek göstermesi beni çok etkiledi.
çok sağol ;) ALLAH dualarımızı kabul etsin inşallah.
selam ve baki duayla :H

ve Aleyküm SeLam...
okuyan gözlerinize sağLık beğenmenize sevindim :)

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzeldi canım benim emeğine sağlık:a15:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt