DUA DEDİK YAZDIK AMMAAslında var çok muamma .Her kardeşim Allah razı olsun dillerinden düşürmüyor daima ,ve bildiriyor bize bir çok dua,
Rabia t-ül Adeviyye nin duası geldi aklıma
Diyor ki bu hatun-u Veliye
Canan içinde,
yoksa cennet istemem
Duzahta varsa vuslat eğer rahmet istemem
Yarin hayali müşfik ise kalb-i yaradan
Alemde bir dakika dahi vuslat istemem
ve devamla ,Ya ilahi eğer sana cennet arzusuyla veya cehennem korkusuyla kulluk ediyorsam,
Bana cennetini haram et ve beni cehenneminde yak.
aşk denilen şey ilahi olduğunda asla maşuktan başka arzu edilmez .Allahın Halili İbahim A.s ateşe atıldığında yer gök onun kurtuluşu için duacı olmuştu ve yağmur görevlisi melekler,
-Ya İbrahim istersen sana medet edelim demişler Allahın dostu Kabenin Hamisi iltifat etmemiş kabul etmemişti
-Bundan sonra Cibril A.S gelerek-YA İbrahim bir hacetin varsa söyle yerine getireyim demiş ise de Halilullah cevaben
Ruh bir emanettir.benim onda nem varda onu dileyim (yani ruh zaten küllinin bir parçası onun kendi malı olmayanbir şey için ne dilenir ki ,ve zaten hemdem isen kimi kimden dilersin ki )
Cibril A.S
-O zaman kalbini dile
-Kalb onun değil mi o hazinesini bilir .nasıl o nun hazinesini dileyim ki
-Cibril A.s devamla ,
-O zaman nefsini dile dediğinde
-Nefis mayubdur (nefsi emare )dir kendisinde hiçbir ayıp bulunmayan Yüce Allahtan bunu nasıl dileyim
Cibril bu defa da –Hak C.C dan hiçbir şey istemeyecekmisin deyince cevaben
-Benim halimi herdem bilen Allahü Zülcelalden ne dileyim deyince hitaba mahzar olmuş ve
_Ya İbrahim! Sen bana tam teslimiyet göstererek hiçbir aracıyı kabul etmedin.Öyle ise ben narımı sana nur yaptım.Girdiğin ateş Gülistan olsun. buyurmuştur.ve İbrahim a.s Halilullah mertebesini alarak onun meyvesi olarak olgunlaşan Habibullah Hz. Muhammed S.A.v olmuştur.
Şimdi Dua ederken hacet üzre yalvaran kullar ya da Rıza dan başka her şey isteyenler bir düşünsek ,istemeden önce bize ne çok şey sunulmuş .Şükredenlerden ve Zikredenlerden olsak ,Bu alemin sahibi bizlerin hacetlerini bilmezmi ? O kalplerdekini de açık olanı da bilir ve işte böyle isteyebiliyormuyuz çoğumuz ?
Halis aşk ve sadakat ondan gelene şükür etmek hacetlerimizden daha önemli olmalı bence .
Mübarek üç aylarda dilekler tutulup ibadetler ediliyor dualar kabul diye uyanık olunup kısa yoldan af yoluna koşuluyor .Yine Ramazanın bereketi ile camiler dolup taşacak ama ya teslim tevekkül rıza sabır bunlara rağbet eden nerde .Umarım hacetlerimiz yalnızca ona kulluk edebilmek için olur .Masiva denilen bu dünyanın geçici süslerine rağbet edenlerden olmamak dileğiyle benim duam da bu ve ben dua etmesini bu yüzden bilmiyorum .ama yine de dua etmenin adaplarıyla başlayıp duanın şartlarını aktarmaya çalıştım .Ve nice dualar da varki reçete gibi şifa sunar ama ……isteyene O razı olursa …..Dualarınızın kabulunu ve selametler dilerim .
(Küntü kenzen mahfiyyen -Ben bir gizli hazine idim,
fe ahbebtü en u’refe -bilinmekliğimi istedim
(le halaktül halka) -bu yüzden alemleri yarattım
Hz Adem Hakkın halifesi ve hazinedarı olup Cemal ve Celal sıfatlarına mahzar olan nebilerden olmuştur.Burada ki ledün sırrı bilinmek ve ibadetle Ademden tezahür etmiştir .
ve Ademe allamel esma-i külleha (ona bütün esmaları öğrettim)
ve Muhammed Mustafa S.A.v Hakkın Zatına ve esmasına emindir ayrıca İmam-i Sekaleyn(hem ins hem cins ) iki alemin nebisidir.Yani Kaabe kavseyni ev edna mekanının cezbesiyle dünya ahiret ve 18000 alemin hace ve imamıdır.
Nuh A.s eğer tenzih ile teşbihi bir arada Cem edeydi ve Cemiyetli lafzların farkına varaydı Kavmi onu tekzib etmeyecekti ancvak kavimlere değil iki cihana şumul bir kemalat olduğundan Muhammed S.a.v nin Ehad –den Ahmede ordan makam-ı Mahmuda varması ve tekamülü gerekti .ve Muhammed de toplandı .
Eh biliyoruz ama ya unutanlarımız varsa .En büyük duamız nebimize selam ve şefaati olması için çokça selevat etmiyorsak.Alimleri hor görüp hadi canım sende deyi boş laf diyorsak ,
Oysa –(el ulemai veresetül enbiya)Ümmetimin alimleri peygamberlerin varisleridir .
Bir ayrı hadiste de Beni İsrailin peygamberleri gibidir
O zaman neden bu ilimden kaçış .Ademoğlu himmetin ne kadar büyük gel kıymetini bil ve anla bunca gayret niyedir Selametler dilerim