Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dua Bölünürmü ? - Soru (1 Kullanıcı)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm değerli kardeşlerim
benim sorum şuki dua nın sevabı bölünürmü ?

örnek verecek olursak ben 1 kişiye ihlas süresi okudum 10 sevap diyelim
birde bütün müminlere okudum bu 10 sevap bölünüyormu bütün kardeşlerimize ? :)

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Güncel :)

Birde eğer yetkili biri görürse bize ayracak 5 dakikanız varmı bölümüne taşırmı ? :)

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Kesinlikle fetva yada bilir kişi olarak söylemiyorum,Rabbimin Rahmeti o kadar büyük ve sınırsızki,bence dua bölündükçe bereketlenir.
Nasılki Allah rızası için verdiğimiz hiçbir şey bizden eksilmiyor,aksine bereketleniyor,başkaları için ettiğimiz dualarda öyle olmaz mı. Kaldıki dua ettiklerimiz bizim ağzımızla.kalbimizle,fikrimizle günah işlemediklerinden,bizde bunu Rabbimizin rızası için yaptığımıza göre Temiz ağızla yapılan dua olup,Rabbim bereketlendirir inşaAllah diye umut ediyorum.
Selam ve Dua ile

T

tevbekarım

Yaptığımız yapacağımız tüm duaları ölü diri herkesin ruhuna gönderiyoruz...KONU İLE İLGİ BİR ALINTI PAYLAŞMAK İSTİYORUM MÜSADENİZ OLURSA;
Üstad Hazretleri de bir Fatiha’nın nasıl sayısız ruhlara hediye edileceğini şu ibareler ile akla yaklaştırıyor:

"Fâtır-ı Hakim nasıl ki, unsur-u havayı; kelimelerin, berk (şimşek) gibi intişarlarına ve tekessürlerine (yayılma ve çoğalmalarına) bir mezraa (tarla) ve bir vasıta yapmış ve radyo vasıtasıyla bir minarede okunan ezan-ı Muhammedi (a.s.m.) umum yerlerde ve umum insanlara aynı anda yetiştirmek gibi; öyle de okunan bir Fatiha dahi, meselâ, umum ehl-i imanın emvâtına (ölülerine) aynı anda yetiştirmek için hadsiz kudret ve nihayetsiz hikmetiyle manevî âlemde, mânevî havada çok manevî elektrikleri, manevî radyoları sermiş, serpmiş; fıtri telsiz telefonlarda istihdam ediyor, çalıştırıyor."

"Hem nasıl ki, bir lamba yansa, mukabilindeki binler aynaya, her birine tam bir lâmba olur. Aynen öyle de, Yâsin-i Şerif okunsa, milyonlar ruhlara hediye edilse, her birine tam bir Yâsin-i Şerif düşer."Şualar, Birinci Şua, s.576

hanife deniz

Kayıtlı Kullanıcı
Alah Razı Olsun kardeşim,evrini katkat versin,veliler makamını sana da makam kılsın inş.
Selam ve Dua ile

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
Allah ; Zülcelal i vel ikramdır.

Bu sıfatı gereği

1 haseneyi paylaştırma metodu kimseden eksiltmeden herkeze 10 hasenedir.

ikramı ve lütfu boldur.

biz pay etmeye kalksak bir gıdım ama Allah 10 misliyle eksiltmeden pay eder.

Kaim

Yasaklı Kullanıcı
diyelim ki 10 milyon kişiye pay edilecek

0.00000000000001 hasene herkeze desek bu Allahı küçümser

böyle düşünmek Allah pinti yapar.

Allah 10 misliyle eksiltmeden dağıtır.

Cünkü biliyoruz ki Rabbimiz

Zülcelal i vel ikramdır.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleykum Selam Kardeşim,
Kesinlikle fetva yada bilir kişi olarak söylemiyorum,Rabbimin Rahmeti o kadar büyük ve sınırsızki,bence dua bölündükçe bereketlenir.
Nasılki Allah rızası için verdiğimiz hiçbir şey bizden eksilmiyor,aksine bereketleniyor,başkaları için ettiğimiz dualarda öyle olmaz mı. Kaldıki dua ettiklerimiz bizim ağzımızla.kalbimizle,fikrimizle günah işlemediklerinden,bizde bunu Rabbimizin rızası için yaptığımıza göre Temiz ağızla yapılan dua olup,Rabbim bereketlendirir inşaAllah diye umut ediyorum.
Selam ve Dua ile

İnşaALLAH abla :)
ALLAH razı olsun

Yaptığımız yapacağımız tüm duaları ölü diri herkesin ruhuna gönderiyoruz...KONU İLE İLGİ BİR ALINTI PAYLAŞMAK İSTİYORUM MÜSADENİZ OLURSA;
Üstad Hazretleri de bir Fatiha’nın nasıl sayısız ruhlara hediye edileceğini şu ibareler ile akla yaklaştırıyor:

"Fâtır-ı Hakim nasıl ki, unsur-u havayı; kelimelerin, berk (şimşek) gibi intişarlarına ve tekessürlerine (yayılma ve çoğalmalarına) bir mezraa (tarla) ve bir vasıta yapmış ve radyo vasıtasıyla bir minarede okunan ezan-ı Muhammedi (a.s.m.) umum yerlerde ve umum insanlara aynı anda yetiştirmek gibi; öyle de okunan bir Fatiha dahi, meselâ, umum ehl-i imanın emvâtına (ölülerine) aynı anda yetiştirmek için hadsiz kudret ve nihayetsiz hikmetiyle manevî âlemde, mânevî havada çok manevî elektrikleri, manevî radyoları sermiş, serpmiş; fıtri telsiz telefonlarda istihdam ediyor, çalıştırıyor."

"Hem nasıl ki, bir lamba yansa, mukabilindeki binler aynaya, her birine tam bir lâmba olur. Aynen öyle de, Yâsin-i Şerif okunsa, milyonlar ruhlara hediye edilse, her birine tam bir Yâsin-i Şerif düşer."Şualar, Birinci Şua, s.576

iyki paylaştın abla çok sevindik :) ALLAH razı olsun :)

Allah ; Zülcelal i vel ikramdır.

Bu sıfatı gereği

1 haseneyi paylaştırma metodu kimseden eksiltmeden herkeze 10 hasenedir.

ikramı ve lütfu boldur.

biz pay etmeye kalksak bir gıdım ama Allah 10 misliyle eksiltmeden pay eder.

ALLAH razı olsun abi :)
Elhamdülillah :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt