Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dua Bekliyorum (1 Kullanıcı)

GözdenuR

Kayıtlı Kullanıcı
S.a

Nasil basliyacami bilmiyom, ama caresizim :)
Ve sizden dua bekliyorum.

Herkesin bi derdi var. Dunyada dertsiz kul yoktur. Aslinda oyle dert cekenler varki bizim derdimiz onlarinkinin yaninda neki. Bizede bu yuk agir geliyor. Napalim.

Neyse ben baslim ben doldum o yuzden icimi dokecek yer ariyom. Burda ben kimseyi tanimiyom kimsede beni tanimiyor o yuzden icimi rahatca doke bilirim.

Benim annem hasta. Hasta derken cok sukur aslinda cokta kotu degil. Cok hastaligi var, ama bence en kotususde psychologiek hastaligi. Zaten her hastaligi stressten. Bunun suclusuda 'babam'. 6 yil once ben babamin annemi aldaattini orendim(ozaman 11 yasindaydim). Bunu ben kimseye soylemedim. Ama napacamida bilemedim ablalarima soledim. ama onlarda bisey yapamadi. 1 sene sonra anneme soledik. Annem zaten hastydi dahada beter oldu.
1. sorun babam. onun yuzunden kadin iyice hasta oldu. Annem onun yuzunden kimseye guvenmez oldu. Bosanir, ama cocuklarim var diye kendini yiip bitiriyor. Kocasinin tarafina firsat vermeyim diye kendisini yiip bitiriyor.
Benim icin fark etmez bosansin gitsinler. Babam umrumda deil naparsa yapsin. Aldatiyormus napim kendi utansin. bizim hicbir pislimiz yok cok sukur.

yeni torunu oldu annemin. kadin sevinemedi ruh gibi. Onu ben ole gordukce ben agliyom ben uzuluyom. Ona bisey ols uzulecek olan kizlari ogullar. Babam olacak adam bizi unutur gider. Ben onun parasini pulunu kendisini hicbiseyini istemiom.

Psycholog anneme bosanin demis. Ama turklerde ne varsa bosanmazlar. Tamam kotu bisey olabilir. Ama kadin sagligindan oluyor.

Neyse bu konuyu cok uzattim kisa kisa bisey yaziim dedim.

2. sorun ise 1. ayda evlenmis olan ablam: Kaynanasiyla yasiyor. Hay yasamaz olaydi. Evlendii gunden beri sorunlar bitmiyor.
Annem simdi bu konuda kendini sucluyor. Benim sucum ben kaynanali eve kiz vermem diye. Bastan solemeliydim ayri olsun evleri fln diye.

Annem gitikce kendini yiip bitiriyor. Ruh gibi ortada dollasiyor. 3 yildir torun bekliyor cok sukur Rabbime o da oldu, ama bi sevinemedi.

Bugunde halam aramis hocaya gidek. Haciyla hocayla babam duzelecekse neye yaradi. Duzelsin tamam aha duzeldi diyelim. Annemin sagligi yerine gelecekmi? Ben onu eskisi gibi sevecemmi?

Hem bunlar haciyla hocayla olacak seyler degil. Annem kendiside istemior. Halam buyu diye ona soruyor. Onun akli tobe tobe benimkindende gerizekali.

o yuzden ben sizden yardim, dua bekliyorum ablalarim abilerim...
siz dua edin. Bizide Rabbim bunlarla imtihan ediyor. Ben hicbiseye uzulmuyom sadece annemi bole gormek beni yikiyor....... :A:A:A:A

hasgül

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam güzel kardeşim,

Sınav dünyasında yaşıyoruz, başımıza gelen her iyiliği/güzelliği nasıl kolayca sindiriyorsak, kötülükleri/hüzünleri/acılarıda aynı şekilde sindirmeliyiz.
Elbette ki kolay değil, kolay olsaydı sınav olur muydu?
Rabbim sabreden kullarını sever, sabredenlerden olalım inşallah.
Babanız hakkında ki düşüncelerinizi yaşınızın henüz küçük olmasına ve annenizden etkilenmenize bağlıyorum, yoksa bir baba nasıl boş verilebilir?
Babanın üzerinde hakkı var ve aynı annenin gönlünü nasıl hoş tutman gerekiyorsa babanında gönlünü hoş tutman gerekiyor.
Bu da bir sınav kardeşim. Rabbim sınavımızdan geçmeyi nasip etsin inşallah.
Bundan nasiplenmek içinse çalışmamız gerekiyor.
Çok çalışmalıyız, sabretmeli, ibadeti bırakmamalı, susmalı, sıkıntılarımızı dile getirmeden tutabileceğimiz kadar içimizde tutmalı, la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim'i diline ve kalabine yapıştırıp evamlı zikretmeli...
Rabbim mükafatını verecektir, şüphesiz.
Güzel gözlerinden öperim
Selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt