Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dostun Attığı Gül Yaralar Bizi (1 Kullanıcı)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Dostun Attığı Gül Yaralar Bizi!..

Hallac-ı Mansur, cezbe ve sekir halinde söylediği ve mazur bulunduğu
Ene’l-Hak cümlesi yüzünden idama mahkûm edilir. Onu asılacağı meydana
getirdiklerinde etrafta mahşerî bir kalabalık vardır. Hallac-ı Mansur darağacını görünce
güler ve kalabalık arasında gördüğü dostu Şibli’den seccade isteyerek iki rek’at namaz kılar.
Ardından şöyle duâ eder: “ALLAH’ım burada senin dinin uğruna gayrete düşüp beni öldürmek için toplananların suçlarını affet.”

Bu esnada kalabalık içinden özellikle düşmanları, fırsat bu fırsat diye Hallac-ı Mansur’a taşlar
atarlar. Hallac-ı Mansur bunlara ah bile demez hatta tebessüm eder, ama dostu Şibli ağlayarak
kırmızı bir gül atınca Hallac-ı Mansur inler ve şöyle der:

“Taş atanlar avam takımı, bilmiyorlar, halden anlamazlar. Onların taşı bizi incitmez ama
halden anlayan bir dostun attığı gül bile bizi incitti, canımızı acıttı.”

Dostun gönlü, dostuna karşı hassastır, çok şeyler bekler ondan…
Bu yüzden insan dostluk hukukuna çok dikkat etmelidir.
Özellikle dostla hal ve harekete, konuşmaya özen göstermek gerekir.
Çünkü bazı sözler, keskin kılıç gibidir, dostluğu keser, kalpte tedavisi zor yaralar açar,
kalpteki muhabbet çiçeklerini kurutur.

Bazen yerinde olmayan gereksiz bir istek, küçük bir tavır veya söz bile,
çok büyük mutlulukların elden kaçırılmasına sebep olur.

Ne mutlu İHLAS ve UHUVVET anlayışının gereğini yerine getirebilenlere…

Ne mutlu şu kısa hayatta en yakın dost, en fedakâr arkadaş, en güzel takdir edici yoldaş
ve kardeş olabilenlere…

gul2dp6.gif

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm
emeginize saglık çok güzel bir yazıydı abbim razı olsun sizden

inşallah bu yaralamaz sizi rabbime emanersiniz hayırla kalın

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

emeginize saglık çok güzel bir yazıydı abbim razı olsun sizden

inşallah bu yaralamaz sizi rabbime emanersiniz hayırla kalın

ve aleyna aleyküm selam kıymetli kardeşim..
beğenmiş olmanıza sevindim, Mevla Teala cümlemizden razı olsun, hoşnut olacağı amellerde bulunmayı nasip eylesin..eksik olmayın inşaAllah aminenur kardeşim..Güzel gülünüz için çok teşekkür ederim..yaralamadı kardeşim, bilakis çok memnun oldum..:)
Rabbul alemin Cum'anızı hayır, bereket ve güzellliklerle donatsın inşaAllah..
Siz de O'na c.c. emanetsiniz..selam ve baki dualar ile..:H

talipamca

Kayıtlı Kullanıcı
"gül"ler Adedince Teşekkürler..

"gül"ler Adedince Teşekkürler..

Çünkü bazı sözler, keskin kılıç gibidir, dostluğu keser, kalpte tedavisi zor yaralar açar,

Ne mutlu şu kısa hayatta en yakın dost, en fedakâr arkadaş, en güzel takdir edici yoldaş
ve kardeş olabilenlere…

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Ebeden ve daimen Can Kızım..
Sevgi menbaı bir kalbin Sahibler sahibinden kaynaklanan
dostluk bahçesine "dost-kardeş" olarak girebilenlere ne mutlu..
Ve o hassas..rikkat sahibi mü'min bir kulun
"Dost'un dostu"
hüviyetiyle buna layık olabilmesi..

Allah(CC) razı olsun Can Yeğenim..Rabbim bizleri
"Gül" sunarken bile inceliği unutmayan..güzelliklere eş değerde kardeşliklere ulaşmayı nasib eylesin inşaAllah..

Kandilinizi geçde olsa tebrik ederim..
Kardeşimin ve sevdiklerinizle birlikte cümlenin..

Selam..sevgi..baki dualarım ile Alemlerin Rabbine emanet olunuz..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

ve kardeş olabilenlere…

EsSelamuAleykümVeRahmetullahiVeBerekatuhu
Ebeden ve daimen Can Kızım..
Sevgi menbaı bir kalbin Sahibler sahibinden kaynaklanan
dostluk bahçesine "dost-kardeş" olarak girebilenlere ne mutlu..
Ve o hassas..rikkat sahibi mü'min bir kulun
"Dost'un dostu"
hüviyetiyle buna layık olabilmesi..

Allah(CC) razı olsun Can Yeğenim..Rabbim bizleri
"Gül" sunarken bile inceliği unutmayan..güzelliklere eş değerde kardeşliklere ulaşmayı nasib eylesin inşaAllah..

Kandilinizi geçde olsa tebrik ederim..
Kardeşimin ve sevdiklerinizle birlikte cümlenin..

Selam..sevgi..baki dualarım ile Alemlerin Rabbine emanet olunuz..

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühu ve mağfiretüh ebeden daimen kesira inşaAllah Can Talip Amcam..

Mevla Teala'nın her daim razı olduğu kullarından olun inşaAllah değerli amcam. yorumunuz yine harikaydı.. yüreğinize, ellerinize sağlık olsun inşaAllah..

Rabbim bizleri "Gül" sunarken bile inceliği unutmayan..güzelliklere eş değerde kardeşliklere ulaşmayı nasib eylesin inşaAllah..

duanıza canı gönülden amin diyorum amcam..gerçek Dost sıradan biri değildir.. Her anında varlığını hissetmek istediği, yanında olmasını beklediği kişidir insanın. Okuduğum bir yazıda dostluk: "Denize düştüğümüzde yılana sarılmak zorunda kalmayışımızdır. Elimizden tutup bizi çıkaracak birisini her zaman yanımızda bulabilmemizdir." diye tarif ediliyordu .. Mevla hakiki kardeşlikler dostluklar nasib etsin, Kendi dostlarını bizlere de dost eylesin..Gül" sunarken bile inceliği unutmadan inşaAllah..:evet

Sizin, değerli eşinizin ve kardeşlerimin geçmiş kandili de tekrar mübarek olsun.. Rabbul alemin nice mevlid kandillerine, kutlu doğum haftalarına hayırlısıyla tekrar tekrar ulaşabilmemizi nasip eylesin inşaAllah..Kardeşinizin de selamları var Talip amcam..O da kutlu doğum haftanızı tebrik ediyor..

Hayırlı, nurlu, bereketli Cumalarınız olsun Can Talip Amcam..Rabbimiz tüm dualarınızı hayırlısı ile, kabul olunan dualara dahil eylesin inşaAllah..mücrime kızınızdan baki selam, sevgi ve dualar ile..B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Sevdiklerimizin dikeni batar mı?

Sevdiklerimizin dikeni batar mı?

Gülün dikeni battı dün parmağıma ve hala gülümseyerek bakıyorum parmağımdaki sıyrığa...

Kızmadım...çünkü gülün dikeni batmadan önce şükretmiştim;
"Ya Rabbi, ne kadar güzel yaratmışsın" demiştim. Kızamadım çünkü bir dakika önce güzel kokusunu sineme çekmiştim, bakmaya kıyamamış dokusuna hayran kalmıştım, çünkü batmadan önce yüreğime koymuş onu sevmiştim...dikenini unutmuş muydum? unutmuş muydum dikeni..unutmuştum işte...

acıtmayayım diye dokunmaya çekindiğim gül, ince ve derin bir yara açmıştı parmağıma... gülümsedim yaraya da...süzülen iki damla kana da... çünkü o yarayı açan bakmaya kıyamadığım o güldü...

Sevdiklerimizin yüreğimizde açtıkları yaralarda aslında o gülün açtığı yara gibi değil miydi...
İnce ve derin bir yara..aslında çok önemsiz gibi görünse de her kımıldıyışımızda yüreğimizi inceden sızlatan yara...Ama dostlarınız o yarayı açmadan önce siz muhabbet dolu kokularını sineye çekmiştiniz..zamanı, mekanı ve kalbinizi paylaşmiştiniz..yarayı açmadan önce siz onları kalbinize koymuştunuz...kızabilir miydiniz..kızamazdınız elbet...

Sevdiklerimizin açtıkları yaralarda o gülün açtığı yara gibi ince ve derin...ama yarimiz yarayı açmadan önce biz şükretmiştik, kokusunu sinemize çekmiş, bakmaya kıyamamıştık..dikenini unutmuşmuyduk...unutmuştuk tabi...

Ama biz gülümsemeliyiz yaraya...belki süzülen iki damla kana da.. gülümsemeliyiz işte...
Çünkü o yarayı açmadan önce biz onu kalbimize koymuştuk ve sevmiştik...

Alıntı

MUDİR

Kayıtlı Kullanıcı
“Taş atanlar avam takımı, bilmiyorlar, halden anlamazlar. Onların taşı bizi incitmez ama

Selamun Aleyküm Allahım ne güzel de söylemiş Hallac-ı Mansur. Allah 7 cihanda sizi mesud ve bahtiyar etsin.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum canım kardeşim..
Çok güzel ve anlamlı bir kıssa idi, Allah c.c. razı olsun..
Dostluklarımızın değerini bilelim inşallah..
Allah'a emanetsin :H

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm Allahım ne güzel de söylemiş Hallac-ı Mansur.

Allah 7 cihanda sizi mesud ve bahtiyar etsin.

ve aleyküm selam
amin, cümlemizi inşaAllah kardeşim.. teşekkür ederim.. selametle kalın..

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com
selamünaleküm...kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...emeğinize sağlık...
ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum canım kardeşim..
Çok güzel ve anlamlı bir kıssa idi, Allah c.c. razı olsun..
Dostluklarımızın değerini bilelim inşallah..
Allah'a emanetsin :H

ve aleyna aleyküm selam canım kardeşim..Mevla celle senden de razı olsun..
yorumun için teşekkür ederim güzel kardeşim, eksik olma inşaAllah..
acizane dualarımdasın.. Fii emanillahi Teala..B):H

afakisevda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullâhi ve Berakâtüh ebeden daima
Hayırlı geceler kardeşim çok güzel ve anlamlı bir kıssaydı emeğine güzel yüreğine sağlık RABBİM razı olsun amennâ ki ''dostun attığı gül yaralar... '' ve kapanmaz o yaralar bende buna benzer Zunnuni Mısrinin bir kıssasını Mevlana (k.s) Mesnevisinde okumuştum çok hoştu inşaAllah nasib olursa paylaşırım sizlerle

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleküm...kardeşim ALLAH c.c. razı olsun...emeğinize sağlık...

ALLAH c.c. emanet olun...selam ve dua ile...selametle İNŞALLAH...

ve aleyna aleyküm selam nihal kardeşim..Rabbul alemin sizden de razı olsun her daim inşaAllah..
Yorumunuz için teşekkür ederim değerli kardeşim..Allah'a emanet olun..selametle kalın..Hayırlı, bereketli Cum'alar inşaAllah..B)B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamü Aleyküm ve Rahmetullâhi ve Berakâtüh ebeden daima
Hayırlı geceler kardeşim çok güzel ve anlamlı bir kıssaydı emeğine güzel yüreğine sağlık RABBİM razı olsun amennâ ki ''dostun attığı gül yaralar... '' ve kapanmaz o yaralar bende buna benzer Zunnuni Mısrinin bir kıssasını Mevlana (k.s) Mesnevisinde okumuştum çok hoştu inşaAllah nasib olursa paylaşırım sizlerle

SELAM ve DUA ile kalın ALLAHA EMANET OLUN

ve aleyna aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühu ebeden daimen kesira inşaAllah
Mevla Teala sizden de her daim razı ve hoşnut olsun inşaAllah değerli kardeşim..
teşekkür ederim yorumunuz için ..paylaşırsanız çok sevinirim kardeşim..
selam ve baki dua ile..siz de O'na (c.c) emanetsiniz inşaAllah..

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

ve kardeş olabilenlere…

selamun aleyküm niğdeli kardeşim..gerçekten çok güzel bir paylaşımdı sağolun kardeşim emeklerinize sağlık olsun,Rabbim razı olsun sizlerden inşAllah..alıntı yaptığım kısım gerçekten özetliyor herşeyi..bizlere bir rehber niteliğinde adeta..hakkıyla uygulayabilenlerden oluruz inşAllah kardeşim..çünkü dostlar,hakiki dostlar kolay bulunmuyor hele de böyle bir zamanda..Rabbim yar ve yardımcımız olsun kardeşim..
Rabbime emanet olunuz
selamun aleyküm..

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

ve kardeş olabilenlere…

selamun aleyküm niğdeli kardeşim..gerçekten çok güzel bir paylaşımdı sağolun kardeşim emeklerinize sağlık olsun,Rabbim razı olsun sizlerden inşAllah..alıntı yaptığım kısım gerçekten özetliyor herşeyi..bizlere bir rehber niteliğinde adeta..hakkıyla uygulayabilenlerden oluruz inşAllah kardeşim..çünkü dostlar,hakiki dostlar kolay bulunmuyor hele de böyle bir zamanda..Rabbim yar ve yardımcımız olsun kardeşim..
Rabbime emanet olunuz

selamun aleyküm..

ve aleyna aleyküm selam Recep kardeşim..
beğenmenize sevindim, eksik olmayın kardeşim,.. Mevla Teala sizden de ebeden razı olsun inşaAllah..
amin duanıza, Rabbul alemin cümlemize Muin, yoldaş olsun her daim inşaAllah..yorumunuz için teşekkür ederim kardeşim..
Siz de Rabbimize c.c emanetsiniz..ve aleyküm selam..Hayırlı, bereketli Cum'alar..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt