Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DOSTLUK VE KİBARLIK (1 Kullanıcı)

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı
Rüzgâr bir gün Güneş'e, kendisinin ondan daha güçlü olduğunu ileri sürdü ve bu savını kolaylıkla kanıtlayabileceğini söyledi. "Şuradaki yaşlı adamı görüyor musun?" dedi."Kuvvetlice estiğimde onun sırtındaki paltoyu, senden daha çabuk söküp, alabilirim."Güneş, rüzgârın bu sözlerini duyunca onunla yarışa girmeyi kabul etti ve bir bulutun arkasına çekilerek, rüzgârın yapacaklarını seyretmeye hazırlandı. Meydanın kendisine kaldığını gören rüzgâr, bir fırtına gücüyle esmeye başladı. Fakat şiddetini arttırdıkça, yaşlı adam da paltosuna o kadar daha sıkı sarıldı. Rüzgâr, bu işi başaramayacağını anlayınca yarışı bırakmak zorunda kaldı.Onun tüm yaptıklarını bulutun arkasından izleyen Güneş, rüzgârın yarıştan vazgeçmesi üzerine bulutun arkasından sıyrıldı ve büyük bir sevecenlikle yaşlı adama bakarak, ona tüm içtenliğiyle
sımsıcak bir biçimde gülümsemeye başladı.

Güneş'in sıcaklığını giderek arttırması karşısında yaşlı adamın yüzünde bir rahatlama ifadesi belirdi. Sırtından paltosunu çıkardı ve arkasındaki tümseğe yaslanarak, Güneş'in karşısında keyifle uzandı. Güneş, daha güçlü olduğunun bu kanıtı karşısında rüzgâra bir de şu öğütte bulundu :
"Dostluk ve kibarlık, her yerde ve her zaman kabalık ve zorbalıktan daha güçlüdür."

ATA_11

Kayıtlı Kullanıcı
RE: DOSTLUK VE KİBARLIK

SELAM ARKADAŞIM.EVET YA BEN BU YAZIYI BİR YERDE OKUMUŞTUM.GÖRÜNCE HATIRLADIM.ÇOK GÜZEL BİR HİKAYEDİR.TEKRAR ANIMSAMIŞ OLDUM.SAĞOL...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. kardeşim,
Dostluk tam benlik bir konu, inanın bu devirde adam gib adam olan bir dost bulmak o kadar zor ki, buluncada bırakmak istemiyor insan. bu sitedeki gibi.
benim avartımdada dendiği gibi,

" BİZ DOSTLARIMIZI KIR ÇİÇEKLERİ GİBİ,
AVUCUMUZDA DEĞİL,
KURŞUN YARASI GİBİ YÜREĞİMİZDE SAKLARIZ.
DOST VURULUNCA DEĞİL,
UNUTULUNCA KAHRINDAN ÖLÜRMÜŞ"

k.s.e.o

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah (c.c.) razı olsun güzeldi.

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

ATA_11 yazdı:
SELAM ARKADAŞIM.EVET YA BEN BU YAZIYI BİR YERDE OKUMUŞTUM.GÖRÜNCE HATIRLADIM.ÇOK GÜZEL BİR HİKAYEDİR.TEKRAR ANIMSAMIŞ OLDUM.SAĞOL...

sizde saolun... Allah razı olsun kardeşim...

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

zerrin yazdı:
s.a. Allah (c.c.) razı olsun güzeldi.

Aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatüh... amin amin amin...Allah(c.c) cümlemizden razı olsun.. inş... A.E.O....

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a. kardeşim,
Dostluk tam benlik bir konu, inanın bu devirde adam gib adam olan bir dost bulmak o kadar zor ki, buluncada bırakmak istemiyor insan. bu sitedeki gibi.
benim avartımdada dendiği gibi,

" BİZ DOSTLARIMIZI KIR ÇİÇEKLERİ GİBİ,
AVUCUMUZDA DEĞİL,
KURŞUN YARASI GİBİ YÜREĞİMİZDE SAKLARIZ.
DOST VURULUNCA DEĞİL,
UNUTULUNCA KAHRINDAN ÖLÜRMÜŞ"

k.s.e.o

VE ALEYKÜM SELAM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜH...AMİN AMİN AMİN... ALLAH RAZI OLSUN... KARDEŞİM... SELAM VE DUA İLE....

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

değerli kardeşim çok güzel bir paylaşımdı çok tşk gerçek anlama dostlarınız olması temennisiyle aeo

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
değerli kardeşim çok güzel bir paylaşımdı çok tşk gerçek anlama dostlarınız olması temennisiyle aeo

NE DEMEK.. RECA EDERİM... ECMAİN... ALLAH(C.C) RAZI OLSUN KARDEŞİM.... SELAM VE DUA İLE
SELAMÜN ALEYKÜM....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt