Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

*>:)dostlari Hatirlamak<* (2 Kullanıcı)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Nice güzellikleri paylaştık dostlarla.
Nice değerlerin ve derinliğin farkına beraber vardık.Ömrümüzün en güzel,en taze,en saf yıllarında;insan olmanın güzelliklerini aynı pınardan yorumladık.Anamızdan atamızdan ilk ayrıldığımız zamanlarda gurbetteki garipliğimizi doslarımızın yanında hafiflettik.Aynı evi, aynı odayı paylaşırken BEN lik canavarından kurtulup,BİZ olmanın ne kadar tatlı olduğunu birlikte idrak ettik.....
Bütün bu güzelliklerin kıymetini ise yıllar sonra ayrı düştüğümüzde farkettik.Zaman rüzgar oldu,yaprak gibi dört bir yana savurdu bizi.İsraf ettiğimiz,kaybettiğimiz güzellikler karşısında birbirimizin dualarına dayandık.Gecelerini bölen has dostlarımızın duası dünyada güvencemiz,iman gücümüzü arttıran bir kıvılcım gibiydi....
DEVAMI GELECEK İNŞALLAH..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
O dualar ki;gönülden gönüle köprüler kurdu.
Gözlerimize fer,gönüllerimize ve ruhlarımıza aydınlık kattı,kapılar açtı.Yollarda yalpaladımız,sarsıldığımız oldu.Çok defa uçurumun kenarından tam gayya ya yuvarlanacakken,dostlarımız tarafından kurtarıldık.Kaç defa büyük günahların eşiğinden,dostalrın bize gösterdiği hüsn_ü zannın utancıyla sıyrıldık.
Zaman -zaman insanlık hali işte,şeytana uyduk,birbirimizle kavga ettikbirbirimize öfkelendik,tenkit ve su-i zan hastalığına düştük.Hatamızın farkına vardık,pişman olduk.Hatadan dönmenin fazilet olduğunu öğrendik.
Dostumuzun çaresiz kaldığı zamanlarda -üzüldük belki ama- bunu ona gerektiği gibi belli edemedik.Çaresiz kaldığında,hakiki manada onun derdiyle dertlenemedik.Umutların dostlarla paylaştıkça artacağını,ayrı kaldığımızda anladık.Rabbimiz,vahdsniyet ve ehadiyet sırrına binaen hepimizi farklı yaratmış.Kimimiz yumuşak mizaçlı,kimimiz öfkeli....Kimimiz az konuşur,kimimiz çok.Kimimiz karamsar, kimimiz mütevekkil..Kimimiz tahammülsüz,kimimiz sabırlı.Kimimiz gayemiz için konuşmayı,koşturmayı severdi;kimimiz sessiz sessiz inlemeyi ve fazla ibedet etmeyi..

DEVAMI GELECEK İNŞALLAH

sarmasik

Kayıtlı Kullanıcı

Devami Gelsin Inşallah...

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc bizi öyle güzel bir yerde birleştirdi ki; birbirimize bakarak eksikleimizi tamamladık.Çünkü biz bir vücudun azaları gibiydik.Varılacak menzil aynıydı;ama bu dergahta hepimizin yeri,vazifesi ayrı ayrıydı.Parolamız muhabbet ve uyumdu,husumetle ve düşmanlıkla kaybedecek zamanımız yoktu.Halık'ımız birdi bizim,Malik'imiz,Razık'ımız,Mabud'umuz bir,bir,bir,bir,bine kadar bir.Hem PEYGAMBERİMİZ sav bir,dinimiz bir,memleketimiz bir,vatanımız bir...
Zaman zaman birbirimizi çok ihmal ettik.İş-güç,çoluk-çocuk derken dostlarımıza hak ettiği değeri veremedik.Zaman oldukendimizi dünya telaşın ave kargaşasına bıraktık.Aramızda muhabbeti arttıracak Hak selamını bile dostumuzdan esirgedik...

DEVAMI GELECEK İNŞALLAH

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.
emeğinize sağlık çok güzel paylaşımB)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Bir yerde karşılaştığımızda ise "inan hep aklımdaydın;ama bir türlü arayamadım.Bua aralar o kadar yoğunum ki,işten-güçten başımı kaldıramıyorum.ilk fırsatta arayacağım" gibi cümleleri kurarken,utancımızda yerin dibine geçtik,aslında söylediklerimize kendimiz bile inanmakta zorlandık.Oysa sevdiklerimiz bize bir telefon,bir bilgisayar tuşu kadar yakındı.
Bizim asli gayemiz,"İnasanlığı insanlığından haberdar etmek,insanlığın özündeki değerleri iman hakikatleri ışığında ortaya çıkarmak,insanlığın kırık gönlünü tamir etmek,nerede bir mahzun gönül varsa el uzatmak" sa,bu,bugünkü halimize ters düşmüyor mu.
Şunu asla unutmamalıyız,biz birbirimizden çok şey öğrendik.Şükür bizi Yaratana ki -dostlarımız vesilesiyle- bize,kendine ulaşacak yolun ehemmiyetini ve o yolda yolcu olmanın inceliklerini öğretti....

DEVAMI GELECEK İNŞALLAH..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Kısacası ,birbirimizle öğrendiklerimizle hayata karşı koymayı,bizi bırakıp giden yalancı sevgiler karşısında Hakk ın yıkılmayan duvarına dayanmayı öğrendik."Biz hasreti sevdik,çileyi sevdik,gözyaşıyla fidan büyütmeyi sevdik.O nun cc rızası için dersi sevdik,dertlenenleri sevdik."
Tek başımıza zayıftık belki ama,birlikte güçlü olmayı,fırtınalara karşı koymayı öğrendik.Dağlar gibi birbirimize yaslndık,omuz omuza dayandık.'Bir'dik,uzlaştık,anlaştık,yan yana geldik ve 'yüzonbir' olduk.Yarınlar için hp beraber zirvey diktik gözümüzü.Bu uğurda bin defa bin defa yenilsek de,düşsek de ayakta olanın elinden tuttuk,birbirimizi desteğiyle ayağa kalktık ve her defasında yeniden başladık.

Uzaklık mı?..
O bizim için değil dost!
Biz 'yürek devleti'yiz ötelere uzanan...
Açarız avucumuzu.
Dostlarla o dem yürek yüreğe konuşuruz...
Gözyaşımız vardır bizi ayakta tutan;bir de gönül selamımız.....

Nurgül Özcan_SIZINTI DERGİSİ

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekayuhu..

Bu aileye üye olan herkese ,bu paylaşımım..

inşallah faydalı olmuştur ve olacaktır..

Parça parça paylaştığım için özür dilerim..
böylesi inşallah sıkmaz ..

HEPİNİZE TEK TEK TEŞEKKÜR EDERİM
:T

Allah cc razı olsun,hepinizden..:H

selam ve baki dualarımla..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
~*~

Selamün Aleyküm güzel kardeşim.
Çok güzel bir konu..Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah.
Devamını bekleriz inşallah..Rabbimize emanet olunuz kardeşim. Selam ve Dua ile.B)

~*~
aleykümselam verahmetullahi veberekatuhu..okumak için zamanınızı ayırdığınız ve ayıracağınız için RABBİMİZ SİZDEN DE RAZI OLSUN İNŞALLAH..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Kısacası ,birbirimizle öğrendiklerimizle hayata karşı koymayı,bizi bırakıp giden yalancı sevgiler karşısında Hakk ın yıkılmayan duvarına dayanmayı öğrendik."Biz hasreti sevdik,çileyi sevdik,gözyaşıyla fidan büyütmeyi sevdik.O nun cc rızası için dersi sevdik,dertlenenleri sevdik."
Tek başımıza zayıftık belki ama,birlikte güçlü olmayı,fırtınalara karşı koymayı öğrendik.Dağlar gibi birbirimize yaslndık,omuz omuza dayandık.'Bir'dik,uzlaştık,anlaştık,yan yana geldik ve 'yüzonbir' olduk.Yarınlar için hp beraber zirvey diktik gözümüzü.Bu uğurda bin defa bin defa yenilsek de,düşsek de ayakta olanın elinden tuttuk,birbirimizi desteğiyle ayağa kalktık ve her defasında yeniden başladık.

Uzaklık mı?..
O bizim için değil dost!
Biz 'yürek devleti'yiz ötelere uzanan...
Açarız avucumuzu.
Dostlarla o dem yürek yüreğe konuşuruz...
Gözyaşımız vardır bizi ayakta tutan;bir de gönül selamımız.....

Nurgül Özcan_SIZINTI DERGİSİ
TÜM ALLAH cc DOSTLARINA SELAM VE BAKİ DUALARIMLA..:H

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun emeğinize yüreğinize sağlık hepimiz bir aile olduk bizler Alalh rızası için birbirmizi seviyoruz yardım ediyoruz Alah rızası için birbirimize dua ediyoruz bilmediğimiz konularda öğreniyoruz bu siteyi kuran vesile olan üye olan olmayan tüm kardeşlerimizden Allah razı burada olmaktan dolayı çok mutlu ve huruzluyum.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun Rabbim her iki dünyada da umduklarımıza nail olmak duaları kabul olunan kullar olmak nasip etsin rabbim kendi rızası için.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
LEYLA_1 ALLAH cc RAZI OLSUN..SANA KATILIYORUM..GERÇEKTEN DE BURADAKİ DOSTLUKLAR,YÜZYÜZE BAKTIĞIMIZ DOSTLARIMIZIN DOSTLUKLARINDAN DAHA GERÇEKÇİ.
RABBİM DÜNYA VE AHİRETİMİZ İÇİN BİZİ DOĞRU YOLDAN AYIRMAYAN DOSTLARLA KARŞILAŞTIRSIN İNŞALLAH..
selam ve baki dualarımla..:H​

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
guzel kardeşım
emeğıne sağlık
cok guzel bır paylaşım
dost
dost kı unutmaz
hatırlar
hatırlar cunku azdır dost
az bulunur

kıymet bılmek gerekır
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu

Esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu

ALLAH RAZI OLSUN GÜLNİSA HOCAMIZ.
DOSTLARDAN BAHSETMİŞKEN,AŞKA MECNUN MUHAMMED ABİMİZİN 2. SENESİ Nİ KUTLUYORUZ.ALLAH DOSTLARI ARAMIZDAN EKSİK OLMASIN İNŞALLAH..
SELAM VE BAKİ DUALARIMLA..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
Aşkâ Mecnun´isimli üyeden Alıntı
Esselam...

Allah c.c. hepinizden razı olsun maşallah unutulmamak güzel bir duyguymuş...
Sizlerin var olduğunu bilmek sevindirdi beni Allah ziyadesi ile hepinize rahmet, bereket, mağfiret terennümleri nasip eylesin inşallah yazmak için çok düşünsemde unutmamayışınız ve hala kardeşiniz olarak kalmak beni yazmaya iten duygu yoğunluğu oldu...

Bahar bacım Allah senden razı olsun rabbim yüreğinin güzelliğini yüzüne yansıtsın gönlüne göre versin inşallah...
Dile kolay tam 3 Yıl oldu bu siteye üye olalı tam 3 yıl oldu...
Rabbim sizlerede sağlıklı sıhatli uzun nice seneler nasip eylesin inşallah...
Selam ve dualarımla vesselam...
___BAHAR___

Amin Cok Sagol Abi... Güzel dualarin icin ALLAH Razi Olsun
Yoklugun COK belli Bilesin! Su bir gercekki bu siteye cok emegin var ve bu sitenin Islamiyet.gen.tr olmasinda bu kadar sevilmesinde cok katkin var eminim ki böyle düsünen tek ben degilim... Dolu Dolu Olan Islamiyet.gen.tr Eksildi... Actigin her Konuda yeni birsey daha ögreniyorduk........
INSALLAH Yine Eskisi Gibi Olmak Dilegiyle..

ALLAH´a Emanet Ol Abi Hakkini Helal Et

(Cevap yazdigin icin de Ayrica cok Tesekkür Ederim)

"AŞKA MECNUN ABİMİZİN SİTEDEKİ 2.YILI"
ADLI FORUMDAN ALINTI YAPTIĞIM BU YAZI,
DOSTLUĞA VE SAMİMİYETE BİR ÖRNEKTİR..

UNUTULMAYAN DOSTLAR ARASINDA KALABİLMEK, HERKESİN EN ÇOK İSTEDİĞİ ŞEYLER ARASINDADIR MUTLAKA..İNŞALLAH RABBİMİZ,DOSTLARIMIZI EKSİK ETMESİN..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
sıcak çayımızı yudumlarken,bi eksiklik hissederiz bazen.yanımızda biri olsa da keyfi beraber yaşasak deriz. işte bu "dost"un eksikliğidir.dost dediğin hep yanında olmalı,keyifte ve kederde.
RABBİMİZ DOSTLARIMIZI(HAK DOSTLARINI)HAYATIMIZDAN EKSİK ETMESİN..
selam ve baki dualarımla..:H

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu:)

esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu:)

......son yıllarda sıcak bi sohbet arar olmuştu ruhum.ailem ve yakınlarım bu sıcaklığı hissettiremiyordu.sanki içimde bir boşluk,ağlamaklı bi halde buluyordum hep kendimi..bir şeyler eksik gibiydi.
biara eski defterlerimi karıştırırken; birkaç arkadaşımın telefon numarasına rastladım..aradım numaraları,birine ulaşabildim..hal-hatır sormakla sohbetimiz başladı..yıllar neler getirmişti,neler götürmüştü.derken buluşmaya karar verdik,çok heyecanlıydım..o gün gelmişti,işte karşımdaydı..sanki yıllar hiç değiştirmemişti onu.ama bi fazlalığı var gibiydi..elinde bir kitap...
oturduk masaya,karşımda tüm samimiyetiyle oturuyordu.yüzünden hoş bir muhabbet akıyordu..
fırsatını bulduğum anda sordum,"""o kitap nedir""" diye..
işte şimdi;
hayatımdaki boşluğu dolduracak olan dostumla tanışıyordum..
___""hz.Muhammed Mustafa SAV e indirilen,ve bizlere doğru yolu gösteren kitap KURAN_I KERİM..""
o arkadaşımı hep duayla anacağım ve biliyorum ki o da beni dualarla anacak..:a14:
_FİRDEVS_

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt