*GüLdeste*
Kayıtlı Kullanıcı
Dostlar edindim hepsini de eşit sevdim.aradık sevdik.bir defa aramadım aradı.iki defa aramadım o da aramadı terk etti.anladım karşılıklıymış..
Ve ondan aranmadan aramayı
Sorulmadan sormayı öğrendim..sırf onun gibi olmamak için… aramayanı aradım sormayanı sordum.ısrarlı oldum.
Ve dost düşman bütün insanların aydınlıkta eşit olduğunu gördüm..boyu on santim kısa 20 santim uzun…
Çok az farkla sözlerinde aynı ışık vardı..gözlerinde aynı ışık.
Fakat lambalar kapanınca gecenin ürpertisi kaplayınca anladım gündüz ışık saçanların gece zifiri olduğunu hatta kendilerinin ışıga muhtaç dosta muhtaç, aç olduklarını…meğer gündüz her cisim ışıklı olurmuş.BUNU ANLADIM.
Veya samimiyetsiz bedbaht olduklarını…ve göründükleri gibi kuvvetli olmadıklarını…
Ve karanlıkta ışık saçma sanatını öğrenmeye çalıştım…
Ve bu sanatı aradım kaf dağının ardında..
Bana dediler ki sende karanlıkta ışık saçmak dilersen karanlıkta ışık saçanlarla gez karanlıkta yolunu kaybedenlerle değil..
Ya da gece mum olmadıkları belli olan yalancının mumlarıyla değil…
Ey dostlar;
adamın hası da altının hası da fitnede belli olur…
Herkes sarsılmaz gözükür..belalar mihnetler gelince anlaşılır has adam..
Fitnenin ateşi tepede çöl güneş misali yakmaya başlayınca kimin ruhunun gölgesine sığınılır anlaşılır…
Gündüz kahraman olanın hakikatte ne olduğu gece anlaşılır..
Fitne Arapça ateş demektir..altını ateşe tutmak demek..
Kahramanlar gazada belli olur…
Futbolcu sahada..alim münazarada..
dost ise …………yukarda verdiğim kıstasta……
aklının dost seçtiğini ömür boyu unutmasın.ömürlüktür
Duygularının dost seçtiğini rüzgar misali duyguların değiştikçe unutursun.değiştirisin.mekan değişir dostta beraber.zaman geçer dostta beraber…
Aklının ve yüreğinin beraber seçtiği ise ebedi senindir..
ve hadis
el mer'u mea men ehabbe
resulullah s.a.v. buyurdular ki...
KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR.
(yani bu dünyada kimi seversen ahirette onun yanıındasın)
bunu ya resulullah ben seni seviyorum s.a.v. ama senin cennette derecen yüksek olacak ben ne yapacam seni göremeyeceğim diyen araba buyurmuşlar)
Ve ondan aranmadan aramayı
Sorulmadan sormayı öğrendim..sırf onun gibi olmamak için… aramayanı aradım sormayanı sordum.ısrarlı oldum.
Ve dost düşman bütün insanların aydınlıkta eşit olduğunu gördüm..boyu on santim kısa 20 santim uzun…
Çok az farkla sözlerinde aynı ışık vardı..gözlerinde aynı ışık.
Fakat lambalar kapanınca gecenin ürpertisi kaplayınca anladım gündüz ışık saçanların gece zifiri olduğunu hatta kendilerinin ışıga muhtaç dosta muhtaç, aç olduklarını…meğer gündüz her cisim ışıklı olurmuş.BUNU ANLADIM.
Veya samimiyetsiz bedbaht olduklarını…ve göründükleri gibi kuvvetli olmadıklarını…
Ve karanlıkta ışık saçma sanatını öğrenmeye çalıştım…
Ve bu sanatı aradım kaf dağının ardında..
Bana dediler ki sende karanlıkta ışık saçmak dilersen karanlıkta ışık saçanlarla gez karanlıkta yolunu kaybedenlerle değil..
Ya da gece mum olmadıkları belli olan yalancının mumlarıyla değil…
Ey dostlar;
adamın hası da altının hası da fitnede belli olur…
Herkes sarsılmaz gözükür..belalar mihnetler gelince anlaşılır has adam..
Fitnenin ateşi tepede çöl güneş misali yakmaya başlayınca kimin ruhunun gölgesine sığınılır anlaşılır…
Gündüz kahraman olanın hakikatte ne olduğu gece anlaşılır..
Fitne Arapça ateş demektir..altını ateşe tutmak demek..
Kahramanlar gazada belli olur…
Futbolcu sahada..alim münazarada..
dost ise …………yukarda verdiğim kıstasta……
aklının dost seçtiğini ömür boyu unutmasın.ömürlüktür
Duygularının dost seçtiğini rüzgar misali duyguların değiştikçe unutursun.değiştirisin.mekan değişir dostta beraber.zaman geçer dostta beraber…
Aklının ve yüreğinin beraber seçtiği ise ebedi senindir..
ve hadis
el mer'u mea men ehabbe
resulullah s.a.v. buyurdular ki...
KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR.
(yani bu dünyada kimi seversen ahirette onun yanıındasın)
bunu ya resulullah ben seni seviyorum s.a.v. ama senin cennette derecen yüksek olacak ben ne yapacam seni göremeyeceğim diyen araba buyurmuşlar)
not:
o zaman kimi sevdiğine dikkat et...
o zaman kimi sevdiğine dikkat et...