1)Zenginlere süleyman peygamber örnek gösterilir.Zengin derki ;
-Sana ibdetten beni zenginlik alıkoydu.
Allahu Teala buyurur:Sen süleyman dan da daha zangin değildin zenginlği onu ibadetinden alıkoymadı
2)Kölelere yusuf peygamber örnek gösterilir.Köle der ki;
-Ben köleyim.Kölelik ibadetime engel oldu.
Allahu teala buyurur;Yusufta köle oldu ama onu kölelik ibnadetten alıkoymadı.
3)Fakirrlere de İsa peygamber örnek gösterilir.fakir der ki;
-ihtiyaçlarım benim sana ibadet etmeme mani oldu.
Allahu teala buyurur: Sen mi daha çok muhtaçtın isa mı?İsa yı fakirliği bana ibedetten alıkoymadı.
4)Hastalara da eyyüb peygamber örnek gösterilir.Hasta der ki:
-Hastalık benim sana ibadet etme engel oldu.
Allahu teala buyurur:senin hasatlığın mı zordu?eyyüb un hastalığı mı? hastalığı onun bana ibadet etmesine bir engel teşki etmedi.
Rabbimiz kalplerimize hideyete erdirdikten sonra bize saptırma yüce katından bizlere rahmet ihsan et bağışı bol olan ancak sensin dava ve duamızın başı ve sonu "elhamdü lillahi rabbil alemin" dir
-Sana ibdetten beni zenginlik alıkoydu.
Allahu Teala buyurur:Sen süleyman dan da daha zangin değildin zenginlği onu ibadetinden alıkoymadı
2)Kölelere yusuf peygamber örnek gösterilir.Köle der ki;
-Ben köleyim.Kölelik ibadetime engel oldu.
Allahu teala buyurur;Yusufta köle oldu ama onu kölelik ibnadetten alıkoymadı.
3)Fakirrlere de İsa peygamber örnek gösterilir.fakir der ki;
-ihtiyaçlarım benim sana ibadet etmeme mani oldu.
Allahu teala buyurur: Sen mi daha çok muhtaçtın isa mı?İsa yı fakirliği bana ibedetten alıkoymadı.
4)Hastalara da eyyüb peygamber örnek gösterilir.Hasta der ki:
-Hastalık benim sana ibadet etme engel oldu.
Allahu teala buyurur:senin hasatlığın mı zordu?eyyüb un hastalığı mı? hastalığı onun bana ibadet etmesine bir engel teşki etmedi.
Rabbimiz kalplerimize hideyete erdirdikten sonra bize saptırma yüce katından bizlere rahmet ihsan et bağışı bol olan ancak sensin dava ve duamızın başı ve sonu "elhamdü lillahi rabbil alemin" dir