
Bal da her yiyecek gibi soğukta donar sıcakta erir.Halk arasında balın iyisi donmaz gibi asılsız iddaalar yer almaktadır.Bu bilgi yanlış olmakla kalmayıp tüketici ile üreticinin arasının açılmasına sebeb de olmaktadır.
Bal oda sıcaklığında saklanılmalıdır.Soğuk ortamda saklanılan bal kristalize olur.
Peki Donmuş-Kristalize Olmuş Balı Nasıl Çözeriz
1-Sıcak (max 45 c) sıcak suda çözülene kadar bekletebiliriz
2-Kalorifer peteklerinin üzerinde 1-2-3 gün bekleterek balı çözebiliriz.
3-Ev ortamında en sıcak odada (sobalı evlerde sobanın oldugu evde
-kaloriferli evlerde ise yaşam odası diğer odalara nazaran daha
sıcaktır ) bal bekletilerek çözülmesi sağlaabilir
4-Güneşte bekleterek de balın çözülmesini sağllayabiliriz Misal ;pencere önünde
Peki Donmuş Balı Nasıl Tüketirim
Donmuş kristalize olmuş balı isterseniz yukarıda anlattığımız yöntemler ile çözübilir isterseniz de çözmeden kristalize halde de tüketebilirsiniz
Çayınıza,sütünüze,tatlınıza kısacası şeker kullandığınız her üründe şeker yerine bal kullanın.