Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dönmeyecek Birini Bekleyenler! (2 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı

Derin bir iç çekti kadın, serin bir yaz akşamında, camın kenarından uzaklara bakarken. Hiç dönmeyecek birini bekliyordu. Aynı anda başka bir şehirde, beklendiğini unutmuş bir adam, sonsuz gibi duran karanlık denizi seyrediyordu.

Dönmeyecek Birini Bekleyenler!
DD86A479AAB3BFCB173D8DF2AA5A5.jpg

Şimdi aralarına büyük mesafeler girmiş bu iki yürek, kısa zaman önce sadece birbirleri için çarpıyordu. Biraz daha dayanabilseler, bugün üç yılı bitirmiş olacaklardı. Gözü hep telefondaydı kadının, her arayanı sevdiği adam sanıyor, kalbi hızla çarpıyordu. Vakit geçtikçe umudunu kaybetti. Bir gün daha dönmeyecek birini bekleyerek sona ermişti ve kim bilir ne zaman geçecekti içindeki bu yararsız umut?
Bu yazıyı okuyan kaç çift göz, geçmişte bir yola saplanıp kalmıştır? Bir pencere kenarından, gece demeden, gündüzü görmeden bekleyip durmuş kaç yürek vardır? Ve hala kaçı beklemektedir? Bu yüzden caddeye bakan evleri sevmem ben. O yoldan beklenen hariç herkes gelip geçer. Köşeyi dönen bütün yabancılar, bir an için özlenen kişiye benzerler. Yüzleri seçilmese de uzaktan, boyları, endamı, yürüyüşleri andırır. İnsanın midesine kramplar girer o anda, bir tebessümlü heyecan yerleşir yüzüne, sadece birkaç saniye, geldiğini zannedip sevinir bekleyen. Oysa ne demiştir Yahya Kemal Beyatlı şiirinde: “ Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden, çok seneler geçti, dönen yok seferinden..”
Beklemek zaten zor eylemdir ama dönmeyecek birini beklemek nafile bir çabadan öteye gidememiştir hiç. Sevdanın asaletine ne kadar yakışıyor olsa da, bir yaşamı törpülemektir yararsız bekleyişler.
Beklemek, zarif bir ruha, büyük gönüllere yakışır elbette. Kendinden vazgeçerek, soyunarak üstünlüğünden ve egosunu kırarak bekler insan. Kim bilir kaç tohum filizlenir, serpilir, büyür, çiçek açar o zaman aralığında? Uzun bekleyişlere sabrederken, kendisi bekleyiş olur bazen kişinin. Gerçekten sadece bir ümit, bir kavuşmanın sarılma anına bağlı hayallerle mi böylesine inatçı durabilir insanoğlu? Beklemek kadar ısrar ve inatla yapılan başka kaç eylem vardır ki?
Bazen kabullenmek gerekir, dönmeyecek birini beklemek, bir çeşit intihar gibidir. Giden, sevildiği kalbi terk etmeyi seçtiyse, geri gelişi bekleyene daha büyük yaralar açacak demektir.
Her şeye rağmen, yaşamın içinden bir lezzettir beklemek, yüreği bükerek eğiten, sabrı öğreten, ruhu geliştiren bir zaman yolculuğudur; eğer bekleyişi hayatın kendisi haline getirmemişse insan…

Alıntı

TRHACKER

Kayıtlı Kullanıcı
mevlam razı olsun kardeşim güzel paylaşım

en zor şeyler arasındadır dönmeyeceğini bile bile beklemek
ufacıcık bir umut olsada ışık varya içinde ama aslında kendini kandırır o ışık bilinir ki giden gelmeyecektir asla

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
mevlam razı olsun kardeşim güzel paylaşım

en zor şeyler arasındadır dönmeyeceğini bile bile beklemek
ufacıcık bir umut olsada ışık varya içinde ama aslında kendini kandırır o ışık bilinir ki giden gelmeyecektir asla

cümlemizden olsun kardeşim, gözlerine sağlık......

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzeldi çok beğendim...allah razı olsun....

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden, çok seneler geçti, dönen yok seferinden..”

Selamünaleyküm güzel kardeşim
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık..
Evet gerçektende gelmeyeceğini bile bile gideni beklemek çok zor..ama bu insanın elinde olan birşey değildir..beklemek istemesende beklersin alışmışsındır çünkü..
Selam ve dua ile ..

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Birçok gidenin her biri memnun ki yerinden, çok seneler geçti, dönen yok seferinden..”

Selamünaleyküm güzel kardeşim
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım emeğine sağlık..
Evet gerçektende gelmeyeceğini bile bile gideni beklemek çok zor..ama bu insanın elinde olan birşey değildir..beklemek istemesende beklersin alışmışsındır çünkü..
Selam ve dua ile ..

vealeykümselam canım.
cümlemizden olsun, okuyan gözlerine sağlık.
Rabbim kimseyi bekletmesin..
Allaha emanet ol.....

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm allah razı olsun emeğine sağlık çok güzeldi teşekkürler selam ve dua ile..::)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm kardeşim emeğine sağlık.okuyan herkesin kendinden bişeyler bulabileceği çok derin bir paylaşım .selametle

huma

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm abı-hayat kardeşim emeğine sağlık beni çok etkiledi altı ay önce sevdiğim birini kaybettim ve aynen bekliyorum gelecekmiş gibi mübarek kandiliniz kutlu olsun

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm abı-hayat kardeşim emeğine sağlık beni çok etkiledi altı ay önce sevdiğim birini kaybettim ve aynen bekliyorum gelecekmiş gibi mübarek kandiliniz kutlu olsun

vealeykümselam hüma.
Rabbbimden kaybettiğin yakınına Rahmet, sanada büyük sabır diliyorum.

zulal

Kayıtlı Kullanıcı
Vuslatsız bir hasretin ızdırabı yaşanmadan bilinmez.Elinde olmuyor elemi silmek yürekten.Mevlana bile dönmeyeceğini bile bile beklemiş Şems'i bıkmadan;vuslatsız bir hasretin ızdırabını yasamıs yıllarca.
Kimsenin böyle bir senaryoda basrol oynamaması dilegiyle...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Vuslatsız bir hasretin ızdırabı yaşanmadan bilinmez.Elinde olmuyor elemi silmek yürekten.Mevlana bile dönmeyeceğini bile bile beklemiş Şems'i bıkmadan;vuslatsız bir hasretin ızdırabını yasamıs yıllarca.
Kimsenin böyle bir senaryoda basrol oynamaması dilegiyle...

gözlerine sağlık kardeşim.....

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun kardeşim gerçekten güzel bir menkıbe insanların hayattan bir takım beklentileri vardır sonucunuda görebilmek için sabretmeyi öğrenmelidirler sabır sonucunda kişinin istediği veya istediği şeyler zaten oluşur. insan ümitleriyle yaşar ümitlenmek bir şeye inanmayı gereksinim duyar. dünyadaki her insan mutlaka bir veya birden fazla şeye inanır zaten yaratılış gayemizde bu olsa gerek diye düşünüyorum a.e.o.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt