Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dönmedolap (1 Kullanıcı)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Tarihini tam hatırlamıyorum, epeyce zaman önce Erzincan'da bir elim vaka meydana gelmişti. Şehrin gece bekçilerinden ikisi, herhalde çok arzu ettikleri halde bir türlü binemedikleri Lunapark'ın uçan sandalyelerine binmek istemişler. Bunun için gece yarısının geçmesini, ortalıktan el ayak çekilmesini beklemişler. Etrafta kimseler kalmayınca gizlice Lunapark'a girip sandalyelere atlamışlar. Galiba o gece Lunapark'ın bekçisi de izinli mi, bir yere mi gitmiş; bunların parka girdiğini kimse görmemiş. Biri binmiş, öteki motoru çalıştırıp sandalyeler hızlanmadan gelip atlamış. Az sonra hız artmış, sandalyeler havalanmış, bekçiler birer çocuk gibi sevinerek bir zaman dönüp durmuşlar.

Neden sonra mideleri bulanmaya, başları dönmeye başlamış. Ancak sandalyeler durmuyor ve etrafta kimsecikler yok.
Sandalye dönmüş, bunlar bağırmış.
Sandalye dönmüş, bunlar bağırmış.
Dedim ya olayın ayrıntısını bilmiyorum. Sabah Lunapark'a giden görevliler sandalyelerin hâlâ dönmekte olduğunu görmüşler.
Bekçilerin ikisi de ölmüştü.
Bu olayı her hatırladığımda modern hayatın durdurulamaz, insafsız hızını düşünüyorum. Hepimiz bir sandalyede uçuyoruz şimdilik, ve dönme dolap dönüyor.
dnmedolapol8.jpg

Oysa çocukluğumuzdaki tahta dönme dolabı güçlü kuvvetli iki adam çevirirdi. İptidai bir şeydi elbette ama biz çocukları sevindiriyordu. Sevincin ilkeli, geri kalmışı, moderni, postmoderni olur mu? Bilmem, belki olur. Biz nohut oda, bakla sofa ahşap evleri gördük, onlarla yaşadık; ardından apartımanlara, gökdelenlere yetiştik.
Eski ve yeni dünyayı birarada yaşamak bizim nesillere nasip oldu; bizden sonrakiler eski dünyayı ancak kitaplarda okuyacak, ninelerinin, dedelerinin hatıralarından dinleyecek.
Oysa şurası malum: Hayat kitaplardan okunarak kavranılamaz. Hatta bir adım daha atıp şunu diyorum: Hayat hiçbir vakit kavranılamaz. Meğer ki Cenab-ı Hakk'ın kalbimize ilham ettiği bir işaret olmasın.
Eski dünyada insanlar esnaf olsun, zenaat sahibi olsun, çiftçi veya memur olsun sabah namazına kalkarak güne başlardı.
Eşine, dostuna, komşusuna, mesai arkadaşına selam verip; hal-hatır sorduktan sonra işe girişirdi. Günlük kazanç nasip ileydi. Ne fazla artar, ne çok eksilirdi. Fiyatlar dahi öyleydi. İnsanlar eski takvime (mevsimlere) uygun yaşar, istikbal endişesi taşımazdı. Zengin ile fakirin hayat tarzı neredeyse aynı idi.

Doğum, ölüm, düğün, sünnet, hastalık, seyahat, hac, askere gidiş, askerden dönüş, gurbet, ibadet gibi vakalar özel önem taşır; insanlar bütün bu olaylara gönülden katılırdı. Kimsenin kimseyle dalaştığı, durduk yerde niza çıkardığı görülmemişti. Hırsızlık yok gibiydi. Kapıları kilitlemeden yatardık. Çocukluğumdan itibaren 25yıl içinde Erzincan'da bir tek cinayet işlenmiştir. Kahveci Yaşar'ı vurmuşlar denildi. Belki de kaza idi.
Ne evlerin, ne arsaların fiyatı artıyor, kimse rant peşinde koşmuyordu. O günler herhalde “fakir ama onurlu” günlerdi.
Hayat hep böyle kıpırtısız bir göl gibi uyumaz. Biri ona bir gün bir taş atar, gölün suyu dalgalanır.

İlk dalga kıyıya çarptığında insanlar tedirgin olur. Ya çek ödenecek, ya alacak tahsiline çıkılacak. Borsa ya çıkacak ya inecek. Acaba dolar mı iyi, yoksa altın mı? Yatırım nereye yapılacak, hangi mal kapatılacak? Ödemeler dengesi ne olacak?
İdeolojiler teknolojiyi, teknoloji ideolojileri besledi. Zenginler daha zengin, fakirler daha fakir oldu. Dünyanın keşfedilmemiş bir yanı kalmadı. Kapitalizm tarihin sonunu ilan etti.
Hayat büyüsünü ve şiirini kaybetti.
Artık araçlardan, makinalardan ve makinalaşmış insanlardan oluşan bir kalabalık vardı. Bu orkestrayı “piyasa” yönlendiriyor, küresel sermaye atak üstüne atak yapıyordu.

Aman geri kalmayayım diyen her fert, her aile, her şehir, her devlet, her şirket dur-durak bilmeksizin çalışıyor; ihalelere giriyor, ar-ge ile kendini geliştiriyor, bu daralan dünyada kendine güvenli bir yer bulmak istiyordu.
Garip bir yarışma (kapışma-boğuşma) içindeyiz. Yarışma OKS imtihanlarından başlıyor G-8'ler içinde sona eriyor. Aslında G-8'ler de gizli gizli birbirinin kuyusunu kazıyor. Doğal kaynaklar azalıyor, sular kuruyor, petrol yatakları için savaşlar birbirini kovalıyor.
Uçan sandalyeler dönüyor. Hepimiz bir koltuktayız. Kimi zevkten çıldırıp, kimi korkudan çığlık üstüne çığlık atıyor. Dönme dolap dönüyor. Onu kim durduracak?

Mustafa Kutlu

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
RABBİM razı olsun güzel bi paylaşımdı..emeğinize sağlık..selam ve dua ile

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Esmacım, güzel kardeşim.B)
Rahman c.c razı ve memnun olsun inşallah sizden..Yine çok güzel bir paylaşımdı..Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah..O dönme dolabı Rahman c.c'nin izniyle ''İslam'' durduracak.. O özlenen asr-ı saadet günlerini yeniden görmeyi, yeniden inşa etmeyi Rabbimiz c.c bizlere nasip eylesin inşallah..Zamanın getirdikleriyle ters orantılı olarak maneviyat azaldı, isyanlar ve her manada bereketsizlik baş gösterdi.İnsanlar, uzun zamandır bekledikleri ve istedikleri şeylerden yana bile mutmain değiller.. O iç huzuru bulabilmek, hayatın keşmekeşliğine rağmen ''kendi olarak'' kalabilmek çok zor bir savaş..Allah c.c bizleri kendi değerlerimizden ayırmasın, iki cihanda da saadet lütfeylesin inşallah..Amin..Güzel ve ders alınacak bir paylaşımdı güzel kardeşim benim..Rabbimize emanetimsiniz inşallah.Regaib kandiliniz mübarek, dualarınız makbul olsun.Selam ve baki dua ile.Hayırlı ve nurlu geceler ... B)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
zamanij3.jpg

nmzop6.jpg

DÖNMEDOLAP HIZIYLA DÖNERKEN, SECDE YERİ MEKANIN VE ZAMANIN RABBİ'NİN LÜTFUNA UZANAN ACİZ ELİ...HAMD OLSUN RAHMET SAHİBİ ALLAH C.C.'A...VAHİYLE NÜZUL/TENEZZÜL BUYURAN'A...

"İYİ BİLİNİZ Kİ ALLAH'TAN BAŞKA HER ŞEY YOK OLMAYA MAHKUMDUR"

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm nuresma kardeşim...
dur durak bilmeyen Dünya, sürekli dönüyor...yüzyıllardır olduğu gibi...
nesilleride değiştirmekte, içindekileri sürekli öğüten bir değirmen misali...
paylaşım için teşekkürler...Rabbim razı olsun...hayırlı akşamlar...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm kardeşim,eline sağlık.ALLAH razı olsun.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. esmacım.bu olayı ben taa yıllar öncesinden bilirim.çocuktum belkide.çok üzülmüştüm duyunca...rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah.emeklerine sağlık.Allah razı olsun senden canımmm.selam ve baki dua ile emanetin Rahmana...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Esmacım, güzel kardeşim.B)
Rahman c.c razı ve memnun olsun inşallah sizden..Yine çok güzel bir paylaşımdı..Emeğinize, yüreğinize sağlık olsun inşallah..O dönme dolabı Rahman c.c'nin izniyle ''İslam'' durduracak.. O özlenen asr-ı saadet günlerini yeniden görmeyi, yeniden inşa etmeyi Rabbimiz c.c bizlere nasip eylesin inşallah..Zamanın getirdikleriyle ters orantılı olarak maneviyat azaldı, isyanlar ve her manada bereketsizlik baş gösterdi.İnsanlar, uzun zamandır bekledikleri ve istedikleri şeylerden yana bile mutmain değiller.. O iç huzuru bulabilmek, hayatın keşmekeşliğine rağmen ''kendi olarak'' kalabilmek çok zor bir savaş..Allah c.c bizleri kendi değerlerimizden ayırmasın, iki cihanda da saadet lütfeylesin inşallah..Amin..Güzel ve ders alınacak bir paylaşımdı güzel kardeşim benim..Rabbimize emanetimsiniz inşallah.Regaib kandiliniz mübarek, dualarınız makbul olsun.Selam ve baki dua ile.Hayırlı ve nurlu geceler ...

ve aleykum selam güzel kardeşim benim.
size ve diğer kardeşlerime buraya yazmıştım ama bakıyorum bulamadım sayfada,kaybolmuş galiba:D
Rabbim razı olsun bu güzel düşünce ve yorum içinB)
yaşam,gün gelip de "3 günlük" diyeceğimiz ömür süreci..Rabbim kalbimizi, istikametimizi din-i mübin İslam'da eylesin...dünya dönüyor olanca hızıyla, canhıraş çekişmelerle dolu bu dünyanın halifeleri aynı zamanda da garip yolcuları olan kullarından kılsın bizleri inşaallah. ,
kutlu zaman dilimimiz bizleri de mübarek kılsın duasıyla...
Allah'a emanetB) Aliyecim

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
İlk dalga kıyıya çarptığında insanlar tedirgin olur. Ya çek ödenecek, ya alacak tahsiline çıkılacak.

Selamun aleykum nuresmacım.Bende özel bir şirkette önmuhasebecilik yapıyorum.Son zamanlarda cidden okadar çokki dönen çek bizde.Haberlerde duyduğumda önceden abartı zannetmiştim.Meğer doğruymuş.İnsan başına gelmeden anlayamıyor.

Önceden gerçi hâlâ öyle köye gittiğimde tarlayada giderdik.Tarladan tepelere doğru evlere bakardım.Çok hoşuma giderdi.İçlerindeki insanları düşünürdüm.Huzur verirdi bana.Teknoloji insanların hayatlarını kolaylaştırıyor ama inan huzurunuda alıp götürüyor.

Dünya miadını doldurmak üzereki marsta hayat olup olmadığı araştırılıyor.Rabbim herşeyin doğrusunu bilir.Allaha emanet ol kardeşim

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm nuresma kardeşim...
dur durak bilmeyen Dünya, sürekli dönüyor...yüzyıllardır olduğu gibi...
nesilleride değiştirmekte, içindekileri sürekli öğüten bir değirmen misali...
paylaşım için teşekkürler...Rabbim razı olsun...hayırlı akşamlar...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

ve aleykum selam,Rabbim sizden de razı olsun..
dediğiniz çok doğru bir tespit: öğüten bir değirmen misali dünya...her geçen günün "dün ya!" olduğu dünya...Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun..
selam ve dua ile...
Allah'a emanet olunB)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. esmacım.bu olayı ben taa yıllar öncesinden bilirim.çocuktum belkide.çok üzülmüştüm duyunca...rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah.emeklerine sağlık.Allah razı olsun senden canımmm.selam ve baki dua ile emanetin Rahmana...

ve aleykum selam güzel ablam,
ben de şaşırdım, hatırlıyorsun demek sen de.
amin ablacım Rabbim her daim hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin,
günlerimizi güzelliklerie vesile kılsın.
Rabbim razı olsun.
selam dua ve muhabbetlerimle...O'na ematimsin.B)

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
İlk dalga kıyıya çarptığında insanlar tedirgin olur. Ya çek ödenecek, ya alacak tahsiline çıkılacak.

Selamun aleykum nuresmacım.Bende özel bir şirkette önmuhasebecilik yapıyorum.Son zamanlarda cidden okadar çokki dönen çek bizde.Haberlerde duyduğumda önceden abartı zannetmiştim.Meğer doğruymuş.İnsan başına gelmeden anlayamıyor.

Önceden gerçi hâlâ öyle köye gittiğimde tarlayada giderdik.Tarladan tepelere doğru evlere bakardım.Çok hoşuma giderdi.İçlerindeki insanları düşünürdüm.Huzur verirdi bana.Teknoloji insanların hayatlarını kolaylaştırıyor ama inan huzurunuda alıp götürüyor.

Dünya miadını doldurmak üzereki marsta hayat olup olmadığı araştırılıyor.Rabbim herşeyin doğrusunu bilir.Allaha emanet ol kardeşim

ve aleykum selam Nevin ablam,
yorumunuz için teşekkür ederim.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun, bu zor zamanlarda bile imandan ödün verdirmesin hiçbir vakit...
sürüklenip gitmekten muhafaza buyursun bizleri durmayacakmış gibi dönen dünyada...
huzuru kalmayan insanoğlu cinneti de yaşayabiliyor değil mi?
selam ve dua ile... siz de Rahman'a emanet olunB)

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşim.

Oysa çocukluğumuzdaki tahta dönme dolabı güçlü kuvvetli iki adam çevirirdi. İptidai bir şeydi elbette ama biz çocukları sevindiriyordu.

çok güzel bir paylaşım olmuş ALLAH(C.C.) razı olsun sağolunuz.
RABBİME emanet olunuz.

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşim.

Oysa çocukluğumuzdaki tahta dönme dolabı güçlü kuvvetli iki adam çevirirdi. İptidai bir şeydi elbette ama biz çocukları sevindiriyordu.

çok güzel bir paylaşım olmuş ALLAH(C.C.) razı olsun sağolunuz.
RABBİME emanet olunuz.

ve aleykum selam.
gözlerinize sağlık.
Allah razı olsun sizden de.
Allah'a emanet olun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt