Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

DOĞRULUK (1 Kullanıcı)

abdullah_47

Kayıtlı Kullanıcı
Zalim bir vali vardı. Bu vali bir gün adamlarını göndererek Hasan Basri Hazretleri'ni yakalatmak istedi. O da bir vakit ders verdiği Habib-i Acemi Hazretleri'nin kulübesine gelip saklandı. Valinin adamları geldi ve hışımla:
- Hasan Basri'yi (r.a.) gördün mü? diye sordular.
O gayet sakin:
- Evet, dedi.
- Nerede?
- İşte şu kulübemde...
Adamlar kulübeye daldı, fakat bir türlü Hasan Basri Hazretleri'ni bulamadılar. Dışarı çıkınca tehdit edip:
- Ya şeyh, niçin yalan söylüyorsun? dediler.
- Ben yalan söylemedim, dedi. Siz göremedinizse, benim suçum ne?
Tekrar girdi, aradı, fakat bulamadılar. Onlar gidince, Hasan Basri Hazretleri:
- Ey Habib! Biliyorum ki Rabb'im senin hürmetine beni onlara göstermedi. Fakat yerimi niçin söyledin, hocalık hakkı yok mudur? dedi.
Hazreti Habib mahcub bir şekilde:
- Ey Üstadım! Sizi bulamamaları benim hürmetime değil, doğru söylediğimizdendir. Çünkü bilirsiniz ki, Doğruların yardımcısı Allah'tır. Eğer yalan söyleseydim, sizi de beni de götürürlerdi, dedi.

Tevil yapmaya, bir zalimin elinden bir mazlumu kurtarmak için, yalan söylemeye ruhsatın olduğu yerler olsa bile, efdal olan, eğer Habib-i Acemi Hazretleri gibi bir teslimiyetiniz varsa, doğruyu söylemektir.B)B)B)

abdullah_47

Kayıtlı Kullanıcı
RE: DOĞRULUK

zeyd65 yazdı:
senin bu dediğin şeylerin islamıni hiç bir dayanağı yoktur su böyle görmüş şu şöyle demiş bunların islamda yeri olamaz bunlar kulaktan duyma şeylerdir kulaktan duyma şeylerde islamda delil olmaz

BIR ÖRNEK VEREYİM HZ OSMAN IN EVI İSYANCILAR TARAFINDAN SARILDI VE İSAYNCILAR GİZLİCE EVE GİRDİLER VE HZ OSMAN I ÖLDÜRDÜLER O NE KAYBOLDU NE DE BASKA BIR SEY YAPABILDI SENIN SOYLEDIGIN SEYHIN DERECESI ACABA ALLAH KATIN DA HZ OSMAN NI DERECESIN DEN DAHA MI YÜKSEKTIR.........

s.a eğer ben bi şey yaptıysam hakkını helal ama bana nedenini de söle:(

kasirga

Kayıtlı Kullanıcı

AÇIKCASI ZEYD65 SENİN BAHSETTİĞİN KONU BİRAZ DAHA FARKLI GELDİ BANA. AYNI KOŞUL VE ŞARTLARDA OLSALAR BİLE HER EVLİYA, ENBİYA, ASHAB AYNI ŞEYİ YAŞAYACAK DİYE BİR ŞEY YOKTUR, OLAMAZDA. HERKESİN İMTİHANI FARKLI ŞEKİLLERDE ZUHUR EDEBİLİR VE MUKAFATLATIDA YAŞADAIKLARINA GÖRE ÇOK FARKLI OLACAKTIR. DOĞRUSUNU RABBİM BİLİR. BİR OLAYA İSLAMİDİR VEYA DEĞİLDİR DEMEKDE BİZİM HADDİMİZE DEĞİLDİR. BAZEN İSLAMİ GELEN ŞEYLER İSLAMİ OLMADIĞI GİBİ İSLAMİ OLAMAYAN ŞEYLERDE İSLAMİ GİBİ GELEBİLİR. FAKAT GEREKLİ ARAŞTIRMALARI YAPIP KATİ SONUÇLARINA VARDĞIMIZDA BU İSLAMİ DEĞİLDİR VEYA İSLAMİDİR DİYEBİLİRİZ. AKSİ HALDE GÜNAHA GİRERİZ. ESKİDEN YAŞANMIŞ VE BİZE ULAŞAN BİR ÇOK HADİSEDE BİZİM GÖREMEYECEĞİMİZ İNCELİKLER VARDIR. YÜCE YARADICININ TAKDİRİNDEN SUAL OLAMAYACAĞI GİBİ NE PEYGAMBERLER ARASINDA (efendim "x" peygambere şu şu mucizeler verilmişde "y" peygamberine bunlar verilmemiştir. o zaman bu ondan üsründür veya değildir diyemeyiz. zira üstünlük bunlarla ölçülemez) NE DE ENBİYALAR EVLİYALAR SAHABELER VS. ARASINDA KIYAS YAPAMAYIZ, YAPMAMALIYIZDA.

GELELİM OLAYA OLAYIN DOĞRULUĞU YANLIŞLIĞI KANOSUNDA SÖZ SÖYLEMEK HADDİME DEĞİL LAKİN DOĞRULUK KONUSUNDA VERDİĞİ MESAJ ÇOK ANLAMLI. DAHA BUNDAN BİR KAÇ GUN ONCE BABAM BU KONUDA KISA BİR HADİSEYİ ANLATTI VE HANGİ KOŞUL VE HANGİ DURUMDA OLURSANIZ OLUN DOĞRUYU SOYLEMEKTEN ÇEKİNMEYİN DEDİ.SİZE O HADİSEYİ AKTARAYIM:
BİR ANA BİR OĞUL VARMIŞ. ANA HEP OĞLUNA DEMİŞKİ:
-OĞLUM DOĞRU SANA ACI VERSEDE, SENİ ZULME UĞRATSADA DOĞRUYU SOYLEMEKTEN ÇEKİNME. ASLA YALAN SOYLEME , ZİRA ALLAH YALAN SOYLEYENLERİ SEVMEZ. DERMİŞ.
ÇOÇUĞUN İLİM ÖĞRENME VAKTİ GELİNCE ANASI ÇOÇUĞUNUN İLMİ İÇİN AYIRDIĞI ALTINLARI, ÇOÇUĞUN ELBİSESİNİN İÇ KISMINA KOLUNUN ALTINA ALTINLARI DİKİYOR. VE ÇOÇUĞUNU İLİM İÇİN BAŞKA BİR DİYARA GÖNDERMEK AMACIYLA BİR KERVANLA GÖDERİYOR. KERVAN GİDERKEN YOLDA EŞKİYALAR ÖNÜNÜ KESİYORLAR VE HERKESİN NESİ VAR NESİ YOK ALIYORLAR SIRA BU ÇOÇUĞA GELİYOR EŞKİYALARIN BAŞI ÇOÇUĞA SESLENİYOR :
- EY ÇOÇUK NEYİN VAR
ÇOÇUK:
- ELBİSEMİN İÇİN KOLUMUN ALT KISMINDA GİZLİ BÖLMEYE ANAM 20 ALTIN DİKTİ. 20 ALTINIM VAR DİYOR.
EŞKİYA ŞAŞKIN BİR VAZİYETTE:
-YA ÇOÇUK, SEN SOYLEMESEYSİN BİZ SENİN KOLUNUN ALTINA BAKIP GİZLİ BÖLMEDEKİ ALTINLARI BULAMAZDIK. SEN BİLMEZMİSİNKİ BİZ EŞKİYAYIZ ALIRIZ ALTININI. SOYLE BAKALIM NEDEN YALAN SOYLEMEDİN. HİÇ BİR ŞEYİM YOK DEMEDİN DER.
ÇOÇUK EŞKİYAYA ANASININ KENDİSİNE : SANA ZARAR VERECEĞİNİ BİLSENDE DOĞRUYU SOYLEMEKTEN VAZGEÇME DEDİĞİNİ, ANASININ NASİHATLARINI ANLATIR.
EŞKİYA BU DÜRÜSTLÜK KARŞISINDA ÇOK ETKİLENİR, TÖVBE EDER. ALDIKLARINI İADE EDER. MUSLUMAN OLUR.

ZEYD65 SORARSAN BANA BU HADİSE DOĞRU MUDUR DİYE ORASINI BİLMEM AMA VERDİĞİ MESAJ ÇOK GUZEL DEĞİL Mİ? ÇOÇUKLARMIZA DOĞRULUĞU AŞILAMAK ADINA ANLATMAMIZ GEREKEN GÜZEL BİR KISSAN HİSSE OLAYI DEĞİL Mİ? İSLAMDA DOĞRULUK ESASTIR, YALANDAN SAKININIZ DENİLİYOR. BU ANLATILAN HADİSELER BİZİM İÇİN DOĞRULUK ADINA BİRER ARAÇTIR.

SAYGILARIMLA....
ALLAHA EMANET OLUNUZ VE ALLAHIN İZNİYLE HER ZAMAN DOĞRUYU DOĞRULARI SOYLERİZ VE SAVUNURUZ... ;)

koskun

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.

bu tip olaylar tabiki delil olamaz ancak abdullah arkadaşım herhangi bir şeyi kanıtlamak için delil peşinde değil ... anlatılan ufak bir kıssadan hisse dir ...

http://www.biriz.biz/evliyalar/index.htm gidip bu adrese bakalım binlerce evliyanın hayatı var yazılanlar inanılacak gibi değil ama olay burda ayrılıyor ister inan ister inanma ...

eğer delil peşinde olsa ibrahim as ı ateşte yaktırmayan , çam ağacının köküyle kayaları deldiren allahtan bahsederdi ...

allaha emanet olun ...

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt