Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Doğru Yolu Buldum. (1 Kullanıcı)

mury

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam kardeşlerim, anlatacaklarım belki bir çocuğunuza biraz tuhaf gelebilir aslında ben bile şaşıyorum geriye baktığımda. Bende bir çoğunuz gibi müslüman olarak dünya'ya geldim. Fakat ne namaz ne de bir şey aklımda geçti ilk okul 4. sınıfta öğretmen namazı öğretmişti fakat pek aldırmamıştım daha doğrusu derslerden kaytarmak için öğrenmek istedim. Şu an 24 yaşındayım bundan önceki yıllar hep gayesizce gezdim başı boş hiç bir şeyi takmayan, kendisine bile hayrı olmayan birisi olarak gezdim ve çocukluk yıllarımın bir çoğunu atari salonlarında harcadım.

Ama asla kötülük yapmaz hak etmeyen hiç kimseye haksızlık yapmazdım. Ve Ne garipki sevdiğim tüm kızlar terk etti yada başkası ile evlendi. Ve internette bir finlandiyalı kızla tanıştım 2006 yılında kısa süre sonra birbirimize aşık olduk. Benim için 4 defa geldi

türkiye'ye ve ben onun için her şeyimi vermeye razıydım hiç ne dini düşünüyordum ne de Yüca Allah'ı (c.c) sonra bu kızla nişanlandık. Bana dediki askerliğin bittikten sonra evlenlim ben belki müslümanda olurum eğer araştırsam felan dedi. Bende zaten istiyordum müslüman olmasını yani istiyordum müslüman olsun bende dinimi yerine getireyim birlikte bu dünya'da hem cenneti hemde diğer dünya'da cenneti yaşayalım fakat askere gittiğimde bekledi beni 15 ay, askerlik bittikten sonra türkiye'ye geldi

evlendik ve bu değişmişti eskisi gibi değildi. Daha sonra kendisi finlandiya'ya gitti bende oturum izni almak için konsuluğa gittim ordakiler 6 ay beklemen gerekiyor dediler. Ve beklemeye başladık eşim bana telefon açtı ve söylediki artık birlikte olamayız felan seni sevmiyorum başkasını buldum felan filan, beni perişan edip yarı yolda bıraktı. Ve kendisi finli bir erkekle birlikte yaşamaya başladı

yani benimle evliken başkası ile af ederseniz zina yaptı. Elim kolum bağlıydı hiç bir şey yapamazdım ona, çünkü oraya gidecek imkanım yoktu. Neyse 6 ay gibi bir süre içinde boşandık. O Başkası ile mutluluk yaşarken ben ise 2 yıl boyunca kendimi eve hasp ettim hep internette bir şeylerle uğraşıyordum.

Bir gün yediğim yemek yüzünden zehirlendim aklımda hiç bir şey yokken aklıma eşim ve annem geldi ağlamaya başladım Vijdan azabı çektim. Çünkü eşimede bir kaç şey yalan söylemiştim fakat zannetmem o yalanlardan dolayı ayrıldığına,

Evde kaldığım süreler içinde insanlardan uzak durdum selam verecek dostum bile kalmamıştı. Bir tek dostum bilgisayardı başka kimseyide takmıyordum zaten. Ve bir gün uzun süredir görmediğim bir arkadaş gelip bana firma açtık felan dedi gel çalış. Ve ben işine girdim sanki karşımdaki o arkadaşın içine şeytan girmişti. Adam sürekli Allah'tan bash ederdi daha sonra küfür ederdi milletin arkadasından. Namazı gösteriş için kılırdı. Ve ben dahil yanındaki tüm işçilerin arkasından konuşup iftira atardı.

1.5 Ay yanında çalıştım hiç düşünmedi buna biraz para vereyim, resmem hakkımı yedi ve bir gün ortada hiç bir şey yokken bir gün sanki içimdenki bir ses bana dediki çek bırak anahtarı git boş ver bu adamın yanında kalırsan bir şey olamazsın Vallah anahtarı bırakıp tekrar eve gittim çünkü alışmışım acizliğe, daha sonra geçenlerde beni bir ajans şirketi aradı orayı işlettende iki bayan bana dedilerki gel grafik işimiz var. Üç gün boyunca yanlarına gittim grafiklerini yaptım hiç bir para felan istemedim ve onlarda vermedi. Kendi kendime dedimki niye bu insanlar böyle hak yemeyi seviyorlar. Tekrar mı çekip eve geri döneyim 2 yıl daha mı kalayım evde kadınlar gibi, ve sonra neyse boş ver dedim bir hayır vardır sabır etmek istedim. Ve ordaki bayanların kız kardeşi ve bir erkek sohbet ediyorlardı. Benimde içimden sohbette katılmak geldi konu dinden açıldı Hurilerden ben hurileri ve cennetti duyunca birden değişmeye başladım. Kendi kendime düşündümki 24 yıldır hep ezildim insanlar tarafından çok çektim aşktan hiç bir yararlı bir şey yapmadım o an anladım bu dünya'ya boştur bari bu dünya'da mutlu olmadık diğer dünya'da olalım. Ve eve akşam geldiğimde içimde Allah sevgisi vardı. lavaboya gittiğimde Belki 50 veya 100 defa bir ses duydum o ses ise Allah'u Ekber ve Eşhedu enne Muhammeden Resulullah, Ben orda şok oldum Allah beni çağıyor namaza Hemen Lavabodan çıkıp Anneme Söyledim sende ses duyormusun yok dedi duymuyorum fakat bana o anda'da ses geliyordu. Hemen koştum banyo'ya Kelimeyi şaadet getirerek abdesimi aldım ve başladım islamı öğrenmeye dünden veri ve googleden araştırken sağolsunlar sitenizi buldum sizlere derdimi ve mutluluğumu yazmayı istedim. Ve bir kaç soruda sormak istiyorum

Şimdi ben namaz kılmayı hiç bilmiyorum. Dini bir şey okuduğumda içimden bir ses küfür ediyor o şeye, fakat ben karşı gelemiyorum engel oluyor beni tembelleştiriyor. Bugünde pencereden siyah bir gölgenin geçtiğini fark ettim. Ve Dini konuları araştırken cin ve şeytan olabileceğinden şüpheleniyorum Fakat sağolsun sitenizdeki bu Dua'yı gördüm Lâ ilâhe illallâhu vahdehu la-şerike leh, lehü'l mülkü ve lehü'l-hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadir. Ebeyi okuduktan sonra şimdi kendimi yeni dokmuş hafif his ediyorum. Ve sizlerden ricam acaba yukarıdaki yazıları analiz etmeniz ve bilgi vermeniz.

Son bir soru daha sormak istiyorum ben arapça duaları okurken dilim dönmüyor yani eksik veya hatalı okuyorum bunun için ne yapmalım. Herkesten özür dilerim biraz çok yazdım ama bu benim ilk kez böyle kalpten yazdığım şeylerdir. Allah'a Emanet olun.

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kardesim zararın neresinden dönersen kardır .Bu nefs Mutlulugu ara durur Kadında arar takımda arar ickide uyusturuda arar ararda arar ..ama Bunlar hep insana gecici mutluluklar getirir Sonu Hüsrandır ....

Bir Elektronik esya aldıgında yanında verilen kullanma kulavuzuna uygun sekilde O makinayı kullanırsan En verimli sekilde kullanırsın Cunku o makineyi yapan En iyi nasıl kullanılacagini bilendir

Bizlerin Sahibi yüce yaratıcı kullanma kılavuzu olarakta Kuran-ı Kerimi yollamıstır Bizde kuran-ı kerime uygun hareket edersek gercek ve ebedi huzuru ve mutluluğa erişmiş olacagiz Cunku bizim sahibimiz Bizi en iyi bilendir Sevgili kardesiM...

Bir Namaz hocası almanı tavsiye ederiM Abdesti Sünnete uygun sekilde almayı Namazıda Tadil-i Erkana uygun kılmayı öğrenmelisiN

Sürekli pc basındaysan Forumda ve internet üzerinde resimli namaz kılmayı gösteren yazılardan yararlanabilirsiN

Aklına kötü düsünce ve küfür Geldiginde Euzü Besmele Cek Euzübillahimineşşeytanirracim Anlamı kogulmuş şeytanın şerrinden Allaha sığınırım demektir

Bu yola girdiginizde İlk başlarda Nefsiniz Azgınlık yapacaktır Eski hayatınızı geriye dönüp bir bakın size neler kazndırdı ve Neler Kaybettirdi Muhasebenizi yapıN Nefsinizi bu şeklide gemleyiNiz

Nasil 3 ögün yemek yiyerek bedenin gıdasını veriyorsanız Nasil Arabayi hareket ettirmek icin benzin koyuyorsanız Ruhun gıdasida kuran ve ilimdir Ruhu gıdasiz bırakmayınız

Ameller Niyetlere göredir Allah Muhakak hayırlı bir rızık kapısı acar bende bu konuda müzdaribim ...Bizler Mümin olrak üstümüze düsen görevleri yapalım kötülüklere karsi yapacagımız iyilikerle Örnek olalim ...

Sen Suan SilkelendiN Uyandın Gaflet uykusundan Kaldırdın önündeki engelleri perdeleri Nefsinle ve Kendinle Yüzleştin Sen hayırlı bir yola girdiN Allah yar ve yardımcın olsun ve Devamına erdirsiN

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamun Aleykum kardeşim,
Aciz bilgilerimle elimden geldiğince sorularını cevaplamaya vesile olmaya çalışayım iznin olursa;

Şeytan'ın işi vesevese vermektir. Bu nedenle siz herhangi bir dini işle uğraşırken sizi meşgul etmeye çalışacaktır. Felak ve Nas sureleri zırh gibidir. Her gün sabah 3 defa bu surelerden okumanız yararınıza olabilir. Ayrıca en iyi zırh Kur'an'dır. Boş bulundukça Kur'an okuyunuz. Arapça bilmediğinizden bahsetmişsiniz, en azından Kur'an'ı arapçasını öğrenene kadar okunuşuyla (yani arap harflerinden latin harflerine çevrilmiş şekilde) okursanız da hiç okumamanızdan daha iyi olacaktır inşaALLAH.

Arapça duaları okurken dilinizin dönmediğinden bahsetmişsiniz. Bunun için size tavsiyem ezberlemek istediğiniz sureyi bakarak devamlı tekrar edeniz ve bunu yavaştan hızlıya doğru yapınız. İnşaALLAH bir kaç okumadan sonra hem sureleri kolayca ezberlemiş olacaksınız hem de doğru okumaya başlayacaksınızdır.

Yazdıklarınıza gelince HAKK (c.c) hayra şerri, şerrede hayrı gizleyebilir sizinde bildiğiniz gibi ve dünya sınv dünyasıdır. Kim bilir belki de sizinde sınavınız buydu ve belki de HAKK (c.c) kötülük ve haksızlıktan uzak durduğunuz için sizi sonunda mükafatlandırmıştır. Doğruyu yalnız HAKK (c.c) bilir. Ama kesin olan bir şey var ki karşınıza ne zorluk çıkarsa çıksın ne olursa olsun her zaman HAKK (c.c)'na sığının, elinizi açın, secdeye gidin ve bol bol dua edin. Geçmişte kılmadığınız namazlarınızı kaza etmeyi ihmal etmeyin. İnşaALLAH yardımcı olabilmişizdir.

Aşk-ı niyaz ederiz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt