Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

doğru yoldamıyım bilmiyorum (1 Kullanıcı)

erhan zoroglu

Kayıtlı Kullanıcı
selamın aleyküm benim akıl almak istediğim şu biraz tuhaf ama belki bilen vardır Ben askerliğimi 1998 de kuzey ırakta özel harekat olarak yaptım ve bu neden le çok can aldım biliyorum kötü ama mecburiyet vatan görevi yani aslı şu ben askerden geldiğimden beri gezmediğim hastane hoca kalmadı neyseki sinirsel olarak son 5 yıldır şükür iyiyim ama sorunum şu ki ben günde sayısız dua üç kulfü elham okumadan yapamıyorum ve buda bana acyip unutkanlık ve sinir yapıyo dua okumak şükür çok güzel ama kendimi frenliyemiyorum daraltıyo beni mesleğim desen tam tersi dine bile tamamen ters ne yapa bilirim yardım istiyorum gerçi tam olarak anlatamadım biliyorum ama genede bişeyler bilen vardır işallah

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kıymetli kardeşim bizler tıbbi meseleler hususunda sana nasıl faydalı oluruz bilemiyoruz anladığım kadarı ile askerlik yaptığın yerdeki psikolojinin sana baskın çıkması sonucu bazı travma denilen sinir bozuklulukları yaşamışsın buda sende önce korku sonra korkunun etkisi olarak sitres sitresi çoğalması sonucu da sinirlerin bozulmasına ve saldırgan olmana yani sinirini tutamamana sebep olmuş bir psikolok da tedavi görmen gerekeciğini tavsiye ederim.
Dini hususlara gelince işim dinime ters diyorsun herhalde Meyhane yada gazino gibi bir yerde çalışıyorsun yada buna benzer biryer,insan kendisine bazı sorular sormalı aldığı cevaplara göre kendini düzeltmeli yani sanki çok sevdiğin biri senin iyiliğin için iyi birşeyler yapıyormuş gibi yada sen çok sevdiğin biri nasıl olsun istersen ona faydanın dokunması için elinden geleni yapman gibi,
1- Ben bu dünyada niçin varım ?
Cevap a/ hiç öylesine b/ milleti mutlu etmek için c/ ALLAH TEALA beni yarattı ki O na c.c kulluk edeyim.
Eğer amacın c/ seçeneği değilse yani ALLAH TEALA ya kul olmak için bu dünyada bulunduğunu düşünmüyorsan dilediğini yap kafana göre takıl bu dünya senin ahiret ise ALLAH TEALA nın gerçek kullarının olsun.
Ha ! eğer sen ALLAH c.c. kulu olduğun bilincine vardı isen güzel kardeşim o zaman başka bir soru sor kendine
2 - Ben ALLAH TEALA ya gerektiği gibi kulluk yapabiliyormuyum.
Cevap a/ Yapmıyorum ! b/ Yapamıyorum c/ Yapıyorum

Yapmıyorsan vay haline çünkü hem ALLAH TEALA yı biliyorsun hemde ben senin emirlerini yerine getirmiyorum demektesin,
Yapamıyorsan nedenlerini sorman gerekli kendine
a/ Çevrem müsait değil b/ İşim müsait değil c/ Yeterince ilmim yok

Çevreni değiştir,işini değiştir,ilmini artır

Yani görüyorsun kardeşim bizler kendi kendimize koyuyoruz engelleri işimiz islama hizmet etmiyorsa direkmen şeytana hizmet ediyordur müslümanlara kendi elimizle haram olan içkiyi götürüyoruz,kendimiz şeytanı kendimize dost edinmiş olmuyormuyuz,böyle yaparsak ALLAH c.c bizi niye sevsin ?Bizlere sıkıntı verdiğinde Ya Rabbi bak günde şu kadar fatiha şu kadar ihlas okuyorum bana derman ver demenin ne faydası var ?çünkü ALLAH TEALA ya küfr içinde sin hemde yaptığın işten hayır umuyorsun.
Güzel kardeşim bu dünya gerçekten de 3 günlük ömür bu ömrü nasıl hayır ile yaşarsan o kadar güzel yaşarsın ahiret deki gerçek ömrünü sen mevlayı unutursan ondan yüz çevirirsen o senden yinede yüzünü çevirmez sen O na c.c bir karış yaklaş O sana bir arşın yaklaşıyor sen Ona bir adım yaklaş O sana koşarak geliyor,her ne iş yapıyorsan O işini hemen bırak ALLAH TEALA ya sırtını yasla tevekkül et YA RABBİ BENİ İYİLEŞTİR VE AÇ KOYMA de hayatını böyle yaşa ,böyle yaşaki kurtuluşa eresin benim günahım çok aff olunmaz deme ne günah işlersen işle samimi ol aff olunacaktır,ALLAHIN c.c. rahmeti okadar çok ki çölde devesini kaybedenin uzun aramadan sonra devesinin kendisine gelmesinden sonra EY ALLAHIM SEN BENİM KULUMSUN BEN SENİN RABBİNİM diye dilinin sürçmesine bile Çok sevinecek kadar çoktur.
Kardeşim görülüyorki içinde bir kıvılcım var bir çıkış kurtuluş için bir yol arıyorsun ,dine tam ters dediğin işini bırakman ve başka iş araman la başla hemen bak gör mevla yardım edecektir,namazını kıl,orucunu tut,haram ve helali ayır haramlardan kaç helal olan işler yap rızkını helal kazan işte bunlar senin ALLAH TEALA ya önce karış karış sonra adım adım yaklaşmanı sağlar sen bunlarda sebat ile devam ettikçe HAK TEALA nın Rızasını gözettikte senle mevla arasındaki 70.000 hicab perdesi bir bir açılır birde bakmışsın hastalığından eser yok gönül hastalıkların bile tedavi olmuş herşey süt liman dünya hayatı boş bu dünyada ki varlık sebebin sadece mevla hazretlerine kulluktan ibaret o zaman ne mutlu sana işte sende erenlerden oldun.
Selametle kal tesir etmesi dileğimle.
YA RABBİ YARDIM EYLE DARDA KALAN SENİ ARAYAN KULLARINA .AMİN...

erhan zoroglu

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim kaedeş ALLAH RAZI OLSUN ama bu benim soruma cevap deyil ben herşeyden daha çok istiyorum dua edip ayet okumayı ama elimde olmayan sebeplerden dolayı çok fazla ediyorum buda beni bunalıma sokuyor ah bide anlata bilsem gerçi sen çok güzel demişsin diyeceğini ama anlatamıyorum bi türlü saolasınn

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkür ederim kaedeş ALLAH RAZI OLSUN ama bu benim soruma cevap deyil ben herşeyden daha çok istiyorum dua edip ayet okumayı ama elimde olmayan sebeplerden dolayı çok fazla ediyorum buda beni bunalıma sokuyor ah bide anlata bilsem gerçi sen çok güzel demişsin diyeceğini ama anlatamıyorum bi türlü saolasınn

selamun aleyküm kardeşim.... galiba sizin şikayetiniz. sürekli çalışan bir makina gibi durmadan dua okumanız sizi rahatsız ettiğini açıklamaya çalışıyorsunuz... aslında sizinde belirttiğiniz gibi dua etmek ne güzel siz aşırıya kaçtığınızı ifade etmişsiniz ama benim elimden bişey gelmez çünkü sizin düşüncenizi değiştirecek bir bilgi yok bende... rabbim ferahlık versin size... sizin işiniz de zor mesleki olarak

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu aleykum,

Kıymetli kardeşim seni bunalıma sokan yine sensin insan kendini tanıyınca bir çok sorunu düzelir kendini bilmeyen HAK TEALA yı bilemez,tabi bizim derdimiz senin ki gibi değil herkesi kendimiz gibi derdi büyük sanıyoruz o yüzden derdinizi anlayamıyoruz,senin derdin dünya ise bu yolda bu uğurda hiçbirşey kazanamazsın dünya dertlerini kendine dert edinirsen onların içinde boğulur gidersin ,sonra dersin ki hayatım çok kötü bunalımdayım dardayım.
Kapatsan gözlerini dünyadan 5 dakikalığına birşey düşünmesen sadece ALLAH c.c varlığını hissedir derecede düşünsen bütün sıkıntılar gider belkide...
Diyecek birşey bulamıyorum bazen kelimeler yetmez bir duyguyu anlatmaya,dediklerim kolay değil gibi geliyor,işini bırak şunu yapma bunu yapma gibi ancak gerçekten de çok kolay,sadece ALLAH TEALA ya tevekkül et ve sırtını ona yasla sana ettiği yardımları sana olan sevgisinin ne derece arttığını derinden hissedeceksin,dünya ya ne kadar sırtını dönersen bir o kadar da Mevlaya yüzünü dönmüş olursun.
Kardeşim dua ediyorum çok dua etmekten daralıyorum diyorsan sana şaşıyorum,insan Rabbini anmaktan bunalırmı sen bilmezmisin Rabbini sıkça anmak ne güzel bir çabadır,madem sık dua ediyorsun bulunduğun mekanlardan kurtulman ve hayırlı kapıların sana açılması için dua et,hiç bir şey ALLAH TEALA nın emirlerini çiğnemeye itemez seni isterse bu hayat şartları olsun,bir hamal kardeşimizi düşün sabah olunca kalkar evinden hamal pazarına gider namusu ile alın teri ile kazanır kendine ve evlatlarına bunu gurur ile yedirir,birde kendini düşün senin ondan ne farkın var sende hamal gibi evden işe çıkarken küfeni sırtına yüklersin işyerinde her yaptığın kötü amelde cehennemde yakıt olsun diye sırtındaki küfene bir odun koyarsın sen duymadınmı hiç ALLAH TEALA nın ayeti kerimelerini bak şöyle buyurur ''Herkes dünyada işlediğinden sual edilecektir,elleri ,ayakları,gözleri ona şahitlik edecektir'' ve herkes kendi yakıtını dünyadan kendi getirecektir,gel ne yapıyorsan vazgeç,başka bir iş bul hemen hayatında değişikliğe git,iki rekatcik halis bir kalple kıldığın namaz sana ne kadar tesir edecektir gör,kur-an-ı kerim okumayı öğren iki sahifecik okuyunca kalbine dolan nuru hisset,bir yetimin başını sırf ALLAH c.c rızası için okşa bir anda nasıl makamları basamak basamak çıktığına şahit ol...
Zor değil kardeşim inan nefes almaktan daha kolay bunlar , çünkü sana kolaylaştıracak büyüklüğünü,kudretini aklının alamayacağı bir ve tek olan Yaratanın ALLAH TEALA nın sözü var..
Kal sağlıcakla...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt