DİYET İÇİN YİYECEKLER
Beslenme uzmanları kilo verirken veya korurken sağlık ve cilt için hayati önemi olan yiyecekleri ihmal etmemeyi tavsiye ediyor. İşte diyette mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar:
Fındık: E vitamininden zengin olup güçlü bir antioksidan yiyecektir. Kas zayıflamasını önlediğinden, sinir sistemi üzerine pozitif etkisi vardır.
Kivi ve greyfurt: Bunlar, ciddi C vitamini kaynağı olan yiyeceklerdir. Bunlar bağışıklık sistemini artırarak enfeksiyon hastalıklarına ve kansere karşı koruyucudurlar.
Brokoli: Brokoli kansere ve sindirim yolu hastalıklarına karşı insanı koruyan en önemli yiyeceklerdendir.
Ceviz: Ceviz, E vitamini yönünden zengin bir yiyecek olduğu için antibiyotik kadar etkili bir besindir.
Balık: Kolesterolü düşüren, lenf dolaşımını düzene sokan çok faydalı bir yiyecektir. Haftada en az 3 defa yemelidir.
Sarımsak: Sarımsak ve soğanın kalp krizi riskini, kireçlenmeyi ve kanser oluşma riskini azalttığı ispatlanmıştır.
Yoğurt: Riboflevin vitamini açısından çok zengin olan yoğurt; cilde, kemik ve dişlere, sinir sistemine faydalıdır.
Ekmek: Beyaz ekmek, vitamin ve karbonhidrat bakımından en değersiz ekmektir. Kepekli ekmek ise, çok değerlidir ve bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar. Besin kalitesi açısından zengin, doygunluk veren, bağırsak çalışmasını sağlayan, vücutta mineral emilimini engellemeyen, B vitamini bakımından da zengin olan kepeği alınmamış ekmeği tüketmelidir
Beslenme uzmanları kilo verirken veya korurken sağlık ve cilt için hayati önemi olan yiyecekleri ihmal etmemeyi tavsiye ediyor. İşte diyette mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar:
Fındık: E vitamininden zengin olup güçlü bir antioksidan yiyecektir. Kas zayıflamasını önlediğinden, sinir sistemi üzerine pozitif etkisi vardır.
Kivi ve greyfurt: Bunlar, ciddi C vitamini kaynağı olan yiyeceklerdir. Bunlar bağışıklık sistemini artırarak enfeksiyon hastalıklarına ve kansere karşı koruyucudurlar.
Brokoli: Brokoli kansere ve sindirim yolu hastalıklarına karşı insanı koruyan en önemli yiyeceklerdendir.
Ceviz: Ceviz, E vitamini yönünden zengin bir yiyecek olduğu için antibiyotik kadar etkili bir besindir.
Balık: Kolesterolü düşüren, lenf dolaşımını düzene sokan çok faydalı bir yiyecektir. Haftada en az 3 defa yemelidir.
Sarımsak: Sarımsak ve soğanın kalp krizi riskini, kireçlenmeyi ve kanser oluşma riskini azalttığı ispatlanmıştır.
Yoğurt: Riboflevin vitamini açısından çok zengin olan yoğurt; cilde, kemik ve dişlere, sinir sistemine faydalıdır.
Ekmek: Beyaz ekmek, vitamin ve karbonhidrat bakımından en değersiz ekmektir. Kepekli ekmek ise, çok değerlidir ve bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlar. Besin kalitesi açısından zengin, doygunluk veren, bağırsak çalışmasını sağlayan, vücutta mineral emilimini engellemeyen, B vitamini bakımından da zengin olan kepeği alınmamış ekmeği tüketmelidir