Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dınımızı yasamamız neden bukadar zorlasıyor!!! Rabbım yardım etsın!! (1 Kullanıcı)

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeslerim..

ben almanyada yasayan evli bir bayanim.. dinimi ögrenmek ve yasamak istiyorum.. CAMIYEMI GITMEM DOGRU OLCAK YOKSA DERGAHAMI...
bu soruyu daha önce sorsaydim eger camii derdim ama suanda bizim bulundugumuz yerdeki camiye kimse dogru düzgün gitmiyor.. Dergahlarda bu vasiflara daha uygun egitim sistemi ve manevi duygularimizi daha güclendirici ve seviylerimiz daha güclendirici yol gösterisleriyle daha iyi oldugu söyleniyor...
ZIKIR CEKILIYOR. ILK gittigim dergahta o ortama hazir olmadigim icin biraz korktum ve bunun kalintisi olmustu bende... herkes farkli bisey söylüyor. hepimiz nefis tasiyoruz. hz. esrefoglunun kitabini okumami tavsiye ettiler bana o kitabta aradgiim sorulari bulabilcegimi.. okadar zorlaniyorumki.. cami tarafindaki hocalarimiz aman dikkat et git ama dikkat et diyorlar. diger taraftan ise bu fikirleri herkese bahsetme üzülürsün diyorlar cok arada kalmis durumdayim... ben dinimi doya doya yasamak istiyorum dergahta ise velilik mertebesine tabi rabbim isterse eger o seviyeye ulasabilcegimi söylüyorlar.. ne yapmaliyim.. aklim cok karisik dahada karisiyor... nasil bir yol cizmeliyim....

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeslerim..

ben almanyada yasayan evli bir bayanim.. dinimi ögrenmek ve yasamak istiyorum.. CAMIYEMI GITMEM DOGRU OLCAK YOKSA DERGAHAMI...
bu soruyu daha önce sorsaydim eger camii derdim ama suanda bizim bulundugumuz yerdeki camiye kimse dogru düzgün gitmiyor.. Dergahlarda bu vasiflara daha uygun egitim sistemi ve manevi duygularimizi daha güclendirici ve seviylerimiz daha güclendirici yol gösterisleriyle daha iyi oldugu söyleniyor...
ZIKIR CEKILIYOR. ILK gittigim dergahta o ortama hazir olmadigim icin biraz korktum ve bunun kalintisi olmustu bende... herkes farkli bisey söylüyor. hepimiz nefis tasiyoruz. hz. esrefoglunun kitabini okumami tavsiye ettiler bana o kitabta aradgiim sorulari bulabilcegimi.. okadar zorlaniyorumki.. cami tarafindaki hocalarimiz aman dikkat et git ama dikkat et diyorlar. diger taraftan ise bu fikirleri herkese bahsetme üzülürsün diyorlar cok arada kalmis durumdayim... ben dinimi doya doya yasamak istiyorum dergahta ise velilik mertebesine tabi rabbim isterse eger o seviyeye ulasabilcegimi söylüyorlar.. ne yapmaliyim.. aklim cok karisik dahada karisiyor... nasil bir yol cizmeliyim....
etrafınızda tam olarak bilmediniz hiç bir yere gitmeyin
söyleyebileceğim tek şey kitap okuyun benim çevremdede sohbete gidebileceğim hiç biryer yok ama kendimi yetiştirmek için karekterim ahlakın daha düzgün olabilmesi için genelde hep kitap okurum çok güzel dergiler vardır
onlara üye olabilirsiniz hadim değil ama eğer kitap tavsiye istersenız seve seve tavsiye ederim
sadece kitap okunarak bir yere gelinmez bilirim ilim almak çok ayrı bir güzelliktir
bide internette çok iyi cemaatlerin sesli ve görüntülü sohbetleri var nerde oturdunuzu bilseydim
bir kaç arkadaşıma sorar sizi yönlerdirirdim sohbetlere

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
tesekkür ederim.. benim istedigimde zaten buydu evde oturup kendimi gelistirmek ama suandaki boyutum biraz degisti... herkesten bilgi aldim kafam iyice karisti... rabbim affetsin.. zamanin alametimidir nedir.. bilemiyorum dogruyla yanlisi ayirt edemicek hale gelmek cok kötü bisey... seve seve bilmek isterim hangi kitaplar oldugnu..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
tesekkür ederim.. benim istedigimde zaten buydu evde oturup kendimi gelistirmek ama suandaki boyutum biraz degisti... herkesten bilgi aldim kafam iyice karisti... rabbim affetsin.. zamanin alametimidir nedir.. bilemiyorum dogruyla yanlisi ayirt edemicek hale gelmek cok kötü bisey... seve seve bilmek isterim hangi kitaplar oldugnu..
şuanda pek müsait değilim olduğum zaman yazarım
kusurumu bakmayın ne olur unutmadan bir şey sorayım ne tür kitap seversiniz ve okudunuz kitaplar nelerdir

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
suanda okudugum kitap müzekkin nufus esref olgunun.
valla bana faydali olabilcek hem dini yönden hem ailesel yönden hercesit ilmihallerimde var. ama toplumumuz öyle bir bölünme noktasina geldiki bu tür kisileri karsi nasil bir tutum sergilemeliyim acikcasi suan herseyi karisitiriyor ve bocaliyorum.. icim cok sIKILIYOR BANA DUA EDERSENIZ COK SEVINIRIM INSAALLAH!!

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
suanda okudugum kitap müzekkin nufus esref olgunun.
valla bana faydali olabilcek hem dini yönden hem ailesel yönden hercesit ilmihallerimde var. ama toplumumuz öyle bir bölünme noktasina geldiki bu tür kisileri karsi nasil bir tutum sergilemeliyim acikcasi suan herseyi karisitiriyor ve bocaliyorum.. icim cok sIKILIYOR BANA DUA EDERSENIZ COK SEVINIRIM INSAALLAH!!

anladığım kadarıyla fazla dini bilgim yok demiştiniz
eğer öyleyse başlangıç olarak ağır bir kitaba başlamışsınız

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
dergah?nasıl bir dergah bilemiyorum.bazı ehli sünnet yolunu sapıtanlar var.ama onlardan değilse ben olsam oraya giderdim
ama cami de sadece dua Kur'an bir kaç da dini bilgi öğrenirsiniz.ama dergahda bunlara ek olarak aşık olmayı neyi neden yapacağınızı,kimi niçin seveceğinizi,hakiki aşkın kime olacağını öğrenirsiniz.
herkes namaz kılabilir,herkes oruç tutabilir ama herkes bilemez Allah a aşık olmayı,herkes gönülden sevemez.seviyorum der ama...
ki iman da hakiki olan da Allah sevgisi değil mi.
Allah ı seven zaten sevdiğinin istediklerini koşa koşa yapmaz mı?
girin bakın derim.kimse zorla alıkoymaz orda.zaten nasip değilse giremezsiniz de o kapıdan.ehlisünnet yolunu biliyorsanız onun sapık mı değil mi olduğunu anlarsınız hemen.gerisi size kalmış ama illa okumak lazım illa araştırmak lazım

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
ordaki ortam zikir ortami kadin erkek ayri yerde herkes zikir cekiyordu gittigimde güler yüzlü idiler. camiyle kiyaslamam hasa söz konusu olamaz iki ortaminda verdikleri önemli herseyden önce ama iste aklimin kurcalandigi birisinde camiideki kisilerin nefislerinin daha agir basiyor olmasi... dergah ortamindada daha farkli bir ortam gördüm def ile ilahiyle beraber zikir cekiliyordu herkes daha farkli zikir hususunda pek bir bilgim yok.. ama tek ordaki kafami kurcalayan konu serbet icmeleri oldu...
ozaman bu husu beni ordan uzaklastirmisti...
esrefoglunun kitabinda ise daha cok yeni baslamama ragmen nefis terbiyesiyle alakali seyler yaziyor ilgimi cekti ama sanirim suanki durumuma göre nefsime agir basiyor bunlarida evde tek basima bir alim birisi olmadan nasil kavrayabilirim bilmiyorum. güvenilcek birisini istiyorum. Dinimi yasamak istiyorum ama nefsime cogu zaman agir basiyor ve adim atmak istiyorum.. oraya giden ablalardan akil aliyorum ilk etapta karsi cikiyor istemiyordum ama yinede sohbetlerini dinlerdim ama zaman icerisinde anladimki o ablalarin konusmalari beni oraya yaklastiriyor. bunun benim imtihanim oldugnu söylüyorlar.. birde herkesten akil almamami söylüyorlar. akil almayim derken olan aklimdanda olmak istemiyorum kafam karma karisik... Nefis derecelerininde en altinda bulunmak istemiyorum böyle bir ortama gitmedende kendi nefsimi terbiye etmem mümkünmüdür acaba?

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
ordaki ortam zikir ortami kadin erkek ayri yerde herkes zikir cekiyordu gittigimde güler yüzlü idiler. camiyle kiyaslamam hasa söz konusu olamaz iki ortaminda verdikleri önemli herseyden önce ama iste aklimin kurcalandigi birisinde camiideki kisilerin nefislerinin daha agir basiyor olmasi... dergah ortamindada daha farkli bir ortam gördüm def ile ilahiyle beraber zikir cekiliyordu herkes daha farkli zikir hususunda pek bir bilgim yok.. ama tek ordaki kafami kurcalayan konu serbet icmeleri oldu...
esrefoglunun kitabinda ise daha cok yeni baslamama ragmen nefis terbiyesiyle alakali seyler yaziyor ilgimi cekti ama sanirim suanki durumuma göre nefsime agir basiyor bunlarida evde tek basima bir alim birisi olmadan nasil kavrayabilirim bilmiyorum. güvenilcek birisini istiyorum. Dinimi yasamak istiyorum ama nefsime cogu zaman agir basiyor ve adim atmak istiyorum.. oraya giden ablalardan akil aliyorum ilk etapta karsi cikiyor istemiyordum ama yinede sohbetlerini dinlerdim ama zaman icerisinde anladimki o ablalarin konusmalari beni oraya yaklastiriyor. bunun benim imtihanim oldugnu söylüyorlar.. birde herkesten akil almamami söylüyorlar. akil almayim derken olan aklimdanda olmak istemiyorum kafam karma karisik... Nefis derecelerininde en altinda bulunmak istemiyorum böyle bir ortama gitmedende kendi nefsimi terbiye etmem mümkünmüdür acaba?
nefsi terbiye etmek mmümkün değilki
ilk olarak size bir kitap tavsiye edecem
halit ertuğrulun kendini arayan kadın
mütiş bir kitaptır ben ağlayarak okumuşumdur
gerçi halil ertuğrulun bütün romanlarını okurken aynı duygu yaşamışımdır
ve onun bütün romanları gerçekten alıntıdır bire bir muhatap olmuştur ilk söyledim kitabı okuyun
ondan sonra halit ertuğrulun diğer romanlarını okursunuz
bide bu bunalımınız için
muhammed bozdağın ruhsal zeka
kitabını okuyun yanlış anlamayın psikoloji kitabı kesınlıkle değildir
okuyun ne demek istediğimi anlarsanız
ben 2 defa okudum suanda elimde bir seri var biter bitmez bir daha okuyacam

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

unutmadan birine sordum almanyada sohbet yeri diye adres sorulucak eğer varsa adresi veririm

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
sehri neresidir acaba? yakin bir yerse olabilir.. ama kafamdaki sorular yavas yavas cözüm buluyor gibi..

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
nefsin istedigi seyleri red ederek nefsi terbiye etmem mümkün diye biliyorum ben o kitabi anliyabiliyorum ve bugun okudugum bölümde icimde bir huzur olustu... zamanla rabbim göstertecek insallah...

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
RABBIM SIZDEN RAZI OLSUN hemen hemen yasit sayiliriz masallah negüzel forumda senin gibi yardim sever arkadaslarin olmasi...

_YUSUF_

Yönetici
Aslına bakılırsa bu yaşınıza kadar bu eğitimlerinizi tamamlamış olmanız gerekirdi.ama zararın neresinden dönerseniz kardır.
Kadının ilmi öğreneceği kişi esasen kocası olmalıdır.Eğer kocasında yeteri ilim yoksa o zaman yakınlarındaki ilim öğretebilecek yerlerden faydalanmak zorundadır.Üzerimize düşen görevlerde bilemek sorumluluğu kaldırmamaktadır.Heleki bilgiye ulaşmakta çok çok ileri bir dönemdeyiz.
Size lazım olan öncelikle itikadi bilgiler.Yani iman konuları bu konuları iyi bilmelisiniz.İkinci olarakta.İslamda kadının rolü nedir kadın ne yapmalı ne yapmamalıdır.Kadına yüklenen ve yüklenmeyen görevler nelerdir.Bunları iyi bilmek gerekir.Ve ibadetlri doğru yapabilmek adına üzerimize farz olan ibadtlerin nasıl yapılacağını öğrenmelisiniz.
Bizlerde burdan size elimizden geldiğince size faydalı olmaya gayret ederiz
Allah yardımcınız olsun

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
Aslına bakılırsa bu yaşınıza kadar bu eğitimlerinizi tamamlamış olmanız gerekirdi.ama zararın neresinden dönerseniz kardır.
Kadının ilmi öğreneceği kişi esasen kocası olmalıdır.Eğer kocasında yeteri ilim yoksa o zaman yakınlarındaki ilim öğretebilecek yerlerden faydalanmak zorundadır.Üzerimize düşen görevlerde bilemek sorumluluğu kaldırmamaktadır.Heleki bilgiye ulaşmakta çok çok ileri bir dönemdeyiz.
Size lazım olan öncelikle itikadi bilgiler.Yani iman konuları bu konuları iyi bilmelisiniz.İkinci olarakta.İslamda kadının rolü nedir kadın ne yapmalı ne yapmamalıdır.Kadına yüklenen ve yüklenmeyen görevler nelerdir.Bunları iyi bilmek gerekir.Ve ibadetlri doğru yapabilmek adına üzerimize farz olan ibadtlerin nasıl yapılacağını öğrenmelisiniz.
Bizlerde burdan size elimizden geldiğince size faydalı olmaya gayret ederiz
Allah yardımcınız olsun

ALLAH RAZI OLSUN COK SAGOLUN... BEN UZUN SÜREDIR BIR ARAYIS ICERISINDEYIM BURASI ÖYLE BIR YERKI NEFSIMLE MÜCADELE EDERKEN BIRAZDA CAHILLIK HEP GERI DURDUM SUAN BILE KAFAM COK KARISIK AMA ICIMDE GERCEKTEN VAR BUNU HISSEDIYORUM CAHIL KALMAK ISTEMIYORUM... MUtlu olup mutluluk vermek istiyorum...

smyyes

Kayıtlı Kullanıcı
nefis tabi ki terbiye edilir(edenler ediyor yani biz ne kadar edebiliyoruz orası meçhul de)
kardeşim sen istersen Allah sana öyle kapılar açar ve kendini bulduruverir ki sen bile şaşırırsın..sen yeter ki iste.
ne güzel bunları düşünmen bile.dinden uzak bi şehirde sana yardımcı olacak biri yokken bile bunları öğrenmeye çalışman.. asıl önemli olan bunu başarabilmek olmalı.
bir şeyin içine girmeden ,ona dışarıdan bakarak onun doğru mu yanlış mı olduğunu ne kadar anlayabiliriz ki?
ama dediğim gibi siz isteyin sadece.ve bu yoldan vazgeçmeyin.
Allah şimdiden sizden razı olsun karanlıkların içinde küçük bi ışık aramaya çıktığınız belki de güneş olarak geri döneceğiniz için..(inşaAllah)
dualarımız sizinle Allah sizi,eşinizi çocuklarınızı doğru yoldan ayırmasın ..

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı
halen sohbete gitmek istiyormusunuz eğer istiyorsanız
buldum almanyada peki oturduğunuz şehir

ladesert

Kayıtlı Kullanıcı
KAFAM OKADAR KARISTIKI ARKADASLAR...DÜN ZIKIRE GITTIM DERGAHTA DEILDI... ORAYA GIDERKEN ICIMDE COK BÜYÜK SIKINTI VARDI: VE DAHA SONRA ZIKIR CEKMEK ICIN OTURDUK tek ALLAHI DÜSÜNDÜM.....
kafamda bimbir soru... bimbir tarifsiz cevap ama o kisilerin icerisinde kendimi huzurlu buldum ama ama ama....
öyle bir toplumun icerisindeyimki arkadasimizin söyledigi gibi almanyadayim bildiginiz üzere hem gayri müslimlere ugrasiyorum hemde 2 ye bölünmüs bir toplumla herkesin söyledikleri uyguduklari kendince dogru... AMA AKLIM ALMIYOR TEK BIR DINIMIZ VAR BIZIM okadar cok fikir ayriliklari oluyorki.... ya ben her insani insan oldugundan ötürü severim herseyden önce....NEFIS TERBIYESINDE OLACAK SEYLERDEN BIRISIDE DÜNYAYA KALBEN YOK SAYMAK ALLAH RIZASINI DÜSÜNMEK BUNUN ICIN GEREKIRSE BILE AILEN BILE ÖNEMLI DEIL DIYORLAR TAMAM BI BAKIMA MANTIKLI GELIYOR AMA TAM IDRAK EDEMIYORUM... EGERKI KOCAM VEYA AILEM ISTEMIYORSA DERGAHA GITMEMI BU UGURDA YALAN BILE SÖYLENEBILIR DIYORLAR....
BEN INSANLARI BUKADAR SEVER DEGER VERERKEN BI BAKIYORUM COK MUTLUYUM BI BAKIYORUM COK MUTSUZ RABBIM BÜYÜKTÜR KADIRDIR YOL GÖSTERICIDIR...
OKADAR SU ISTIMAL EDILMIS DUYGULAR INSANLAR OLUYORKI BAZEN GÜVEN COK ÖNEMLI HERYERDE VE HERSEYDE KORKMAM NORMAL DEILMI ? bu zamana kadar kendi basima biseyler yapma cabasi sergiledim ama duygularimi ya hep derin noktalarda yasadim yada birden vazgectim....
SAMIMIYETSIZ OLMAK ISTEMIYORUM.... HEPIMIZ NEFIS TASIYORUZ... ama o gittigim zikir ortamindaki kislerdeki abla dediki bana bende böyleydim ve daha sonrasi cok güzel olcak diyorlar....
INANMAK ISTEDIM SEBEPSIZCE O ANDA INANDIM CABA GÖSTERMEK ISTEDIM AMA SUANDA.......
misafir geldi dünyaliga devam..... hemen adapte oldum hic zorluk cekmedim ne aci deilmi?
ALLAH YOLU ULASILMASI ZOR BIR YOLLL MESAKATLI BIR YOL NEKADAR ZOR GELIYOR INSANA NEKADAR ZORRR..... DUA EDIN BANA BU CIKMAZIN ICERISINDEN AYDINLIGA KAVUSMAK ISTIYORUM....
Selam ve dua ile....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt