Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dinimizde hoşgörü!!!‎ (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]DİNİMİZDE HOŞGÖRÜ!!!‎[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]İnsanlar topluluk halinde yaşadıkları için birbirleri ile iyi geçinmek, [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]birbirlerinin haklarına saygı göstermek ve hoşgörülü davranmak [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]zorundadırlar.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Bizim için en yüksek ahlâk örneği olan sevgili Peygamberimizin insanlara [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]karşı büyük bir hoşgörü sahibi olduğunu görüyoruz. Enes b. Malik diyor ki: [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]«On yıl peygamberimizin hizmetinde bulundum, bana bir defa bile 'Öf' [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]dediğini duymadım.»[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de gerçek mü'minleri: «Öfkelerini yenenler, [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]insanların kusurlarını bağışlayanlar» olarak övüyor ve insanlara karşı nasıl [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]bir hoşgörü içinde olacağımızı öğretiyor.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Düşünce ve inançları bizden farklı olan kişilere karşı davranışlarımız [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]ölçülü ve hoşgörülü olmalıdır. Müslümanlar sadece kendi din kardeşlerine [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]değil, tarih boyunca başka dinlerden olanlara karşı da hoşgörülü [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]davranmışlardır.[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Her insanda kalbine giden yüz pencere olsa doksan dokuzu kapalı biri açık [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]olsa, yine de biz gözümüzü o açık pencereye dikeceğiz ve bir yolunu bulup [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]içeriye gireceğiz. Vazifemiz budur.Gönüllere girmek...Kalp kırmak değildir. [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Efendimiz'de s.a.s. kalplerin efendisi değilmiydi.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]"sevmeyi biliyoruz da kimi sevmemiz gerektiğini pek bilmiyoruz galiba"[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Buda çok güzel bir söz. Gerçekten kimi ne kadar seveceğimizi, kalbimizde ne [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]kadar yer vereceğimiz bilmiyoruz. Mahbub-u Kulub olan Efendimiz s.a.s kimi [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]ve neyi nasıl sevmişse bize düşen de o ölçülere uymaktır. Sevgide zirve [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]insanının peşinden gitmektir . Bir hadisi şeriflerinde "Allahim sevgini, [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Seni sevenin sevgisini ve Seni sevmeye beni yaklastıranın sevgisini bana [/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif]nasip et!" diyordu ve ölçüyü koyuyordu.[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Rabbim doğru insanlara sevmeyi hepimize nasıp etsin.AMİN[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Hayırlı günler dilerim :a21: Mutluluk Hep Sizinle Olsun İnş...[/FONT]
[FONT=arial,helvetica,sans-serif][/FONT]

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt