Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Dinimi layıkıyla yaşamak istiyorum!!! (2 Kullanıcı)

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar söze nasıl başlayacağımı bilmiyorum konuyu doğru yeremi açtım onuda bilmiyorum bunlar için affınıza sığınıyorum. 23 yaşındayım bu yaşıma kadar dinimi anlayamadığımı Rabbime layıkıyla kul olamadığımı anladım bana yardım edin Rabbimi çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum bunu bana anlatmak için bir sürü sebep sundu önüme çünkü şimdi sorunun ne diyeceksiniz bana şimdi :) Allah'a şükür bi sorunum yok ama eksiğim çok dinimi yaşamak istiyorum namaza başladım Allah'ın izniyle terk etmemek suretiyle kuran öğrenmek istiyorum ayrıca en büyük isteğim kapanmak bi türlü Rabbim nasip etmedi her niyetlendiğimde şeytan ve nefsim kapanmamak için yalan sebepler sundu önüme ama kararlıyım mantomu aldım fakat bi türlü aileme cesaret edip söyleyemiyorum ailemde kapanmaya pek sıcak bakmıyor ama her sorunu aşacam çünkü Rabbim yanımda o dilerse herşey yoluna girer tek sığınacak kapım o

TekBiriz

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tekbiriz.org
Merhaba arkadaşlar söze nasıl başlayacağımı bilmiyorum konuyu doğru yeremi açtım onuda bilmiyorum bunlar için affınıza sığınıyorum. 23 yaşındayım bu yaşıma kadar dinimi anlayamadığımı Rabbime layıkıyla kul olamadığımı anladım bana yardım edin Rabbimi çok seviyorum onunda beni sevdiğini biliyorum bunu bana anlatmak için bir sürü sebep sundu önüme çünkü şimdi sorunun ne diyeceksiniz bana şimdi :) Allah'a şükür bi sorunum yok ama eksiğim çok dinimi yaşamak istiyorum namaza başladım Allah'ın izniyle terk etmemek suretiyle kuran öğrenmek istiyorum ayrıca en büyük isteğim kapanmak bi türlü Rabbim nasip etmedi her niyetlendiğimde şeytan ve nefsim kapanmamak için yalan sebepler sundu önüme ama kararlıyım mantomu aldım fakat bi türlü aileme cesaret edip söyleyemiyorum ailemde kapanmaya pek sıcak bakmıyor ama her sorunu aşacam çünkü Rabbim yanımda o dilerse herşey yoluna girer tek sığınacak kapım o

Allah razı olsun.
Ne güzel niyet etmişsiniz.
Bundan sonras sadece ufak bir adıma bakar.

Allah'ın emrini ailelerimizin isteklerinden üstün tutalım inşaAllah.
Yarın hesap verirken hiç biri bizim yanımızda olmayacak.
Onlar kendi hayatlarını dilediği gibi yaşasınlar bizde Allah ın gösterdiği yolda yaşayalım inşaAllah.
Öncelikle kendinizden emin olmanız gerekli.
Neden kapanmak istediğinizi tam olarak bilmelisiniz.
Ondan sonra aileniz size ne kadar karşı çıksada kararlılığınızı görünce kabulleneceklerdir.

Selamlar.

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun.
Ne güzel niyet etmişsiniz.
Bundan sonras sadece ufak bir adıma bakar.

Allah'ın emrini ailelerimizin isteklerinden üstün tutalım inşaAllah.
Yarın hesap verirken hiç biri bizim yanımızda olmayacak.
Onlar kendi hayatlarını dilediği gibi yaşasınlar bizde Allah ın gösterdiği yolda yaşayalım inşaAllah.
Öncelikle kendinizden emin olmanız gerekli.
Neden kapanmak istediğinizi tam olarak bilmelisiniz.
Ondan sonra aileniz size ne kadar karşı çıksada kararlılığınızı görünce kabulleneceklerdir.

Selamlar.
Allah razı olsun dedikleriniz doğru ama farklı bi ailede yaşıyorum annem kapalıdır namaz kılar ama din hakkında bi çok yanlışı bi o kadarda eksiği var karşı çıkmak ailemi karşıma almak çok zor ilk namaz kıldığımda bundan 3 5 sene önce babam bana bırak bu boş işleri derslerini çalış namaz seni kurtarmaz ekmek aş vermez süslen püslen giyin kuşan bu yaşların ele geçmez demişti Rabbim ıslah etsin hayırlısıyla babamı ne diyeyim buna rağmen herşeye her zorluğa rağmen dinimi yaşamak istiyorum

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
hoşgeldin aramıza ceren,
namaza başladığında babanın veriği tepki gerçekten çok acı
Rabbim hidayet versin,
şimdi yapman gereken senin bu tepkiler karşısında dik durman
inşallah layıkıyla ibadetlerini yerine getirenlerden olursun
ve en kısa zamanda da kapanırsın inşallah canım kardeşim
allah yardımcın olsun...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Ve Aleyküm selam canım kardeşim
Yazdıklarını heyecanla ve çok hızlı okudum...
Duygularını okadar güzel ifade etmişsinki...
İçindeki istek ve heyecan yazına yansımış...:a12:
Maşallah Barekallah Subhanallah
Yazdıklarını okuyunca hem duygulandım ve çok mutlu oldum:a15:
Rabbim güzel yüreğindeki bütün niyetlerini yapabilmeni ve hayırlı dualarını kabul etsin inşallah..
Canım inanki bu huzur herşeye değer...
Allah c.c. rızası doğrultusunda yaşadığın bütün sıkıntılar bile okadar huzur veriyorki ...
Anlatılmaz yaşanır ...
Sen niyetine almışsın sadece ilk adımı atman kalmış...
Bence hiç bekleme ilk adımını at canım...
Rabbim bütün kardeşlerime tesettür nuruyla nurlanmalarını nasib etsin inşallah...
Rabbim yar ve yardımcın olsun...
Rabbim O c.c.'nun rızası olunca okadar güzel yardım ediyorki anlatamam...
Ben kendi kendime hep diyorum Rabbim daha erken atsaydım bu ilk adımı bu huzuru daha erken yaşayabilseydim..Gözümde zor gibi gözükenler okadar kolay olduki...Sanki herkesin Ağzı dili bağlandı...Ve herkes olgunlukla karşıladı...Ara ara bazı sorular geliyor...Allah'ın izniyle dilim döndüğünce anlatmaya cevaplamaya çalışıyorum...Ve Allah'ın izniyle dua ediyorum...

Taif Peygamberimiz(sas) Taif'te; taşlandı, kanlar içerisinde bırakıldı Ama O, Rabbine yine de şöyle dua etti: 'Allah'ım onlar bilmiyorlar! Onları affet! Her türlü eziyet, iftira ve zulmete maruz kaldığında; 'Allah'ım onlar bilmiyorlar Onları affet!' diyebilmeli bir Müslüman"
En sevgili(sav) en sıkıntılı zamanlarında böyle dua etmişse bizede sadece dua etmek düşer..Hepimiz bütün herkese sevdiklerimize çok dua edelim inşallah

Dualarımdasın canım...
Dualarında yer almak ve dualarda buluşmak duasıyla...
Selametle kal...
Allah c.c. emanet ol...​

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
hoşgeldin aramıza ceren,
namaza başladığında babanın veriği tepki gerçekten çok acı
Rabbim hidayet versin,
şimdi yapman gereken senin bu tepkiler karşısında dik durman
inşallah layıkıyla ibadetlerini yerine getirenlerden olursun
ve en kısa zamanda da kapanırsın inşallah canım kardeşim
allah yardımcın olsun...

Amin Allah razı olsun dualarınızda banada yer verin

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
Su_Eda Allah razı olsun içime su septin sağol ama işte kulağımı tıkayamıyorum kapanmaya dinimi yaşamaya çevremdekiler cahillik olarak bakıyor helde kapanmaya anlayamıyorum bi komşumuz var bu konuları fırsat buldukça konuşuruz kapanmak istediğimi ilk söylediğim insanlardan biridir bana sen doğru yoldasın yoluna devam et sen onlar gibi olmayacaksın allahın izniyle ama onlar senin gibi olmak için can atacaklar herkes bir gün senin istediklerini hissettiklerini yaşayacaktr inşallah demişti

TekBiriz

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.tekbiriz.org
Allah razı olsun dedikleriniz doğru ama farklı bi ailede yaşıyorum annem kapalıdır namaz kılar ama din hakkında bi çok yanlışı bi o kadarda eksiği var karşı çıkmak ailemi karşıma almak çok zor ilk namaz kıldığımda bundan 3 5 sene önce babam bana bırak bu boş işleri derslerini çalış namaz seni kurtarmaz ekmek aş vermez süslen püslen giyin kuşan bu yaşların ele geçmez demişti Rabbim ıslah etsin hayırlısıyla babamı ne diyeyim buna rağmen herşeye her zorluğa rağmen dinimi yaşamak istiyorum

Amin cümlemizden inşaAllah Rabbim razı olsun.

Bizim ailelerimizde sizinkinden pek farklı değil.
Bir çok zorluklar yaşadık.

Ama Allah kuluna kafi değil mi?
Varsın bütün insanlar bizim karşımızda olsun.
Bize aptal,gerici,beyni yıkanmış gözüyle baksınlar.
Allah bizimle olduğu sürece hiç birinin önemi yok.
Biz Rabbimizin rızasını kazanalım bu her şeyden daha değerlidir.

Baban bir konuda haklı.
Bu yaşlar ele geçmez.
Dünya üzerinde bir saniyeyi satın alacak para yoktur.
Her geçen gün bizim alehimize.
Yarına çıkacağımızı kim garantiledi?

Bugün yaptıklalarımız var sadece.
Yarınımız yok.
Onun için şöyle yaparsam böyle olur,böyle derler,böyle bakarlar diye düşünmenin bir anlamı yok.
Allah'ın emrine uyduğumuz için varsın bütün insanlar bizim karşımızda olsun.
Bu Allah'ın huzurunda bizim şahidimiz olacak inşaAllah.

Selamlar.

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Su_Eda Allah razı olsun içime su septin sağol ama işte kulağımı tıkayamıyorum kapanmaya dinimi yaşamaya çevremdekiler cahillik olarak bakıyor helde kapanmaya anlayamıyorum bi komşumuz var bu konuları fırsat buldukça konuşuruz kapanmak istediğimi ilk söylediğim insanlardan biridir bana sen doğru yoldasın yoluna devam et sen onlar gibi olmayacaksın allahın izniyle ama onlar senin gibi olmak için can atacaklar herkes bir gün senin istediklerini hissettiklerini yaşayacaktr inşallah demişti

ecmain olsun canım..
Bizi yoktan vareden Bizi sevdiği için Yaradan ve bizi bizden çok Seven Allah c.c. sevgisi bize yeter canım bu nedenle kullağını Oc.c.'nun rızası için tıkaman gerekiyorsa tıka ,Susman gerekiyorsa sus canım...
Zaten o güzel huzuru yaşayınca konuşulanları önemsemeyeceksin sadece sevdiklerin için üzüleceksin..Ama Allah'ın izniyle dua edeceksin..
İnşallah bizde çok dua edelim...
Allah c.c. komşundanda razı olsun nekadar doğru söylemiş...
İnşallah hayırlı güzel haberlerini en kısa zamanda alırız...
Allah yar ve yardımcın olsun
Selam ve duayla...​

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
ohh çok şükür herşeyde vardır bir vesile bu siteye üye olmakta ona doğru koşmak için bi vesile sanırım allah hepinizden razı olsun o kadar iyi geldiniz ki ruhuma sağolun

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
insanın en büyük düşmanı NEFSİ dir.
çünkü Peygamber Efendimiz, Uhud Savaşı'ndan sonra ashabına dönerek diyorki; "şimdi küçük cihad-ı başarı ile atlattık ama karşımızda büyük cihad durmaktadır" ashabı da diyor ki ya Resulullah bundan büyük bir cihad olur mu diyor. Peygamberimiz, büyük cihad insanın Nefsi ile mücadele etmesi büyük Cihad dır diyor.
yani insanın en büyük düşmanı Nefs'tir.
Allah resulu şöyle dua ediyor; Allah'ım beni göz açıp kapayıncaya kadar Nefsim ile başbaşa bırakma"
bizde O'nu örnek alarak diyelim ki Allahım bizi Nefsimizle göz açıp kapayana kadar başbaşa bırakma...
çünkü bizler çok aciziz ve Nefsimize çabuk inanırız.
Allah tüm müslümanların o büyük Cihad da muvaffak olmasını nasip eder inşallah​
.

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
Çok doğru bana engel olan babam anam çevrem değil aslında nefsim nefsim diyorki sen kapanırsan baban seni evlatlıktan redder kapanma kapanırsan çevren seni kınar kapanma kapanırsan sana cahil olarak bakarlar yapma sen kaldıramazsın bunca zorluğu kapanma Rabbim nefsimle baş etme gücü versin ALLAH'ım beni göz açıp kapayıncaya kadar Nefsim ile başbaşa bırakma AMİN AMİN AMİN...

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
ohh çok şükür herşeyde vardır bir vesile bu siteye üye olmakta ona doğru koşmak için bi vesile sanırım allah hepinizden razı olsun o kadar iyi geldiniz ki ruhuma sağolun

aramıza hoşgeldın ceren kardeşim..
Rabbım e bın sukurler olsun kı
sana da bu güzel dını anlamak istegını
nasip etmiş:a15:
inşallah niyetlerın gercek olur
sen yeter kı dık dur
sadece Rabbını düşün
ailen de senın ıcın cok önemlı
fakat Allah yolunda sana engel oluyorlarsa
senın Allah yolunu tercıh etmen çok daha faydalı
unutma kı hepimiz imtıhan edılıyoruz

basit bır sınavda bıle soruları hep dogru yapmaya gayret edersın
bıle bıle yanlıs yapmazsın
neden cunku 3 YANLIS 1 DOGRUYU götürür
bılmedegın soruları da bos bırakır bır dahakı sınavda dogru yaparsın
işte hayat da böyle
Rabbım dınımızı de böyle yaşamayı öğrenmeyı nasip etsın sana
yanlıssız hatasın bır hayat sunsun sana:a35:

sana inşallah faydalı olur bu site
bizlere olduğu gibi...
her konuda bilgi öğrenebılırsın burdan
inşallah güzel haberlerını alırız senın de
selam ve dua ile...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Dedim ki: "Çok yalnızım."
Dedi ki: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ "
Ben ki sana çok yakınım." Bakara-186

Dedim ki: "Evet biliyorum, sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedi ki:
وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ
الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
"Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret." Araf-205

Dedim ki: "Bu da senin yardımını ister."
Dedi ki: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
"ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz?" Nur-22

Dedim ki: "Tabii ki, beni affetmeni çok isterim."

Dedi ki: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ "
(Öyleyse) Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir." Hud-90

Dedim ki: "Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?"

Dedi ki: أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْعِبَادِهِ
"ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi?" Tevbe-104.

Dedim ki: "Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı."

Dedi ki: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِالتَّوْبِِ
"ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir." Ğafir-2/3.

Dedim ki: "Bunca günahım var, hangisinin tövbesini yapayım?!"

Dedi ki: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
"ALLAH bütün günahları bağışlayandır." Zümer-53.

Dedim ki: "Yani, yine gelsem, yine beni bağışlar mısın?"

Dedi ki: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
"ALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur." Ali İmran-135.

Dedim ki: "
Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum."
Dedi ki: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّالْمُتَطَهِّرِينَ
"Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever."

Bir de "İlahım ve Rabbim, benim senden başka kimim var" dedim.

Rabbim de: أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
"ALLAH kuluna yetmez mi?" (Zümer-36) dedi.

Dedim ki: "Sen ki, beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?

Dedi ki: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًاكَثِيرًا
وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا هُوَ الَّذِي يُصَلِّيعَلَيْكُمْ
وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ
وَكَانَبِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
"Ey iman edenler!
ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah - akşam tesbih edin.
Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur.
Melekleri de, size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir." Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim ki:

"ALLAH'ım seni çok çok çok seviyorum."

Canım sıkıldığında bu yazıyı hep okuyorum ..Her okuduğumda huzur buluyorum..Bu nedenle paylaşmak istedim...
Allah c.c. hazırlayan kardeşlerimden razı olsun

Selam ve duayla...​

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
Şu andaki ruh halim ne biliyomusunuz açım verilecek her bilgiye her duaya her nasihate açım açığım elimden birinin tutup çekmesine arkamdan birisinin itmesine bilmediklerimi anlatmasına yanlışlarımın düzeltilmesine eksiklerimin giderilmesine ihtiyacım var ona ve efendimize layık olabilmek için huzuruna anlı ak yüzü yerde çıkmamak için herşeyi göze alabilirim yeterki şu nefsimi şeytanı yenebileyim ben buyum diyip nefsiminde şeytanında karşısına dikilebileyim işte bunun için güce iman küvvetine ihtiyacım var size ihtiyacım var

imported_ceren_

Kayıtlı Kullanıcı
Dedim ki: "Çok yalnızım."
Dedi ki: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ "
Ben ki sana çok yakınım." Bakara-186

Dedim ki: "Evet biliyorum, sen bana yakınsın ama ben senden uzağım, keşke ben de sana yakın olabilseydim.
Dedi ki:
وَاذْكُر رَّبَّكَ فِي نَفْسِكَ تَضَرُّعاً وَخِيفَةً وَ دُونَ
الْجَهْرِ مِنَ الْقَوْلِ بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ
"Rabbini sabah akşam, yüksek olmayan bir sesle, kendi kendine, ürpertiyle, yalvara yalvara ve için için zikret." Araf-205

Dedim ki: "Bu da senin yardımını ister."
Dedi ki: أَلَا تُحِبُّونَ أَن يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ
"ALLAH'ın sizi bağışlamasını istemez misiniz?" Nur-22

Dedim ki: "Tabii ki, beni affetmeni çok isterim."

Dedi ki: وَاسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ "
(Öyleyse) Rabbinizden bağışlanma dileyin, sonra O'na tövbe edin. Gerçekten benim rabbim, esirgeyendir, sevendir." Hud-90

Dedim ki: "Çok günahkârım, bu kadar günahla ben ne yaparım?"

Dedi ki: أَلَمْ يَعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ هُوَ يَقْبَلُ التَّوْبَةَ عَنْعِبَادِهِ
"ALLAH'ın, kullarının tövbesini kabul edeceğini ve ALLAH'ın tövbeyi çok kabul eden ve pek esirgeyen olduğunu hâlâ bilmezler mi?" Tevbe-104.

Dedim ki: "Defalarca tövbe edip tövbemi bozdum, artık yüzüm kalmadı."

Dedi ki: اللَّهِ الْعَزِيزِ الْعَلِيمِ غَافِرِ الذَّنبِ وَقَابِلِالتَّوْبِِ
"ALLAH aziz ve bilendir, o günahları bağışlayan ve kullarının tövbesini kabul edendir." Ğafir-2/3.

Dedim ki: "Bunca günahım var, hangisinin tövbesini yapayım?!"

Dedi ki: إِنَّ اللَّهَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا
"ALLAH bütün günahları bağışlayandır." Zümer-53.

Dedim ki: "Yani, yine gelsem, yine beni bağışlar mısın?"

Dedi ki: وَ مَن يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ اللّهُ
"ALLAH'tan başka günahları bağışlayacak olan yoktur." Ali İmran-135.

Dedim ki: "
Ne kadar güzelsin ALLAH'ım! Bilmiyorum bu sözlerin karşısında niçin böylesine içim içime sığmıyor ve erimeye başlıyorum, seni çok seviyorum."
Dedi ki: إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَ يُحِبُّالْمُتَطَهِّرِينَ
"Şüphesiz ki ALLAH tövbe edenleri ve temizlenenleri sever."

Bir de "İlahım ve Rabbim, benim senden başka kimim var" dedim.

Rabbim de: أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ
"ALLAH kuluna yetmez mi?" (Zümer-36) dedi.

Dedim ki: "Sen ki, beni bu kadar çok seviyorsun ve bana karşı bu kadar iyisin ben ne yapabilirim?

Dedi ki: يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْرًاكَثِيرًا
وَسَبِّحُوهُ بُكْرَةً وَأَصِيلًا هُوَ الَّذِي يُصَلِّيعَلَيْكُمْ
وَمَلَائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ
وَكَانَبِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيمًا
"Ey iman edenler!
ALLAH'ı çokça zikredin. Ve O'nu sabah - akşam tesbih edin.
Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için üzerinize rahmetini gönderen Odur.
Melekleri de, size istiğfar eder. ALLAH, müminlere karşı çok merhametlidir." Ahzap-41/43.

Kendi kendime dedim ki:

"ALLAH'ım seni çok çok çok seviyorum."

Canım sıkıldığında bu yazıyı hep okuyorum ..Her okuduğumda huzur buluyorum..Bu nedenle paylaşmak istedim...
Allah c.c. hazırlayan kardeşlerimden razı olsun

Selam ve duayla...​

sizi bana rabbim gönderdi inanın göz yaşları içerisinde okudum yazdıklarını nasılda anlatmış beni nasılda güzel cevaplar duygularımı anlatacak başka bişey olamazdı sanırım çok sağolun off yaa çok şükür

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
Şu andaki ruh halim ne biliyomusunuz açım verilecek her bilgiye her duaya her nasihate açım açığım elimden birinin tutup çekmesine arkamdan birisinin itmesine bilmediklerimi anlatmasına yanlışlarımın düzeltilmesine eksiklerimin giderilmesine ihtiyacım var ona ve efendimize layık olabilmek için huzuruna anlı ak yüzü yerde çıkmamak için herşeyi göze alabilirim yeterki şu nefsimi şeytanı yenebileyim ben buyum diyip nefsiminde şeytanında karşısına dikilebileyim işte bunun için güce iman küvvetine ihtiyacım var size ihtiyacım var

seni çok iyi anlıyorum güzel kardeşim
ben de senin durumundaydım inan ki
aslında hala yapmak istedıklerımı
tam anlamıyla yapamıyorum malesef:(:(
ama sen bir adım at
Rabbın sana bin adım atıyor
gercekten su eda kardeşimizin dediği gibi
bize çok çok yakın..
sen yeter ki bir adım atmayı başar
imtihanı geç...

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Canım hepimiz beşeriz ve hepimizin günahları var...
Rabbim hepimizi O c.c.'na layık kul peygamber efendimiz(sav) layık bir ümmet Kuran_ı Kerim' e has talebe eylesin...
Tövbelerimizi kabul etsin...
Maşallah Barekallah Subhanallah
sen ne istediğini biliyorsun...
Sen En GÜZELİ c.c. rızasını istiyorsun...
Rabbim gönlündeki hayırlı niyetleri gerçekleştirebilmeni ve yüreğini herdaim huzurlu eylesin inşallah...
Ey kalpleri çeviren ALLAH'ım! Kalbimizi dinin üzerine sabit kıl" Amin ...​

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Çokça duyduğumuz ruhumuza inşirah kalbimize ümit veren bir kudsî hadistir. Buhârî Müslim ve Tirmizî ve İbn Mâce’de geçen… Ebu Hureyre radıyallahu anhın rivayet ettiği… Bizi Allah hakkında hüsnüzanna davet eden…

Buyurur ki Resûlullah aleyhissalâtu vesselam: “Ben kulumun zannı üzereyim. Kulum beni andığında Ben onunla birlikteyimdir. O Beni kendi başına zikrederse Ben de onu kendim zikrederim. O Beni bir topluluk içinde zikrederse Ben onu onunkinden daha hayırlı bir topluluk içinde zikrederim.

Kulum Bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir arşın yaklaşırım. O bana bir arşın yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse Ben ona koşarak giderim.”

Bütün hadisler gibi her cümlesi ayrı bir ders ayrı bir hikmet taşıyan bir büyük hadistir bu. Âlemlerin Rabbi bu hadisin ilk cümlesiyle insanı Allah hakkında ‘hüsnüzanna’ davet ederken; sonraki her cümle Allah için yapılan hiçbir amelin karşılıksız kalmayacağı bilakis ya aynıyla ya misliye karşılık göreceği müjdesini vermektedir.

Hatırladığı her keresinde insanı ümide ve gayrete sevkeden bu hadisle dile gelen bütün güzel neticelerin kulun kesbine bağlanmış olması hadisin belki en manidar veçhesi:

“Ben kulumun zannı üzereyim” yani “Kulum Benim hakkında nasıl bir zan beslerse Ben o zan üzere ona muamele ederim.”

“Ben onunla birlikteyimdir” ama şayet “o Beni anar ise.”

“Ben onu kendim zikrederim” ama eğer “o Beni kendi başına zikrederse.”

“Ben onu daha hayırlı bir topluluk içinde zikrederim” ama eğer “o Beni bir topluluk içinde zikrederse.”

“Ben ona bir arşın yaklaşırım” ama eğer “o Bana bir karış yaklaşırsa.”

“Ben ona bir kulaç yaklaşırım” ama “o Bana bir arşın yaklaşırsa.”

“Ben ona koşarak giderim” ama “o Bana yürüyerek gelirse.”

Görüldüğü gibi hadiste zikredilen bütün güzel neticelerin vukua gelebilmesi ve kulun rahîmiyetin hususî ikramından nasipdar olabilmesi için rububiyet-ubudiyet denklemine yakışır şekilde ilk adımı kulun atması gerekiyor. Âlemler Rabbi rahmâniyetiyle zaten var edip doyurduğu kulunun rahîmiyetin hususî cilvelerine mazhariyeti için kendisinin kulluğunu ve O’nun rububiyetini idrakin bir göstergesi olarak ilk adımı atmasını bekliyor.

Hadisin bu veçhesi ne zaman aklıma gelse Bakara sûresinin ilk âyetlerindeki iki ‘hüden’e İşârâtü’l-İ’caz tefsirinde Bediüzzaman’ın getirdiği izah gelir aklıma. Bu âyetlerde ‘hüden li’l-muttakîn’ derken kullara ve ihtidaya ‘hüden min rabbihim’ derken ise Rabbü’l-âlemîne ve hidayete atıf mânâsı çıkarır Bediüzzaman. Bu mânânın öğrettiği işe şudur: Kul ihtida ederse Allah hidayet eder. Yani hidayet Allah’tandır; ama Allah hidayeti ihtida edene yani hidayet için yürüyene hidayet için gayret gösterene verir.

Sözün kısası âyet de hadis de bize ihsas ediyor ki Allah’ın ona rahmetiyle yakın olmasını isteyen yüzünü O’na döndürmeli ve ilk adım kendisinden gelmeli…

Ve Rabbinin ona yakın olmadığını düşünen önce kendisini sigaya çekmeli…

Metin Karabaşoğlu​

gulum.se

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim...
aramıza hoş geldin. üyeligin hayırlı ve daim olsun inşallah...
bende senin gibiydim kardeşim. bu siteyle tanıştım namaza başladım. huzur buldum. baktım vicdanım rahat degil. kapandım çok şükür 1,5 seneyi geçti. şimdişde kuranı ögreniyorum allahım izniyle. çok yol kattettim. senin söyledigin gibi rabbim banada bir çok vesile gönderdi. sonunda hidayet nasip ettiki çok şükür şimdi dahada yaklaştım ona..
kardeşim seni çok iyi anlıyorum benim yaşadıklarımı sen yaşıyorsun şu an...
inşallah kardeşim nevsini yenecegine inanıyorum. çevreyi boşver başta kapanma konusunda. ailenide ikna edebilirsin. öncelikle kapanma amacını öyle bir kavraki o zaman gerçek huzuru bulacaksın kardeşim...
ben pişman oldum keşke dedim keşke daha önce kapansaydım.....
ama çok şükür şimdi. şimdi sıra sende kardeşim...
inşallah şeytanı nevsini yenecegine ben inanıyorum sende inan ve hak yolundan ayrılma...
selam ve dua ile...
allaha emanet ol kardeşim....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt