Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

dini sohbet (1 Kullanıcı)

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleykum kardeşlerim dini sohbet yapalım
bugun hayırlı gun olsun hepinize
sahurdan belli uyumadım güneşin goğuşunu bekledim
Rabbim hakkım de ne hayırlısa versin amin inş sizlerden sohbet ederek paylaşiriz Allaha emanet olun

aşkavuslat

Kayıtlı Kullanıcı
Vealeyküm selam bir konu belirleyip sabahimizi bereketlendirelim kimse yok muuuuu

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
hos geldin kardesim sen bir kunu belirle
evet ya kimse yok suan baktim

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
selamun Aleykum kardeşlerim dini sohbet yapalım
bugun hayırlı gun olsun hepinize
sahurdan belli uyumadım güneşin goğuşunu bekledim
Rabbim hakkım de ne hayırlısa versin amin inş sizlerden sohbet ederek paylaşiriz Allaha emanet olun [/quote]

aleyküm selam.Amin.sizede hayırlı günler inşaAllah.

aşkavuslat

Kayıtlı Kullanıcı
Allah rizasini konuşalim o halde...ne için yaşiyoruz bu hayati sahabeler anam babam sana feda olsun ya resulullah derken biz en küçük dünyaliğa namazimizdan vazgeçiyoruz yol hakka gitmiyorsa sapmiş sayilmazmiyiz?

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
Allah rizasini konuşalim o halde...ne için yaşiyoruz bu hayati sahabeler anam babam sana feda olsun ya resulullah derken biz en küçük dünyaliğa namazimizdan vazgeçiyoruz yol hakka gitmiyorsa sapmiş sayilmazmiyiz?

öncelikle selamün aleyküm.Dogru söylüyorsunuz.Dünyadaki herşey boş anlamsız.Ama işte günahsız kul olmuyor,Rabbim o kadar büyük,okadar merhametli ki tevbe kapıları her daim açık.Elimizden geldigince namazlarımızı eda etmeye çalışıyoruz huşuya varabilmek için çırpınıyoruz.Buna da şükür ki Rabbimizin yolundayız ..biraz konu dışına mı çıktım acaba.

aşkavuslat

Kayıtlı Kullanıcı
öncelikle selamün aleyküm.dogru söylüyorsunuz.dünyadaki herşey boş anlamsız.ama işte günahsız kul olmuyor,rabbim o kadar büyük,okadar merhametli ki tevbe kapıları her daim açık.elimizden geldigince namazlarımızı eda etmeye çalışıyoruz huşuya varabilmek için çırpınıyoruz.buna da şükür ki rabbimizin yolundayız ..biraz konu dışına mı çıktım acaba.

ve esselamü aleyküm evet biz elimizden geldiğince yapmaya çalişiyoruz ama en küçük sikintida sitem ediyoruz,verilen nimete hakkiyla şükredemiyoruz,tevbe kapilari açik diye sonuna kadar bu hakki kullaniyoruz biz bence vasat öğrenciyiz ne dersten kalan nede derece yapan geçer puanla geçen(umuyoruz tabi)...sahabileri düşünelim bütün mallarini islam yolunda harcayan,harp eden şehit düşen,namaz kilmaktan dizleri aciyan...onlarin yaninda denizde su damlasi bile değiliz belki kardeşim ...duayla...

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
ve esselamü aleyküm evet biz elimizden geldiğince yapmaya çalişiyoruz ama en küçük sikintida sitem ediyoruz,verilen nimete hakkiyla şükredemiyoruz,tevbe kapilari açik diye sonuna kadar bu hakki kullaniyoruz biz bence vasat öğrenciyiz ne dersten kalan nede derece yapan geçer puanla geçen(umuyoruz tabi)...sahabileri düşünelim bütün mallarini islam yolunda harcayan,harp eden şehit düşen,namaz kilmaktan dizleri aciyan...onlarin yaninda denizde su damlasi bile değiliz belki kardeşim ...duayla...
Allah razı olsun ne güzel bir konu ben de sabırı ne kadar önemli olduğunu söylersem iyi olur din adIna sabir bu zaman da çok zor nekadar sabir desekte asıl bayir zor olandır Allah doslarina baktiğinda insan kendinden geciyorr
oruçda bir sabir dir
bu zaman da Allah yar ve yardimcimiz olsun A EO HAYIRLI GUNLER

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı

Peygamber Efendimiz 50 vakitten 5 vakte düşüttürmüş namazlarımızı ümmetim yapamaz diye ama 5 vakit bile zor geliyor bizlere.bir söz var ya karıncaya demişler nasıl gideceksin diye,en azından onun yolunda ölürüm demiş.tam hatırlayamadım sözü ama.Herşeyimiz dört dörtlük olmasa da ki olamaz zaten,Rabbim niyetlerimizi O nun rızası için yapmaya çalıştıklarımızı kabul eyler inşaAllah katında.

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz 50 vakitten 5 vakte düşüttürmüş namazlarımızı ümmetim yapamaz diye ama 5 vakit bile zor geliyor bizlere.bir söz var ya karıncaya demişler nasıl gideceksin diye,en azından onun yolunda ölürüm demiş.tam hatırlayamadım sözü ama.Herşeyimiz dört dörtlük olmasa da ki olamaz zaten,Rabbim niyetlerimizi O nun rızası için yapmaya çalıştıklarımı kabul eyler inşaAllah katında.
kardeşim ben namaza geç başladim dediğin gibi 50 vakit olsaydi :a03:
benim namaz borçu bitmez valla
inş kazalarımı yapıyorum gün saymak zor bir de dünyalık işler için birakırsam vay helime
Rabbim deryahında kabul etsin
a e o

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim ben namaza geç başladim dediğin gibi 50 vakit olsaydi :a03:
benim namaz borçu bitmez valla
inş kazalarımı yapıyorum gün saymak zor bir de dünyalık işler için birakırsam vay helime
Rabbim deryahında kabul etsin
a e o

kazalarınızı tamamlarsınız inşaAllah Allah c.c ın izniyle.bende namaz tablosu yaptım kendime hepsini oraya yazıyorum,çok iyi oluyor.Sizde öyle birşey yapabilirsiniz.

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
kazalarınızı tamamlarsınız inşaAllah Allah c.c ın izniyle.bende namaz tablosu yaptım kendime hepsini oraya yazıyorum,çok iyi oluyor.Sizde öyle birşey yapabilirsiniz.
Allah razı olsun güzel fikirr
kardeşim ben de hemen yapayım benim için kolay olur a e o

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
buda bir sabir işi değilmi kaza namazı kılmak en sıkıldığımda bile namaza gitmet kolay değil kardeşlerim a e o

muttaki35

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamber Efendimiz 50 vakitten 5 vakte düşüttürmüş namazlarımızı ümmetim yapamaz diye ama 5 vakit bile zor geliyor bizlere.bir söz var ya karıncaya demişler nasıl gideceksin diye,en azından onun yolunda ölürüm demiş.tam hatırlayamadım sözü ama.Herşeyimiz dört dörtlük olmasa da ki olamaz zaten,Rabbim niyetlerimizi O nun rızası için yapmaya çalıştıklarımızı kabul eyler inşaAllah katında.

Selamün aleyküm kardeşler,

bu 50 vakitten 5 vakite düşürülmesini ilk defa duydum.Kuran-ı kerimde bazı vakitlerden bahsediliyor.hatta orta namaza( ikindi) namazına dikkat edin deniyor.bu bilgi ile ilgili hadis var mı ?

Selam ve dua ile

aşkavuslat

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm birde kaza namzlarımız var evde olduğum müddetçe ramazan boyunca kılmaya çalışıcam bende arkadşlar fatih sultan mehmetin 7 yaşında namaza başladığını ve hiç kaza namazı olmadığını biliyormuydunuz

aşkavuslat

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşler,

bu 50 vakitten 5 vakite düşürülmesini ilk defa duydum.Kuran-ı kerimde bazı vakitlerden bahsediliyor.hatta orta namaza( ikindi) namazına dikkat edin deniyor.bu bilgi ile ilgili hadis var mı ?

Selam ve dua ile

Miraç nasıl oldu?
Miraç, Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir.
Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam Mescid-i Haramdan (Mekke'den), Mescid-i Aksâ'ya (Kudüs'e) ata benzer beyaz bir Cennet bineği olan Burak ile geldi. Kudüs'e gelmeden yol üzerinde Hz. Musa'nın makamına uğradı, orada iki rekât namaz kıldı, daha sonra Mescid-i Aksâ'ya geldi. Orada bütün peygamberler kendisini karşıladı. Miraçını kutladılar. Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam burada peygamberlere iki rekat namaz kıldırdı, bir hutbe okudu.
Bir rivayette Hz. İsa'nın doğduğu yer olan Betlaham'a uğradı, orada da iki rekât namaz kıldı. Ve bugün Kubbetü's-Sahra'nın bulunduğu yerden Muallak Taşının üzerinden Miraça yükseldi.

Semanın bütün tabakalarına uğradı. Sırasıyla yedi sema tabakalarında bulunan Hz. Adem, Hz. Yahya ve Hz. Îsa, Hz. Yusuf, Hz. İdris, Hz. Harun, Hz. Musa ve Hz. İbrahim gibi peygamberlerle görüştü, Onlar kendisine “Hoş geldin” dediler, tebrik ettiler.
Bundan Sonra Hz. Cebrail ile birlikte imkân ile vü-cub ortası (kâinatın bittiği yer) Sidretü'l-müntehâ'ya geldiler. Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam orada ikisi gizli, ikisi açıktan akan (Nil, Fırat) dört nehir gördü. Sonra hergün yetmiş meleğin ziyaret ettiği Beytü'l-Ma'mur'u ziyaret etti.
Hz. Cebrail'in buradan öteye gitmesi mümkün değildi. Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam bundan sonra Refref adında bir vasıta ile zaman ve mekândan münezzeh (uzak) olan Cenab-ı Hakkın cemaliyle müşerref oldu.
Süleyman Çelebi'nin dediği gibi

“Aşikâre gördü Rabbü'l-izzeti/Âhirette öyle görür ümmeti” İnşaallah...

Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam Rabbinin huzurundan döndükten sonra Hz. Musa ile karşılaştı., “Allah ümmetine neyi farz kıldı?” diye sorunca, Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam “50 vakit namaz” buyurdu.

Hz. Musa'nın, “Rabbine dön, azaltması için Rabbinden niyazda bulun, ümmetin buna güç yetiremez” demesi üzerine, Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam, beş sefer Cenab-ı Hakka niyazda bulundu, her seferinde 10 vakit indi, sonunda beş vakitte karar kıldı.

muttaki35

Kayıtlı Kullanıcı
Miraç nasıl oldu?
Miraç, Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesidir.
Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam Mescid-i Haramdan (Mekke'den), Mescid-i Aksâ'ya (Kudüs'e) ata benzer beyaz bir Cennet bineği olan Burak ile geldi. Kudüs'e gelmeden yol üzerinde Hz. Musa'nın makamına uğradı, orada iki rekât namaz kıldı, daha sonra Mescid-i Aksâ'ya geldi. Orada bütün peygamberler kendisini karşıladı. Miraçını kutladılar. Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam burada peygamberlere iki rekat namaz kıldırdı, bir hutbe okudu.
Bir rivayette Hz. İsa'nın doğduğu yer olan Betlaham'a uğradı, orada da iki rekât namaz kıldı. Ve bugün Kubbetü's-Sahra'nın bulunduğu yerden Muallak Taşının üzerinden Miraça yükseldi.

Semanın bütün tabakalarına uğradı. Sırasıyla yedi sema tabakalarında bulunan Hz. Adem, Hz. Yahya ve Hz. Îsa, Hz. Yusuf, Hz. İdris, Hz. Harun, Hz. Musa ve Hz. İbrahim gibi peygamberlerle görüştü, Onlar kendisine “Hoş geldin” dediler, tebrik ettiler.
Bundan Sonra Hz. Cebrail ile birlikte imkân ile vü-cub ortası (kâinatın bittiği yer) Sidretü'l-müntehâ'ya geldiler. Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam orada ikisi gizli, ikisi açıktan akan (Nil, Fırat) dört nehir gördü. Sonra hergün yetmiş meleğin ziyaret ettiği Beytü'l-Ma'mur'u ziyaret etti.
Hz. Cebrail'in buradan öteye gitmesi mümkün değildi. Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam bundan sonra Refref adında bir vasıta ile zaman ve mekândan münezzeh (uzak) olan Cenab-ı Hakkın cemaliyle müşerref oldu.
Süleyman Çelebi'nin dediği gibi

“Aşikâre gördü Rabbü'l-izzeti/Âhirette öyle görür ümmeti” İnşaallah...

Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam Rabbinin huzurundan döndükten sonra Hz. Musa ile karşılaştı., “Allah ümmetine neyi farz kıldı?” diye sorunca, Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam “50 vakit namaz” buyurdu.

Hz. Musa'nın, “Rabbine dön, azaltması için Rabbinden niyazda bulun, ümmetin buna güç yetiremez” demesi üzerine, Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam, beş sefer Cenab-ı Hakka niyazda bulundu, her seferinde 10 vakit indi, sonunda beş vakitte karar kıldı.

ve aleyküm selam kardeşim,
bunu bilmiyordum.miraç hakkında fazla bir bilgim yok.Cenabı-allah o kadar merhametli ki 50 vakit namazı insanlara farz kılmamış.eğer öyle olsaydı hemen hemen her yarım saatte bir namaz kiliyor olurduk?

selam ve dua ile

aşkavuslat

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam oysa gün içinde toplasan 1 saat ancak namz kılıyoruz bu da Allahın merhameti...

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı ramazanlarr

hayırlı ramazanlarr

selamünaleyküm birde kaza namzlarımız var evde olduğum müddetçe ramazan boyunca kılmaya çalışıcam bende arkadşlar fatih sultan mehmetin 7 yaşında namaza başladığını ve hiç kaza namazı olmadığını biliyormuydunuz
tşkler ben bilmiyordum ne güzel valla hiç namaz borcu olmayana

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşler gun uzun ve sıcak zor oluyor oruç tutmak mersin sıcağı bekki şuan heryer sıcaktır yaa
yaylada olanlar için biraz daha güzel geçerr
ee kimse yok mu a e o

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt